divendres, 29 de juny del 2012

Feliu Ventura, Carles Dénia i Senior i el Cor Brutal, els més guardonats del Premis Ovidi


La seu de la Societat Coral El Micalet va acollir anit la celebració de la gala de lliurament dels VII Premis Ovidi, un esdeveniment organitzat pel Col·lectiu de Músics i Cantants en Valencià. La nombrosa afluència de públic confirma l’èxit d'aquests Premis. 

Dels triomfadors de la nit, cal destacar els artistes que van aconseguir dos guardons: Carles Dénia (arranjaments i àlbum de folk), Feliu Ventura (lletra i àlbum de cançó) i Senior i el Cor Brutal (disseny de carpeta i cançó). Els dos grups alcoians guanyadors de les categories pop i rock, VerdCel i Arthur Caravan, confirmen el bon estat de la música en la ciutat d’Ovidi, als qual cal afegir Hugo Mas (millor vídeoclip). Aspencat, després d’haver tingut nominacions en edicions anteriors, s’endú enguany el premi d’electrònica i hip-hop. Skapats ha rebut el premi a la millor maqueta i participarà en la Gira d’Escola Valenciana 

Sens dubte, el moment àlgid es va produir al final de l’acte amb el lliurament del “Premi a la trajectòria artística” al grup Al Tall, veritable emblema de la música en valencià des de fa més de tres dècades. Després d’escoltar els missatges de felicitació enviats per diversos col·laboradors il·lustres de la banda, uns emocionats Vicent Torrent i Manuel Miralles (els dos creadors d’Al Tall encara actius al grup) pujaven a l’escenari per agrair el reconeixement dels seus col·legues, flanquejats per alguns dels molts músics que hi han passat, entre els quals també un altre dels fundadors, el carismàtic Miquel Gil. 

També s’hi va fer entrega de dos altres premis honorífics. Pel suport a la música en valencià es va distingir el diari digital Vilaweb i el premi fou recollit per Bel Zaballa, responsable a Vilaweb de l’àrea de música, i el director del mitjà, Vicent Partal. D’altra banda, el cantant d’Alzira Joan Amèric rebé el premi Barnasants de mans del director del festival, Pere Camps. Un festival centrat en la cançó d’autor i que s’ha caracteritzat per una atenció esmerada a les propostes dels artistes valencians. El fet d’incloure aquest moment a l’acte dels VII Premis Ovidi ha estat una manera de reconéixer el treball de suport d’aquest festival. 

A diferència d’anys anteriors, aquesta vegada no hi va haver un presentador encarregat de conduir i animar la gala, tot i que es va poder fruir de l’humor de Xavi Castillo a través del vídeo enregistrat expressament per als Premis Ovidi. Les introduccions es realitzaven a través d’un audiovisual i els premis eren lliurats pels diferents membres del jurat, integrat per professionals del periodisme i del disseny i, en algun cas, per personalitats relacionades amb entitats tan assenyalades com la Federació Escola Valenciana o l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que ha col·laborat amb un ajut en aquesta edició. 

El discurs del president del COM i les declaracions dels diversos artistes i membres del jurat, van coincidir a subratllar la quantitat i qualitat de la collita d’enguany. Als premis Ovidi opten tots els treballs discogràfics en valencià publicats en el període d’un any. En aquesta convocatòria n’han estat seixanta-vuit, una quantitat que confirma la bona salut de la música en valencià.

dijous, 28 de juny del 2012

Botifarra Metall

El grup Spanish Brass Luur Metalls va oferir en el festival Serenates al Claustre un concert titulat "Metalls d'estil" amb la participació de Pep Gimeno Botifarra en el que es reuní obres de compositors valencians inspirades en peces tradicionals valencianes. El programa inclogué peces de Bernardo Adam Ferrero, Francisco Zacarés, José Rafael Pascual Vilaplana, Vicent Roncero i Jesús Santadreu basades en melodies populars com les danses de Guadassuar, la Muixeranga d'Algemesí o tradicionals de Muro, a més de la composició Metalls d'estil, de Ramón Cardo, en la qual intervé el cantant de Xàtiva.
Aquesta última "pretén aprofitar la riquesa melòdica que caracteritza als pals del cant d'estil, replets de melismes i elements del barroc en la melodia, i fusionar-los amb el llenguatge contemporani camerístic que hui dia pot desenvolupar un quintet de metalls sense que desaparega l'element bàsic, la melodia, de les cançons: el fandango, la jota, les nadales, el cuplé, les cançons de batre, les de bressol, les havaneres, les vetles, etcètera", assenyala l'organització.
El treball està basat en la fusió de part de les cançons que Pepe Gimeno ha anat recopilant durant la seua trajectòria artística, algunes de les quals tenen el seu origen en l'etapa històrica en la qual la cultura àrab va estar arrelada en la península Ibèrica i en unes altres on la seua procedència ve de la tradició musical de la Corona d'Aragó. Aquesta fusió de cultures va donar com resultat una quantitat de cançons que barrejaven elements vitals en la música com el ritme, que en la majoria de les vegades és ternari, i les melodies, que tenen un clar tint morisc.

