dijous, 30 de juny del 2011

El 7é Pop al Carrer es celebrarà el 15 i 16 de juliol a la platja de Tavernes

La programació del seté Pop al Carrer es presentà al corral de LaCasaCalba (Tavernes de la Valldigna) amb la magnífica actuació del grup catalanoholandés Il Gran Teatro Amaro (en la foto).
Enguany volem donar un tomb al festival, proposant, per una banda, un canvi dʼescenari: del Passeig dels Tarongers a la Plaça Palmeretes, a fi de convertir-lo en “El festival més petit del món!”. Aquest serà el lema del Pop al Carrer 2011. Programarem així formacions de petit format i també espectacles adreçats als més menuts i al públic familiar en general. Altrament, plantegem una ampliació de la seua durada, passant ja a ser un festival de cap de setmana: divendres 15 i dissabte 16 de juliol.
A nivell estètic, però, continuarem per la senda oberta en lʼedició anterior, tot i oferint també una proposta de folk autòcton, i un espectacle de caire experimental.

Concerts per al mes de juliol

Us exposem els concerts que han organitzat des del segell RGB Management per aquest pròxim mes de juliol que comença demà. A gaudir de la música en català/
IVETTE NADAL
01/07/2011 - Sabadell, Aliança Francesa - 22:00h - Preu entrada 12 euros -
www.ivettenadal.com

TERÀPIA DE SHOCK
03/07/2011 - Terrassa, Parc dels Catalans - 20:00h - Entrada Gratuïta -
www.teràpiadeshock.com

TERÀPIA DE SHOCK
08/07/2011 - Bellcaire d'empordà, Acció Festiva - 23:30h - Entrada Gratuïta -
Més informació, clica aquí
www.teràpiadeshock.com

ELS PETS
09/07/2011 - La Pobla de Mafumet, Pavelló Municipal - 23:00h - Entrada Gratuïta -
www.elspets.cat

dimecres, 29 de juny del 2011

Pep Gimeno Botifarra ja es pot escoltar...i llegir

Botifarra pega el bot: ara també estarà a les prestatgeries a través de les pàgines -més de 350- de La veu de la memòria, el llibre d'Antoni Martínez Revert que aporta llum al fenòmen que esclatà fa a penes cinc anys però que portava darrere dues dècades de recerca, de curiositat i d'amor per tot aquell patrimoni intangible de gojos, cants, albades o versos que anaven a morir amb la desaparició física dels últims que els retenien a la memòria. El llibre, amb abundància de material gràfic a tot color, s'articula en tres grans blocs i va acompanyat d'un disc antològic que farà les delícies dels seguidors de Pep Gimeno. Se presenta el proper 15 d'abril a l'antic convent de Sant Domènec (20 hores).
Segons explica Martínez Revert (Xàtiva, 1946), el llibre "no és una biografia; és un recorregut per les diverses etapes que han fet possible el fenòmen Botifarra". Així, un primer bloc descriu els seus inicis, la importància del grup Sarau i de l'Escola de Danses, l'aproximació de Botifarra a les albades. El segon bloc "ve marcat per l'èxit, per eixe punt d'inflexió que són els concerts previs al seu primer disc, en 2006, i la successió d'espectacles, de premis, de concerts, de reconeixements", explica l'autor. 

Antònia Font i Obrint Pas protagonitzen la Festa Major de Sant Cugat amb 150 activitats

Sant Cugat del Vallès dóna aquest dimarts el tret de sortida a la seva Festa Major, que perllongarà fins al diumenge i que tindrà les actuacions de grups de renom com els mallorquins Antònia Font, Obrint Pas, La Carrau i la Fundación Tony Manero.L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha presentat un programa d'activitats que inclou més de 150 propostes que tenen la participació de 56 entitats de la ciutat, la qual cosa converteix la Festa Major en un esdeveniment per "fer una ciutat viva".
   Durant sis dies, el municipi acollirà nombroses activitats de cultura popular i propostes locals, que es barrejaran amb grups de fora com Reugenio, el tribut a Queen de Momo i les versions d'Hotel Cochambre, a més de la rumba de La Troba Kung Fú, Pegasus i el pop català de 4t 1a.

