divendres, 14 d’agost del 2009

El COMcert: 14 hores de música en valencià




L’esdeveniment, que es realitzarà el dissabte 29 d’agost a Benifairó de La Valldigna, contarà amb més de 20 actuacions: Clara Andrés, Elíes, Eva Dénia, Miquel Gil, Òscar Briz, Pau Alabajos, Pep Gimeno « Botifarra », Rafa Xambó, Remigi Palmero, Urbàlia Rurana, Verdcel, 121 dB, Bakanal, Neuròtics, Orxata Sound System, Rapsodes i SI+NO.
El Col·lectiu Ovidi Montllor ha organitzat el COMcert, una iniciativa per tal de llançar la nova “Guia dels Músics i Cantants en Valencià” amb allò que els músics poden aportar, la seua música en directe. Segons afirmen des del COM: “Una proposta necessària per tal de finançar les activitats del Col·lectiu davant l’inexistent suport del nostre govern i la continua discriminació que pateix la música en valencià per part de l’administració pública, qui a pesar de
l’exponencial creixement tant de qualitat com de quantitat de les propostes musicals interpretades en valencià, ens menysprea i col·labora en crear un panorama musical cada cop més comercial i superflu”.
La primera guia de Músics i Cantants en Valencià es va editar al 2005, quan començava a treballar el COM. Ara, quatre anys després, aquesta primera guia ha quedat totalment desfasada per l’augment exponencial de grups que canten en Valencià. S’ha passat de comptar amb 80 grups a fer-ho en vora 160 grups, es a dir s’ha duplicat el nombre de grups que gasten el Valencià com a llengua d’expressió.
El Col·lectiu Ovidi Montllor, que es troba en una etapa de reorganització interna amb nova gent, ganes i il·lusió, vol posar bona cara al mal temps, i bona música també, i que millor que fer-ho que amb un macro-concert. El COMcert tindrà lloc el proper dissabte 29 d’agost a Benifairó de La Valldigna, on actuaran més de 20 grups i solistes, guanyadors de les anteriors edicions dels Premis Ovidi, aportant la seua música de forma totalment desinteressada.
Aquestos premis organitzats anualment pel COM, són els guardons més importants dedicats a la música en valencià.
Les actuacions començaran a partir de les 19 hores al Camp de Futbol Municipal amb la participació de Clara Andrés, Elíes, Eva Dénia, Miquel Gil, Òscar Briz, Pau Alabajos, Pep Gimeno “Botifarra”, Rafa Xambó, Remigi Palmero, Urbàlia Rurana i Verdcel.
El jazz, el folk i la cançó d’autor donaran pas als ritmes més contundents, que es donaran cita a partir de les 23 hores amb les actuacions de 121 dB, Bakanal, Neuròtics, Orxata Sound System, Rapsodes i SI+NO. Per rematar la nit, alguns dels disc joqueis que participen en alguna d’aquestes formacions, oferiran els seus sets, com per exemple Biano Selektah, d’Orxata Sound System i Dr. Nitrofoska de Rapsodes, que convidaran a tothom a ballar a ritme de Drum&Bass i Techno.