dissabte, 31 de març del 2012

Nou Videoclip de Komfusió, “He Mirat Aquesta Terra”

Ja podem escoltar el CD complet de Komfusió “Retrobem els orígens“. A més aquesta setmana el grup de la Marina Baixa ens presenten el seu primer videoclip, la cançò escollida, un antic poema de Salvador Espriu ja musicalitzat per Raimon, i ara de nou els versos prenen forma acompanyats pel vents, i el ritme s’accelera, i cantes, i balles, com si fora fussió, retrobem els orígens, recuperem la identitat. El passat Dissabte 24 de de Març a La Nucia, Komfusió va presentar el disc “Retrobem els orígens“, ho varen fer acompanyats pels grups Rapsodes, Owix, Alevosía i Malabarraka. Un éxit de presentació on mes de 800 persones varen gaudir d’una nit on la germanor, els balls, i el bon rollo estaben presentents en tot moment al Festidrac.

divendres, 30 de març del 2012

Cançons de la veritat oculta

Dotze músics han convertit en cançons els contes de Calders i la veu de la Judith Nedermann s'encarregarà de pujar-les a l'escenari. La música s'alternarà amb projeccions de films inèdits, enregistrats pel mateix autor, que ens aproparan a la figura de Pere Calders. El material audiovisual ha estat cedit per la família de l'autor.
Les cançons, inspirades per l'univers de Calders han estat escrites i compostes per: Jaume Pla (Mazoni), Maria Rodés, Pere Agramunt (La Brigada), Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Joan Colomo, Xarim Aresté (Very Pomelo), Vicky de Clascà (Bikimel), Guillem Caballero (Els Surfing Sirles), Mireia Madroñero (Miss Carrussel), Ramon Faura (Le Petit Ramon), Pau Guillamet (Guillamino) i Jordi Lanuza (Inspira).
Cançons de la veritat oculta és una producció de Bankrobber i L'Auditori.
ESTRENA: 4 de maig. L'Auditori de Barcelona.

dijous, 29 de març del 2012

Senior i el Cor Brutal a Benaguasil

El dissabte 31 de març, a les set de la vesprada, el Cor de l’Ateneu interpretarà cançons d’una època intensa en somnis i prolífica en il·lusions. Música, emoció, enyorança… assegurades per arroves!
El diumenge 1 d’abril, també a les set de la vesprada, actuació de SENIOR I EL COR BRUTAL. Són la revelació dels últims temps en EL rock valencià. El seu seu darrer disc, GRAN, ha tingut un èxit enorme i han sigut convidats al proper PRIMAVERA SOUND. Podeu seguir una actuació seua en el següent enllaç:
http://www.tv3.cat/videos/3805230/Senior-i-el-cor-brutal
I el 7 d’abril, Dissabte Sant, una interpretació de l’Stabat Mater de Pergolesi, a càrrec de tres artistes consagrats. Serà un encant gaudir de l’art de Marina Serra, Marina Castillo i Dolors Martínez. A les vuit de la vesprada!
Els tres actes a Consolat de Mar, Benaguasil.
I encara ens reserven una de més grossa, de molt grossa, per a primers de maig!

dimecres, 28 de març del 2012

preMiNE!: El públic produirà el nou disc de MiNE!

El grup planteja una experiència inèdita i participativa que es desenvoluparà a la Casa Orlandai en 4 sessions. A més del públic, també hi intervendran els músics Eric Fuentes, Jordi Lanuza, Joan Pons i Pere Jou. Després de dos anys de gira ininterrompuda amb Un brindis pel nen Androide (Música Global, 2011), els MiNE! s'allunyen dels escenaris i es volquen en la composició d’un nou àlbum, però aquest cop busquen la implicació del públic en el procés creatiu.
En l'era del micromecenatge, MiNE! va un pas més enllà -o més enrere, depenent de com es miri-, i presenta preMiNE!. Amb la col·laboració de L'Associació Cultural Casa Orlandai, ofereixen una experiència inèdita, única i participativa on el públic es converteix de ple en productor del nou disc de MiNE! Seran 4 sessions a Casa Orlandai, del 13 d'abril al 18 de maig, en que el grup oferirà una presentació exclusiva de les seves noves cançons. L’objectiu és establir un diàleg constant entre el grup i els assistents, on tothom que vulgui, podrà opinar i assessorar els MiNE! a propòsit d'estructures, lletres, arranjaments i qualsevol aspecte ressenyable. A partir d'aquesta interacció s’anirà modificant en viu el contingut dels temes i enriquint el projecte. També hi haurà moments per a la pura creació col·lectiva, on els participants podran intervenir en la composició de noves cançons, creades “in situ”.