dimarts, 28 de juny del 2011

Gira de Cesk Freixas

El cantant català Ceck Freixas actuarà en les pròximes setmanes al País Valencià en una gira en la que preten presentar el seu darrer traball: Així, Freixas estarà els dies 8 i 9 de juliol a València (Sala Matisse) i a Vila-real (Japan Rock Club), respectivament. 
Açò afirma el català: "Fem recompte: 1 de juliol, Perafita. 8 de juliol, València. 15 de juliol, Santa Eulàlia de Riuprimer. 16 de juliol, Barcelona. Però compte, que ens en falta un! Sí, també passem per les terres de la Plana Baixa, i serà el dissabte 9 de juliol, a Vila-real. El concert es durà a terme a la Sala Japan Rock Club, situada al Carrer Miralcamp, 51 - Nau 3. L'hora d'inici de l'actuació està prevista a les 23.00 hores de la nit. L'entrada tindrà un preu de 6€ i només es vendrà a taquilla el mateix dia del concert, a partir d'unes hores abans. La imatge que acompanya aquestes línies correspon al Carrer Major de la mateixa ciutat on durem a terme el concert del dia 9 de juliol, capital de la comarca de la Plana Baixa".

dilluns, 27 de juny del 2011

Coneix els finalistes dels Premis Ovidi 2011

Un any més, els Premis Ovidi, un reconeixement al millor de la producció discogràfica anual en valencià, arriben puntualment a la cita que els reserva el calendari a l’entrada de l’estiu. I novament la cita arriba amb bones notícies per al sector que continua vivint un moment d’extraordinària efervescència creativa, malgrat la crisi que afecta a tota la indústria musical i el poc suport que rep per part de les institucions. Així, per segon any consecutiu, el jurat —format pels periodistes Vicent Xavier Contrí, Eduard Guillot, Josep Vicent Frechina, Xavier Aliaga, Quim Vilarnau i Raül Serrador— ha hagut de crear un nova categoria per reflectir adequadament la diversitat d’estils que concorren als premis: en aquest cas s’ha instaurat el premi al millor disc en l’àmbit del hip hop i l’electrònica, una escena en ple creixement i cada dia amb propostes de major qualitat.
També hi ha un augment sensible de la qualitat de les produccions i les edicions, és a dir, de l’acabat final. Aquesta nova realitat ha fet que per segon any es donen també premis en dues categories: premi OVIDI al millor disseny de disc i al millor videoclip. Per a aquests premis, s’ha creat un segon jurat de dissenyadors i experts del món audiovisual: Cèsar Amiguet, dissenyador d’Escola Valenciana, Dídac Ballester, dissenyador amb una llarga trajectòria i membre de la junta d’ADCV, i Jaume Albert, membre d’Alquadrat Disseny.

NOMINACIONS:
Millor disc de folk 
Apa, Cants i cants – Temps Record 
Artaica, Nits cosides - Temps Record 
Mar Mur, Mar Mur - Temps Record 
Néstor Mont, Amor de terra - Autoeditat 

Millor disc de cançó 
Lola Bou, La ment en Blau – Lemon songs 
Mi#, Pèls i senyals - Autoeditat 
Pau Alabajos, Una amable, una trista, una petita pàtria - Bureo Músiques
Raimon, Rellotge d’emocions - Picap 

diumenge, 26 de juny del 2011

Tribut a Antònia Font


El pròxim mes de juliol la revista musical Enderrock editarà un disc de versions d' Alegria, un dels millors treballs dels mallorquins Antònia Font. Els artistes que participaran amb les seues adaptacions seran The New Raemon ("Dins d'aquest iglú"), Mishima ("Final"), La Bien Querida ("Productes de neteja"), Oliva Trencada ("Alpinistes samurais"), Gertrudis ("Patxanga") i Litoral ("Tristesa"), entre altres. Un bon llistat de bandes, caldrà vore el resultat final.

dissabte, 25 de juny del 2011

Élena llença nou disc


D'herois i desastres, així s'anomena el nou treball del grup liderat per Helena Miquel, Élena. El pròxim 28 de juny arribarà el disc dels barcelonins a les botigues, però si voleu ja podeu escoltar-lo al spotify. Amb aquest projecte la banda continua desenvolupant el seu pop ballable com per exemple a la cançó "Dos dies no són sempre", encara que de vegades s'acosta al soul. "Auguris" és el seu primer single, un tema que, segons Enderrock, serveix de transició entre Un café, setanta matins i aquest nou disc.

dimecres, 22 de juny del 2011

Arthur Caravan recorre al ‘crowfunding’

