dilluns, 31 de maig del 2010

Visita la història amb el nou disc dels valencians Aljub

Un frare camina vestit amb l'hàbit blanc i negre de Sant Domènec per les rodalies de l'aljub. És de mitjana alçada i camina a passos curts, sense pressa però amb un determini inquietant. El rostre expressa, sobretot, gravetat i aflicció. Allí, a l'aljub -un dipòsit d'obra destinat a desar aigua potable procedent de la pluja recollida de les teulades de les cases- juga tranquil·la Elionor, una jove cortesana  de cara ennegrida, com bruta...
Si tens la sort d'escoltar el nou disc del valencians Aljub en un lloc tranquil, proper als pobles de l'interior on cada pedra amaga una història, és fàcil deixar caure les parpelles i llençar la teua ment en un viatge que retrocedeix segles... Som a la València del segle XV, exactament a Algemesí, on la música es crea a partir de ritmes Sinkin Samai 6/4, fandangos o cants de batre... L'herència islàmica segueix viva. De fet, són molts els moriscs que poblen els carrers, compartint amb normalitat les seues vides amb els valencians, eixe poble d'unions diverses arribades del nord...
El disc d'Aljub ("Portes", editat per Picap) és un viatge sense tornada, una classe pràctica d'història que ens parla d'arrels i procedència, d'essència i de les nits banyades de Mediterrània...
L'algemesienc Josep Maravilla ens regala un treball complex sobre música tradicional valenciana en el que s'ha contat com a vocalistes amb Carles Dénia, Òscar Briz, Mara Aranda, Jacint Hernàndez, Nèstor Mont o Rafa Arnal. Un disc construït de forma itinerant que ha begut de les mil influències que, tots i cadascú, gaudim al llarg de la vida... "Portes", a més, concentra influències que l'autor valencià no ha viscut, ha somniat, duu a la sang... És el que té la història del nostre País...

divendres, 28 de maig del 2010

Quina sorpresa més grata la de Renaldo & Clara

Indiecat ha tingut una aproximació potser unidireccional cap al grup lleidatà Renaldo & Clara. Cerques informació a Google (on t'apareixen mil referències a la película de Bob Dylan i  Joan Baez i sols una del grup català) i t'endienses al seu MySpace per conèixer les primeres cançons. Sols hi han tres però ens sorprenen tan gratament que ràpidament accedim al disc. Cinc cançons que es consumeixen ràpid però amb una coherència que ens monopolitza durant mig hora. Quan acaba, el posem de nou... Ja ens han conquerit...
Curiosa proposta la del grup lleidatà liderat per la cantant i guitarrista Clara Viñals. Aquest és el seu primer treball discogràfic, editat en vinil, amb cinc cançons que es mouen en terrenys marcadament pop sense deixar de banda les millors reminiscències del folk. La delicada veu de la Clara i una instrumentació que inclou guitarres elèctriques i acústiques, juntament amb bateria, baix i sintetitzadors que donen a l’assumpte un aire de vegades experimental, contribueixen que la banda aconsegueixi un so realment particular i encantador.
Podeu escolar-ne una mostra en aquest enllaç o en el seu MySpace
En aquest primer disc Renaldo & Clara assenten sens dubte el seu estil i els matisos fonamentals d’allò que són capaços d’expressar a través de la música.

Coneix Lluis Cartes...

Guanyador del concurs Sona9 2005 en la categoria de cançó d’autor i del Premi Carles Sabater a la millor cançó en català 2005. Lluís Cartes és una font inesgotable d’idees i de projectes en el món de la música. La proposta del multinstrumentista i cantautor elèctric andorrà ens acosta a un pop d’alta qualitat, amb una sonoritat fresca i plena de colors, i amb unes lletres que parlen de la vida, de sentiments i de rebel•lies. Lluís Cartes presenta el seu primer treball, Camina descalç. Durant tot aquest temps els temes, compostos per ell mateix, han passat per les mans de Marc Parrot, qui ha fet de productor i qui també deixa sentir la seva veu en el tema Decidiré. De fet, Cartes col•labora amb Parrot des de fa sis anys, ha anat de gira amb ell i ha enregistrat temes també amb ell. Aquesta coneixença ha fet que se sentís molt còmode treballant en el seu primer disc. Però l’home darrere del Chaval de la Peca no ha estat l’única col•laboració en aquest disc. Els Gossos posen veus en el tema principal, que dóna nom al disc, Els Fluxes, a la major part dels instruments, i el baixista de Lluís Llach, Marc Prat, toca el contrabaix a Collons quin sol. Cartes parla d'amor, però sense dir obvietats; també de la vida, de les aparences, i de rebel•lia. Tot això amb música pop però també amb rock i amb música més elèctrica. Un disc molt complet tot i sumar només deu temes. Això sí, molt ben fet, gens repetitiu, amb lletres cuidades, tornades justes.