dimarts, 26 de juny del 2012

Indiecat supera les 150.000 visites

Nosaltres, seguint la rutina que tots els dies ens duu a actualitzar amb informació aquest portal, pràcticament no ens hem adonat que Indiecat ha superat ja amb escreix les 150.000 visites, una xifra molt respectable que ens ompli i empenta. Ja no recordem quan varem començar aquest projecte. Sols sabem que ha anat agafant força fins convertir-se a l'actualitat en una forma de vida, en una cita inneludible. Ajudar els grups a dur endavant els seus somnis en forma de discos i gires és el nostre motor. Les seues continues mostres d'agraïment i el vostre suport diari, la nostra benzina. 
150.000 visites. S'ha parlat moltes vegades de la bona salut de la música feta en català i no insistirem. Simplement dir que esperem haver aportat el nostre gra de sorra. Si és així perfecte i, sinó, no ens alarmem el més mínim perquè anem a seguir al peu del canyó... tots els dies. 
Com nosaltres volem que diga Senior i el Cor Brutal en el seu "El signe del temps"... "Tots som Indiecat".

Els Amics de les Arts, La Casa Azul, Manos de Topo i The Whip, al Festival Altaveu 2012

Les bandes catalanes Els Amics de les Arts, La Casa Azul, Manos de Topo, Las Migas i Mendetz protagonitzaran el cartell nacional català de la 24 edició del Festival de Música Altaveu de Sant Boi de Llobregat (Barcelona), que posarà la nota internacional amb els britànics The Whip i Darren Haymann.
Taxarango, l'Orquestra Àrab de Barcelona, Toni Gafarot, Yacine & The Oriental Groove, Los Mambo Jambo, Albert Freixas i Esther Condal completaran el cartell de l'edició d'aquest any, que tindrà lloc del 6 al 8 de setembre.
El considerat el "primer festival urbà després de l'estiu", com ha defensat aquest dilluns l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, comptarà aquest any amb un pressupost de 166.000 euros, respecte dels 205.000 de l'edició anterior --un 19,1% menys--, per la caiguda de les aportacions de les administracions públiques.Si bé la partida que destina el consistori municipal ha baixat 20.000 euros, la resta de patrocinis institucionals han caigut a la meitat en alguns casos, ha assenyalat l'alcalde, acompanyat de la regidora de Cultura, Montserrat Mirabent.

dilluns, 25 de juny del 2012

Coneix la gira aquest estiu dels Surfing Sirles

Els Surfing Sirles actuaran aquest estiu als festivals popArb (29 de juny, Arbúcies) i Pròxims (19 de juliol, Poble Espanyol, Barcelona). El grup hi presentarà les cançons del seu darrer disc "Romaní, semen i sang" i també la reedición en vinil de les seves primers cançons, ara remasteritzades: "Nedant en l'ambulància".

PROPERS CONCERTS
7/6 Madrid – The Space Cadet: Esperit!
8/6 Porto – Optimus Primavera Sound: Esperit!
8/6 Piera – Espai d’Entitats: El Chico Con La Espina En El Costado
8/6 Manresa – La Peixera: Macho
8/6 Garriguella – El Sindicat: Guillamino
10/6 Bueu – Aturuxo: Esperit!
15/6 Montblanc: Espaldamaceta
15/6 Barcelona – Sónar: Showcase Bankrobber amb Esperit!, Guillamino DJ i Diegoarmando
16/6 Girona – Museu d’Art: Sanjays
17/6 Sant Miquel de Cruïlles – El Gat Bornaix: Esperit!
22/6 Zaragoza – Teatro Arbolé: Espaldamaceta
28/6 Barcelona – Sidecar: Macho
29/6 Barcelona – Sidecar: Espaldamaceta
29/6 Arbúcies – popArb: Els Surfing Sirles
30/6 Lleida – Cafè del Teatre: Isaac Ulam
30/6 Vilanova i la Geltrú – Faraday: Esperit!
1/7 Vilanova i la Geltrú – Faraday: Isaac Ulam
3/7 Porqueres – Bosc de les Estunes: Isaac Ulam
5/7 Cabrils - Can Rin: Le Petit Ramon i els Nanus del Parc
6/7 Sant Feliu de Guíxols - TZVR: Esperit! + Sanjays
7/7 El Talladell: Mazoni
12/7 Girona - Milestone Project: Mazoni
13/7 Piera - Espai d'Entitats: Guillamino
14/7 Banyoles - Aphònica: Cançons de la veritat oculta

diumenge, 24 de juny del 2012

Maria Coma i Paul Fuster, als concerts acústics de Cabrils

La terrassa del restaurant Can Rin de Cabrils (Barcelona) es convertirà aquest estiu en un improvisat escenari per on passaran bona part de les bandes de l'escena independent catalana, com The New Raemon, Maria Coma i Paul Fuster.
Els concerts, gratuïts, en acústic i de format intimista, se celebren cada dijous; van arrencar el 7 de juny amb els valencians Litoral i ja han actuat Maria Rodés i Inspira. Es tracta de la quarta edició d'un cicle de concerts pel qual aquest any també passaran Élena, Le Petit Ramón i els Nanus del Parc, Aina, Manos de Topo, La Iaia i Joan Colomo.