Per a la publicació del seu segon treball Arthur Caravan han recorregut al ‘crowfunding’ per a sol·licitar aportacions d'amics i seguidors que vulguen col·laborar amb la barreja, la masterització i posterior edició del CD. A canvi, ofereixen la possibilitat de formar part del projecte Arthur Caravan i d'aconseguir una sèrie d'obsequis i recompenses.
"Volem llançar al món el nostre segon disc, un grapat de cançons que creiem que estan quedant molt bé i que ens agradaria compartir amb l'univers. Seria una llàstima quedar-nos-les nosaltres, així que, ara que les hem gravat, volem editar un treball discogràfic i comercialitzar-ho perquè arribe a la gent, a quanta més, millor", expliquen.
El disc promet també una funda i un llibret amb la categoria d'objecte artístic singular, gràcies a la col·laboració d'un grup de creatius afins. El ‘crowdfunding’ per a participar en l'edició del disc d'Arthur Caravan està disponible a través de la plataforma Verkami, on l'usuari pot aportar des de 10 euros a 400 euros. A canvi, els participants rebran diversos regals, des d'un exemplar del disc i les cançons en format digital unes setmanes abans del llançament (per als col·laboradors bàsics), fins a un ‘pack’ complet per als mecenes més compromesos, en el qual se sumen dues cançons inèdites, samarretes, un esment en el disc com a col·laborador i un concert acústic privat.

dimarts, 21 de juny del 2011

Els Manel, Premi Time Out 2011

Els Manel, els grans triomfadors de l'any segurament amb poca discussió, s'han endut el prem Premi Time Out 2011, l'únic dels guardons de la revista que no és per votació popular, sinó a criteri d'un jurat format pel director de l'ARA, Carles Capdevila, el director de Time Out, Andreu Gomila, i els accionistes de l'ARA Ferran Rodés, Oriol Soler, Albert Om, Toni Soler, i Xavier Bosch.
El disc 10 milles per veure una bona armadura ha confirmat la banda de pop-folk com la més important i supervendes de l'última dècada. Han estat número 1 a l'Estat espanyol i fa tres mesos que es passegen per teatres i auditoris en una gira que esgota les entrades allà on va.

Feliu Ventura grava un nou disc

És una bona (i esperada) notícia: Feliu Ventura entra aquesta setmana a l'estudi per enregistrar el que a la tardor serà el seu quart disc d'estudi. El cantautor de Xàtiva diu que aquest serà un treball d'essència, de concreció: la cançó sense artificis ni embolcalls interferents, des de l'activisme musical i el compromís poètic. Durant les properes jornades a l'estudi, Ventura intentarà gravar un treball que s'apropi al seu format de directe.
Feliu Ventura va enregistrar la seva primera maqueta en solitari l'any 1996 (titulada L'única diferència), i va debutar amb el disc Estels de tela (45 Revolucions Records, 2000). Va seguir-lo tres anys més tard Barricades de paper (Propaganda pel Fet!, 2003), i el següent treball que va editar va ser un directe fruit de la gira que va compartir amb Lluís Llach, Que no s'apague la llum (Propaganda pel Fet! / Claus Record, 2005). La seva última remesa de cançons d'estudi va ser Alfabets de futur (Propaganda pel Fet!, 2006). Podeu seguir el dia a dia del cantautor de Xàtiva a través del seu Twitter i de la web www.musicailletra.cat.
Enderrock

dilluns, 20 de juny del 2011

Pellikana presenta un tema d'avançament del seu nou disc "Titelles"

El nou disc de Pellikana està ja quasi fora del forn! La jove formació de Castalla conjuga una eclèctica fusió de ritmes molt ballables en el seu primer llançament, el qual ha enregistrat, mesclat i editat sota el segell Mésdemil. Per als més impacients, podeu gaudir d'un tema d'avançament, "Titelles", el qual dóna nom al disc, a la pàgina web de Pellikana. A partir de juliol podreu trobar el disc a les tendes de música i a la nostra tenda on-line. Si voleu veure-los en directe, Pellikana actuaran al concert de La Gira de les fogueres d’Alacant al costat de Sva-ters, Rapsodes i la Colla de Dimonis La Ceba de Sant Antoni, el dissabte 18 de juny a les 21:30 en la Universitat d’Alacant.

dissabte, 18 de juny del 2011

Miquel Herrero i els Autòmats estrenen el videoclip de la cançó "Pacte amb Peter Pan"

Miquel Herrero i els Autòmats han gravat el segon videoclip de L’àlbum “Cançons en Blanc i Negre”, posant imatge al que possiblement siga el tema més íntim de la formació “Pacte amb Peter Pan”. La cançó il·lustra el pas a la maduresa i el procés pel qual ens fem grans, temes que queden reflectits en un muntatge poètic i força metafòric, mitjançant imatge real i captures en stop motion. L’artífex d’aquestes imatges és el fotògraf Neme Jiménez, sota la batuta de Miquel Herrero.Les imatges han estat grabades per Neus Mahiques i Manu Marpel, mentre que la direcció i edició del clip ha estat a càrrec de Tubal Perales, cap del departament d’imatge, video i web de Mésdemil. 