dijous, 27 de maig del 2010

Breus Indicat's

Demà dissabte, 29 de maig, La Gira 2010 arriba al municipi de Calp amb un altre dels plats forts de la temporada. Les actuacions d‘Skapolits i Skalissai acompanyaran a La Gossa Sorda en un concert que  servirà per presentar el seu darrer treball, L’últim heretge.El concert, organitzat per Escola Valenciana i Reviscola, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calp i de la Cappev.
L’actuació tindrà lloc a partir de les 23 hores a la Plaça Major.
------------------------------------------


Després de la manifestació en favor del riu Xúquer que tindrà lloc aquest dissabte a Sueca, hi haurà un concert en el que es donaran lloc diversos artistes de l'escena valenciana. No us el perdau. 

Videoclips Indicat's




dimarts, 25 de maig del 2010

El Feslloch ja té data... 8,9 i 10 de juliol


Els propers dijous 8 divendres 9 i dissabte 10 de juliol, se celebrarà per quart any consecutiu, el Feslloch, la cloenda de La Gira, el Festival Itinerant de Música en Valencià a Benlloch (La Plana Alta), un emblemàtic indret al vell mig de la Plana de l’Arc i a escassos quilòmetres de les platges de Cabanes i Orpesa. La principal novetat d’enguany és l’ampliació en un dia més, amb els concerts de la nit de dijous. L’organització també ha decitdit aplicar una congelació al preu dels abonaments respecte a l’any passat, ofertant 2.000 abonaments anticipats per als 3 dies a 20 €. A més dels 20 grups que actuaran a Benlloch, com ja és habitual, els assistents al Feslloch podran gaudir de zona d'acampada, piscina, excursions, tallers, futbet, projeccions de documentals, videoclips... i molt més !

El Feslloch estè organitzat per Reviscola, l’entitat de joves d’Escola Valenciana, l’Ajuntament de Belloch, l’Associació Cultural Pitxurrull, els Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló i el Benlloch Club de Futbol.

De moment l’organització del festival que ha confirmat ja la presència a la quarta edició del Feslloch dels grups Obrint Pas, La Gossa Sorda, Orxata Sound System, ODI, Tom Bombadil, BKS, Bakanal i Xavi Castillo. Durant les properes setmanes s’aniran anunciant la resta de grups que actuaran. A hores d’ara els 2.000 abonaments anticipats per 20 € es poden comrprar a interent a través del web de Productes de la Terra: www.productesdelaterra.cat Aquests abonaments estaran a la venda fins l’1 de juliol. A partir d’eixa data el preu es veurà incrementat.

dilluns, 24 de maig del 2010

dissabte, 22 de maig del 2010

L'últim Heretge, nou disc i DVD de La Gossa Sorda

La Gossa Sorda ens presenta el seu quart disc L'últim heretge. Aquest títol neix com a memòria de l'última víctima que fou assassinada a València per la inquisició espanyola, el mestre Gaietà Ripoll. Com els de Pego diuen, aquest disc no parla del passat sinó del present. Per aquest cd la banda ha comptat amb les col·laboracions d'Al Tall, La Raíz, Soul Atac i L'home de Llanda. Ha estat gravat als estudis RPM de València pel productor Jaume Faraig i serà distribuit pel segell Maldito Records. El disc que eixirà a la venta el pròxim 24 de maig, anirà acompanyat d'imatges de la història del grup, de la gira de Saó Tour i de la gravació d'aquest últim disc. Esperem que els de Pego continuen mantenint-se al nivell de Saó!

