diumenge, 30 de setembre del 2012

Pau Alabajos, sense perdre mai de vista la utopia

Els decibels dels aplaudiments creixen i creixen sense aturar-se, fins inclús molestar els presents que, tanmateix, segueixen fent impactar les seues mans amb força. Acaba de sonar una versió de la Muixeranga per a orquestra simfònica, tancant definitivament un concert de més de dues hores que tots entenen com a històric, com un punt d’inflexió en la història contemporània del País Valencià. Un Palau de Música replet de gom a gom es rendeix als peus de Pau Alabajos. El cantant de Torrent, acompanyat per l’Orquestra del Coral Romput, protagonitzà ahir nit una vetllada que serà recordada durant molt de temps, tant per la seua brillantor musical com per la importància que un referent de la música cantada en valencià torne a un espai emblemàtic del Cap i casal, reservat en les darreres dècades a altres moltes finalitats però mai a la llengua autòctona. El concert s’expandí amb la lectura per part de distingits membres de la cultura valenciana de poemes de l’autor de Burjassot Vicent Andrés Estellés. 
Alabajos, veu del País, repassà deu anys de carrera musical d’una forma brillant, empastifant les seues lletres amb el teixit d’una música d’orquestra que el féu créixer fins enlairar-se. Quan començà a sonar “Contra el ciment”, primer tall del concert, el públic ja estava totalment entregat al observar, amb les primeres puntades sobre les cordes de la seua guitarra, que l’emoció anava a acompanyar-los durant tota la nit. Abans de la segona cançó, “Síl·labes de vidre”, pujà a l’escenari la primera convidada, Amàlia Garrigos. Els poemes de Estellés sonaren com un crit celestial, perfectament entonats, emocionant els presents. Si va brollar alguna llàgrima, no estranya. A Garrigos la seguiren Nuria Cadenes, Pepa Álvarez, Vicent Partal, Òscar Coll, Cesk Freixas, Feliu Ventura i Miquel Gil. 

dissabte, 29 de setembre del 2012

Barcelona atorga la Medalla d'Or de la ciutat a Raimon

La Comissió de Presidència i Règim Interior de l'Ajuntament de Barcelonaha aprovat atorgar la Medalla d'Or de la ciutat al cantautor Raimon, amb el vot favorable de tots els grups excepte el PP, que ha fet reserva de vot fins que es debati en el plenari. Amb aquesta medalla, el consell municipal vol reconèixer la trajectòria artística i cívica de Ramon Pelegero Sanchís, Raimon (Xàtiva, 1940). En la presentació de la proposta, el tinent de Cultura, Jaume Ciurana, ha destacat també l'amplitud, la diversitat i l'originalitat de les creacions de Raimon, "que s'han convertit sovint en un clamor per la dignitat col·lectiva". A més, el reconeixement arriba coincidint amb el 50è aniversari de la seva primera actuació a Barcelona. Entre els arguments per atorgar-li aquest reconeixement barceloní hi ha la dedicació tenaç de Raimon a divulgar arreu l'obra dels grans clàssics de la poesia catalana.

divendres, 28 de setembre del 2012

“Un poble que canta amb la seua llengua, és un poble amb futur”

Setmana de cantautors valencians per l’especial actuació de Pau Alabajos al Palau de la Música el pròxim dissabte, Levante-EMV té l’ocasió de parlar amb Andreu Valor (Cocentaina, 1978), altre del referents que ha aconseguit fer-se un lloc en la cada cop més valuosa escena musical autòctona. Ho demostra amb una quantitat de concerts que pràcticament no l’han deixat descansar en els darrers dos anys. 

Carles Senso, València 

- Què ha canviat en Andreu Valor del primer disc a aquest, “A l’ombra de l’obscuritat”? 
Pense i espere que una maduresa. Tots els concerts i encontres que férem gràcies al primer disc han servit per a obrir-nos la ment, per a aprendre de la vida, de les persones...i amb un constant interès en augmentar la capacitat de dir les coses d’una manera més rica, més metafòrica, pense que les lletres d’aquest disc ja no són tan evidents i el missatge s’ha cuidat molt més per a fer de cada història, el món propi de cada oient i d’aportar un ventall expansiu en la manera de donar a conèixer tot allò que sentim. 