Escolta el nou disc de Sanjays “Laboratorium”

Psicodèlia frenètica per no parar de ballar. Riffs luxuriosos que es colen entre els hi-hats. Surrealisme àcid. Tres veus que s’entrellacen descaradament. Sensualitat. Hedonisme. I un directe magnètic i salvatge com pocs! Aquestes són les cartes de presentació de Sanjays i el seu nou disc, “Laboratorium”. El pots escoltar des d’ara mateix via Soundcloud.

Escolta “Laboratorium” a Soundcloud
www.soundcloud.com/bankrobber/sets/br044-sanjays-laboratorium

Dates de llançament
3/4 Llançament iTunes
10/4 Llançament a botigues

Sanjays en concert
5/4 Salt – La Mirona (Festivalillo Orella Activa)
13/4 Garriguella – El Sindicat
14/4 Barcelona - Razzmatazz
21/4 Lleida – Cafè del Teatre
5/5 Vilafranca del Penedès – El Forat del Pany
11/5 Vila-seca – Fira de Música al Carrer
2/6 Granollers – NauB1

dimarts, 27 de març del 2012

El Corredor Polonés publica “El Camell Postrat”

Any i mig després de la publicació del sorprenent disc “l’Embaràs d’Agnieszka”, la banda d’Ontinyent El Corredor Polonés torna a engrescar-se en un nou projecte. “El Camell Postrat” ha esdevingut el format acústic de la banda valenciana des de sempre.
Ara, després de presentar-lo en diverses ocasions, l’enregistrarà el proper 24 de març de 2012 al Auditori d’Agullent. Per a més informació la banda ha creat un hashtag a twitter (#elcamellpostrat). A més, es podran seguir les novetats del mateix a la seua web, al seu Facebook i al seu blog. Inspirant-se en els unplugged de grans bandes com Alice In Chains, Nirvana o Queensrÿche, la gent de ECP reinventa les seues cançons i les adapta per a espais més tranquils i d’escolta activa. Un espectacle emotiu i relaxant on les melodies i les cordes en acústic prenen el protagonisme.
Info: Mondosonoro

dilluns, 26 de març del 2012

Arthur Caravan rep el premi Joan Valls

La paraula, la llengua i també la música han estat els protagonistes dels Premis Joan Valls Jordà per l’Ús i Promoció del Català, que s’han lliurat aquest dissabte. Cada any, l’Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà concedeix aquest guardó a persones i entitats de l’àmbit civil de les comarques de l’Alcoià i el Comtat en reconeixement al treball en favor de l’extensió i dignificació de l’ús del valencià.
Un acte íntim i profund ha servit per a lliurar els reconeixements. Els premiats d’aquesta XVIII edició han estat el mestre de Muro Joan Josep Pascual en l’apartat individual i el grup de música alcoià Arthur Caravan en el col·lectiu. Joan Tomàs Jordà ha estat l’encarregat d’introduir a Joan Josep Pascual, del què ha recordat els seu esforç per dur la llengua a l’escola, per impulsar el programa radiofònic Crida i per coordinar i escriure moltes publicacions divulgatives, especialment a Muro. A els Arthur Caravan els ha presentat l’actor Juli Cantó, qui ha jugat amb els noms dels temes dels seus treballs per a fer una descripció de Pau Aracil, Pablo González, Toni Blanes, Pau Miquel Soler i Jordi Richart. Al final de l’acte, Arthur Caravan ha interpretat “L’harmonia de les esferes” del seu treball “Atles Enharmònic”.
A més, Manel Rodríguez ha donat a conèixer el guanyador del XXIXè Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez. Es tracta del poeta Josep Fàbrega i Selva per la seua obra Les hores vives, que com ha destacat Rodríguez, coincideix amb el títol d’una obra de Joan Valls escrita en 1978.

diumenge, 25 de març del 2012

Obrint Pas actua a la Casa de la Cultura de l'Alcúdia

Dins les celebracions dels 25 anys de la Casa de la Cultura de l'Alcúdia, el divendres per la nit va tindre lloc un concert acústic d'Obrint Pas. Mig centenar de persones es donaren cita per a gaudir de la vessant més íntima de les cançons del grup. La proximitat del format, la nuesa de les cançons i l'ambient màgic del teatre van fer d'aquest concert una experiència única per descobrir -o redescobrir- l'ànima de les cançons d'Obrint pas.