Com ja s'acosta l'estiu us deixem una de les cançons més fresques de l'anterior disc.

divendres, 21 de maig del 2010

“Tot Torna a Començar” primer videoclip de Mishima

“Tot Torna a Començar” de Mishima és el primer videoclip del seu aclamat nou disc “Ordre i Aventura”, dirigit per Luis Cerveró i produït per Canada. Rodat en 16mm a Barcelona i Ullastret, el videoclip està basat en Ordet, pel·lícula de Carl T. Dreyer basada en una obra de Kaj Munk. Divendres 21 de maig s'estrena el making-off del videoclip a WAAAU.TV.
“Quan em vaig reunir per primer cop amb en David Carabén per preparar el videoclip de Tot Torna a Començar, em va dir que era una cançó sobre la fe des del punt de vista agnòstic i vitalista. Després de donar-li divuit mil voltes, vam decidir entre els dos recuperar l'escena sobre la fe religiosa més emblemàtica de la història del cinema, la del funeral d'Ordet, i donar-li una nova visió, més sarcàstica i contemporània, on la que la figura del Mesies reencarnat fora substituïda per aquell tipus de persones que s'atreveixen a udolar sobre un cadàver per canviar el curs dels aconteixements, o el que és el mateix, provocar un miracle.”
Luis Cerveró, director del videoclip

 
Mishima "Tot torna a començar" al programa Divendres de TV3. 16.04.2010 from Sones on Vimeo.

dimecres, 19 de maig del 2010

In*digna llança el seu nou disc “Poesia i ganivetades”

Poesia i Ganivetades, aquestes dues paraules definirien el treball realitzat per aquesta formació de Collbató (Barcelona), per posar-hi tot l'amor a l'hora de crear, combinat amb un sentit de l'humor àcid que no deixa indiferent a ningú i els apropa amb complicitat a tota mena de públic. Anomenats pels mitjans de comunicació com: "polèmics i aguserats", "amb un sò molt diferent però que alhora no dóna peu a confusió", "atrevits i divertits", "amb un directe contundent, elèctric i dinàmic", "no tenint res a veure amb qualsevol de les espècies de la cultura musical catalana", "lletres farcides d'ironia que mimen la llengua", "captivadors", "bases meticulosament treballades", "innovadors", "una formació que sona molt diferent", ... dotze temes i tres bonus tracks amb les col·laboracions de Komando Noguera, Rapsodes i Nose Beatbox, que aporten un salt qualitatiu en el que és el seu primer disc, després de les seues primeres maquetes, que els van situar als pòdiums de diferents concursos, a aparèixer en diferents recopilatoris i a realitzar més de trenta concerts en tan sols dos anys d’existència. + info
 

dimarts, 18 de maig del 2010

Concert gratuït de Verdcel en homenatge a Raimón a València

Concert gratuït de banda i projeccions on VerdCel presentarà per primera vegada a València en directe el seu nou treball, el Còmic-cd-dvd: PetjAdeS (VerdCel canta Raimon). Divendres 21 de maig al Col·legi Major Lluís Vives a les 20 hores. PetjAdeS son cançons que formen part de la nostra memòria col·lectiva, escrites per Raimon, poemes d'Ausiàs March, de Salvador Espriu, d'altres inspirats en obres de Tàpies, totes cançons composades pel propi Raimon en el seu moment, i que ara, de la mà i de la veu de VerdCel reviscolen de manera molt especial. Com el mateix Raimon diu: “Un nou alè per a unes cançons estimades”.

Nou videoclip de Rosa Luxemburg...

dilluns, 17 de maig del 2010

Sergi Contri prepara nou disc

Sergi Contrí pararà de fer actuacions en directe els propers mesos per tal de preparar el nou disc.
El disc, que s´anomenarà "Dies de fira i flors " s´enregistrarà al mes d´agost i s´espera que estiga a les botigues al llarg de la tardor del 2010.
Participaran en l´enregistrament del disc els mateixos músics que en l´anterior cd ( Comptant Sargantanes ): Kike Lafont , Joan Sengermés i Vicent Galan. 