- Fa referència el títol a la realitat valenciana? 
Fa referència al títol d’una realitat mundial, més bé...Evidentment estic molt present en l’evolució de la terra que tinc més a l’abast, però en la meua escala de valors, la humanitat està en primer lloc i preocupat pel que passa en aquest trist món, el meu estat anímic ve contagiat per les circumstàncies que el rodegen. És el primer pas per a la composició d’una cançó! 

- Et tornes a rodejar de gent molt distingida a la música valenciana. 
Evolucionem, caminem i en aquest especial i difícil món musical, tenim la sort de trobar-nos amb gent que té molt unit el seu talent musical íntimament lligat a la grandesa de la seua personalitat. Per a nosaltres és molt especial donar sentit a les cançons de la mateixa manera que les sentim i quan fem realitat una inquietud volem que siga amb la persona que hem pensat per a compartir-la. Si damunt, com et dic, aquest company et facilita enormement amb predisposició i nosaltres sabem que amb la seua aportació la cançó guanya, benvinguts siguen tots! Aprofite per a donar-los les gràcies per tanta amabilitat, esforç i qualitat humana i musical a Miquel Gil, Feliu Ventura, Cris Juanico, Cesk Freixas, Pau Alabajos, Xavi Sarrià, Bertomeu i Borja Penalba. Quasi res... 

dimecres, 26 de setembre del 2012

Fred i Son presenten hui en directe el seu nou treball, 'Un altre temps'‏

Fred i Son presenten hui en directe el seu esperat segon treball 'Un altre temps'. Un disc que reconeix la seva atemporalitat des del títol, que ofereix cançons com a punys, lletres plenes de melancolia, esperança, desig i “saudade” i una formació en estat de gràcia. Per aquesta ocasió, comptaran amb col·laboradors de luxe: Xavi Tort (Giulia y los Tellarini: Trompeta); Marina Fansion: Violí); Ivan Lorenzo (Lasers: Teclats); Laura Rodríguez (Le Pianc) i Núria Muntaner (minimúsica, Bedroom) com a coristes.A més, Senior (Miguel Àngel Landete) posarà la nota de rock and roll tocant en directe els temes del seu aclamat segon disc 'Gran', que ha suscitat l'aplaudiment de crítica i públic.
DATA: 26 Setembre
LLOC: CAT Tradicionarius (Travessia de Sant Antoni, 6-8. Gràcia)
HORARI: 20:30 hores
ENTRADES: Anticipades, es poden comprar a Codetickets

dimarts, 25 de setembre del 2012

Radiadores i Senior i el Cor Brutal actuaran a València a un concert contra la pujada de l'IVA

Radiadores y Senior i el Cor Brutal conformen el cartell del concert contra la pujada de 13 punts de l'IVA a la cultura que es farà el pròxim 25 d'octubre a la sala Wah Wah de València, informa la Plataforma Valenciana x la Cultura, que organitza l'esdeveniment.  El directe, que serà presentat per l'acte Pau Blanco i es desenvoluparà a partir de les 21.30 hores, s'emmarca en les accions que aquest col·lectiu va a desenvolupar contra la pujada de l'IVA cultural del 8% al 21%.El concert serà a la Sala Wah Wah, una de les més emblemàtiques de la ciutat dins del circuit independent, que cedix desinteressadament el seu espai per a este esdeveniment. Les dos bandes elegides són "clar exemple de subsistència al llarg dels anys en un marc independent dins de la música valenciana". L'entrada costarà 5 euros amb consumició inclosa, han detallat els responsables de la iniciativa en un comunicat.

diumenge, 23 de setembre del 2012

Plouen plega després de 10 anys per ´falta de motivació´

"Ens ha faltat motivació per encarar un quart disc i ens fa molta pena deixar-ho perquè som amics i ens ho hem passat molt bé a l'escenari, però ens manca energia per engegar un nou projecte". El manresà Albert Palomar, l'ànima dels Plouen, abans Plouen Catximbes, explicava així la decisió del grup bagenc de plegar veles i posar punt i final a deu anys de carrera musical. Després de mesos d'inactivitat, els components de Plouen passen pàgina per dedicar-se als seus respectius projectes musicals. El juny passat es complia una dècada del primer concert de la banda: "a la sala Razzmatazz de Barcelona, en una semifinal del Sona9". 
La banda va publicar el seu primer disc, titulat com ells, Plouen Catximbes, el 2006; van continuar amb Telescopi, el 2008, i van acabar amb Ancoratge, el 2010 i ja sense Catximbes en el nom. Cada disc amb un so "molt diferent". El grup, diu Palomar, "sempre havia buscat canviar a cada nova proposta: del reggae del primer, al rock del segon, al pop del tercer". Ancoratge, amb canvi de nom inclós, volia ser el tret de sortida per situar el grup en el panorama musical català.

