dijous, 31 de març del 2011

Obrint Pas presentarà "Coratge" a Vilanova i la Geltrú

Coratge, el nou disc del grup Obrint Pas, sortirà a la venda el proper dilluns, 4 d'abril. Quatre dies després, Vilanova i la Geltrú acollirà el concert de presentació del nou treball del grup valencià. El concert tindrà lloc a l'Envelat Municipal de Vilanova, amb una capacitat per a mil persones, on també hi actuaran com a teloners el grup de hip-hop de Cornellà de Llobregat El Nota i els vilanovins Temporada Alta. La CUP de Vilanova ha estat l'organitzadora de l'esdeveniment, i segons ha explicat Pau Ortiz, en aquests moments "ja s'han venut més de la meitat" de les entrades i per això esperen arribar al dia del concert "amb totes les entrades esgotades".
Les entrades poden adquirir-se a set localitats diferents on hi ha representació de les CUP (Candidatura d’Unitat Popular). A banda de Vilanova i la Geltrú, també es venen entrades a Vilafranca del Penedès, Sant Pere de Ribes, Sitges, el Vendrell, Capellades i Barcelona.
Llig l'entrevista que hui realitza Levante-EMV al grup.

Sílvia Pérez Cruz, Maria Rodés i Aias, al cicle de concerts Estrella Girls!

La revista Time Out Barcelona programa Estrella Girls!, un cicle de concerts de grups i artistes femenines. El cicle se celebrarà entre abril i maig a La [2] de l'Apolo, i l'entrada per als concerts costarà 5 euros (6 a taquilla).Les protagonistes seran el trio de pop sorollós Aias (6 d'abril); el projecte folk pop de la lleidatana Clara Viñals, Renaldo & Clara (13 d'abril); Miss Carrussel, personal cantautora de Ripoll establerta a Barcelona (19 d'abril); The Big Head Troubled Girl, trio anglocatalà liderat per Mia Salazar (27 d'abril); Sílvia Pérez Cruz, la veu més requerida del moment (4 de maig); i el folk juganer de Maria Rodés (11 de maig).El cicle forma part de la programació de Time Out En Viu, una sèrie d’esdeveniments culturals en els quals la revista programa activitats i les difon, i en el qual també s'emmarquen les Converses a Casa del Llibre.

Amanida Peiot presenta La Pop

El Café L’Infern de Massalfassar, seu de la Colla de Dimonis de Massalfassar i centre cultural comarcal des de la seua inauguració el 17 de març de 1994, compleix dèsset anys de vida. Per celebrar-ho, ha programat per al proper divendres 1 d’abril, a les 23:30 hores, una edició especial de les seues Nits de Mil Dimonis que protagonitzarà una nova reencarnació dels Amanida Peiot —“els autèntics galàctics” en paraules del periodista musical Eduard Guillot—: La POP, Petita Orquestra Peiotaire. Una proposta adreçada al públic familiar però igualment adaptable per a adults, que interpreta temes del magnífic primer treball discogràfic del grup, Amanida Peiot #1 (La Casa Calba, 2010), algunes cançons inèdites i un bon grapat de clàssics del cançoner popular passats per eixe tamís àcid i una mica guillat que els fa tan encantadors com imprevisibles. ?La POP la conformen Francesc Burgos (veu, guitarra i guitarró), Gerard Vercher (cordió, melòdica, xilòfon de joguet i objectes), Hugo Canet (saxofon, congues, ampolla d'anís, pal d'aigua i bombo) i Xavi Alaman (baix).
Font: Mondosonoro

El festival ZoomVi aposta pels artistes Bankrobber


Aquest cap de setmana se celebra a Olot, Reus i Barcelona el festival de realitzadors de videoclips ZoomVi, que enguany aposta fort per l'escuderia Bankrobber. A més d'acollir l'estrena del documental "Bankrobber.doc", a les tres seus del festival tindran lloc dobles concerts amb diferents artistes del segell. Divendres 1 d'abril actuen a Reus Espaldamaceta i El Petit de Cal Eril. El mateix dia, coincidiran al CCCB de Barcelona Le Petit Ramon i El Chico Con La Espina En El Costado -que reapareix per l'ocasió-. L'endemà, 2 d'abril, actuaran a Olot Mazoni i Sanjosex.
Aquests són els horaris:
Olot (Sala el Torín)
Divendres 1, 22h00, Cinema Núria
Presentació de Bankrobber.doc
Dissabte 2, 23h00
Actuació de Mazoni i Sanjosex
Barcelona (CCCB)
Divendres 1, 20h00
Presentació de Bankrobber.doc
Divendres 1, 21h00
Actuació de Le Petit Ramon i El Chico Con La Espina En El Costado

Reus (Cal Massó)
Divendres 1, 20h00
Presentació de Bankrobber.doc
Actuació d'Espaldamaceta i El Petit de Cal Eril
Tota la programació al web del festival ZoomVi

dimecres, 30 de març del 2011

Descarrega "Ancoratge", el nou disc de Plouen

"Ancoratge", editat per Propaganda pel Fet, és el nom del nou disc introspectiu i personal de Plouen, un treball que malgrat publicar-se en setembre no estem dispostos a no anomenar en el nostre espai. Moltes vegades ens vegem superats per la saturació de noticies com a fruit dels bons temps es viu a la nostra música. Us llancem des d’ací la petició perquè ens aviseu si, per l’alineació dels astres, deixem passar un disc tan excel·lent com el de la banda del Bages, Plouen.
"Ancoratge" musicalment és un disc molt més unitari i compacte que els anteriors del grup, amb una intenció clara de fer cançons molt intenses i bàsiques: guitarra, baix, bateria i sintetitzador ens arriben directe al cervell en un sol bloc. Amb aquest treball, ens demostren que els seus temes any rere any cobren força i ens deixen descobrir nous punts que fins ara no havíem descobert. Aquestes cançons que ens acosten amb el disc Ancoratge són d'aquelles que també de bones a primeres entren suaument i que poc a poc ens enganxen sense que gairebé ens les puguem treure del cap.
Plouen ofereix "Ancoratge" per descàrrega directa gratuïta a aquest enllaç.
 