Canvis i nou EP de Guillamino

La formació completa del grupde Guillamino ha patit canvis en els darrers mesos. Jordi Rudé i Pau Arumí, que acompanyaven Pau Guillamet des de la gira de Somnis de llop (2005) han deixat la banda i, en el seu lloc, entren Gerard Cantero i Mar Abella. Aquesta darrera havia participat ja en els concerts d'En/doll amb Josep Pedrals. Es manté a la formació el bateria Toni Molina.

Nou EP!

Gimnàstica a cops de fuet, somnis de mozzarella i gelats enormes, notes enganxifoses, morros bruts, suor,  temptacions diverses i molta determinació. La rectitud del fuet fa tremolar el nou 12” de Guillamino, remullat de funk, wonky i dubstep. Whip Gymnastix és una oda a la vigorexia i a les calories. Un cant a les samarretes suades i les panxes planes, un crit exortant a trencar-nos a cop d'abdominals o un crit d'extenuació com el de les tenistes en l'enèsim punt de break.

El nou EP es publicarà a principis de juny en vinil de 12” i també en format digital, i es presentarà en diversos esdeveniments vinculats al festival Sónar.

Properes actuacions de Guillamino:
14 maig: Barcelona (Bikini) - amb Mayer Hawthorne
21 maig: Perpinyà (Barabul)
22 maig: Calafell (Casa Barral) - Espectacle 0>100
28 maig: Vacarisses (Festival Vimva)
29 maig: Manresa (Vermell)
30 maig: Figueres (Teatre Jardí) - Concert Salvem l'Emporda
12 juny: Barcelona (CCCB / SónarKids) - Espectacle 0>100
13 juny: Barcelona (CCCB / SónarKids) - Espectacle 0>100
19 juny: Girona (Auditori / Nit Sónar)
22 juny: Reus (Nit Sónar)
Escolta la música:

dissabte, 15 de maig del 2010

PopArb 2010

Ja s'ha presentat el cartell complet del festival popArb que es celebrarà el pròxim 25 i 26 de juny en Arbúcies (Girona). La novetat d'aquest any és l'acuació de Will Johnson: serà la primera vegada que un artista no català participa al festival. El cantant nord-americà (Johnson) ha preparat un concert junt a Animic que s'estrenarà al popArb i més tard girarà per tot l'estat espanyol.
Ací us deixem el cartell.

- Divendres, 25 de juny: Rosa-Luxemburg, Els Amics de les Arts, Joan Colomo,  Delafé y las Flores Azules, Tarántula,  Standstill, Dorian, Mendetz, Beat Beat! i Els Surfing Sirles.    

- Dissabte, 26 de juny: Will Johnson amb Animic, Mishima, Mujeres, Roger Mas, Maria Rodés, La Brigada, Sanjosex, Bradien, Txarly Brown amb Xavier Ciurans (Gertrudis), Sedaios, Very Pomelo, Aias, Fred i  Son, The Pinker Tones i Eneida Fever! Dj vs. Dj Miqui Puig.     







dijous, 13 de maig del 2010

Miss Carrussel presenta "Els patis interiors" (Sones, 2010)

Els Patis Interiors és un disc d’endreça i voluntat harmònica. Un eclèctic calaix de sastre on es compilen cançons dels últims 5 anys. L’etapa de Barcelona, quan s’estableix el campament base, després de l’època universitària i els viatges. Un arxiu de cançons de caràcter íntim i confessional. que busquen una solidesa anímica i descriuen un diari de campanya vers l’univers adult.
Lletres d’enyorança i alhora futur. Mesos amb erra i fragilitat de pestanya, però també de sang que bull i estómac i l’escut de la ironia. Auto-crítica i mordacitat, sota un embolcall d’aparença dolça. I malgrat tot, el riure i el sucre i molta estima.
El disc és una cartografia emocional feta d’imatges i versos amb melodia. Llocs mentals i deliris perennes. Realisme en primera persona i un ampli imaginari d’influència poètica i lírica (Miquel Martí i Pol, Ausiàs March, Salvat-Papasseit, Carner,  Bauçà, Ferrater, Vicent Andrés Estellés, Apollinaire, Berger), llargs plans seqüència (Truffaut, Rohmer, Bertolucci, Wenders, Jarmusch, Tarkovski, Angelopoulos, Lynch i l’escola de Barcelona), les ciutats on he estimat, après i sentit estranya, i una inacabable discoteca essencial de cantautors i compositors com Dylan, Nick Drake, Brel, Townes Van Zandt, Moustaki, Cohen, Gainsbourg, els nostrats Pau Riba, Sisa, Serrat, Llach, Ovidi Montllor, els 16 jutges… i veus de dona que admiro: Carole King, Joni Mitchell, Rose Melberg, Kath Bloom, Margo Guryan, Nico, Astrud Gilberto, Françoise Hardy, Vashty Vunian, Juli e Doiron, Cat Power, Ute Lemper, PJ Harvey, Bonet, Guillermina Motta i Vainica Doble i moltes altres.
Oscil·lant d’estils entre el pop, el rock, la bossa nova, l’electrónica fina, la clàssica barroca, les cançons de Nadal, el cabaret i el vals, Els Patis Interiors són tots els jocs musicals que em bateguen per dintre.
I tot allò que sentia la necessitat d’explicar.
Mireia Madroñero