divendres, 17 de juny del 2011

«Que vénen els indies!», segon disc de The Gruixut´s

The Gruixut´s tornen amb el seu segon disc «Que vénen els indies!», sota la producció de Lluís Costa (Costa 59). Un disc carregat de potència i grans dosis d´àcida ironia que mostren les seves clares influències de rock´n´roll i punk rock. Amb un clara tendència crítica cap la societat actual els temes tenen missatges clars i que pretenen posar el dit a la llaga al·liena però sempre amb bon humor i desde la peculiar visió gruixuda.
´Que vénen els indies!´ és una clara declaració d´intencions, que reivindica l´existència del rock´n´roll en un panaroma català clarament dominat per les tendències folk i pop amb un missatge amable. 

dijous, 16 de juny del 2011

Coneix i descarrega Inèrcia

Inèrcia naix a l'estiu del 2009 a Banyeres i Alfafara. Pau Tudela (guitarra) i Aitor Estan (veu i guitarra), units pel seu gust musical, desitjaven formar un projecte seriós en el que pogueren projectar totes les seues idees i influències musicals. Més tard aparegueren Aida Ribera (baix) i Patri Montava (bateria) que a banda de compartir amistat, també tenien uns gustos musicals molt semblants, així finalment aconsegueixen reunir la formació definitiva. Les influències d'Inèrcia són variades però clares, grups com Nirvana, Berri Txarrak, Green Day o Pearl Jam són unes de les seues principals fonts d'inspiració, encara que el resultat final és molt personal. Com es lògic, expressen les cançons en la seua llengua materna, el valencià. Consideren que una forma de normalitzar la llengua es utilitzar-la, en qualsevol àmbit o estil. Durant el seu any de trajectòria han fet més de 30 concerts per tot el País Valencià i el Principat i han participat en nombroses festes populars i importants festivals, com ara el "Feslloch". A més, han guanyat la 1ª Edició del concurs Boom Rock 2010 a Pego. Després d’enregistrar un EP amb 4 temes propis, ja estan preparant el que serà el seu primer treball de llarga durada.

dimecres, 15 de juny del 2011

New York Ska-Jazz Ensemble i Obrint Pas, plats forts del Feslloch

Una vegada fet públic el cartell definitiu, el Feslloch 2011 s'arrima a marxes forçades. El dijous 7 de juliol començarà a Benlloch (la Plana Alta, Castelló) una nova edició de la festa de cloenda de la Gira, el festival itinerant de música en valencià que al llarg de tot l'any recorre una infinitat de pobles valencians. 
El festival, que celebra la quinta edició, compta amb tres caps de cartell d'importància inclús internacional com són Agraviats, Obrint Pas i el grup convidat, New York Ska-Jazz Ensemble. Cada un d'ells actuarà un dia acompanyat per un bon nombre de grups fins completar una trobada de música amb més de trenta concerts en tres jornades. Així, el dijous 7 pujaran a l'escenari a més d'Agraviats, Mugroman, Malagana, Tashkenti, Enderrocks, Skapats, Auxili, Nit de Grills, Conill i Agossaes Life.

dimarts, 14 de juny del 2011

Descarrega el nou disc de Joan Palomares

Joan Palomares ens presenta "Assaig sobre Amor i Plusvàlua", el seu segon disc en solitari i una peça única als terrenys discogràfics, gràcies al seu complet compendi de ritmes i estils, que avancen des de les melodies pop cap al hardcore melòdic i el rock més potent. El cantant i compositor saforenc versa en aquest disc tot el seu
talent musical, a més d'enregistrar les veus, els principals instruments i escriure totes les lletres."Assaig sobre Amor i Plusvàlua" es nodreix d'un coneixement profund del sistema sociopolític actual, per elaborar una crítica mordaç a diversos aspectes del nostre dia a dia. L'escolta avança per multitud de bases rítmiques i configura un estable equilibri, que de vegades declina cap a terrenys delicats però s'aixeca de manera esgarrada i reivindicativa sense previ avís, per tal de crear una experiència conceptual carregada d'influències i inoblidables passatges sonors.

dilluns, 13 de juny del 2011

Pep Gimeno, “la veu de la memòria”