dissabte, 22 de setembre del 2012

Més de 60 músics acompanyaran a Pau Alabajos a l'esceneri del Palau

El Centre Octubre de València va acollir ahir divendres la presentació del concert que el cantautor Pau Alabajos oferirà el proper 29 de setembre, al Palau de la Música de València. L’acte va comptar amb la presència del músic torrentí, i d’Armand Llàcer, en representació de l’empresa musical Metrònom, impulsora del projecte. Tant Alabajos com Llàcer van destacar la importància d’aquesta actuació que vol celebrar els deu anys de trajectòria del cantautor valencià, així com retre homenatge a Vicent Andrés Estellés, l’universal poeta de Burjassot, autor de capçalera de tants músics, de qui s’acompleixen els 20 anys de la seua desaparició.
A més a més, aquesta actuació té una forta càrrega simbòlica perquè permetrà que un músic que canta en valencià actue, per primera vegada en dècades, en un espai de referència com és el Palau de la Música. De fet, la darrera actuació d’aquestes característiques que es recorda a València va ser la que va oferir Raimon als anys 80, quan l’alcalde de la ciutat era el socialista Ricard Pérez Casado. Per tots aquestos motius, el concert se presenta com una de les grans convocatòries de la temporada musical, i ha suscitat gran interés del públic, que ja ha comprat més el 80% de les entrades disponibles. El projecte ha tingut també molta repercusió a les xarxes socials d’internet, on ha circulat sota la denominació #paualpalau i #elpalauesnostre.
Més de 60 músics damunt l’escenari

dijous, 20 de setembre del 2012

Una setmana per al concert de Pau Alabajos al Palau de la Música de València

El dissabte 29 de setembre de 2012, a partir de les 21 hores, tindrà lloc un concert especial de Pau Alabajos en el Palau de la Música de València. En aquesta ocasió, el cantautor valencià pujarà a l'escenari acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Coral Romput, amb més de 40 músics. La violinista Laura Navarro ha preparat uns arranjaments específics per a aquesta formació, revisitant algunes cançons dels discos “Futur en bena”, “Teoria del caos” i “Una amable, una trista, una petita pàtria”.
El cantautor de Torrent vol celebrar els deu anys de trajectòria musical al costat de grans amics i companys d'escenari, com Miquel Gil, Feliu Ventura, Cesk Freixas, Núria Cadenes, Amàlia Garrigós, Vicent Partal i Rodonors Invictes. Els artistes i periodistes convidats s'encarregaran d'homenatjar Vicent Andrés Estellés, recitant versos representatius del poeta de Burjassot, intercalats entre el repertori de cançons de Pau Alabajos.
A més, aquest concert especial serà gravat per a un futur disc en directe, que s'editarà a principis de l'any 2013 amb Bureo Músiques, el mateix segell discogràfic de Castelló amb el qual es va publicar l'últim disc. "Fa molts anys que un cantautor compromès i que canta en valencià no actua en el Palau. L'última vegada va ser Raimon durant l'etapa de Ricard Pérez Casado com a alcalde de la ciutat de València. És una fita històrica i volem que quedi constància discogràfica d'aquest moment tan emblemàtic", ha assenyalat Luis Òscar García, gerent de Bureo Músiques.
Les entrades per a aquest recital ja estan a la venda. Poden adquirir-se en internet a través de la pàgina web del Palau (www.palaudevalencia.com), i també en les seves taquilles (Passeig de l'Albereda), en horari d'oficina.

dimecres, 19 de setembre del 2012

Senior i el Cor Brutal, per Barcelona

Us deixem ací algunes de les dates en les que podreu veure a Senior i el Cor Brutal en els pròxims mesos. Ja sabeu un directe elèctric i atrevit on deixareu molta de la convulsió interior que es va acumulant a diari per l'efecte de l'atrevida prima, el triste Ronaldo o la solidària Aguirre. 