Us adjuntem també els pròxims concerts de la banda catalana:

dimarts, 29 de març del 2011

Ja està al carrer "Ouiea", el nou disc de Rapsodes

Amb més de 200 concerts en poc més de tres anys a dalt dels escenaris, els Rapsodes retornen a l’escena amb el seu segon disc “OUIEA”. I molts vos preguntareu, que vol dir aquest rocambolesc nom? OUIEA és un crit d’eufòria incontinguda, una dosi intravenosa d’optimisme i bones sensacions, l’energia necessària per deixar de banda els lligams maldestres de la quotidianitat i sumar-se a un desenfrenament inevitable.
OUIEA és com la vida, i tal com diuen al disc, tot a la vida és rap. Un rap sense censures ni embuts, on la recança de l’adolescencia s’escreix amb el desafiament i la vitalitat d’una joventut que encara perdura, un rap on es pot fer poesia de l’extroversió, on les passions més sòrdides ens arriben amb la naturalitat de qui conta una anècdota. OUIEA és quan el hip hop deixa d’ésser simple expressió per esdevenir filosofia.
Amb la familiaritat que els caracteritza, els Rapsodes han creat un disc sincer, proper i original, al llarg de 14 cançons que ens empenten a veure la vida des d’un prisma diferent i armar-nos de vitalitat. Una vegada més, les fronteres musicals s’esmicolen, cap estil harmònic escapa de les remescles dels Rapsodes. Rock, reggae, dance i fins i tot música clàssica s’incorporen a l’inconfundible elenc vocal d’Andreu, Kpoll i Mireia, portant el seu “electro hip hop orgànic” a un terreny més madur i elaborat. Però no vos asusteu, els Rapsodes es presenten més punyets i bandarres que mai, amb una bona fornada de lletres i rimes que naveguen entre l’ingeni i la provocació, tot mantenint el valencià com a principal llengua d’expressió, encara que també s’atreveixen amb l’anglés i el castellà en un parell de temes. Amb el temps aquesta avanguardista formació del Camp de Túria ha anat bastint una bona xarxa d’amistats a dalt i baix dels escenaris, i això queda reflexat al nou treball: grups de la talla de Desechos, Orxata Sound System, In*Digna, El Papado, Freddy Beatbox, Aspencat, Lilit i Dionís o Make Some Are Us els acompanyen en aquest disc creat, enregistrat i mesclat als estudis Mésdemil.

dilluns, 28 de març del 2011

Botifarra rep el premi Enderrock al millor directe

El cantaor Pep Gimeno Botifarra va rebre el dilluns el premi Enderrock 2011 al millor directe per votació popular en la gala que es va celebrar a la Sala Arteria de Barcelona. L'artista de Xàtiva va rebre un 27,5% dels vots emesso. En l'edició de 2010, Botifarra va obtindre el premi al millor disc de folk pel disc Te'n cantaré més de mil.
Els també valencians VerdCel, Oscar Briz, Miquel Gil, Andreu Valor o La Gossa Sorda tot i obtindre bons percentatges en les votacions no van obtindre cap guardó en aquesta edició de 2010.
El premi de la crítica va ser per a Mishima i el seu àlbum Ordre i aventura com millor disc pop-rock en català de 2010. El guanyador del millor disc d'autor va ser per al treball Al marge d'un camí del cantant Sanjosex. El millor disc de música folk i noves músiques va ser per al grupKaulakau i pel seu àlbum In Fabula. El millor disc de jazz per a la crítica va ser Tangram de Manel Camp. Els Pets van guanyar el guardó al millor arista; Estúpida Erikah va ser triat artista revelació mentres que el millor disc català en altres llengües va ser nomenat Standstill i la seua Avance Bonaparte.
En els guardons del públic, Enderrock 2011 va batre el número de participants en les votacions populars, arribant als 15.000 vots. Els Pets van obtindre el premi al millor disc. El públic es va decantar per Flor de primavera de La Troba Kung-Fú com millor cançó de pop-rock. El guardó al millor cantautor i millor disc d'autor van ser per a Sanjosex i el seu àlbum Al marge d'un camí. El trofeu a la millor cançó va ser per a L'últim adéu de Miquel Abras. En folk les votacions populars van determinar com millor artista al grup La Carrau.
Pep Gimeno Botifarra va ser triat com millor directe. Els triomfadors en la secció Jazz van ser Biel Ballester com millor artista de 2010 Transplanet Species de Miguel Fernández com millor disc. El duo format per Carme Canyella i Jordi Mates va rebre el guardó a la millor nova proposta de jazz; i Dave Holland & Pepe Fesol amb el seu treballe Hands com millor disc internacional.
L'Enderrock va reconèixer com millor artista revelació al grup La Iaia.

diumenge, 27 de març del 2011

Pau Vallvé i Maria Coma preparen disc conjunt

Després d'omplir els dos dies a l'Heliogàbal aquesta setmana i veure que molta gent s'ha quedat sense entrada Pau Vallvé ha decidit muntar un nou concert a Barcelona. Aquest cop serà a l'Auditori del C.A.T de Gràcia (Centre Artesà Tradicionarius) el dijous 19 de maig a les 22h, d'aquí 8 setmanes! Pels qui no ho conegueu és un lloc molt especial, amb molt bona acústica i a dos minuts del metro de Fontana.
Les entrades ja són a la venda a 10€ al mateix C.A.T, obert de 11h a 14h i de 17h a 21h
+info
El cantant català, a més, ens informa d'altres novetats de la seua actualitat:
GRAVANT EL NOU DISC DE MARIA COMA!
Aquests dies hem començat a gravar el nou disc de Maria Coma! Em fa molta il·lusió produir aquest disc! Quins temazos!
La extensa gira del primer disc de Maria Coma, en la qual he tingut la sort de tocar com a bateria de la banda, ha sigut molt especial. En directe hem reversionat les cançons del disc d'una altra manera, ensenyant la cara més crua i més directa del disc Linòleum. Després d'un any i mig tocant-les vam decidir gravar-les perquè aquestes reversions quedessin enregistrades. Ara estem en procés de mesclar aquest disc en directe que veurà la llum d'aquí poques setmanes i que només estarà a Spotify, iTunes i demés plataformes digitals. No s'editarà en format físic. És més un record que volem tenir i compartir d'aquesta gira que no pas un disc. A més, la Maria Coma ha estat muntant un recull d'imatges que ella mateixa i uns quants més hem anat gravant durant la gira de 60 concerts que hem fet aquest últim any i mig i n'ha fet un últim videoclip pel seu primer disc. La cançó escollida ha estat "Dormint". En el vídeo es pot veure que no només hem treballat molt i hem fet molta carretera sinó que a sobre ens ho hem passat molt be! Moltes gràcies Maria!!