divendres, 22 de juny del 2012

Avançament del nou disc d’Inèrcia, "No és cap simulacre"

Inèrcia tornen a la càrrega i ens presenten dos avançaments del que serà el seu segon disc “No és cap simulacre”. Per una banda ens deiexen amb la portada, i per altra amb el single del disc “El Secret”, un tema molt potent que destaca per una base instrumental solida reforçada pels distints arranjaments.
El disc “No és cap simulacre”, eixirà a la llum en unes setmanes.
Ja podeu escoltar “El Secret” al Bandcamp.

dijous, 21 de juny del 2012

Dr. Calypso tornen a la càrrega amb un EP de tres cançons en exclusiu vinil

Dr. Calypso, grup referencial en la introducció de la música jamaicana a casa nostra a finals dels 80, estrenen nova entrega discogràfica i tornen als origens i la tradició. El nou treball, Endavant, és un polit EP de tres cançons en format vinil de 7 polzades (inclou link de descàrrega) que farà les delícies de fans, col·leccionistes i melòmans. El mític grup de reggae, soul i ska ha planxat tres noves composicions, que inclouen la col·laboració de Joan Garriga (exDusminguet, La Troba Kung-Fu) i que es presenta amb una corprenedora obra gràfica del dissenyador català Txarly Brown.
La cara A, i ens encanta poder dir-ho, s’enceta amb un power ska marca de la casa Dr. Calypso titulat “L’home enigmàtic”. Fresc, ràpid, sincopadíssim i enganxifós, autèntic hard-driven ska, “L’home enigmàtic” ens recorda les millors canonades skatalítiques dels de Poble Nou, amb una forta presència del hammond al més pur estil The Specials, uns inspirats Damned i Maníac a les guitarres i una lletra, clar, d’enigma, horror i monster total. La sorpresa de l’EP arriba acte seguit amb la cançó que clou la cara A, un calypso bailongo anomenat “La sirena del Taulat”. A mode d’avís i prevenció, tal i com dictamina la tradició de l’estil caribeny, Dr. Calypso i Joan Garriga de La Troba Kung-Fu ens adverteixen dels perills de certa sirena barcelonina que amaga els seus encants a la rodalia del barceloní carrer del Taulat: un hit total per no parar de moure el cul aquest estiu! A la cara B (els vinils encara tenen dues cares) hi trobarem una excel·lent “Endavant”, cançó que camina entre el rocksteady clàssic i l’early reggae amb unes magnífiques harmonies vocals: una deliciosa crida a la solidaritat, la resistència i la cohesió popular en aquests temps difícils que corren.

dimecres, 20 de juny del 2012

La Gossa Sorda, cap de cartell de la segona edició del “GanxoRock!”

El Col·lectiu Cultural “El Ganxo” organitza enguany la segona edició del “GanxoRock”, que es celebrarà a Benigànim. Després de la primera edició celebrada el passat setembre, al que assistiren més de 500 persones i on actuaren, entre d’altres, Aspencat i Pep Botifarra, el col·lectiu encara amb ganes aquesta segona edició per tal de consolidar el “GanxoRock!” com un dels festivals més importants de la Vall d’Albaida. El grup de Pego, La Gossa Sorda, serà el cap de cartell del festival el proper 10 d’agost. Amb els seus dos últims discos, “Saó” i “L’últim Heretge” s’ha consolidat com un dels grups més importants de la música en valencià actualment, fent concerts arreu del País Valencià, Catalunya i les Illes. 
L’acompanyaran grups com Desgavell, d’Oliva, que tocaran cançons de “Desgavell ShowTime” i Malnom, de Vila-Real, que presentarà el seu darrer cd “Voltors”, que ha eixit a la llum enguany mateix. L’únic grup que repetirà respecte al cartell del 2011, serà Auxili, d’Ontinyent, un grup d’ska i reggae.  A l’igual que l’any passat, al pati del CEIP Beata Inés, es celebrarà el festival el proper 10 d’agost a partir de les 22:30h. Les entrades es podran comprar anticipades per 6€ a Benigànim, en Espai Jove i La Casa de l’Arrop; a Xàtiva en Llibreria “La Costera”; a Ontinyent en el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida i a Albaida en la Tourist Info. En taquilla es vendran a 9€, i es podran reservar online a través de la web www.ganxorock.com.  Gairebé 30 comerços i associacions han donat suport al festival col·laborant en el cartell. Des del Col·lectiu Cultural “El Ganxo” agraeixen que “en un context de crisi com l’actual, tants comerços i associacions hagen col·laborat desinteressadament per poder tirar endavant un festival com aquest, que promociona la nostra llengua”.