dissabte, 24 de març del 2012

Tardor guanya l'Amplifica't 2012

El grup de rock de la ciutat de València, Tardor, va proclamar-se guanyador de l'Amplifica't, el concurs de música en català organitzat per Joves d'Acció, el passat divendres 16 de març a la final del concurs que va tenir lloc a la sala Simbiosi d'Alzira.
Amb un estil nostàlgic influenciat del clima actual que vivim, Tardor intenta descriure, mitjançant rock alternatiu, la vida de tres joves decebuts pel que els envolta amb un missatge optimista de fons: que de les derrotes diàries es creen els ciments per ser millors persones. I amb aquesta idea enguany entren a gravar el que serà el seu primer disc.
El segon guanyador va ser Lád Cúig, format a Arenys de Munt i influenciats per Luar na Lubre, Mägo de Oz i Celtas Cortos. Lád Cúig fan de la música celta el mitjà per transmetre'ns les seues inquietuds.
A més, la final d'enguany també va comptar amb la participació de Josep Lluís Notari, que va ser l'encarregat de donar inici, amb música d'autor, al concert que tancaria l'edició de l'Amplifica't 2011-2012.
Tardor, que va quedar en primer lloc del concurs, participarà en el festival de música Jovestiu com a premi. El Jovestiu és el concert que organitzen tots els estius els Joves d'Acció, i que enguany fa 5 anys. Lád Cúig, com a segon classificat, participarà al tradicional Aplec de la Plana.
D’aquesta manera, el concurs Amplifica’t ofereix una oportunitat als nous valors de la música valenciana, amb l’objectiu de garantir una renovació constant d’estils, grups i cantants.

divendres, 23 de març del 2012

Descobreix el nou directe de Le Petit Ramon amb els Nanus del Parc

Le Petit Ramon cavalca de nou amb una banda completament renovada: els Nanus del Parc. La nova banda redobla la dosi de rock'n'roll que ja deixaven intuir les cançons del disc "Brou", tal com es pot comprovar en aquesta interpretació en viu de "Qui vol consells?", nou videoclip del grup.

Qui vol consells?
Realitzat per Noemí Elías


Le Petit Ramon i els Nanus del Parc són:
Ramon Faura (veu i guitarra)
Xavi Mir (baix)
Israel Ortega (bateria)
Mireia Alarcón (teclats)

Le Petit Ramon i els Nanus del Parc actuaran el dia 28 d'abril a la sala gran de l'Apolo junt als Surfing Sirles i Very Pomelo (Festival de Rock). Abans els pots veure a Garriguella, La Bisbal d'Empordà i Granollers. Aquestes són les dates:
23/3 Garriguella (el Sindicat)
24/3 La Bisbal d'Empordà (teatre Mundial)
20/4 Granollers (NauB1)
28/4 Barcelona (sala Apolo - Festival de Rock)

dijous, 22 de març del 2012

David Escamilla fa una novel·la de les 'Paraules d'amor' de Serrat

L’any 1967, el jove Joan Manuel Serrat publicava el seu segon disc “Cançó de matinada” i de seguida en va destacar la cançó “Paraules d’amor”, que es va convertir en un èxit. Aquesta novel·la, titulada precisament Paraules d’amor, recrea la història d’una jove parella d’adolescents enamorats que fan de la cançó de Serrat la banda sonora de la seva propia vida. Paraules d'amor evoca tota la força i la nostàlgia del primer amor que tots portem dins del cor. 
David Escamilla (Barcelona, 1969), periodista i escriptor. Fill del popular radiofonista Salvador Escamilla, de la periodista napolitana Elena Imparato, i afillat de Joan Manuel Serrat (qui li prologa l'any 1993 el seu primer llibre de poemes La casa del temps). Rep una educació humanista a l'escola italiana i creix envoltat dels creadors i comunicadors clau del país. Com a escriptor publica una trentena de llibres (Serrat, material sensible; Bon dia Catalunya, Salvador Escamilla, 40 anys d'ofici; Els secrets dels carrers de Barcelona; Els millors anys de la nostra vida: els 60; Històries del taxi) i com a periodista treballa a la premsa, la televisió i la ràdio.

dimecres, 21 de març del 2012

Deskarats, Eina i Brams, en concert a Celrà


Picap presenta "Lo País Meu, Cançons de l'Alguer. 50 Anys"

El proper dimecres 28 de Març a 2/4 d'1 del migdia, tindrà lloc a Il Salone de la Casa degli Italiani, la presentació del disc "Lo País Meu, Cançons de l'Alguer. 50 anys" del Grup Coral de l'Agrupació Catalana d'Itàlia amb la participació de Lluciana Sari, Sandra Avagnina entre altres. Una reedició de diversos enregistraments de cançons alguereses en un sol CD, en conmemoració de la primera edició de l'any 1962, ara fa 50 anys. Cançons tan emblemàtiques i emotives com "Rosa Ardenta" de Pasqual Gal·lo, "Lo País Meu" d'Antoni Cao,...
Així mateix, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, recollint el sentiment d'agermanament del poble de Catalunya, retrà homenatge al Grup Coral de l'Agrupació Catalana d'Itàlia. Amb aquest esdeveniment de reconeixement històric i profunda gratitud, es vol posar l'accent a la gran tasca que l'entitat i els seus membres han dut a terme en defensa i difusió de la llengua i la cultura catalanes a l'Alguer. En representació del departament de Cultura hi assistirà el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, el senyor Lluís Puig.

dimarts, 20 de març del 2012

Roger Mas i la Cobla Sant Jordi presenten el seu primer disc gravat en directe

El cantautor Roger Mas i la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona presentaran el seu primer disc gravat en directe aquest dissabte a l'Auditori de Barcelona, en un concert emmarcat dins del festival Barnasants. El disc, de més de setanta minuts de durada i amb arranjaments de Xavier Guitó, inclou quatre cançons inèdites, així com cançons pròpies i tradicionals d'altres llengües europees. L'àlbum és el fruit de tres concerts celebrats a Solsona a finals del 2011 i és el primer disc gravat en directe tant per al cantautor com per a la formació de cobla, guanyadora del premi Ciutat de Barcelona de Música el 2011.

dilluns, 19 de març del 2012

Descarrega el tercer disc de Respectmark, "El cabaret de la nostra intimitat"

Respectmark és el sobrenom que hi ha darrera del artista interdisciplinar Marc Benito. Precursor de la música reggae a el Baix Penedès ha fet evolucionar aquest estil de música barrejant-lo amb altres disciplines i sonoritats. Conegut com el fundador del cabaret-reggae-electrònic ha aconseguit acompanyat de la seva inseparable “Incoherent Band” (projecte catalano-madrileny) treure tres discs autoeditats (Incoherent Style – 2007, Hikikumori Cabaret – 2010, El cabaret de la nostra intimitat - 2012 ) i que els seus concerts en directe s’entenguin com a “shows totals”, per la barreja de disciplines artístiques i per les seves versions impossibles en clau reggae. 
El seu tercer i esperat disc ha supusat una revolució dels estereotips que solen acompanyar al reggae. S'han barrejat més sonoritats poc convencionals i unes lletres íntimes i properes a un costumbrisme abastracte alhora que "farandulero". Tot temes propis excepte una ecléctica versió de Pedro Almodovar i McNamara. Al disc hi trobem col·laboracions d'artistes com: Pedro Aianai fundador de Potato, Gema cantant de Desechos i Hechos Contra el Decoro, Antonio Garrido, ZIM, Maria Juan, Lee Perro & The Upshitters, Hotdrop... "Son com el millor vi del Penedès servit als millors tuguris de Lavapies".
Ja es pot descarregar el tercer disc de Respectmark "El cabaret de la nostra intimitat".
El link directe es:
http://www.mediafire.com/?dg6fit78fucn8fs
I també es pot fer desde la web: www.respectmark.com

diumenge, 18 de març del 2012

Avançament en viu del nou disc d'Isaac Ulam, “Murtra”

Bankrobber publicarà a l’abril “Murtra”, nou disc d’Isaac Ulam. Des d’avui mateix pots descobrir a The Furious Sessions una de les noves cançons interpretada per la banda al complert, “Estranys” :

Isaac Ulam (Estranys) 26_02_12 from The Furious Sessions on Vimeo.


El disc “Murtra” es presentarà en viu a l’Heliogàbal els dies 17 i 18 d’abril.

dissabte, 17 de març del 2012

Obrint Pas posarà l'accent valencià al Rototom amb 'Coratge'