AQUEST DIVENDRES TOCO AL PALAU DE LA MÚSICA AMB ELS STANDSTILL!
Com ja vaig fer dins el festival BAM de l'any passat, aquest proper divendres 1 d'abril tornaré a tocar amb els Standstill fent de vibrafonista i percussionista al Palau de la Música! Serà un dia especial on Standstill faran un concert acompanyats de cordes, vents i percussions. Un total de 13 músics a l'escenari! Aquests dies hem estat i estarem assajant a la instal·lació que el grup té a la Fundació Miró on fan vida als ulls dels visitants. 

NOVES DATES DE CONCERTS
He actualitzat l'agenda de concerts amb nous concerts i molt aviat se n'afegiran de nous! Podeu consultar les dates >> AQUÍ

dissabte, 26 de març del 2011

El Petit de Cal Eril presenta “Vol i dol” a Bikini

Falta poc més d’una setmana perquè el Petit de Cal Eril presenti el seu nou disc a la Sala Bikini. Serà el dissabte 2 d’abril, en el marc del Festival de Guitarra, en una nit en què Joan Pons presenta el seu disc més personal, repassant la seva trajectòria i amanint el concert amb algunes sorpreses. Màgia i intensitat barrejades amb la dosi justa de malenconia.
Després del seu debut amb “I les sargantanes al sol”, el Petit de Cal Eril vol –mai més ben dit- enlairar-se amb “Vol i dol”, i la nit a Bikini representa un graó més (i molt especial) en el seu recorregut.

EL PETIT DE CAL ERIL
Presentació oficial del disc “Vol i dol”
Sala Bikini, Barcelona
Dissabte 2 d’abril. 21h30
Preus:
12 euros anticipada
15 euros a taquilla

divendres, 25 de març del 2011

Joan Masdéu - Gira acústica de presentació de Casa Murada

Joan Masdéu comença demà, dia 25 de març a la sala Cool de Tortosa, una gira acústica de presentació del seu primer disc en solitari Casa Murada que durant aquesta primavera el durà per les principals poblacions de Catalunya. La proposta és us espectacle de petit format on s'adapten les peces elèctriques del disc a una formació de duet i acústica, amb Joan Masdéu a la veu i guitarra i Àngel Santiago combinant teclats, acordió, guitarra i veus. Aquesta gira de sales dóna el tret de sortida als directes de presentació del disc que Joan Masdéu acaba de publicar i servirà per escalfar motors per als concerts elèctrics amb formació de quintet previstos per a partir de l'estiu

Propers concerts acústics
25/03/2011 Sala Cool de Tortosa
01/04/2011 Coma 9 de Terrassa (Casa Música de Terrassa)
07/04/2011 Voilà de Manresa
10/04/2011 Ripoll.
28/04/2011 Sala Tourmix de Girona
06/05/2011 FNAC Triangle Barcelona
12/05/2011 Sala La República de Sabadell
13/05/2011 Mas de Nit de Banyoles
20/05/2011 Sala Incògnit de Granollers
22/05/2011 El dau de Mataró
26/05/2011 La Vaqueria de Tarragona
04/06/2011 Sant Sadurní d'Anoia.
10/06/2011 Mas Pi de Verges
11/06/2011 La Bella Lola de Calella
12/06/2011 Piano Bar de l'Escala

A part d'aquests concerts acústics ja són a la venda les entrades anticipades per al concert de presentació de Casa Murada a Barcelona amb banda sencera i format elèctric el proper 12 de novembre de 2011. Ja es poden aquirir aquí.

Videoclips Indicat's...Bulma, Antònia Font, Abús...

dijous, 24 de març del 2011

Le Petit Ramon publica "Brou"

Com un artesà pacient i precís, Le Petit Ramon ha dedicat els últims anys a polir una maquinària perfecta. El punt de partida no era gens obvi: un cello, una guitarra acústica amplificada amb els pedals més diversos i un còctel de percussions absolutament inclassificables. Experimentant, avançant, sintetitzant la fórmula, el procés arriba ara a l’estadi més depurat. A la suma més simple, al rock’n’roll. 
“Brou” són 10 cançons de curt minutatge, alta intensitat i rerefons tèrbol. Blues i rock’n’roll directe a l’estómac, garatge cru i per moments ferotge, elaborat però deixat anar, deixant que la música flueixi. Una música que sembla arribar-nos d’una altra època però que pren el pols de la Barcelona d’avui. Música que bull com el brou. Que surt del cor i et colpeja l’estómac. Mai no fa fred quan el teu cor bull com el brou.