26/09/2012 Tradicionàrius CAT / Barcelona / Presentació Fred i Son "Un altre temps"
06/10/2012 Auditori Municipal / Benifai
20/10/2012 Aniversari Malatesta Records / Heliogàbal / Barcelona / + Néstor Mir + La Disolución Doméstica + Ocellot

dimarts, 18 de setembre del 2012

Descarrega el nou treball de Poker d'Asos

"Pokertape vol.2 és el segon recull de temes sense fil conductor que el grup Poker d'Asos ha fet. Diverses cançons amb variats estils i temàtiques donen color a la visió d'aquest grup de joves, format per tres components (Move, Alver i DjDaidis), sobre tot el que els envolta, sempre des d'un punt de vista molt de barri, molt de la Barceloneta. Rap en català des del barri pescador de Barcelona. Es pot descarregar completament gratuit amb llicència CC a: www.pokerdasos.bandcamp.com"

dilluns, 17 de setembre del 2012

Albert Freixas debuta amb el disc "U"

Albert Freixas debuta amb el disc [U]. Ell té una veu impregnant i única. Ritmes lents, intensos; acompanyaments de bossa nova, folk, jazz i electrònics. Cors profunds i harmònics i unes lletres que parlen sobre el fet de fer-se gran, de com aprenem a escriure les nostres pròpies normes a la vida, del renaixement d’un mateix i dels sentiments. Originalitat, profunditat i professionalitat. Hi ha pocs artistes com aquest en el nostre país.

diumenge, 16 de setembre del 2012

Els contes de Pere Calders es transformen en cançons

Pere Calders fou un dels més grans escriptors del segle XX. Els seus contes, amb els peus en la quotidianitat però enlairant-se sempre cap a l’inesperat, han despertat la imaginació de moltes generacions. Aquest 2012 se celebra el centenari del seu naixement i volem recordar-lo transformant els seus contes en cançons. Onze autors de la nova escena independent catalana s’han inspirat en les històries de Calders i n’han fet vestits a mida per a la brillant veu de Judit Neddermann, una de les grans veus emergents de l’escena musical catalana. Després de portar l’espectacle a escena, ara apareix finalment en format llibre-disc.
La direcció musical de l’espectacle és a càrrec de Genís Bou (The Gramophone Allstars), que ha treballat a partir de cançons escrites per Jaume Pla (Mazoni), Maria Rodés, Pere Agramunt (La Brigada), Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Joan Colomo, Vicky de Clascà (Bikimel), Guillem Caballero (Els Surfing Sirles), Mireia Madroñero (Miss Carrussel), Ramon Faura (Le Petit Ramon), Pau Guillamet (Guillamino) i Jordi Lanuza (Inspira). Tots ells s’han inspirat en l’univers de Calders, cercant en reculls emblemàtics com “Cròniques de la veritat oculta” o “Invasió subtil”, amb incursions en l’etapa mexicana o fins i tot a partir dels seus enginyosos contes curts.

dissabte, 15 de setembre del 2012

Raimon celebra els 50 anys del seu debut a Barcelona amb una gira europea

El cantautor valencià Raimon presentà ahir a Barcelona els actes que farà amb motiu del 50 aniversari del seu primer concert a Barcelona, a les pròximes setmanes. L'ample programa d'activitats és un homenatge a l'artista de Xàtiva de la Generalitat de Catalunya i d'altres institucions catalanes. 
El 15 de desembre de 1962 tenia 22 anys recent complits, acabava de començar cinqué de Filosofia i Lletres i va arribar a la capital catalana "sense saber molt bé de què anava la cosa", i amb tan sols tres cançons escrites: Al vent, Som i La Pedra. Este concert al Fòrum Vergès va ser tot un èxit i l'accent valencià de la seua Xàtiva natal va tindre una rebuda "entusiasta" del públic, el que va ser definitiu perquè pensara que era millor cantar que fer de professor, confessà el músic.
El debut català de Raimon -abans ja havia cantat a València- es celebrarà amb un concert antològic al Gran Teatre del Liceu el 30 de novembre i amb una exposició que es podrà veure a l'Arts Santa Mònica amb el títol de Raimon, al vent del món.
El director del centre, Vicenç Altaió, va explicar que la mostra ha estat un repte intel·lectual de primera magnitud i que recorre la seua trajectòria biogràfica a través de molts documents personals, des d'escrits amb les seues primeres cançons fins a cartes a la seua dona.