dimarts, 19 de juny del 2012

Coneix els finalistes dels Premis Ovidi 2012

L'aparició de nous grups de música en valencià, la consolidació de molts altres i la creació de nous segells discogràfics i empreses de management, confirmen el bon moment que viu la música en llengua pròpia. I per celebrar-ho tots plegats, el proper dia 28 tindrà lloc a la Societat Coral El Micalet la setena edició dels Premis Ovidi a la música en valencià, que reconeixen els millors treballs discogràfics del darrer any.
Aquests guardons estan promoguts pel Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià i constitueixen el més important reconeixement que pot rebre una de les moltíssimes ofertes que omplen el panorama musical en valencià. La creativitats dels grups i la qualitat de les seves creacions són els principals arguments per parlar d'un moment dolç de la música en català al País Valencià. I tot i que molts dels artistes valencians triomfen fora de les nostres fronteres, les institucions i la Radiotelevisió Valenciana continuen donant l'esquena a aquestes propostes musicals, segons denuncien els propis artistes.
Amb tot, el Col·lectiu Ovidi Montllor ha decidit guardonar aquest any per la seva indiscutible aportació a la música en valencià a l'històric grup de folk Al Tall. Aquest guardó a la trajectòria artística vol premiar el treball tan important de recuperació de la tradició musical valenciana que durant més de 30 anys han realitzat.

FINALISTES:
MILLOR DISC DE CANÇÓ: 
Andreu Valor, A l’ombra de l’obscuritat
Joan Amèric, Directament
Feliu Ventura, Música i lletra
Sergi Contrí, Dies de fira i flors

MILLOR DISC DE FOLK
Miquel Gil, X Marcianes
Rafel Arnal, Pam a pam
Carles Dénia, El paradís de les paraules
Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries + Pep Gimeno Botifarra, La Barraca

MILLOR DISC D’ELECTRÒNICA I HIP HOP
Arrap, Ara va de bo
Barraques Sud Sistema, Abans que s’acabe el món
Aspencat, Inèdit
El Blüe, 1991-2011 Qui va matar a Alfonso Pérez?

MILLOR DISC DE POP
Autòmats, Les revelacions microscòpiques
Litoral, Incidents melòdics del món irracional
Verdcel, Els dies del saurí
L’etern retorn, L’etern retorn

MILLOR DISC DE ROCK
Senior i el Cor Brutal, Gran
Neuròtics, Incertesa
Arthur Caravan, Atles enharmònic
Odi, El badar de les consciències

MILLOR MAQUETA
Narayama, Narayama
Tempesta, Demo-níaca
Skapats, Skapats
Nius de nit, Nius de nit

MILLORS ARRANJAMENTS I PRODUCCIÓ
Verdcel, Els dies del saurí
Autòmats, Les revelacions microscòpiques
Carles Dénia, El paradís de les paraules
Rafel Arnal, Pam a pam

MILLOR CANÇÓ
“De la mar”, Miquel Gil
“Balada d’indis i comboixos”, Arthur Caravan
“La sort adormida”, Senior i el Cor Brutal
“La boira i la sénia”, Verdcel

MILLOR LLETRA
“La boira i la sénia”, Verdcel
“El bon any”, Senior i el Cor Brutal
“Història d’un sofà”, Feliu Ventura
“Himne a l’alegria”, Arthur Caravan

MILLOR DISSENY
Sense permís de la NASA, de Lilit i Dionís
Gran, de Senior i el Cor Brutal
Incidents melòdics del món irracional, de Litoral
El corral de Pepeta, d’El corral de Pepeta

MILLOR VIDEOCLIP
“Hepàtica”, d’Hugo Mas
“Em diuen”, de Tashkenti
“La vida sense tu”, d’Obrint Pas
“La generació dels plats trencats”, de Malnom