Alguns referents obligatoris, segons Ramon Faura:
Son House, Exile on Main Street, JB Lenoir, Heavy Trash, Byrds (com sempre), The Seeds (com sempre),Them, Pretty Things, Pink Floyd amb Syd Barrett (com sempre), molt Neil Young, molt Beefheart, The Who (temes del John Entwistle), Lee Dorsey, Ike Turner, Howlin' Wolf....

dimecres, 23 de març del 2011

Indefinits i Trineu Tanoka preparen disc

Dues de les bandes de més recent incorporació al segell preparen amb bona esma els seus propers treballs a l’estudi Mésdemil. D’una banda, la formació de punk rock Indefinits es troben en plena gravació del seu segon treball “Per no caure”, on segueixen amb la seua proposta combativa a la vegada que contundent. I quasi al mateix temps la formació novella (que no inexperta) Trineu Tanoka, nascuda a partir de membres de Ligium i Bakanal, prepara el seu disc debut, el qual podrem tastar ben aviat, a principis d’abril. Esteu atens perquè en breus vos contarem més coses d’aquestos dos llançaments.

Mazoni, de gira, presentant “Fins que la mort ens separi”

Mazoni segueix recorrent els escenaris del país presentant el seu nou disc, “Fins que la mort ens separi”. Un recorregut que culminarà el 21 de maig amb la presentació oficial al Palau de la Música, en el marc del Festival de Guitarra. Aquest escenari privilegiat i la intensitat de la gira certifiquen el pas endavant que fa Mazoni amb aquest nou àlbum, rebut de forma excel·lent pel públic i els mitjans.

Propers concerts:
27/03/2011 Auditori – Girona
02/04/2011 Festival ZoomVi – Olot
08/04/2011 Stroika – Manresa
15/04/2011 Ars Cafè – Maó
16/04/2011 Ars Cafè – Maó
23/04/2011 Teatre Municipal – Roses
29/04/2011 Sant Pere de Ribes
06/05/2011 Vila-seca – Fira de Música al Carrer
07/05/2011 Sant Feliu de Llobregat
21/05/2011 Palau de la Música – Barcelona
Presentació oficial del disc / Festival de Guitarra

dimarts, 22 de març del 2011

Guillamino: dos dies, dues facetes

Guillamino fa gimnàstica i escalfa motors abans de publicar “Fang”, el seu nou disc, que veurà la llum a l’abril. Aquest divendres portarà els seus temes a les jornades de música electrònica Cau d’Orella; i l’endemà dissabte la Farinera serà escenari de la trobada única (i de moment irrepetible) entre Guillamino i el DJ rossellonès Raph Dumas, que han batejat com a “Garnatxa Txa”. 
Divendres, 25 de març
Cau d’Orella, jornades de música electrònica
Freedonia
c/ Lleialtat, 6
http://www.caudorella.cat

Guillamino mostrarà a Cau d’Orella la seva faceta més electrònica, un one-man-solo-show que tindrà un peu en l’EP “Whip gymnastix” i la mirada buscant a l’horitzó les propostes més properes al soul de l’imminent disc “Fang”, previst per l’abril. 
Dissabte, 26 de març
Guillamino + Raph Dumas
Expressió directa. III Cicle de Músiques Crítiques
Dins l’Aplec Modernista del Barcelonès
Auditori de la Farinera. Gran Via Corts Catalanes, 837.

Un espectacle únic i de moment irrepetible per descobrir com se sumen dos artistes inclassificables; buscant els seus punts en comú (el soul, l’electrònica, la sardana, l’atramuntanament...) Tot des d’un esperit punk i algun estirabot sardanístic, pervertint versions i temes propis i utilitzant els artefactes més estranys que tinguin a l’abast. I amb alguna col·laboració sorpresa de darrera hora. 
L’actuació conjunta de Guillamino i Raph Dumas s’emmarca en l’Aplec Modernista del Barcelonès i el cicle Expressió Directa. Completen el cartell de la nit Lo Pardal Roquer i també un duel de DJs de pop i ie-ié català.

dilluns, 21 de març del 2011

'L'ingenu és lliure', d'Ix!, Disc Català de l'Any 2010 de Ràdio 4

L'àlbum L'ingenu és lliure, dels Ix!, ha guanyat el premi Disc Català de l'Any 2010 que atorga Ràdio 4. L'emissora ho ha fet públic a través del programa musical Catalunya Express, l'organitzador del premi. Les votacions per escollir el millor disc en llengua catalana editat durant l'any passat es van tancar divendres, i van donar la victòria al tercer àlbum d'aquest grup de pop independent amb components de Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Cadaqués. El guardó se'ls lliurarà en un acte que tindrà lloc el dia 5 d'abril a la seu de Ràdio 4 a Barcelona i que presidirà el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Durant la festa els Ix! interpretaran algunes de les seves cançons, i també hi participarà un altre grup encara per confirmar.

Artaica publica "Nits Cosides"

Després d'un any oferint concerts amb un sorprenent èxit Artaica publica el seu primer treball discogràfic, "Nits cosides", un disc que marca un abans i un després en la música d’arrel feta a les nostres terres. 
Artaica proposa una visió inèdita i contemporània de la tradició, havent-la fet evolucionar de manera subtil, partint de la premissa del culte i respecte a la bellesa. Mara Aranda, després d'haver donat concerts per tot el món des de 1996, creadora d'un estil d'interpretació, que busca l'equilibri entre la força del dramatisme dels registres tradicionals i la poètica d'un estil més depurat i elegant, cedix en el seu discurs vocal un ampli espai a la part instrumental, desenvolupada i ricament exposada per Sergi Rajadell (piano), Agustí Vidal(clarinet i violí) i Xavi Folch, contrabaixista i director de la formació, que sap dirigir eixe germen inicial de les músiques d’arrel Mediterrània que no dubten a festejar altres sonoritats i ritmes de terra endins, en un galanteig constant entre tradició i contemporaneïtat.

diumenge, 20 de març del 2011

Pascal Comelade i Enric Casasses publiquen "N'ix"