Si hi ha una manera de cantar al País Valencià que irradie, com ninguna altra, autenticitat en el gest, credibilitat en el tarannà i valenciania en la substància, aquesta és indubtablement la de Pep Gimeno Botifarra”, escrivia al llibret de Si em pose a cantar cançons el musicòleg Josep Vicent Frechina. Pep Gimeno Botifarra és exactament això, algú que ha recollit de la nostra cultura el més característic i peculiar, com qui arreplega rondalles de la veu ja tremolosa de tots els tios i les ties que emmagatzemen el que queda de la tradició oral. I la seua capacitat per conservar-la i transmetre-la és indubtable. Malgrat la seua joventut – nasqué al 1961 –, el Botifarra compta amb una trajectòria musical amplament reconeguda i, ara, a més, amb un llibre-CD biogràfic, La veu de la memòria. Pep Gimeno “Botifarra” escrit per Antoni Martínez Revert.
L'acte presentació de l'obra a València se celebrà ahir a Ca Revolta, i començava amb una xicoteta síntesi del llibre: d'una banda, imatges i música dels moments més importants a la seua carrera musical – al Palau de la Música de Barcelona junt a Miquel Gil o al Gran Teatre de Xàtiva ple de gom a gom –; d'altra, amb fotografies i textos sobre la seua vida, a càrrec de Bicicleta Teatre. L'autor, Antoni Pérez Revert, fou l'encarregat de presentar al Botifarra i, fent gala de la seua Martínez amb el protagonista, explicava les tres parts de què consta el llibre: “la primera parla de quan Pep Gimeno era un artista però només ho sabíem nosaltres, els amics i coneguts. En la segona, Pep Gimeno segueix sent un artista, però ja ho sap tothom, i actua per tot arreu. I la tercera és una recopilació de tots els tipus de cançó popular que existeixen a la costera”.

diumenge, 12 de juny del 2011

Titot, denunciat per una associació de víctimes del terrorisme

L'associació Voces Contra el Terrorismo (APV) ha presentat una querella a l'Audiència Nacional contrael grup de rock berguedà Brams, en considerar que una cançó sobre l'atemptat de Terra Lliure que va patir Federico Jiménez Losantos constitueix un delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme.
La canço Inaguració, que obre el darrer disc dels Brams, Oferta de diàleg, acaba amb aquesta estrofa: "I dueu una perla al genoll / que confirmarà arreu del món / la fama d'estalviadors que tenim la gent d'aquesta terra / que amb una sola bala haurem guanyat la guerra". En un comunicat, l'associació assegura que seguirà exigint l'aplicació de l'actual legislació penal, que persegueix "el menyspreu i la humiliació de les víctimes".
Ara.cat

El festival Pròxims porta Mishima, Standstill, Mujeres i Anímic al Poble Espanyol

El festival Pròxims, que celebrarà la primera edició el 21 de juliol, porta Mishima, Standstill, Mujeres i Anímic al Poble Espanyol. Segons l'organització del festival, Pròxims vol ser un esdeveniment que reuneixi artistes propers en l'espai i el temps. L'objectiu és apostar i amplificar la música feta a Catalunya.
El festival vol fer-se ressò de l'escena de música independent actual, "molt rica en estils que van des del folk al rock o el pop, i on l’idioma, ja sigui el català, el castellà o l’anglès, es converteix en un instrument més de comunicació. Pròxims vol donar suport a aquest moment tan estimulant que està vivint", afirma la nota promocional del festival. La programació compta de moment amb Mishima, Standstill, Mujeres i Anímic, encara que properament hi haurà més confirmacions. Les entrades, que ja són a la venda, costaran 15 euros fins al 8 de juliol, i 20 a partir del 9. A taquilla en valdran 25.

dissabte, 11 de juny del 2011

Coneix la gira d'estiu d'Els Pets

Els Pets han decidit iniciar una gira d’estiu on volen compartir amb aquest públic massiu i incondicional les 25 cançons més emblemàtiques de la seva trajectòria. Serà una gira única i irrepetible, un repàs exhaustiu on el públic podrà gaudir de tot un seguit de cançons que els han acompanyat tot aquestos anys, cançons que els han fet riure i emocionar-se, somiar i enamorar-se, suar la samarreta i oblidar-se dels maldecaps. 
Aquest estiu hi haurà molta música per escoltar,amb el valor afegit de vint-i-cinc anys de trajectòria, cap cançoner provocarà més somriures còmplices a gent jove i no tan jove, als que estan creixent al so de les seves cançons i als que han crescut al seu costat. Els Pets tornen a la carretera. No te’ls pots perdre, aquest és el seu any.
INICI DE GIRA
18/06/11
- PRATS DE LLUÇANÈS
09/07/11 - LA POBLA DE MAFUMET - Pavelló Municipal
15/07/11 - MONTBLANC - Acampada Jove
16/07/11 - ASCÓ - Summer Festival
05/08/11 - SANT PERE DE RIUDEBITLLES - Carpa Festa Major
13/08/11 - ARBECA - Pati de les Escoles
26/08/11 - FELANITX ( MALLORCA)