L'edició de 2012 del Festival Rototom Sunsplash tindrà també accent valencià amb la incorporació en el cartell de la banda Obrint Pas, que presentarà el seu últim treball, 'Coratge', ha informat l'organització. La banda, nascuda a València fa gairebé dos dècades, ha estat una de les primeres a fusionar elements tradicionals valencians, com la dolçaina, amb sons com el ska, el reggae o l'hardcore melòdic.
Obrint Pas actuarà per primera vegada en este festival de música reggae de Benicàssim (Castelló) després d'haver realitzat una gira en el qual han donat a conèixer el seu potent directe, una banda que té set tasques publicats fins ara. També s'incorporen a la llista de novetats del Rototom Sunsplash en la seua edició de 2012 tant Michael Rose com Jah Mason que estaran presents al recinte municipal de Benicàssim del 16 al 22 d'agost. Michael Rose és un altre gran artista que ha travessat diverses èpoques de la història del reggae amb la seua potent veu i una gran força expressiva i que se suma a la llista de solistes i bandes que actuaran al Rototom.
Mentrestant, Jah Mason és un dels grans protagonistes de l'escena new roots jamaicana amb el seu característic estil sing jay i la seua adhesió a la corrent rasta dels Bob Dreads.La part extramusical també té novetats en el seu apartat anomenat Fòrum Social amb l'assistència de la periodista egípcia Mona Eltahawy que protagonitzarà un debat sobre la primavera àrab. Un debat centrat des de la perspectiva de gènere que tindrà la presència de la periodista espanyola Olga Rodríguez, una de les corresponsals i documentalistes especialitzades a Orient Mitjà.

dijous, 15 de març del 2012

Vermut Combo edita el seu primer disc

La nova però experimentada formació Vermut Combo (ja que està integrada per Anna Franco -Soul Atac, Quamlibet-, Joan Soler, Lucho Aguilar -Zenet-, Robert Moreno -Al Tall-, i José Doménech -Soul Atac, Funktopussy, Sva-ters-) editarà al mes de març el seu primer disc “Còctel”. Un projecte elegant que es mou d’una forma desenfada pel jazz pop més americà (Norah Jones, Diane Krall i Madelaine Peraux) però que, a més a més, integra lletres en valencià.
De fet “Còctel”, que és com es diu el disc de debut, és un disc de versions d’autors valencians, que els permet fer un repàs per alguns dels temes que més han trasbalsat la memoria col·lectiva del nostre País durant les últimes décades, reinterpretades ara en clau de jazz pop. “Al vent”, de Raimon; “M’aclame a tu”, d’Ovidi Montllor; “Del Sud”, d’Obrint Pas; “El Signe dels temps” de Senior i “Dimonis Pugen” d’Òscar Briz reviscolen ara d’una altra manera sonora, força personal i fresca alhora. El disc ha estat arranjat per José Doménech,està editat per l’editorial catalana EMINA MÚSICA, que ja ha publicat altres treballs de jazz com ara Ignasi Terrasa Trio i Raynald Colom quartet, i ha estat coordinat per Andreu Garcia (Soul Atac). 
Informació: Mondosonoro

dimecres, 14 de març del 2012

El pop català arriba al Barnasants de la mà dels Amics de les Arts i L'Etern retorn

Els grups de pop català Els Amics de les Arts i L'Etern retorn protagonitzaran aquest cap de setmana el XVII Festival Barnasants de cançó d'autor, amb concerts a Viladecans i Barcelona, respectivament.
   Els Amics de les Arts arribaran a la sala Atrium de Viladecans aquest divendres a les 22.00 hores amb el seu nou disc 'Espècies per catalogar', tot i que també repassaran temes d'anteriors àlbums, amb els quals han aconseguit diversos Discos d'Or.
   A més, la nova formació L'Etern retorn oferirà un concert a les 21.00 hores d'aquest dissabte en l'Auditori de Barcelona per presentar el seu primer treball d'estil propi, batejat com a CD-web, que barreja música amb fotografia, literatura i cinema.

dimarts, 13 de març del 2012

Barcelona reuneix a Very Pomelo, Els Surfing Sirles i Le Petir Ramon

FESTIVAL DE ROCK
SALA APOLO (BARCELONA)
DISSABTE 28 D’ABRIL 2012
20H00
amb 
VERY POMELO
ELS SURFING SIRLES
LE PETIT RAMON I ELS NANUS DEL PARC

Entrades ja a la venda a Codetickets:
http://www.codetickets.com/bankrobber/ca/bankrobber.net/8/
Anticipada: 12 euros
Taquilla: 15 euros

ELS ARTISTES
VERY POMELO
Divertits, imprevisibles, mordaços, inclassificables... Very Pomelo es dediquen al rock’n’roll més bàsic, a la rumba i al garatge. A la música en general, sí, però viscuda amb la màxima intensitat. En primer terme, la veu descarada i expressiva de Xarim Aresté, catapultat arran de la seva participació als concerts de retorn de Sopa de Cabra i també guitarrista de Sanjosex i Paul Fuster. Després dels aclamats “Figaro, Figaro” (2010) i “Xurrac asclat” (2011), aquesta primavera presenten el tercer disc en tres anys en el moment més àlgid de popularitat.

ELS SURFING SIRLES
“Els Surfing Sirles toquen el cel al Sidecar” (Ara). “Els Surfing Sirles agiten la nit de Reis amb el regal més frenètic” (El Periódico). O senzillament: “Glòria” (La Vanguardia). Titulars com aquests demostren que la presentació barcelonina del nou disc dels Surfing Sirles, “Romaní, semen i sang” va ser tot un esdeveniment. El grup que formen Martí Sales, Xavi Garcia i els germans Oriol i Guillem Caballero viu un moment de forma excel·lent i ha aconseguit que el rock’n’roll, l’esperit de garatge i el crowd-surfing tornin a estar a l’ordre del dia.

dilluns, 12 de març del 2012

Guillamino i Anímic s’uneixen en el split single “Emre Himalaya”

12 de març i nou llançament del projecte Guillamino 12. Aquesta vegada es tracta d’un split single on Guillamino col·labora i es versiona mútuament amb el grup de folk Anímic. Anímic transforma “Emre” en una fantasmagòrica lletania folk, mentre que Guillamino deconstrueix “Himalaya” en clau electro. Les dues cançons fruit d’aquesta join venture ja es poden descarregar gratuïtament. A més, tots dos actuaran junts aquest dilluns al programa Ànima del Canal 33. 
Descarrega gratuïtament “Emre Himalaya” en aquest link:
http://guillamino.cat/12-3-2012emrehimalaia/
La portada del disc està dedicada Sant Maximilà, que celebra la seva festivitat el 12 de març.

diumenge, 11 de març del 2012

Verdcel llança la primera cançó d'"Els dies del Saurí"

El nou treball de VerdCel, Els dies del Saurí s'estrenarà el dissabte 31 de març a l'Auditori de Barcelona a les 21h dins el festival BarnaSants. Serà amb un nou espectacle de Banda i Projeccions que presentarà el seu nou Còmic-CD . Els dies del Saurí en format CD es publicarà a l'abril a través de la discogràfica Temps Record, i el Còmic-CD el mes de maig a través de l’Editorial Bromera.
Ací podeu escoltar una cançó del nou disc, un avançament del que serà aquest nou LP:
http://soundcloud.com/verdcel/la-boira-i-la-senia (des de l'enllaç podeu escoltar i compartir) 
‘La Boira i la Sénia’ compta amb la col·laboració a la veu de Cesk Freixas, i com tot el disc amb la producció de Valen Nieto. Aquesta cançó està molt connectada amb la Primavera que ja vivim als nostres carrers i les xarxes socials.
Com sabeu VerdCel fa més d’un mes va engegar un projecte a Verkami.com per finançar part de la producció d’aquest nou treball. Queden només 6 dies per fer aportacions des d’aquest d'aquesta web, amb quantitats que van des del 5€. En tots els casos els minimecenes reben diferents compensacions especials pel fet de participar-hi: descàrrega CD mp3, Disc físic, Llibre-CD, il·lustracions originals del còmic, etc.

dijous, 8 de març del 2012

L'Etern Retorn presenta el seu disc a l'Auditori de Barcelona

L’amor, l’enveja, la il·lusió, la cobdícia, la por… són tantes les constants que es repeteixen a les vides humanes des de temps ancestrals, però que les nostres vides estiguin sotmeses a aquestes directrius inalienables no impedeix que cadascú pugui prendre’s la seva vida com un full en blanc on tot és possible. Amb aquesta idea com a punt de partida, neix l’Etern Retorn, una nova formació musical integrada per membres de Pepet i Marieta i Bratwurst Secret, que vesteix el seu pop esperançador i enèrgic amb lletres plenes d’històries quotidianes i filosofia de carrer.
“L’Etern Retorn” es també el títol del seu debut discogràfic: una obra multiartística que combina música amb fotografia, literatura i cinema. Coincidint amb la presentació oficial de l'Etern Retorn el 17 de març a l'Auditori de Barcelona, l'obra es publicarà en dos formats: d'una banda un CD convencional i de l'altra un format més innovador batejat com a CDweb disponible sota www.leternretorn.com.
“No t’oblides de viure” és el seu primer espectacle: una producció que vesteix la seva música amb projeccions, fotografies i fins i tot un curt cinematogràfic sobre una pantalla gegant. L'Auditori serà la primera parada de la Gira de Presentació de l'Etern Retorn, que també els portarà a les Jornades Musicals de l'Ermita d'Ulldecona, la Sala Zero de Tarragona o el Museu de les Belles Arts de Castelló, entre d'altres.
Més información a www.myspace.com/eternretorn o www.leternretorn.com

dimecres, 7 de març del 2012

Es publica “Per què es grillen les patates?”, el primer disc fins ara inèdit d’El Petit de Cal Eril