Qui hauria dit a Pascal Comelade i a Enric Casasses que, passada la cinquantena, es convertirien en els portadors de la proposta rockera més sorprenent, consistent i reveladora que es recorda des de fa anys per aquestes latituds. Aquest és el segon document de la seva extraordinària societat, que ja va quedar segellada amb un primer disc de primera magnitud com La manera més salvatge (Discmedi, 2006). L'aliança entre el músic del Rosselló i el poeta barceloní és com introduir una metxa encesa dins un polvorí. Junts assoleixen el màxim exponencial dels seus anhels creatius. El grau de complicitat, compenetració i acoblament que han aconseguit establir entre el trencadís sonor d'un i la il—luminació poètica de l'altre és un superb aliatge de lirisme i fúria. 
De fer-ho efectiu s'encarrega una banda de músics còmplices que encaixen a la perfecció amb el substrat llibertari del rock dels 70 i que amb les seves aportacions personals concedeixen a la proposta una naturalesa tan original com trasbalsadora: Pep Pascual i Gerard Meloux com a multiinstrumentistes polifacètics, les guitarres entremaliades d'Iván Telefunken, la bateria vitamínica d'Oriol Lluna i el baix emulsionant de Roger Fortea. Produït pels propis Comelade i Casasses amb un altre còmplice habitual com Raph Dumas, el músic i Dj de Perpinyà la taula de so. El nou treball està format per 13 noves composicions, entre poemes i musiques, peces que segons el propi Pascal, no van tenir cabuda en el anterior disc, gravades unes a Barcelona i altres al Teatre Principal de Sabadell, durant el concert que van oferir el maig del 2010, i un DVD que conté, el citat concert a la ciutat vallesana i un documental i diverses miniatures per a la televisió francesa.

dissabte, 19 de març del 2011

Verdcel enceta el segon any de gira amb PetjAdeS

VerdCel ha iniciat la segona gira del seu darrer treball, PetjAdeS. El disc, aparegut en 2010, enceta ara una segona temporada en la que seguirà recorrent les ciutats i pobles de la geografia valenciana i catalana, així com algunes incursions interfrontereres. La segona vida del disc comença precedida per un notable èxit de públic i de crítica, que ha redescobert les cançons del Raimon a través del segell VerdCel. Aquesta segona gira conté cites importants: començaren el 26 de febrer VerCel participen al Tirant de Cançó a la població de Cardedeu, el 11 de març a la Nit per la Llengua de Vilasar de Dalt i el proper 26 de març viatjaran cap a Perpinyà. El grup també estarà el 9 d’abril a la Nau Ikanow de Barcelona presentant el recopilatori Música de Telers o al festival irlandés ‘Cork World Book Festival’ el dia 23. Podeu consultar l’agenda completa a verdcel.com o a la web de Mésdemil.

divendres, 18 de març del 2011

Vols assistir a un concert privat d'Inspira?

Concerts Privats et proposa compartir amb 15 fans afortunats la possibilitat de veure en directe i a la intimitat al cantautor Jordi Lanuza amb el seu projecte Inspira el proper 22 de març a les 20h en un lloc secret de Barcelona. Inspira ens presenten cançons pop folk d’autor vestides per una banda de cinc músics formada per Jordi Lanuza, Fer Acosta, Cristian Diana, Dario Vuelta y Simon amb un directe ple d'intensitat i dinamisme. Les seves lletres oníriques i tendres s'acompanyen de composicions intimistes, càlides i preciosistes. Després de"Cova Placenta" (Cydonia, 2008) ara roden amb "Escapistes" (Amniòtic Records, 2010) amb la producció de Pau Vallvé.
Concurs:
La trobada amb Inspira serà a Barcelona el proper 22 de març a les 20h, en un lloc cèntric de la ciutat comtal. Per ser un d'aquests 15 afortunats, els fans d'Inspira s'han d'inscriure en el concurs. Diumenge dia 20 a les 18.00h es tancarà el concurs i una hora més tard es faran públics els noms dels guanyadors. Només ells sabran les coordenades d'aquesta trobada fugaç, encara que desconeixeran fins al final el lloc exacte del concert. 

dijous, 17 de març del 2011

Mugroman edita amb la discografia Mésdemil

Des del seu naixement l’any 2003, els xixonencs Mugroman han esdevingut un dels grups de referència a la zona alacantina. La seua peculiar manera de barrejar diversos estils musicals com el rock, l’ska, el hard-core, el hard-rock, el heavy, el punk, les balades,… sempre amb el toc de color de la dolçaina, ha fet que hi haja una gran acceptació entre tot tipus de públic. Actualment estan gravant el que serà el seu quart treball a l’estudi La Casa Murada, una nova aventura discogràfica on recullen l’experiència dels últims anys i desenvolupen una nova vessant estilística que ja poguérem tastar al seu directe Mugroman al Postiguet. Una vegada enregistrat, Mugroman editaran el nou disc sota el segell Mésdemil

Joan Masdéu estrena videoclip i disc a iTunes

Joan Masdéu estrena el videoclip de la cançó El carrer dels jocs florals, primer single del seu disc Casa Murada i a partir d'avui ja es pot veure a les televisions del país i a través d'internet i les xarxes socials. La peculiaritat del treball, dirigit i realitzat per la productora Acid Factory, és que està el.laborat a base de fotografies, a partir d'una selecció de més de 37.000 instantànies fetes. Les dues sessions d'enregistrament van tenir lloc els passats dies 26 i 27 de febrer entre els municipis d'Alcover, El Pinetell, Farena, Capafonts, Prades, La Mussara, Cambrils, Salou i Reus. D'altra banda, i també des d'avui mateix, ja es poden comprar les cançons de Casa Murada a iTunes al següent enllaç.

dimecres, 16 de març del 2011

Anímic presenta "Hannah" (2011)

"Hannah" el nou àlbum de la banda de Collbató, evoluciona Anímic facilitant l'aparició d'un grup 2.0. Sota aquest nom femení capicua ens trobem una desena justa de melodies, de cançons que tot i seguir tenint la dolçura en les veus de Ferran i Louise, també encarnen una major musicalitat i diversitat de sons, veus i instrumentalització. El disc és com un conte gegant, dividit en capítols i fermat sobre els canvis que els mateixos components del grup han anat experimentant ie stant experimentant en les seves vides. AAnímic els mou l'energia de l'emoció i quan tens aquest poder res et pot parar. "Hannah" (2011) arriba sota el seu propi segell i també sota la cobertura mediàtica de Bcore, el qual els pot donar molta més volada.