divendres, 10 de juny del 2011

Primer premi al clip "El carrer dels jocs florals" de Joan Masdéu

El clip de la cançó El carrer dels jocs florals de Joan Masdéu inclosa al seu primer disc en solitari Casa Murada acaba de rebre el primer premi al Festival Internacional de curtmetratges en català, FIC-CAT 2011 en la seva categoria de videoclips. El clip és obra de la productora Acid Factory i va haver de competir en una primera pre-sel.lecció entre 39 obres més de les que se’n van escollir 13 que van entrar a concurs i que es van projectar el passat divendres 3 de juny dins la programació del festival. Entre els finalistes, a més del clip de Joan Masdéu, també hi havien videoclips de bandes com Els Pets, Mazoni, Pau Vallvé, El Petit de Cal Eril, Sanjosex, Inspira, Élena, Pepet i Marieta o Lexu’s, entre d’altres. 

dijous, 9 de juny del 2011

Presentació de l'Acampada Jove 2011 amb Obrint Pas

El Festour 2011 es convertirà en el preludi de l'Acampada Jove organitzant aquest dissabte a Amposta un concert amb els valencians Obrint Pas com a caps de cartell per escalfar motors de cara el festival que tindrà lloc el pròxim juliol a Montblanc. El cartell del concert, a la zona d'oci de Tosses i amb un preu de les entrades de vuit euros anticipada i dotze a taquilla, es completarà amb les bandes Txarango, Eskassa Llibertat i els ebrencs Xeic!. Segons els organitzadors dels dos esdeveniments, la iniciativa suposarà avançar un mes l'inici de l'Acampada amb l'actuació d'algunes de les bandes participants. 

El Festival "El Gat Bornaix", amb Very Pomelo, Oliva Trencada i Joan Colomo

El Gat Bornaix és el nom que esón tradicionalment al gat fer en alguns racons de l’Empordanet, especialment a les Gavarres. Aquesta forma lingüística tan pròpia del nostre territori també dóna nom, per tercer any, a un petit festival dedicat a la creació emergent que té lloc en un escenari emblemàtic: l’antic claustre del monestir romànic de Sant Miquel de Cruïlles. Com en les anteriors edicions, enguany el Gat Bornaix torna a apostar especialment per la música, amb la presència de tres artistes sorgits de l’escena independent i aclamats per la crítica: Oliva Trencada (des de Mallorca), Joan Colomo (Sant Celoni) i Very Pomelo (Flix/Barcelona). Però al Gat Bornaix també hi ha lloc per a altres disciplines. Al migdia proposem un vermut acompanyat de la poesia de Pau Gener Galín i del circ de La Paya S.A. 
 

dimecres, 8 de juny del 2011

Els Pets celebren els seus vint-i-cinc anys fent teatre

El temps passa volant i, ves quines coses, Els Pets han bufat vint-i-cinc espelmes. Ho han fet de la millor manera possible: amb bona salut i envoltats dels que s’estimen, rebent tots els premis importants que s’han atorgat aquest any i, encara més important, notant a cada concert el caliu de la gent que ha crescut al seu costat. Això s’havia de celebrar com cal. Per això els de Constantí han decidit treure al carrer un aparador on mostrar la seva majoria d’edat. Es tracta d’un disc en directe, enregistrat al Teatre Municipal de Balaguer i acompanyat d’un Dvd amb la filmació del mateix concert. Havia de ser així, amb un document protagonitzat a mitges pels dos protagonistes d’aquests vint-i-cinc anys: el grup i la seva gent, aquesta colla d’inconscients que els han acompanyat tossudament en aquesta aventura tan inversemblant i extraordinària. 

dimarts, 7 de juny del 2011

La Fira de Fires d'Oliva reuneix a Feliu Ventura, la Gossa Sorda y la Troba Kung-Fú

Dins la Fira de Fires d'Oliva es celebra entre els pròxims 17 i 19 de juny una sèrie d'especials concerts que reuniran a alguns dels nostres cantants i músics més destacats. Així, el menut festival l'obrirà Feliu Ventura, amb una actuació que tindrà lloc el 17 a partir de les onze de la nit en el Mercat. Tots els concerts tindran lloc a l'aire lliure i l'entrada serà gratuïta.
Aquest és el programa:

- Divendres 17 de juny >> Feliu Ventura (23:00h al Mercat)

- Dissabte 18 de juny: La Sonora (21:30h al Mercat) i més tard: La Troba Kung-Fú + La Gossa Sorda (23:30h al Passeig)
 .