Showcase de presentació
Primavera Sound a la ciutat
Miss Carrussel @ Fnac Triangle
Dimarts 25 de Maig
19:00h

Click aquí per sentir el disc
Click aquí per comprar-lo

Breus Indicat's... Eva Dénia, Obrint Pas, Verdcel i el Xufa Rock...

Eva Dénia Trad Quartet oferirà hui,  dijous 13 de maig, i a partir de les 22:30 hores  un concert al barri de Russafa, a la Ciutat de València. L’actuació tindrà lloc al Café Mercedes ubicat al Carrer Sueca. Amb aquest nou projecte, Eva Dénia s’endinsa en la música tradicional valenciana. I ho fa des d’una perspectiva moderna i alhora respectuosa amb el llegat musical. Partint dels materials que li proporciona el folklore, construeix un discurs personal, sobri i delicat.
 -------------------------------------------------------
La Gira 2010 arriba a la Ciutat de València, concretament al barri de Benimaclet, i ho farà amb un dels plats forts de la temporada. El concert, que tindrà lloc dies després de la Trobada d’Escoles en Valencià, comptarà amb les actuacions de Benimaclet Klub Ska, Desgavell i l’acústic d‘Obrint Pas.
El concert, sota el títol de Benimaclet VIU! tindrà lloc el divendres 21 de maig, a partir de les 22 hores al CEIP Pare Català, ubicat al c/Padre Alegre,10 del barri de Benimaclet.
Les entrades es poden adquirir anticipadament per 3€ al Centre Social  Terra o el mateix dia del concert en guixeta per 5€.
 ------------------------------------------------------
 El Xufa Rock és un festival organitzat per l’associació Llaurant Cultura d’Alboraia i amb la col·laboració de distintes entitats i organitzacions que tindrà lloc el 22 de maig a la localitat de l’Horta Nord amb la participació Sva-Ters, Orxata Sound System, Atzembla i Munlogs.
El concert començarà a les 21h a la “Terrassa Lumire”, on habitualment s’ubica el cinema d’estiu d’Alboraia. El concert tindrà servei de barra amb entrepans i begudes a preus populars. I a més a més els assistents podran tastar els combinats amb Orxata D.O. iniciativa per la qual l’organitació ha rebut la felicitació del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Xufa de València.
Podeu saber més a: www.xufarock.com
-------------------------------------------------------
Els alcoians VerdCel, tornen a la seua ciutat amb la música del seu darrer disc: PetjAdeS. El concert  tindrà lloc dins dels actes de presentació d’un nou espai de d’intercanvi i col·laboració professional nascut a les Comarques Centrals: la Xarxa Social CIA impulsada per la Universitat Politècnica de València, Campus d’Alcoi.
El concert tindrà dues parts diferenciades, amb un primer tast a Alcoi del nou treball PetjAdeS (VerdCel canta Raimon) i també d’altres cançons de discs anteriors. Tindrà lloc el divendres, 14 de Maig, a partir de les 23.45 hores i a la Plaça Ferrandis i Carbonell.
Presentació de Petjades. VerdCel canta Raimon from Zalom on Vimeo.
 