dimarts, 15 de març del 2011

Lluís Llach tornarà a l'escenari per reivindicar TV3 al País Valencià

Lluís Llach sortirà del seu retir el 16 d'abril. Cantarà a València per reivindicar TV3 al País Valencià. Ho ha anunciat Eliseu Climent al programa Àgora, de TV3, aquesta mitjanit. El president d'Acció Cultural del País Valencià, entrevistat per Xavier Bosch, ha anunciat directament que tenia "una exclusiva" per donar. I ha assegurat que Lluís Llach li va telefonar fa uns dies des del Senegal, on s'ocupa d'un projecte de la seva fundació, per oferir-se per cantar en favor de la demanda perquè el govern de Francisco Camps permeti la reconnexió dels repetidors amb què es veia Televisió de Catalunya a les comarques del sud.
"Al principi havien de ser tres cançons, però després em va tornar a trucar i em va dir que cantarà mitja hora, una hora o el que calgui", ha afegit. "Ho haurà de fer en un pont, perquè no ens deixen cap local. Actuarà a l'esplanada de la plaça d'Amèrica. És molt gran, i crec que hi vindran 60.000 o 70.000 persones", ha vaticinat. L'actuació serà gratuïta, perquè Llach no vol cobrar i no es cobrarà entrada. També hi actuarà Carles Santos.
Aquesta setmana, Acció Cultural del País Valencià hauria de pagar una multa pendent de 600.000 euros imposada pel govern valencià, i encara no està clar com hi faran front. Climent no ha volgut aclarir si ha contactat amb la Generalitat de Catalunya per demanar ajuda, ja que si no es paga el deute seran embargats els comptes, els ajuts i els immobles -centres culturals- d'ACPV.
Font: Ara

dilluns, 14 de març del 2011

Adrià Puntí està a punt de gravar un nou disc

Adrià Puntí –o, el que és el mateix, Josep Puntí– està a punt d'entrar a l'estudi de gravació per enregistrar un nou disc. L'excantant d'Umpah-Pah trencaria així un silenci creatiu de nou anys des del llunyà Maria, malgrat que des de llavors ha anat il·lusionant els seus fans amb concerts escadussers cada any, alguns més dignes que d'altres. Ara, però, sembla que les coses tornen al seu lloc i que Puntí editarà de nou amb el segell amb el qual va treballar en els seus tres discos en solitari, Picap, sota la producció de Quimi Portet.
Segons Joan Carles Doval, de Picap, Puntí entrarà a l'estudi que Portet té a Tavertet a finals de maig o a principis de juny. "La majoria de cançons ja estan compostes, però falta repassar, escollir i modificar textos", ha dit a l'Ara. El disc serà una novetat a la tardor, malgrat que encara no té títol i no se sap si Puntí signarà només amb el cognom o amb un dels seus noms possibles. Doval també ha desmentit el rumor que Puntí editarà també un disc en castellà: "Només hi haurà un nou disc i serà en català", ha dit, després d'assegurar que "el material és molt bo, molt fresc, a l'estil dels seus discos en solitari". 

Sva-ters publica “Sexe, putxero i rock & roll”

La colla d’Alcàsser ens ha fet patir uns quants anys -cinc per a ser exactes- però finalment ja tenim ací el seu “Sexe, putxero i rock & roll”. Un total de dotze cançons de les quals ja en podeu escoltar unes quantes. El grup continua amb la línia que els ha fet triomfar als escenaris. Potents directes, música ballable i unes lletres que ens conten històries quotidianes amb el punt d’ironia que els caracteritza.
La presentació en directe del nou treball es farà este dijous 17 de març a Burjassot. Compartiran escenari amb Rapsodes i BSK (Benimaklet Klub Ska) i enceten La Gira’11, el Festival Itinerant de Música en Valencià. Serà la tercera edició del concert de Falles i la sisena edició del festival que organitza Escola Valenciana- Reviscola. Els Sva-ters amenacen en portar-hi “un bon putxero musical, ben carregat de pilotes i cigrons“, perquè tal com assenyala la banda d’Alcàsser, “qui no ha despertat un diumenge de ressaca a punt de morir i l’ha salvat un bon plat de putxero? I la presentació formal en casa la novia? Qui no ha estat a punt de rebentar amb els dos plats d’arròs, la pilota, la creïlla i el “trossarro” de carn que la sogra t’ha servit?”.
Info: Pica'm

diumenge, 13 de març del 2011

Setze anys de la mort d'Ovidi Montllor

El día 10 de març va fer setze anys que va morir el gran Ovidi Montllor i Mengual, conegut artísticament com a Ovidi Montllor (Alcoi, 4 de febrer de 1942 - Barcelona, 3 d'octubre de 1995) i que qualsevol persona amb nocions bàsiques de la música en català coneix. Tanmateix, farem un mínim repàs de la seua rtajectòria, sobretot dirigida a les noves generacions. Montllor fou cantautor de la Nova Cançó i actor amb una extensa trajectòria professional que comptà amb més de vint àlbums editats i amb la participació en més de mig centenar de pel·lícules. La seua carrera professional va començar amb el grup de teatre La Cazuela d'Alcoi, i des de 1966, a Barcelona, en el moviment de Teatre Independent. A partir del 1968, començà a interpretar poemes musicals d'autors com Vicent Andrés Estellés, Salvat-Papasseit o Salvador Espriu, entre d'altres. Açò, més tard, el relacionaria amb la Nova Cançó, un moviment artístic musical que va nàixer durant el franquisme i que pretenia impulsar la llengua catalana mitjançant un llenguatge reivindicatiu. En 1974, la seua carrera com a cantant i actor de teatre va fer un gir cap al cinema degut a la proposta de Francesc Betriu per a participar en el film Furia española.
La seua trajectòria com a actor va ser mereixedora de premis com el guardó del Festival Valencià o el premi d'interpretació del Festival de Cartagena de las Indias, per la pel·lícula Soldados (1977) d'Alfonso Ungría. L'any 1994 va ser nomenat Miquelet d'Honor per la Societat Coral el Micalet de València. L'any 1995 moria a Barcelona a conseqüència d'un càncer d'esòfag. Cinc mesos abans, el seu poble natal (Alcoi) li havia tributat un emotiu homenatge. Va militar al PSUC i posteriorment al Partit dels Comunistes de Catalunya fins a la seva mort el 10 de març de 1995 a Barcelona.

Coneix Lark about

Lark about és un jove i eixelebrat grup d'Amposta, que després de dues maquetes acaben de gravar la tercera, titulada Te put l'aixella!, sense matisos. Es presenten a crit de "mamella!", però més enllà de l'esbojarrat de l'adolescència hi trobem missatge, crítica i reivindicació. Les seves cançons, que poden dur títols com Lo crit de l'Ebre o Surt del ramat, sonen a punk rock, amb algun moment d'ska ebrenc i amb algun moment contundent, i no deixen de protestar en cap moment. Des del 2004 quan es formaren, aquest grup d'amics no han parat de fer concerts i enregistrar maquetes, i entre "xalera i rises" han anat evolucionant musicalment per fer el que més els agrada: "vomitar tota la merda de dins i sentir-mos millor". 
Tret del portal RXI música compromesa: www.rxi.cat 
I açò diuen d'ells mateix a MySpace:
"Per tal de completar això tan mamellut que mos van dir a rxi, dir-vos que aquest 2010 hem tingut la sort de moure'ns i tocar bastant gràcies, en part, a ser finalistes als concursos Amplifica't i La Campana, i haver guanyat L'emmaketam (juntament amb Assabè), l'Eslcat (2n premi) i el Rock Senheisser (3er premi) gràcies al qual vam poder tocar al festival Derrame Rock d'Astúries, on vam xalar en molta mamella i gardela en la gent asturiana. Pos bé, això és tot. El que volem és tocar i tocar sense parar i a quants més llocs millor per tal d'enviar la nostra mamella, xalera i missatge a tothom qui estigue disposat a escoltar i poder viure així tot el que portem somiant des del dia que la distorsió va rebentar les nostres orelles."

dissabte, 12 de març del 2011

Pau Alabajos presenta el seu últim treball a Alemanya

El cantautor valencià Pau Alabajos presentarà el seu nou disc, Una amable, una trista, una petita pàtria en dues ciutats alemanyes. Així, ahui actuarà a Eichstät (Baviera), i el pròxim 18 de març ho farà en la Sala Wohnbar de Colònia, on compartirà cartell amb la formació valenciana Emma Get Wild i els mexicans Taxi Desert. El cantautor de Torrent continua així amb els seus concerts de promoció d'aquest tercer disc que ha suposat un impuls decisiu en la trajectòria del músic que li ha situat entre els cantautors actuals de major projecció. Aquesta és la segona vegada que Alabajos actua a Alemanya. L'anterior va ser fa un parell d'anys on va participat en mitja dotzena d'universitats alemanyes. En aquesta ocasió en un cafè d'Eichstätt i en el Wohnbar de Colònia, un lloc de trobada per on passen artistes de l'escena local i artistes emergents internacionals.
Alabajos interpretarà alguns temes dels seus discos anteriors, però sobretot el repertori estarà centrat en el seu tercer disc, un treball que combina temes que expressen denúncia política i reivindicació combativa davant les injustícies socials i l'oblit, amb cançons de tall més personal i intimista.

dijous, 10 de març del 2011

Obrint Pas publica "Coratge" el 4 d'abril

Poc a poc es van coneixent detalls del que serà el pròxim disc dels valencians Obrint Pas. Ahir es va fer públic la data de publicació, el pròxim 4 d'abril i el nom del nou cedé, "Coratge". Per internet ja es pot trobar l'espot publicitari en el que ja s'escolten algunes de les tonades que caracteritzaran el nou treball d'un dels grups que més rellevància internacional ha aconseguit amb la música en valencià.  El nou treball compta amb col·laboracions com les de Pau Alabajos, Feliu Ventura, Josep Nadal, Cesk Freixas, Vicent Partal, Eduardo Galeano, Isabel-Clara Simó o Angela Jackson. El primer acte de parada de "Coratge" i, per tant, la presentació serà en la celebració del desè aniversari del Centre Social Terra, al barri de Benimaclet, en la ciutat de València, que es celebrarà el 2 d'abril a partir de les nou de la nit, amb la presència també de La Gossa Sorda. Les entrades anticipades costaran cinc euros, mentre a guixeta valdran deu. Cabrà la possibilitat de pagar quinze euros i obtindre el nou disc d'Obrint Pas.

Sanjosex, al Barnsants

Sanjosex s’atura al festival Barnasants després d’un 2010 intens en què ha presentat el seu celebrat tercer disc “Al marge d’un camí”, considerat Millor Disc de Cançó d’Autor pels premis Enderrock tant per part de la crítica com del públic. Una cita perfecta per aturar-nos, respirar fons i reflexionar a través de les seves històries quotidianes i fresques, introspectives però accessibles, amb denominació d'origen Empordà. 
Sanjosex al Barnasants 
Diumenge, 13 de març, 19h
Auditori Barradas
Rambla Just Oliveras, 56
L’Hospitalet de Llobregat