dimecres, 12 de setembre del 2012

Concurs fotogràfic d’Andreu Valor

Andreu Valor llança un concurs fotogràfic: Què significa per a vosaltres la cançó “Història d'un amor alternatiu“? Hauràn dos premis, el valorat per un jurat (els músics més dissenyador i fotògraf del disc) i un premi que vosaltres donareu a la fotografia que més vos agrade!
Els dos premis vindran a rebre un pack de regals (samarreta del nou disc, bufanda del nou disc, postal dedicada, entrada vip per a qualsevol concert, el disc “en les nostres mans” i el disc “a l’ombra de l’obscuritat). Per tant i a partir de hui mateix, podeu escoltar la cançó, valorar el que significa per a vosaltres, fer-vos la fotografia i compartir-la al mur del Facebook d’Andreu Valor, vos sembla?
Teniu fins el dia 21 de setembre! Endavant!

dilluns, 10 de setembre del 2012

Concert a Godella per enfortir la #Primavera Valenciana amb Obrint Pas i Aspencat

Godella viurà el pròxim 22 de setemebre una especial festa per commemorar la Primavera Valenciana amb un concert en el que estaran presents alguns dels millors grups del panorama valencià com Obrint Pas, Aspencat o Arrap. Serà al Parc del Molí i començarà a les 20 hores. Com podeu observar al cartell, hi ha disponibles entrades anticipades. 

dissabte, 8 de setembre del 2012

Esperit presenta “Elèctric mustela”

Ha solcat mig món amb multitud d’aventures musicals, però sobretot amb Les Aus, i ara Mau Boada se centra en el seu projecte més personal, Esperit! Un home-orquestra que ens fa viatjar amb cançons de bressol al·lucinògenes, folk tripós, sons tel·lúrics, fresses i escapades al circ.
Després de la bona rebuda del disc ”Endavant continu”, ara presenta un EP heterodox i viatger on destaca el tema titular, “Elèctric mustela”. Es tracta d’una píndola de rock lisèrgic que en Mau ha enregistrat per primer cop, tot i que els habituals dels seus concerts la conèixen de sobres i la viuen com un moment àlgid. “Samarreta negra, pantalons de pana, veig una mustela, nanananana!”.
Malgrat la seva joventut, Mau Boada ja ha deixat la seva empremta en una vintena llarga de discos. Es fa present en l’undergound de Nova York amb la mateixa naturalitat que al Montseny o a l’Heliogàbal, o com quan girava per Europa en una companyia de circ. Els seus concerts són sempre imprevisibles i transiten per camins inesperats, portant el públic al límit de la hipnosi. Un multiinstrumentista il·luminat i somrient. Una música que neix lliure i flueix lliure i que enguany s’ha passejat per mil escenaris, des del Sónar fins a l’Optiums Primavera Sound.

divendres, 7 de setembre del 2012

Aspencat i Pirat's Sound Sistema, hui a Carcaixent

Ja es coneix el cartell definitiu amb els quatre grups que actuaràn al #ConcertPerLaLlengua de Carcaixent.  Ja sabeu, ens vegem hui a les 22:30h a l’espai FEVE (al costat de RENFE) de Carcaixent amb Offkorse, Kaoba, Pirat’s Sound Sistema i Aspencat!  L’entrada val 3€.

dimecres, 5 de setembre del 2012

Presentació del poemari de Raimon Ribera “I si els meus crits s’ofegaren”

El proper dijous 13 de setembre a les 19:30 tindrà lloc la presentació del primer poemari-CD de Raimon Ribera: “I si els meus crits s’ofegaren…” Serà a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia. Comptarà amb la col·laboració del cantautor alcoià Hugo Mas, qui ha posat veu als poemes junt amb Pau Alabajos, i Andreu Laguarda, encarregat de la discogràfica i editorial MésdeMil. També, a la presentació del poemari, es farà una breu mostra, amb Andrea i Xavi Martínez del Rey, del recital que estan preparant amb acompanyament de cello i piano, i que rodaran al llarg del país.