dilluns, 18 de juny del 2012

El Festaborigen també recorre a l'ajuda solidària

El Festaborigen és durà a terme a Benissa el cap de setmana del 21 de juliol, produït per l’Assemblea de Joves de Benissa amb unes inquietuds en comú: la cultura, la convivència, el poble de Benissa, i el poder viure en una societat més justa, la qual enguany complirà 7 anys de la seua existència.
Enguany és un any de canvis, és un any diferent, per això enceten aquesta nova manera de finançament. El Verkami els permet una manera directa d’arribar als joves, i no tant joves, que volen participar directament, donant l’oportunitat de fer preguntes o de donar la seva opinió de l'unic festival de música sota llicencia Creative Commons del País Valencià 100% autogestionat, sense el recolzament de cap entitat pública i que aposta per la dinamització d'un oci alternatiu. En les aportacións al Verkami es podran aconseguir tot tipus de recompenses, des d’entrades al festival, vídeo-menció de la “uela”, got del festival, tiquets de copes, samarretes... amb la finalitat de poder-hi dur endavant aquest projecte que enguany comptarà amb bandes de gran rellevancia com Ki Sap, Bad Sound System, Mugroman, Desgavell, Biano. La finalitat d’aquesta assemblea de joves de Benissa i del FESTABORIGEN és de donar a conèixer el model d'assemblearisme i organització juvenil. Com a futur que són i de que amb esforç es poden fer moltes coses. A més a més oferir una alternativa a les joves del poble i de la comarca per a poder gaudir de bona música envoltats de joves en una experiència única.

diumenge, 17 de juny del 2012

Hui, el Gat Bornaix amb Esperit!, Paul Fuster i Mates Mates

El Gat Bornaix és el nom que es dóna tradicionalment al gat salvatge o gat fer en alguns racons de l’Empordanet, especialment a les Gavarres. Aquesta forma lingüística tan pròpia del nostre territori també dóna nom, per quart any, a un petit festival dedicat a la creació emergent que té lloc en un escenari emblemàtic: l’antic claustre del monestir romànic de Sant Miquel de Cruïlles.
Com en les anteriors edicions, enguany el Gat Bornaix torna a apostar especialment per la música, amb la presència de tres artistes sorgits de l’escena independent i aclamats per la crítica: Esperit! (des del Montseny), Paul Fuster (des de Cardona o des de Minnesota, depèn com es miri) i Mates Mates (des de la plana de Vic). En aquesta edició, el festival es complementa també amb una mostra de petites editorials culturals empordaneses, amb un maridatge de vi i un vermut amb contes per a tots els públics. Una bona excusa per conèixer millor el patrimoni històric de Sant Miquel de Cruïlles.
Aquest és el programa:
Diumenge 17 de juny
18h00 Concert
Esperit!
Paul Fuster
Mates Mates
Entrada: 6 euros

divendres, 15 de juny del 2012

La Troba Kung-Fú tanca el cicle músicA a la Carpa

L’edició de músicA a la Carpa d’enguany arriba al seu punt i final amb el concert de d’aquest divendres de la Troba Kung-Fú. Aquest és un cicle de música integrat dins el Festival Circ Cric que durant tres mesos ha agrupat un conjunt de concerts sota la carpa d’aquest circ i enmig de la natura del Montseny.
El darrer concert promet ser un “espectacle màgic” i ple de sorpreses amb la música de La Troba Kung-Fú i l’humor de Tortell Poltrona com a protagonistes. La formació encapçalada per Joan Garriga oferirà tot el seu repertori de cançons amb la companyia de les actuacions pròpies del Circ Cric. El concert serà aquest divendres 15 de juny a les 10 de la nit. Aquest espectacle arriba després dels tres concerts consecutius que el grup va oferir a la Sala Heliogábal de Barcelona i pocs dies abans del concert inaugural que realitzarà per obrir la nova edició del Festival Grec de forma gratuïta.
Des de l’abril, han passat pel cicle de músicA a la Carpa: Quico Pi de la Serra, Mishima, Very Pomelo i Mazoni, entre d’altres.

dijous, 14 de juny del 2012

Beneixida acull un festival amb El Botifarra i Arthur Caravan

El col·lectiu Compartir Dóna Gustet aprofita que ha de gravar una escena de la pel·lícula Arròs Movie per muntar un festival per Sant Joan. L'ha batejat com #LaFesteta, un festival que se celebrarà a Beneixida (la Ribera Alta). Arròs Movie és projecte d'un llargmetratge que Compartir Dóna Gustet ha finançat amb micromecenatge: una road movie que es qüestiona quin valor té la comunitat. Una de les escenes es gravarà el dia 23 i serà una de les activitats organitzades en aquest nou festival de #LaFesteta.
El que volen és que hi hagi una alternativa a les aglomeracions que es creen al litoral quan arriba la data de Sant Joan, proposant unes activitats en plena natura (la Vall Farta) i en un lloc ple d'història com és el poble vell de Beneixida. Les activitats seran molt variades, des d'una ruta històrica participativa, els menjars de la terreta, activitats infantils, correfocs, una mascletà (implosió impugnada), una foguera i danses, fins a música en directe d'artistes com Pep Gimeno 'Botifarra' i Arthur Caravan i discjòqueis variats que faran ballar fins a altes hores de la matinada. 
L'organització habilitarà una zona d'acamapada i un autobús que sortirà de Barcelona perquè tothom qui ho vulgui hi pugui participar. Els abonaments per als menjars ja es poden adquirir a "preus populars". Tota la informació necessària és al web de la Festeta.
Informació: Enderrock

dimecres, 13 de juny del 2012

Quim Vila estrena 'Cançons d'intents d'un país 1', que combina cançons protesta i rock and roll