Mentre El Petit de Cal Eril segueix en letàrgia després de tancar la gira “Vol i dol”, aquest març es publica finalment “Per què es grillen les patates?”, el primer disc del grup, que s’ha mantingut inèdit fins avui. Bankrobber el recupera en una edició en vinil limitada a 490 còpies, cadascuna numerada amb tampons fets amb patata, tal com ens ensenyaven a fer a l’escola. El disc arriba a botigues el 12 de març però ja es pot aconseguir per internet a la Bankrobber Store (www.bankrobber.net/botiga)

Per què es grillen les patates?
Remuntem-nos a l’any 2007. Després de molt temps tocant en els grups més diversos (Laviporc, Autohaus Stopanski...) i encara amb l’herència del hardcore a flor de pell, Joan Pons va començar a escriure unes cançons que no encaixaven amb res del que estava fent. Era una matèria més personal, propera, unes cançons que ell, com un joc, anava gravant sol a casa seva, a Guissona, amb col·laboracions puntuals d’algun amic o dels seus nebots.

dimarts, 6 de març del 2012

Barnasants col·laborarà amb dos festivals del sud de França a favor dels artistes occitans

El Festival Barnasants de Barcelona presenta aquesta setmana un cicle d'actuacions amb quatre artistes occitans --Nadau, Joan-Marc Leclerq, Primaël i los del Twizi y Belda & Garriga -Ò.K! Brigada Internacional!--, fruit de l'acord tancat entre el certamen barceloní i dos festivals del sud de França per impulsar aquest idioma.  El director del Barnasants, Pere Camps; el director de l'Estivada de Rodés Festival Interregional de les Cultures Occitanes, Patric Roux, i el director del Sèm e serem de música occità-catalana, Daniel Perissé, han signat aquest dimarts un acord de col·laboració per intercanviar artistes i posar en marxa coproduccions.
   Camps ha remarcat en roda de premsa que en pròximes edicions hauria d'unir-se el festival Tradicionàrius de Barcelona, centrat en la música folk: "És just i és bo que formin part d'aquesta aliança fraternal entre la cultura catalana i occitana", ha dit. Nadau és la formació de cançó occitana més emblemàtica, va néixer el 1973 i és un símbol de la lluita per la seva cultura, i després de molts anys d'absència a Catalunya actuarà a l'Auditori de Barcelona aquest dimecres.

Rapsodes, a la República Txeca

Noticia d’última hora! Que es prepare la República Txeca, perque en unes setmanes tindran festa de la bona! Balls i ritmes de la mà dels Rapsodes que recorreran uns quants kilòmetres per portar la seua música a dos de les ciutats mes importants del país. La música en valencià arribarà el día 13 d’Abril a Brno i el 14 a Praga. Tot a la vida és rap!

dilluns, 5 de març del 2012

El grup vallesà Ix! publica «Immersió»

El grup Ix! ha publicat el que és el seu tercer disc, anomenat Immersió i que ha estat editat per la discogràfica Gat Records. Els vallesans, que a l’any 2012 van guanyar el Premi Disc Català per la cançó L’ingenu és lliure, han enregistrat el seu nou treball als estudis de Marc Parrot.
L’àlbum serà presentat el 9 de març a la Sala Pasternak de Vic, el 10 de març a l'Auditori de Castellar del Vallès i el 23 del mateix mes al Sielu de Manresa. El finançament d’aquest treball ha estat possible en part pel denominat com a mecenatge col·lectiu, el crowdfunding.

diumenge, 4 de març del 2012

Wantun presenta "Anònim X"

Wantun és un formació amb una consolidada trajectòria en el panorama de l’indie actual. Després del seu primer disc Animalia (Picap 2010), presenten Anònim X (Picap 2012) on es desmarquen de l'actual tendència folk, fent una aposta arriscada per l'electrònica de sons industrials i la sonoritat indie característica de la banda. La constant evolució del grup ha fet que el seu directe sigui enèrgic i espectacular, amb relectures de les pròpies cançons, un ús distintiu de l'electrònica, les programacions i els sintetitzadors.
Anònim X sorgeix principalment de la música ideada pel grup wantun per l'espectacle multidisciplinari WANCUB LA FI DE LA INSPIRACIÓ (teatre, música i projeccions) estrenat el 2011. L'obertura del disc (In Aether) ens trasllada a l’èter, el cinquè element segons la física clàssica. Ens allunya progressivament dels altres quatre elements tangibles (aigua, aire, foc i terra) amb els que lluitem diàriament per aïllar-nos en un estat entre la consciència i la inconsciència, en el que es mou tot el disc fins a la porta de sortida (Out Aether). Apartir d'aquí l'oient es trobarà històries d'anonimat, de soledat, de desesperació, d'il·lusió, de ruptures, d'amors filials, d'amors impossibles i fins i tot la reversió del final de la pel·lícula Abans del vespre (July Delpy i Ethan Hawke). Sensacions i emocions agredolces portades a la mida sònica de wantun.
El so wantun ha evolucionat en aquesta entrega. Electrònica industrial acurada i arriscada, compassos impossibles, tempos inusualment accelerats, tornades que no et pots treure del cap, cançons sense línies melòdiques repetibles i repeticions deliberades obliguen a fer més d'una escolta per entreveure tots els elements introduïts. Wantun ha tensat un volta més la corda. Les referències a clàssics contemporanis (Phoenix, Radiohead, Wilco, The Strokes, Postal Service, etc) i de tots els temps (The Beatles, Rolling Stones, Velvet Underground, etc) són inesgotables. Tots han estat revisitats segons les noves premisses que s'ha imposat la banda de cara al nou disc.
El disc ha estat gravat a Blind Records, i la producció ha estat compartida de nou amb The Blind Joes (Santos & Fluren) (productors de bandes com Sidonie, Love of Lesbian, 4rt 1a, etc). A més compta amb la col·laboració especial d'en Valen Nieto de Raydibaum fent veus a Safaris.

dissabte, 3 de març del 2012

Andreu Valor presenta "A l'ombra de l'obscuritat"

Després del bon resultat del seu primer treball discogràfic, “En les nostres mans” (Mésdemil 2010), l'autor enfronta amb força i il·lusió el seu segon treball discogràfic en solitari "A l'ombra de l'obscuritat". Han sigut més de cent concerts en dos anys, recorrent bona part del domini lingüístic i aquesta intensitat ha provocat una maduració personal i també com a músic. Aquesta ha sigut la base del nou projecte, la intenció d'agrupar l'essència obtinguda en aquest viatge per afavorir noves lletres i música, sent capaç d'aportar el possible progrés aconseguit. 
Una cosa no varia respecte a la particularitat de fer cançons, varia la forma de dirigir-se, d’expressar-se i l'enteniment musical, però les temàtiques continuaran sent fidels a la necessitat d'aportar positivisme i canvis a una societat, de vegades, desorientada i sobre tot a obrir els ulls a l’oient per centrar-nos en saber conviure i col.laborar amb aquell més necessitat, més maltractat, més dèbil... 
En una situació com l'actual, el moment pot semblar-se obscur, com el títol del nou disc, però si et fixes en el detall, l'obscuritat no pot tenir ombra sense llum, per menuda que siga. Aquesta és la intenció del nou treball, paraules i paraules, melodies i compassos, que puguen possibilitar la millora necessària per al col.lectiu, per tots! Respecte i sentiments. Que la memòria no s'oblide!

divendres, 2 de març del 2012

FI publica el seu segon treball, "Perplex"

Aquest mes de febrer el FI ha publicat el seu segon treball: "Perplex". Nou cançons que es poden classificar dins de la nova fornada de música grunge amb tocs electrònics. FI és un projecte musical de Barcelona, Catalunya, a uns 100 kilòmetres de Valls. L'univers de FI és una platja deserta d'una localitat costanera amb vista sobre la Mediterrània a una banda i, a l'altra, una urbanització dels anys 80 a mig construir, enmig del no-res. El nou disc de FI ("Perplex"!!!) es pot comprar en format CD o en format digital (http://filldeputa.bandcamp.com, on també es poden escoltar totes les cançons).
Per celebrar-ho, i com que aquest any febrer té un dia més, el dia 29 de febrer es podrà descarregar el disc gratuïtament (només 24 hores).

dijous, 1 de març del 2012

Vol de Nuvól, seleccionat “Anem al Teatre 2012″

L’espectacle “En Ric Rap Rondalles: El musical” de Vol de Núvol, ha estat seleccionat per formar part de la campanya Anem al Teatre 2012. Durant els mesos de Març, Abril i Maig seran moltes les escoles, i per tant molts xiquets i xiquetes que gaudiran d’un espectacle amb força i molt de ritme. Una manera interessant, divertida i entretinguda d’apropar-se a Enric Valor, i a les seues rondalles, les cuals son musicalitzades per la companyia a ritme de rap i soul.