dimecres, 12 de maig del 2010

Festival de rock amb Le Petit Ramon, Les Aus i Els Surfing Sirles

Sota un nom tan explícit com “Festival de Rock”, Bankrobber proposa dues nits plenes d’energia a la que, segurament, és la millor sala de Barcelona per experimentar què era, què és i què serà això que es diu rock’n’roll.
Els protagonistes de la primera nit seran Les Aus (el millor grup de free-rock sorgit a casa nostra?) i Le Petit Ramon, amb la seva psiquedèlia beefhartiana. L’endemà, obriran foc els Surfing Sirles, culpables d’una obra magna del rock’n’roll ibèric com és “LP”, i finalment actuaran els berlincelonins Mondo Fumatore, amb tota una trajectòria de rock’n’roll desacomplexat a les esquenes.

Festival de Rock
13 i 14 de maig al Sidecar, 22h00
Entrades de dia: 8 €
Abonament dos dies: 12 €

Dijous 13 de maig, 22h00
Le Petit Ramon
+Les aus
+Gonzo DJ (DNA/ScannerFM)

Divendres 14 de maig
Els Surfing Sirles
Mondo Fumatore (Berlín/BCN)
Bankrobber Gang DJs

Mishima presenta el seu excel·lent "Ordre i Aventura"

Els Pets, l'espectacle 50+ i el DVD Més enllà del mur a l'Enderrock de maig

Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Càceres són un trio ben avingut que publica la seva dotzena i més acurada referència discogràfica, Fràgil (DiscMedi), al mateix temps que celebra vint-i-cinc anys a l’escenari. Analitzem amb Els Pets a història d’una banda que ha marcat un abans i un després en el pop català.

50 +
L’espectacle produït pel Grup Enderrrock i No Sonores amb els auditoris de Sant Cugat, Granollers i Barcelona, uneix a dalt de l’escenari dues generacions musicals . La Nova Cançó i el nou pop en català. Cançons d’uns i altres interpretades sota la direcció musical de Raül Fernández (Refree). Marina Rossell i David Carabén (Mishima), Maria del Mar Bonet i Roger Mas, Quico Pi de la Serra i Carles Sanjosé (Sanjosex), Joan Isaac i Jaume Pla (Mazoni), Núria Feliu i Sílvia Pérez Cruz, Jaume Arnella i Carles Belda, i Joan Garriga (La Troba Kung-Fú) i Sisa.

DVD Més enllà del Mur
Enderrock distribueix aquest mes el documental Més enllà del mur: cançons contra l’apartheid, realitzat per Josep Pitarch, sobre el viatge d’una brigada de músics catalans a Palestina amb el suport de la Xarxa d’Enllaç.La revista també inclou reportatges de VerdCel, Cris Juanico, Delafé y las Flores Azules i els valencians Soul Atac. Albert Puig parla sobre Els Amics de les Arts ben il·lustrats per Roger Padilla, en la secció Destrio s’estrena Màrius Serra i Mazoni és el protagonista del fotolog, narrant la seva gira de 31 dies de concerts ininterromputs.

dilluns, 10 de maig del 2010

Les cinc cançons més votades del pop en català...

La revista Enderrock va realitzar el passat mes d'abril una classificació de les cent millors cançons del pop català del segle XXI. Aquestes són les cinc primeres. Gaudiu-ne i, si podeu, aconseguiu la publicació, doncs la classificació (com també la revista)és de molta qualitat.








diumenge, 9 de maig del 2010

Primer videoclip de Miquel Herrero i Autòmats


Després de la presentació del disc "Cançons en blanc i negre" a la FNAC de València i Barcelona, la banda lideradada pel beniatgí-gandià Miquel Herrero presenta el seu primer videoclip "Univers Autòmat". Gravat en dues hores en un saló de narguil de Gandia, l'ambientació sembla pròpia de Marraqueix i el guió, a càrrec del propi Miquel Herrero i Marc Gomar, mostra la influència d'autors com Pere Calders o Boris Vian. Pel que fa a la música, el tema incorpora instruments de vent com la trompa i el bombardí poc emprats fins ara en el pop-rock valencià.

dijous, 6 de maig del 2010

Entrevista a Andreu Valor, qui presenta "En les nostres mans"


-->
Andreu Valor (Cocentaina, 1978) debuta amb “En les nostre mans”, un treball intimista que no deixa de costar les seues ànsies per canviar el món. Diu el valencià que canta perquè amb el crit no hi té prou. Ho fa de forma dolça fins commoure i excitar. La nova discografia MesdeMil presenta a un nou cantautor que ha debutat situant-se entre els més destacats de la cançó en català. Diu ser “principiant” i a nosaltres ens costa creure-ho. Indiecat ha tingut el plaer de parlar amb Andreu Valor.
Per a un músic debutar discogràficament és com tenir un fill, no? Com et sents?