El músic i compositor de Moià Quim Vila estrena un nou disc titulat "Cançons d'intents d'un país 1", de Salseta Discos, amb deu temes que combinen protesta i Rock and roll. Desencisat amb la política i la crisi actual, aquesta vegada Quim Vila ha optat per composar cançons més contundents i ha fet servir el Rock and roll deixant de banda el seu tradicional estil més jazzístic. "Cada dia estic més cremat de tot i l'estil per protestar és el Rock and roll", assegura. En l'àlbum s'hi poden escoltar temes com 'No vull sortir de la presó', 'Apologia del frau', 'La mà al calaix', 'Analgèsia Blaugrana', 'L'Esquerra Milionària', 'Ai Catalunya' o 'El meu país és ben parit (però deixat estar...)', que repassen amb sarcasme les "virtuts" i les "misèries" de la societat catalana des de la protesta amb una vessant política fins a la social i l'antropològica.

dimarts, 12 de juny del 2012

Andreu Valor presenta "A l’ombra de l’obscuritat"

Després del bon resultat del seu primer treball discogràfic, “En les nostres mans” (Mésdemil 2010), l’autor enfronta amb força i il·lusió el seu segon treball discogràfic en solitari "A l’ombra de l’obscuritat". Han sigut més de cent concerts en dos anys, recorrent bona part del domini lingüístic i aquesta intensitat ha provocat una maduració personal i també com a músic. Aquesta ha sigut la base del nou projecte, la intenció d’agrupar l’essència obtinguda en aquest viatge per afavorir noves lletres i música, sent capaç d’aportar el possible progrés aconseguit. Una cosa no varia respecte a la particularitat de fer cançons,varia la forma de dirigir-se, d’expressar-se i l’enteniment musical, però les temàtiques continuaran sent fidels a la necessitat d’aportar positivisme i canvis a una societat, de vegades, desorientada i sobre tot a obrir els ulls a l’oient per centrar-nos en saber conviure i col.laborar amb aquell més necessitat, més maltractat, més dèbil…

dilluns, 11 de juny del 2012

Coneix la gira d'estiu de La Gossa Sorda

Ací teniu les dates de la gira de La Gossa Sorda per aquest estiu. Finalement el concert suspés a Vilallonga el faran el dissabte 30 de juny. Segur que després acaben sumant més dates. 
Concerts d’estiu confirmats:
30 juny Vilallonga
6 juliol Benlloch Feslloch
13 juliol Montblanc Acamapada Jove
14 juliol Artieda (Aragón) Festival Artieda 2012
20 juliol Pedreguer
21 juliol Canovelles
28 juliol Forcall Aplec del Ports
10 agost Benigànim
17 agost Ràfol d’Almúnia
8 setembre Sant Celoni

Orxata comença hui a llençar lletres

Ja ha arribat el dia; a partir de hui Orxata Sound System llançarà una nova lletra cada matí fins completar els deu temes que tenen preparats.Et conviden a estar-ne alerta i que participes donant la teua visió a cadascuna de les cançons. EL grup estrena la sèrie amb una lletra sobre la incertesa, en uns temps on ens regalen por per vendre’ns seguretat, serà un dels temes més importants del disc i que travessarà pràcticament totes les cançons.
A més, ahir acabà la campanya de l'#AspraDiàspora. Han pogut recopilar més de 600 tuits!! Amb un qualitat molts d'ells que ens posarà difícil la tria. En els propers dies la llançarab perquè pugues editar-la. Per últim, segons diu Orxata, "hem de celebrar que amb la vostra ajuda hem aconseguit superar el mínim de 8.000€ que havíem fixat a la campanya de Verkami! Ja podem afirmar que el 3.0 serà una realitat sí o sí! Això ens ha permés comprar ja els vols cap a Islàndia [volem l'11 d'octubre] i tancar les dates amb l'estudi. Tot i l'èxit, la veritat és que el cost final del projecte serà més del doble del mínim fixat, per lo que continuen sent més que benvingudes totes les aportacions que pugues fer, per menudes que siguen, ja que ens permetrà centrar-nos en la part creativa i dotar de més recursos al curt, que volem que siga una de les potes principals del 3.0".