dimecres, 9 de març del 2011

Obrint Pas anuncia un fum de col·laboracions al nou disc

Eduardo Galeano, Isabel-Clara Simó, Pau Alabajos, Vicent Partal, Laia Altarriba, Feliu Ventura, Josep Nadal (La Gossa Sorda) i Cesk Freixas són alguns protagonistes de les històries que acompanyaran les noves cançons d'Obrint Pas.
Des de la seva darrera referència discogràfica –Benvingut al Paradís (Propaganda pel Fet!, 2007)– ha plogut molt. Després d’haver-lo tocat arreu, van aturar màquines un any i mig. Entremig, una visita a Palestina, una petita gira –amb concerts multitudinaris com el del BAM– i una gira pel Japó.
Els seguidors d'Obrint Pas fa temps que els reclamen un nou disc. Els seus desitjos s'han fet realitat: el passat mes de febrer la banda es va tornar a tancar a l'estudi. Han enregistrat el seu setè treball d’estudi entre dos espais: els Estudis Ground de Cornellà de Terri, amb Jaume Figueres, i els Garate d’Andoain, amb Kaki Arkarazo.
Xavi Sarrià ens avança: “Serà en format de CD-llibre i hi col·laboraran diferents escriptors. A cada autor li hem proposat de fer un text curt i emotiu sobre una cançó del disc, de manera que amplien, complementen o exposen què significa per a ells el text de la cançó”. Un grapat de plomes confidents complementaran les lletres que ha escrit el grup. Qui són? Hi trobarem textos inèdits d’Eduardo Galeano, David Fernàndez, Angela Jackson, Isabel-Clara Simó, Pau Alabajos, Vicent Partal, Laia Altarriba, Raul Zelik, Feliu Ventura, Josep Nadal (La Gossa Sorda), Cesk Freixas, Santiago Alba Rico...
Musicalment, com sona? “És eclèctic, amb sonoritats molt diferents –hi hem incorporat nous instruments–, però sense renunciar a l’estil fresc i directe que ens ha agradat sempre. Pensem que cada disc té el substrat de tots els altres, s’hi barreja tot el que hem viscut i après en els darrers anys.”
Hi col·laboren Fermin Muguruza, Mara Aranda, Tòbal Rentero (amb instruments de corda tradicionals), Xabi Arakama (trikitixa), Orxata Sound System i Eduard Casals (viola de roda).
Font: Enderrock



Eina presenta en directe ‘L’Estat i la revolució’

Si hi ha una cosa segura que podem dir d’Eina –i també abans d’Inadaptats- és que són un col·lectiu musical que no té en compte modes i tendències a l’hora de fer la seva música. Per això no sorprèn que ara, en temps de crisi econòmica i ideològica, posin música i lletra a un llibre de Lenin publicat l’any 1917: L’Estat i la revolució. Un CD que distribueixen en exclusiva amb la revista ENDERROCK del mes de març i que presenten en directe a la sala RockSound de Barcelona el proper divendres 11, a les 22h.
Després de més de quinze anys d’aventura musical amb el col·lectiu Inadaptats, Àlex, Bull, Trashoo i companyia van encetar l’any 2008 una nova aposta musical amb Eina, publicant el disc L’art de la guerra, on posaven música al mític llibre homònim del filòsof xinès del segle II a. C. Sun Tzu. Ara hi tornen musicant el revolucionari rus Lenin amb els seus ingredients habituals: altes dosis de rock, punk i hardcore, incorporant també bases electròniques i hip-hop. El disc ha estat enregistrat als estudis de l’Ateneu Popular X i Cholbi Sorround a Vilafranca del Penedès, i a l’estudi Sonitrons de Molins de Rei. La producció ha anat a càrrec d’X-Cholbi, bateria del grup, i ha estat masteritzat a Catmastering per Juanjo Muñoz.
Àlex Vendrell, cantant del grup, explica: “Amb Eina ens vam marcar l’objectiu de plantejar cada disc com la musicació d’un llibre. A l’Estat i la revolució Lenin analitza les funcions reals de l’Estat, com funciona i a qui serveix en realitat. L’Estat, tal com el coneixem, és una màquina de guerra al servei de la classe que el controla, que és la burgesia”. Segons el cantant i lletrista del grup, “és de màxima actualitat parlar-ne en l’actual context, en què els estats estan fent la feina bruta del capital, retallant els drets socials aconseguits per les lluites obreres”. A nivell musical, Eina ha prioritzat fer una història “fer una història que arribés a la gent, amb lletres i músiques més directes, parlant de la vida més quotidiana”.
El concert d’Eina comptarà amb la participció d’Skatasun com a grup convidat.
Eina
Presentació en directe de 'L’Estat i la revolució'
Sala RockSound, Barcelona (c/Almogàvers, 116). 11 de març, 22h

dimarts, 8 de març del 2011

Funk, Rythm&Poetry, pop...simplement, els Despertadors Atòmics


Despertadors Atòmics és una d’aquelles bandes un poc allunyades dels cànons de l’època (escena pop – folk, indie), però que la seva manera d’entendre la música és ben personal, difícilment comparables amb altres formacions catalanes i fins i tot de l’escena estatal. Toquen – matisen ells – “amb intenció funk” música d’arrel negra com ho farien tres blancs europeus nascuts al Solsonès. El seu és un estil mestís amb influències de rythm and poetry i hip-hop i amb la necessitat d’expressar-se mitjançant el ritme i la poesia quotidiana.  
“L’ofici del rellotger”
L’ofici del rellotger és LP de debut d’aqueta jove banda, que precedeix “Despertadors Atòmics”, un petit EP de 6 cançons llançat l’any 2008. L’ofici del rellotger és un homenatge al pas del temps des d’una visió poètica fosca però amb melodies lluminoses. És una primera aproximació al funk i a l’estil dels Despertadors, un disc fet a base funk i rock a parts iguals però on totes les cançons tenen el segell DA i les lletres, un pes important. Es tracta de dotze cançons d’on en destaquen temes com el que dóna nom al disc, l’Ofici del rellotger, la radiofònica Milce, Inventari, Només una cançó d’amor, a més de les cançons purament funk del disc, Adagio non troppo i Fent la mar. El seu disc de debut compta amb molt poca producció. A l’Ofici del rellotger s’hi escolten tres músics (guitarra, bateria, baix i veu), està pràcticament enregistrat en directe i amb una sonoritat buscada de trio, que té com a referents el so dels artistes del segell de música negra Motown, o bandes com The Police o Red Hot Chilli Peppers. Són tres i sonen a tres. Són una formació poc usual en el panorama musical català ja que poques bandes combinen d’una manera tan personal estils com el funk i el rock.