No sabria dir-te perquè no tinc fills (jeje) però imagine que metafòricament es pot comparar pel fet d’haver vist com creixia aquesta il·lusió, com ha anat desenvolupant-se i com arriba al dia (i a més la gravació d’aquest treball ha durat al voltant dels 9-10 mesos) de veure la forma que adopta, el resultat final, el cos que prendrà de cara a l’oient. Si quan s’acaba aquesta dolça tasca, li afegeixes que una discogràfica dona suport al teu treball, doncs pots imaginar-te on arriba el grau de satisfacció.
Què ofereix “En les nostre mans”?
“En les nostres mans” és un treball molt íntim, lligat a tots els caps que envolta la creació d’un disc. És a dir, dona a conèixer la meua forma de pensar i sentir al voltant de la temàtica dels temes, ofereix la meua tendència musical en quant als arranjaments que també he tingut la possibilitat de fer amb la col·laboració d’alguns companys i finalment baix la visió senzilla, novell i humil d’haver-ho gravat en gran part a l’estudi propi, donar el vist i plau al resultat final de la majoria de detalls.
Música tan dolça com crítica. Intimista però compromesa. Creus que aquesta és la fórmula per canviar les coses?
Si tingués la seguretat de saber com fer per canviar certes coses, no dubtes que ho utilitzaria. La veritat és que he volgut que aquest primer treball fos un reflexe de com jo sóc. Més que criticar, m’agrada oferir possibles reflexions...Jo tinc molt que aprendre i no m’agrada la manera d’obligar a canviar les coses a la força, sempre m’ha agradat el diàleg i utilitzar la paraula per oferir un punt de vista diferent en quant a les coses que veig injustes i en aquesta possibilitat de barrejar un missatge amb música, (que diuen que així la lletra entra millor), donar una visió diferent i sempre buscant un avanç més positiu. Les coses no són blanques o negres i els extrems porten al que estem vivint ara, una època de poques aliances per fer entre tots una societat més pura.
Entre les teues influències es parla del blues, el pop, el folk-rock americà i la cançó d’autor més tradicional... Què surt de tota eixa conjunció?
Doncs espere que surta un disc que no es faça gaire pesat, que puga arribar al coret d’aquell qui l’escolta i que a la fi que eixa varietat en estils i temàtica, puguen servir per a compartir sentiments, sensacions i una possibilitat de canvis substanciosos en tots els temes injustos i intolerants que ens rodegen.
El teu és ja un treball madur adobat amb un bon nombre de directes...
No, la veritat és que part de la sorpresa que estic assumint aquestes setmanes és que ha arribat a molts més llocs que imaginava la presentació d’aquest treball. Sóc principiant en aquest aspecte i m’agafa una mica de imprevist. És cert que ja son prous els anys fent concerts amb les antigues formacions, però des que vaig començar en solitari a finals del 2008 i fins ara, no havia tingut l’oportunitat de madurar-lo perquè he estat centrat en composar, aprendre a programar i gravar-me els temes a l’estudi propi.
Es recuperen al disc temes que tenies guardats als calaixos de casa?
Pràcticament no...Des que vaig tenir com a finalitat fer un treball propi, vaig voler començar de zero. Trencar un poc en cada aspecte que em lligava a la meua anterior manera de fer cançons i començar a treure els meus sentiments i poder-los plasmar en un foli de manera tan senzilla com aportant veu i guitarra (encara que després s’han adornat una mica), així que “En les nostres mans” és un recull de valoracions íntimes i pròpies, creades especialment per aquest global. Això si, rebutjos...uns quants.
T’has rodejat de gent consolidada a l’escena de la música en català com Cesk Freixas o la violinista habitual de Pau Alabajos, Laura Navarro.
La veritat és que han segut uns mesos de continues alegries...La creació de nous temes, el creixement i avançament del disc i per damunt de tot, tenir l’oportunitat de conèixer a grans talents i referents musicals del nostre entorn i gaudir i aprendre de l’humilitat que els envolta. Així és com he conegut a aquestos companys que després d’anar a veure’ls en les seves actuacions i veure com al acabar el concert, tenen el compromís de rebre opinions, felicitacions i de fer que cada oient es convertisca en un company proper...En la riquesa d’aquestes coses, poder-los oferir un tema i que accepten gustosament a compartir i a difondre conjuntament un sentiment amb un desconegut que està en inferior nivell que ells, es de les coses que arriben a la màxima plenitud. M’han demostrat com continuar aprenent i treballant per una finalitat...
Donat que la música en valencià ha demostrat que el futur està en els directes... On et podem veure en els pròxims mesos?
Doncs, en aquest més de maig, el 6 i el 7 estaré participant a la semifinal del concurs de cantautors CÁNTIGAS DE MAYO en Ceutí (Múrcia). El 23 farem la presentació amb banda completa al Centre Cultural Vila de Muro (El comtat) i el 26 acompanyarem a lliurar els premis literaris d’adults organitzats per Escolta Valenciana a Cocentaina (El comtat)...Per a Juny hi ha dos o tres cites més que tancarem ben aviat.

dimarts, 4 de maig del 2010

Rafa Xambó torna amb «Andanes» després de quatre anys de silenci

Rafa Xambó presenta "Andanes", el seu darrer disc, el proper 14 de maig al Centre de Cultura Contemporània Octubre de València. Aquest CD és el quart treball musical després de "7 acústics" (2002), "Dies oberts" (2003) i "Cançons de la memòria trista" (2006). Amb aquest darrer treball va rebre el Premi Ovidi 2007 al millor disc de cançó d'autor.
En "Andanes", el cantautor valencià ha tornat a confiar en un dels millors músics de la Comunitat Valenciana, Albert Ortega, els arranjaments i la mescla. Però, a més, Ortega fa una demostració de la seua capacitat musical en la interpretació de guitarra elèctrica i acústica, mandolina, teclat, cors, baix, percussió i programacions. Rafa Xambó també conta amb la col·laboració Miquel Gil fent les veus i els cors en un parell de cançons.
Manel Rodríguez-Castelló parla del disc i destaca que "el viatge de Rafa Xambó pot començar entre el fred dels dies curts de l'hivern de Glasgow, mentre sent davallar bocins de memòria per les aigües del Clyde, i acabar amb la tornada a casa a València, ciutat dels clarobscurs, país de derrotes i també d'esforçades esperances. De fet "A Glasgow", una cançó magnífica des de tots els punts de vista, i "Cap a casa" emmarquen aquest àlbum titulat "Andanes" (paraula que suggereix clarament la idea de viatge). De València a Escòcia, amb bitllet de tornada, de sud a nord, viatge en espiral d'una vida plena de poemes i cançons que la pauten i li donen ritme i sentit.
 

Entrevista a Els Pets


dilluns, 3 de maig del 2010

Beth, donant els últims detalls al seu tercer disc


Beth està ultimant els detalls del que serà el tercer disc d'estudi que enregistra. Encara que Segueix-me el fil, així s'anomena el disc, és el tercer té una particularitat i és que, és el primer enregistrat integrament en català.
El disc compta amb 12 cançons que expressen sentiments, estats d'ànim, alegria i tot això filtrat amb les coses més quotidianes de la vida, com ara pot ser el ganxet o una festa de cap d'any. El disc estarà disponible la tercera setmana de maig, la versió física del CD compta amb un disseny molt elaborat i que encaixa perfectament amb el global del disc, la versió digital de Segueix-me el Fil comptarà amb una cançó extra inèdita que només estarà disponible a la botiga iTunes.

Videoclips Indiecats...





ARTHUR CARAVAN. MENJARS AL LLIT, SOMNIS A LA TAULA from Au Agenda Urbana on Vimeo.