diumenge, 10 de juny del 2012

Més de 10.000 visites per al documental sobre la música en valencià

El documental 'València necessita una cançó', fet per dos joves de Gandia (València) i que recull més de 30 entrevistes a músics, periodistes i diferents professionals relacionats amb la música en valencià, ha comptabilitzat més de 10.000 visites des de la seua estrena a Internet dimarts passat. 
La cinta, de 48 minuts de durada, intenta explicar en primera persona la situació actual que viu la música en valencià, així com la seua història i perspectives de futur. Els autors de l'obra, Borja Pons i Guillem Nicolàs, van decidir llançar la cinta a la Xarxa "a causa de l'interés que esta obra havia despertat no tan sols entre els músics i cantants en valencià, sinó també entre els amants de la cultura valenciana i entre el públic en general, que troben en esta obra una anàlisi completa de la situació actual que viu la música en valencià", han explicat en un comunicat. Este llançament en primícia ha estat "tot un èxit", segons els propis autors, ja que en a penes 24 hores el documental ja superava les 3.000 visualitzacions. El documental es pot visualitzar íntegrament en el web http://musicaenvalencia.wordpress.com, un bloc creat pels mateixos autors com a complement al documental.

dissabte, 9 de juny del 2012

Coneix...Les Sueques

Les Sueques és una banda de rock-pop postpunkitzat, fresc i fosc. La banda està formada per una baixista que canta, una guitarrista que balla, una teclista que també toca altres joguines, i un bateria que toca les maraques. És una banda amb lletres senzilles, però punyents i líriques, amb un set-list sorprenent i complet, que són capaces de sortejar un wok en directe, llançar caramels o fer una coreografia de superheroïnes. Es fan les sueques però no ho són. Definir-se és precisament el que no poden fer.
Les sueques han tocat al Vermell de Manresa, a la sala Moog de Barcelona, a El Públic de Mataró, a la sala el Cau de Tarragona o a l’Heliogàbal entre d'altres. La guitarrista, la teclista i la cantant i baixista provenen d'altres disciplines artístiques i el bateria dels Tokio Sex Destruction.

Formació:
Blanca Lamar: baix i veu.
Tuixén Benet: guitarrista i cors.
Raquel Tomàs: tecles, theremin, clarina, ouet, pandereta i cors.
Pau Albà: bateria.

divendres, 8 de juny del 2012

Llach i Guardiola canten en el concert benèfic 'Les nostres cançons contra la sida'

L'artista Lluís Llach i l'entrenador del FC Barcelona Pep Guardiola canten aquest divendres junts a Barcelona per tancar el concert benèfic 'Les nostres cançons contra la sida', un esdeveniment en el qual estan previstes les actuacions de 17 artistes i bandes que col·laboraran de manera desinteressada. La iniciativa recaptarà fons mitjançant la venda d'entrades --de 15 a 40 euros-- que aniran destinats a la Fundació Lluita contra la Sida, liderada per l'investigador Bonaventura Clotet, que treballa per la conscienciació de la societat sobre el VIH i diversos projectes d'investigació.
El concert tindrà la participació de figures de la música ja consolidades al costat de bandes emergents, tots ells representants de les corrents més populars de la música catalana com la Nova Cançó, el rock, el pop independent, la rumba i el mestissatge.
Els participants seran Marina Rossell, Gerard Quintana, Els Amics de les Arts, Miguel Poveda, Silvia Pérez Cruz, Sisa, Amaral, Pep Sala, Gossos, Antònia Font, Lax'n'Busto, Peret, Manu Guix, La Troba Kung Fu, Mishima, Teràpia de Shock i Obrint Pas. El públic jugarà un paper actiu i serà l'encarregat d'escollir la cançó catalana més popular de la història, que interpretaran tots els artistes i bandes com clausura del concert. El concert organitzat per la Fundació Lluita contra la Sida té el suport de la Sala Luz de Gas i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i el patrocini d'Estrella Damm, entre d'altres.

Els Amics de les Arts, a Alzira


dimecres, 6 de juny del 2012

La música en català s'uneix contra la sida

Joan Masdéu i Beth participaran al concert benèfic per la lluita contra la sida, fent un duet, el proper divendres 8 de juny al Palau Sant Jordi de Barcelona. El duet interpretarà dos clàssics de la música de casa nostra. Cançó de matinada de Joan Manuel Serrat, que enllaçaran amb Bon dia d’Els Pets. L’espectacle, sota el nom de Les nostres cançons contra la sida, reunirà els artistes més rellevants de casa nostra amb l’objectiu de recaudar fons per lluitar contra aquesta malatia.
Lax ‘n’Busto, Mishima, Lluís Llach i Pep Guardiola, Els amics de les arts, Sílvia Pérez Cruz, Sisa, Gerard Quintana, Amaral, La Troba Kung-Fú, Sisa i Manu Guix són alguns dels noms que formen el cartell del macroconcert. Les entrades anticipades ja es poden adquirir a través de codetickets a preus que van entre 25 i 40 euros.

dimarts, 5 de juny del 2012

València necessita una cançó - Documental

Sílvia Pérez Cruz publica nou disc: '11 de novembre'