Guillamino, a l’Heliogàbal

Guillamino actua aquest dijous a l’Heliogàbal interpretant en directe les cançons del seu nou disc, “Fang”. Serà una concert electroacústic en format de trio, amb Pau Guillamet acompanyat per Toni Molina (bateria) i Gerard Cantero (baix). Què es pot esperar d’un nou disc de Guillamino? Doncs pràcticament qualsevol cosa. Aquesta vegada ens proposa una invitació al ball més hedonista viatjant al futur, als anys 80. “Fang” és pop i és soul. Són cançons. Són ritmes de llauna i teclats de coloraines. Són mirades de carrer i enamoraments fugaços. És la nova proposta del el músic més inquiet i inclassificable de l’escena barcelonina. I fa ballar. 
 

dilluns, 6 de juny del 2011

Raydibaum continua avançant

Raydibaum continua avançant amb passos ferms en la construcció d’un pop personal i sense referents en el panorama musical català. Després de “The biggest box” i “Manual de gènere catastròfic”, el grup ha donat a llum el seu tercer treball, “Per Fi Potser Demà”, tot un cant d’esperança en la vida, fet des de la maduresa personal i musical del seus membres.
“Per Fi Potser Demà” és un disc extravertit, que parla de les possibilitats que es fan realitat amb la valentia i la complicitat amb l’altre, de la recuperació del passat per projectar-se cap al futur, i de les moltes llums que hi ha entre la grisor quotidiana.

diumenge, 5 de juny del 2011

Aspencat: “Les barreres a la música en valencià estan dins l'estat, no fora”

Aspencat va llançar fa un parell de setmanes el seu nou disc, Naixen Primaveres, amb difusió única a través de la xarxa. El nou treball de la banda de la Marina Alta, en què es fa un repàs de la situació del món actual des de Palestina fins al mateix País Valencià, és un disc de reggae fusió amb influències de l'ska, el dancehall i els ritmes electrònics, entre altres. La col·laboració de molts companys del panorama musical valencià i la rellevància del llaüt li donen al disc un color especial que ha agradat al públic: l'èxit de les descàrregues era inqüestionable només passada una setmana. Amb dos discs i cinc anys rodant pels territoris de parla catalana, Kiko Tur, cantant del grup, ha explicat a L'Informatiu que amb aquest disc volen convertir-se en una de les grans opcions del País Valencià.
Entrevista de Laia Mas Climent - Publicat a L'Informatiu 
P: Fa unes quantes setmanes, un blog desvetllava que el número u de la llista de vendes espanyola ho era aleshores amb 4.273 còpies en una setmana. Vosaltres, en només sis dies vau superar les 3.000 descàrregues, i amb una promoció basada en el boca-orella i en les noves tecnologies. Com ho heu assimilat?
R:
N'estem molt contents, tenim molta alegria. La veritat és que no ens esperàvem tanta descàrrega. Agraïm també molt les mostres de la gent, que ens ha fet vore que els ha agradat molt el disc. La primera setmana el mur del Facebook era una bogeria, amb un comentari cada cinc minuts. Per tant estem molt contents i amb l'esperança que açò es traduïsca en què la gent vinga a vore'ns als concerts, que al final és el que nosaltres volem: pegar un bot i convertir-nos en una altra opció del cartell al País Valencià.
P: Al disc teniu diverses col·laboracions, com la de Miquel Ramos (Obrint Pas), Àlex Seguí (La Gossa Sorda), Toni “Panxo” (Orxata Sound System) o Reme (Skalissai), entre d'altres. Cantar amb companys d'altres grups vos ajuda a ampliar el vostre públic i a ser, com has dit, una altra opció del cartell?
R:
Sí, sens dubte ens obri mercat. Per exemple Sargento Garcia ens obri mercat a França i d'Amèrica Llatina, ja que hi ha molta gent que potser no escolta música en valencià però sí que el coneix. Després, Miquel Ramos evidentment també, perquè Obrint Pas és el grup valencià més internacional que tenim; Àlex Seguí és amic nostre i ha col·laborat en tots els discs, perquè ens agrada molt el que fa i pensem que li aporta un color distint a les nostres cançons. Contem també amb la gent de La Raíz perquè creiem que dins del País Valencià, tot i que no canten en la nostra llengua, és un grup a tenir en compte perquè des del nostre punt de vista tenen un molt bon nivell. Així que sí, ells ens obrin portes, tot i que no ho hem fet exactament per això, sinó perquè ens feia il·lusió que col·laborara tota aquesta gent.

dissabte, 4 de juny del 2011

Passat i present del folk-pop mediterrani a València

Poques vegades es poden trobar a un mateix concerts diferents generacions d'un mateix estil musical però, dissabte, la combinació de la frescor del so del quartet barceloní Fred i Son amb l'experiència de tota una carrera del valencià Julio Bustamante permetrà als assistents gaudir de dos visions molt diferents del folk-pop més proper.
Potser el nom de Bustamante –qui hagué d'emprar també el seu nom per tal de no ser confós amb el 'triunfito'– no sone familiar a molts. Però al darrere d'aquest home hi ha tota una trajectòria musical, des dels anys setanta fins ara, tant en solitari com junt amb una altra gran espassa de la música valenciana, Remigi Palmero. Partint d'influències tan diverses com els Beatles, Bob Dylan o el folk-pop francés, Julio Bustamante desenvolupà un estil propi que marcà l'evolució del gènere a la Mediterrània, un dels indubtables noms claus de la trajectòria musical valenciana.

divendres, 3 de juny del 2011

Ja està disponible el llibre-disc d'En Ric Rap Rondalles

Vol de Núvol, companyia musical i teatral, presenta un espectacle per a commemorar el centenari del naixement d’Enric Valor a l’any 2011: En ric rap: el musical. En aquest espectacle, Vol de Núvol, fa una adaptació de varies rondalles d’Enric Valor, oferint un espectacle musical on es mescla teatre, rap i soul, creant un autèntic musical al més pur estil Browdway per redescobrir Enric Valor i apropar-lo a tots els públics amb un esperit modern, divertit i entretingut.
La música ha estat creada a mida expressament per a la ocasió, per Andreu Laguarda, que junt a la resta de membres del reconegut grup de rap valencià Rapsodes, conformen la plantilla artística, junt a Maria Vivó, de Vol de núvol. L’apartat musical compta fonamentalment amb ritmes urbans, però amb tocs dolços i divertits per fer-la arribar al públic familiar al que està destinat l’espectacle.

dijous, 2 de juny del 2011

Apa camina en solitari

Josep Aparicio Apa ha decidit caminar a soles per la música. Després de 35 anys en el món del cant tradicional, Apa acaba de publicar Cants i cants (Temps Record), el seu primer disc en solitari i en el que barreja estils com el bolero, el cant d'estil, el cant de batre, el fandango, la granaïna, la malaguenya o seguidilla. En Cants i cants trobem lletres tradicionals, altres pròpies, una del versador Josemi Sànchez, altres del fundador d'Al Tall Vicent Torrent i versions de poetes catalans i valencians com ara Vicent Andrés Estellés, Lluís Guarner i Joan Salvat-Papasseit.
A banda del cant d'estil, Apa en el seu primer treball en solitari aposta per peces de nova creació amb un tractament musical innovador. En el disc està acompanyat per Ricardo Esteve (guitarra flamenca), Jesús Gimeno (bateria) i Eduard Navarro (dolçaina, gaida búlgara, llaüt, xeremia i xalumó), músics que provenen del món del flamenc, jazz, clàssic, folk i pop.

dimecres, 1 de juny del 2011

Xaviss presenta el seu segon treball "Gira el Món"


"Gira el Món" (Picap 2011), és el segon treball del cantautor Reusenc XavisS que amb només 22 anys, ja va publicar el primer disc amb la seva banda de pop-rock: el grup de Reus Mai Toquem Junts. Amb ells va gravar un parell de treballs i van aconseguir ser considerats pel públic grup revelació de l'escena catalana.
Amb la seva segona entrega, XavisS ha volgut tornar a les seves arrels musicals, on ha donat una gran importància a les lletres, que en aquesta ocasió ha volgut compartir amb l'escriptor Oscar Ramirez, amic de XavisS des de fa molts anys, hi on han volgut predominar les realitats de tantes i tantes persones que cada dia es pregunten com s'ha d'entendre aquest món cada dia mes difícil i confús.

'Principia Mathematica' és inspiració, autenticitat i entusiasme

Alemany i Corrio, el primer celler de garatge de prestigi català, van presentar aquest dilluns 30 de maig amb un concert a la Sala Monasterio de Barcelona el seu nou vi blanc, un xarel·lo de gran mineralitat amb una etiqueta amb la portada (obra de l'artista Evru) de 'Principia Mathematica' (Picap 2010), el darrer disc del cantant Àlex Torío.
Àlex Torio, protagonista també d’aquesta presentació,  va tocar algunes de les peces del seu excel·lent treball, que ha servit d’inspiració per la creació d’aquest gran vi, mentre s'anava tastant el nou xarel·lo, obtingut de vinyes d'una trentena d'anys de Sant Pere Molanta. El vi, en honor a l’obra de l’Àlex,  també es diu 'Principia Mathematica'