El passat abril sortí a la venda l'esperadíssim nou disc -el primer en solitari- de la polifacètica Sílvia Pérez Cruz. "11 de novembre" és el nom que rebrà aquest nou treball, en el qual es podran escoltar temes cantats en català, castellà, gallec i portuguès. El disc manté la complexitat que tant caracteritza aquesta palafrugellenca de només 29 anys, que domina per igual la copla, com el fado, el bolero, el jazz o el flamenc. Sílvia Pérez Cruz deixa de banda les cançons d'altres -que havia tractat amb tant de tacte fins ara- i aposta per estrenar disc amb cançons pròpies, tant en les lletres com en les instrumentacions. Un disc difícil de descriure que, com tot el que fa Pérez Cruz, és millor escoltar i analitzar personalment, en silenci, captant cada paraula de les seves lletres i deixant-se transportar a on sigui que l'artista ens vulgui portar.

dilluns, 4 de juny del 2012

Mésdemil presenta el primer rap en mallorquí rap rural, Swing i Valtònyc

Swing i Valtònyc, aquestos son els noms artístics triats per dos MCs de Mallorca que, després de recórrer part de la seua carrera en solitari, decideixen aventurar-se junts i sorprendre’ns amb “Rap Rural”, el primer disc de rap en Mallorquí: una de les propostes més originals d’aquest any en el terreny del hip hop i la música urbana, o millor dit, rural. Sota el nom de “Rap Rural” s’amaguen els deu temes que ens mostren l’essència més ambiciosa del Hip Hop, un disc potent amb bases que van des del Folk al Jazz i amb lletres que reivindiquen l’ús del mallorquí com a llengua d’expressió. Un disc carregat de líriques que ens traslladen a l’illa de Mallorca, on podem observar el seus paisatges, municipis i històries quotidianes.
La tradició, les costums de les Illes Balears i l’actitud més rebel de la cultura del Hip Hop son els ingredients mestres que formen “Rap Rural”: un disc ple de ritmes, metàfores, ironies, i versos que fan de la denuncia, el descontent i el cant a la vida una extravagant però sincera poesia. Aquest projecte ha tingut des del principi el recolzament d’OCB (Obra Cultural Balear) i del segell discogràfic Mésdemil, en una aposta directa per reivindicar la llengua i cultura autòctones a través de les formes més modernes i originals d’expressió sonora.

diumenge, 3 de juny del 2012

Coneix...Gerard Civat i els Civets

És en una nit d’hivern de 2010 al bar Switch de Gràcia, durant un concert de Doble Pletina, quan a Gerard Civat li presenten a Víctor Antolín, el baixista d’Evripidis & His Tragedies. Es parla de Supertramp, dels Beatles, de la música en català, de la música britànica dels 70 i el seus concerts en directe, de gravacions en estudi i d’instruments, i es plantegen projectes futurs i inquietuds particulars.
Gerard Civat fa molt temps que va aparcar el grup musical DeNit, però aquest projecte sempre ha estat en un coma latent. Per altra banda, en Víctor coneix un bateria, Daniel Adell, amb el que ha estat tocant durant molt temps i, tot i que està pendent d’entrar a tocar amb Salonica, seria algú interessant per tenir en compte.
De mica en mica, Gerard Civat al piano i la veu principal, i els Civets (en Daniel a la bateria i en Víctor al baix) maduren els arranjaments d’unes cançons, amb forta presència del piano rítmic, que van des de les balades més dolces fins al rock més estripat, passant pel swing, el vals i la cançó d’autor, desgranant minut a minut, el conjunt de les cinc cançons que es presenten en el EP “Grans Èxits de Gerard Civat i els Civets” (2011). El record del Sona 9 de 2002 al Razzmatazz i al festival de l’Acampada Jove d’Arbúcies, el concurs Gamarock de 2003 a la sala Luz de Gas, al D.O. de Tarragona al 2004 i els diversos concerts a la sala Rulot de Barcelona, la Vaqueria de Tarragona i les festes de Flix, es barreja amb les melodies i lletres més iròniques de nova fornada.

divendres, 1 de juny del 2012

Avançament del nou disc d’Atupa

Atupa es troba en plena campanya del projecte “Quatribarap” a Verkami, el seu primer disc, un treball integrament en valencià. El jove grup ens presenta l’avançament de la portada junt a un dels 13 temes del disc.La canço escollida porta el titol de ““L’Estel“ i compta amb la col·laboració d’Arròs Caldós.

TRACKLIST:
Introducció a Taula Negra
Quatribarap
L’estel (Amb Estel)
Això és de puta mare
Cabró que te la fas
Llengua (Amb Atzembla i Arturo)
Records
Eufòria al supermercat
Beodisme II
Llums de València (Amb ARRAP)
Ser o no ser (Amb Panxo)
De Burjassot a tu (Amb Borja Penalba)
Post-Bolo (Amb Rapsodes)

Podeu escoltar l’avançament de “Quatribarap” en el següent link: