dimarts, 30 d’octubre del 2012

Litoral estrena un documental de Sergi A. Minguell sobre la seva gira amb un concert a l'In-Edit

El grup Litoral celebrarà l'estrena del primer documental dedicat a la seva música, dirigit per Sergi A. Minguell, amb un concert a la Sala Apolo de Barcelona el dimarts 30 d'octubre, dins del X Festival Internacional de Cinema Documental Musical Beefeater In-Edit.  El certamen projecta per primera vegada un documental de la seva programació seguit d'un concert protagonitzat pels músics als quals es dedica la pel·lícula, en unes vetllades que denomina 'Doc Alive'. 
'Marglytta' segueix la vida del grup davant i darrere de les cortines d'escenaris a Londres, París, Berlín, Madrid, Saragossa, El Prat de Llobregat (Barcelona), Banyoles (Girona) i ciutats d'Islàndia, país que el grup travessa en cotxe i que es converteix en eix argumental i estètic de la pel·lícula.  Totes les cançons estan gravades en directe i són versions inèdites; moltes d'elles, acústiques, "sense trampa", ha explicat en declaracions a Europa Press el director, Sergi Minguell.  

dilluns, 29 d’octubre del 2012

Coneix...el primer treball d'Assekes

La història d'Assekes és la d'un grup que es crea per a fer música en la nostra llengua i sovint amb contingut reivindicatiu. Va sorgir seguint el camí obert per formacions com Obrint Pas i La Gossa Sorda, amb influències de grups d'ska-punk com Ska-P i d'altres en la nostra llengua. Durant 5 anys hem dut a terme nombroses actuacions pels voltants del nostre territori i ara se'ns presenta l'oportunitat d'enregistrar el nostre primer disc.
"En poques paraules" és el resultat d'una barreja d'estils com el punk, rock, reggae i l'ska més combatiu i fester. Serà un EP amb una selecció de les cançons més representatives de la banda des que es va crear, deixant constància, en poques paraules, de la primera època del grup per donar pas al següent. En concret, el projecte constarà de cinc cançons pròpies i una versió d'un grup emblemàtic valencià. Així doncs, té per finalitat compartir-les amb tots vosaltres i seguir endavant amb nous treballs i seguir creixent com a grup.

dissabte, 27 d’octubre del 2012

Tardor presenta "Revolució de l'estat latent"

El canvi d’estació ja es fa notar, tornen les fulles caigudes de color discret, però a la vegada hipnotitzant, torna la sensació de melancolia, i el cobrir-se dels primers dies freds. Però, alguna cosa varia. Una revolució ja està present, i Tardor ja no és una simple estació, ara és també un ideal, un esperit i un só. Tardor, no torna a soles, l’acompanya una revolució, la revolució de l’estat latent. Tot començà a la tardor de l’any 2010 gracies a una conversa entre dos joves situats a 6.076 km de distància, aquest fet marca l’inici de la banda, completant-se la formació amb un tercer company i amic.
El primer treball discogràfic del grup porta el nom de “Revolució de l’estat latent”. L’àlbum conté onze tracks de rock alternatiu amb clares pinzellades d’estils com el pop, i el punk. Les cançons equilibrades, i senzilles, estan impregnades d’impecables arranjaments, i canvis de ritmes significatius. Impressiona el resultat final del disc, la potencia sonora que aconsegueixen aquestos tres joves, i la maduresa amb la qual han portat aquest projecte endavant. De nou es reafirma que no fan falta més de tres instruments per a menjar-se els escenaris.
Aquesta formació apunta fort, no oblidem que amb només un EP homònim de 4 cançons, Tardor va aconseguit la nominació a Grup Revelació en els Premis Ovidi de l'any 2011 i guanyar la darrera edició del concurs Amplifica't, organitzat per ACPV.
La presentació del disc es divideix en dos dates inicials que marcaran l’inici de la Gira:
20 de Desembre – Sala El Loco (València)
11 de Gener – Fnac Sant Agustí (València)

dijous, 25 d’octubre del 2012

Atzembla presenta nou disc, "El Teu Viatge"

La banda de l'Horta-València Atzembla ens presenta el seu nou treball “El Teu Viatge”. En aquest disc fa complida la seua consolidació musical on cal destacar la barreja d'estils ska, punk i rock amb 12 talls. També trobarem la presència de la dolçaina, instrument tradicional valencià que serveix per integrari en el treball unes pinzellades mediterrànies. La producció ha estat a càrrec de Miquel Gironés (Obrint Pas) i el disc s’ha enregistrat als estudis “Ground” de Cornellà de Terri, RPM d'Almàssera i Music Estudio de Montcada. “El Teu Viatge” serà auto-editat sota llicencia Creative Commons i de lliure descàrrega.
La presentació del disc a València serà el proper 15 de novembre en la sala La3 al festival Soca-rel on la banda farà un repàs de tota la seua discografia i presentarà les noves cançons. La trajectoria musical no s'atura i ja tenen confirmades distintes dates de la gira “El Teu Viatge”, presentant el disc a Bilbao (7 de desembre) així com distins pobles d'Euskal Herria i Galiza. En aquest nou disc el viatge també els durà a trepitjar territoris europeus.
La banda comença un nou rumb, on els espera un dels directes més enèrgetics i contundents del panorama musical que reflectiràn l’evolució del grup.
En el seu canal de you-tube ens conten per capítols com ha sigut la gravació del disc:

Un dels videoclips més esperats... Gran, de Senior i el Cor Brutal

´Venint de la ignomínia, cada descàrrega ens arriba al cor´

Fins a trobar el centcames de Josep Artés, Martín Martorell, Raül Uberos, el Beato i Grefu, les canc?ons de Mi# (Mi Sostingut) han fet camí sobre dues gambes (Artés) o sobre quatre (Artés i Martorell). Ara, un micromecenatge ha materialitzat El Projecte Escolopendra, un disc produït per Pep Toni Ferrer (Oliva Trencada). Dotze composicions i un estil que va de l'agrocosmogonia punk a la gran catàstrofe naïf i del surf adolescent al gospel de manicomi. Un projecte de vanguardia per a valents que també solca ones psicodèliques i que ens desgrana el cantant, Josep Artés.
Entrevista publicada per Carles Senso a Levante-EMV

Com ha anat el procés de financiació d'un projecte que duu temps coent-se?
Vam aconseguir finançar el disc gràcies a Verkami, una plataforma de micro-mecenatge que està ara en apoteosi. Ho vam fer la tardor passada per iniciativa sobretot del nostre bateria (El Beato) quan la plataforma encara no era tan coneguda (fins al moment només l'havien emprat Miquel Gil i Arthur Caravan), i la veritat és que el resultat va ser molt positiu. Els 66 micro-mecenes que vam tindre van aportar més pressupost del que demanavem. Tot i això, encara vam tindre que aconseguir-ne més, donat que els procesos de gravació i producció va ser més cars del previst.
Com està sent l'acollida entre el públic del El Projecte Escolopendra?
El disc ha tingut molt bona acollida al nostre entorn més immediat, però més enllà està sent de moment discreta, tot i que, venint de la ignomínia de la qual venim, cada escolta o descàrrega ens arriba al coret.
Quines són les vostres sensacions després d'observar el producte en les vostres mans?
Hi ha una sensació sobretot de salt qualitatiu, tant al disc com, conseqüentment, al directe. Estavem acostumats a les gravacions infrahumanes, i erem conscients de que ens feia falta una gravació amb més qualitat, que ha arribat en el moment més oportú i que ens ha ensenyat a tocar millor en directe.

dimecres, 24 d’octubre del 2012

Concerts de presentació de "València necessita una cançó"


Quico Pi de la Serra celebra 50 anys de carrera en un concert al costat d'una desena d'artistes

El cantautor català Quico Pi de la Serra commemorarà 70 anys de vida i 50 anys de carrera artística amb un concert homenatge el 6 de novembre a la Sala Luz de Gas de Barcelona en què estarà envoltat d'una desena d'artistes i amics de l'artista com Javier Krahe, Miquel Gil, Marc Parrot, Roger Mas, Carles Sanjosex i Tortell Poltrona. En declaracions a Europa Press, Pi de la Serra s'ha mostrat "content" per la iniciativa, que ha explicat que no va venir d'ell, sinó del músics Amadeu Casas, Daniel Negro, Marc Vicens i Pere Camps.
En el concert, en què també hi haurà Cesk Freixas, Josep Maria Borràs, Carme Canela i Laura Simó, suposarà l'estrena absoluta de tres temes de Pi de la Serra que porten per títol 'S'ha de parlar per més dir','Flor de clavell' i 'Virgínia Slims'. "Per a mi totes les cançons tenen un missatge que es forja quan succeeix aquesta cosa tan increïble que és com el públic les rep", ha explicat el cantautor, considerat un dels exponents de la Nova Cançó.
Segons Pi de la Serra, tot apunta que Poltrona es convertirà en mestre de cerimònies de l'esdeveniment, en què s'interpretaran una vintena de temes, en companyia dels artistes convidats.

dimarts, 23 d’octubre del 2012

Els PulpoPop faran algun concert a la banyera d’algun mecenes


Els PulpoPop han optat per finançar el seu proper disc amb les aportacions dels seus seguidors. Volen que els seguidors siguin també mecenes i alhora els tentacles dels PulpoPop. Tal com ja varen fer a la Gira Jardí al seu moment, pretenen així trencar la distància amb el públic, ja que el públic passarà a ser una part ‘tentacular’ molt important del grup.
Els PulpoPop manifestes a la web de Verkami que els ha tocat ser el grup estrambòtic i agosarat del panorama. Doncs així d’agosarada és una de les recompenses als mecenes. Assegura que si algú fa una aportació de 299€ farà un concert a la banyera de casa seva. És una recompensa interessant per a colles que organitzin festes privades d’alt voltatge tot acceptant PulpoPop com a animal de companyia. PulpoPop creu que en la situació actual de la cultura els grups han de tenir idees per anar endavant per això ara PulpoPop canta als escenaris però també PulpoPop canta a la dutxa; i a la banyera.

A les aportacions més usuals es convida als seguidors a adquirir el nou disc per anticipat i les entrades pel concert de presentació. D’aquesta manera a part de ‘comprar’el disc i les entrades s’ajuda al grup a poder finançar el disc.

Enllaç del projecte de micro-finançament:

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Coneix... el funk en català dels theRisas

theRisas es gesta la segona meitat de l'any 2008, quan s'ajunten quatre amics que els agrada el funk i la música negra. El grup participa en concursos i festivals i actua en repetides ocasions per Sant Cugat i rodalies, deixant bones sensacions entre el públic vallesà. Després de guanyar experiència en directe, telonejant grups com Lax'n'Busto, La Porta dels Somnis i Cyan; d'haver enregistrat dues maquetes (The Risas 2009 / The Risas 2011); de proclamar-se guanyadors dels concursos 'Lliga't a la música' i '1a Maqueta'; i de participar en el 'Mou-te 2011' com a grup principal, el grup decideix donar un pas endavant.
Mantenint la filosofia del positivisme, del bon rotllo i de la festa, i centrant l'estil de la banda en el funk, el soul i el disco amb el toc eclèctic del violí i amb lletres en català; a finals de l'any 2011 s'inicia un projecte ambiciós i renovat. theRisas enregistra el seu primer disc, El millor dels moments. Amb cares noves en la seva formació es crea un espectacle musical per portar-lo arreu de Catalunya amb una desena de músics dalt de l'escenari, incloent-hi coristes femenines, secció de vents, coreografies i altres sorpreses. Ja aquest estiu el públic ha gaudit amb aquest espectacle a les Festes Majors de Sant Cugat, Les Planes, o Cardedeu, telonejant a la Fundación Tony Manero.

diumenge, 21 d’octubre del 2012

El disc perdut de Pep Laguarda

L’impacte del primer i, fins ara, únic disc editat per l’enigmàtic i polièdridc artista Pep Laguarda "Brossa d'ahir"(1977), celebrat pels crítics i comentaristes com una obra mestra en el seu gènere i una referència indefugible, deixà els seguidors d’aquest artista amb ganes d’escoltar un treball llegendari que circulava de boca en boca amb el sorprenent nom de "Plexion impermeable".
Vas ser Gravat al 1979, en un dels millors estudis del moment amb músics professionals i altament prestigiats, segurament per avisar que l’autor, tot i la repercussió, de la seva única obra coneguda, pensava arriscar tot mostrant la seva expressió en el camp d’estils diversos com feu en els seus dotze anys de música en directe. Foren els dies de Pep Laguarda & The Blue Catalunatics i de Pep Laguarda & The Reisons – el nom sota el qual es feren la major part de les actuacions – per al que passaren molts músics que també formaren part o encara figuren en formacions com Mermelada, Presuntos Implicados, Ceremonia, etc.
Mentrestant, a molts fòrums cibernètics musicals, es comentava la llegenda d’un disc mai editat de Pep Laguarda  amb el nom de  "Plexion impermeable"  Doncs avui, més de trenta anys més tard, s’ha recuperat per a l’edició el primer gran canvi musical cap el pop-rock d’aquest artista que encara ens adverteix sobre noves propostes psicodèliques, soul, music hall, cabaret, etc, d’obres inèdites i ja demanades pels seguidors. El 1979, Pep Laguarda va trobar-se amb la possibilitat de treballar amb un elenc dels millors professonals que aconseguiren un resultat net i brillant en un disc,  "Plexion impermeable", el disc perdut de Pep Laguarda  que recorria moltes expressions del pop rock amb temes de la major altura i elegància.

dissabte, 20 d’octubre del 2012

Joan Masdéu, a Torelló i Vic aquest cap de setmana

Joan Masdéu està fent triplet de concerts aquest cap de setmana. Ahir va tocar a Les Palmeres de Calella de la costa, hui ho farà a l'Atmosfera de Torelló i demà a la Cava de jazz de Vic. Un cap de setmana intens i ple de concerts pel cantautor reusenc. Tres concerts en format acúsitc del seu espectacle Miniatures en el que Masdéu segueix presentant les cançons del seu disc CasaMurada del que ja n'ha fet més de setanta concerts des que es va publicar el passat 2011.
Dissabte 20 d’octubre. Atmosfera bar de Torelló (c/ Rocaprevera, 16). 19:00 h. Entrada gratuïta
Diumenge 21 d’octubre. Cava de jazz de Vic (Rambla Montcada, 5). 19:00 h. Entrada: 5 €

Joan Masdéu ha estat guardonat amb el Premi enderrock per votació popular a la Millor cançó d’autor de l’any per El carrer dels jocs florals. Fa uns mesos el clip d’aquesta cançó ja va guanyar el primer premi entre els millors clips catalans a la categoría de videoclips al Festival Internacional de Curtmetratges FIC Cat. El cantautor reusenc ha fet més de setanta concerts per tota la geografia catalana presentant CasaMurada des de que el disc es va publicar l’any passat. Actualment està treballant en les cançons del seu nou treball que sortirà al mercat durant el 2013.

divendres, 19 d’octubre del 2012

Al Tall anuncia que plega

El grup Al Tall ha anunciat avui la seva dissolució a través d'un comunicat. Donen per acabada així una trajectòria musical de trenta-vuit, després d'uns mesos de donar-hi voltes. 'Ens sentim satisfets per haver assolit els nostres objectius, contribuint a despertar la consciència del nostre país, a reivindicar la nostra llengua i a rescatar la nostra forma tradicional de fer música en esta època', diuen en el comunicat enviat a la premsa.
També deixen clar que els compromisos adquirits fins ara els mantindran.

Tot seguit, us reproduïm la carta de comiat que han escrit:
'Estimades amigues i amics. 
Amb molta emoció, ens adrecem a vosaltres per anunciar-vos que Al Tall hem decidit acabar la nostra activitat artística com a grup. A punt de començar l’any 2013, comptem 38 anys de trajectòria, plena d'il·lusions, dificultats, alegries, esperances i realitats. Després d’una temporada de reflexió, hem entès que ara es donen les circumstàncies per a tancar el nostre cicle. Seria llarg d’explicar-vos les nostres reflexions en este moment. Us direm que sentim una gran alegria per haver arribat a este punt.
La memòria ens transporta a aquells primers anys en que els projectes prenien cos i es desfermava una connexió sorprenent entre les nostres propostes i la resposta del públic. Hem estat fidels a les esperances que molts van posar en el nostre treball i al compromís amb la música i la cultura del nostre País. Per això, podem estar satisfets de dir-vos adéu per haver compartit amb vosaltres esta passió i la nostra vida. Així doncs, esperem encara fer algun concert que s’acabe de negociar durant el que resta d’any. Acomplirem els compromisos contrets anteriorment i tancarem així la contractació.
També hem pensat que hauríem de preveure algun esdeveniment públic com a comiat, però ara mateix encara no ha quallat cap idea viable. Esperem -ens agradaria- sentir les vostres idees, propostes, paraules en este moment tan sensible per a nosaltres.
Personalment cadascú de nosaltres, com que estem vius i atents al camí que el país va marcant, segur que seguirem fent i comunicant. Us diem adéu amb una abraçada molt forta.
AL TALL'
Informació de Vilaweb

Mine! presenta un excel·lent "La fi del món"

Vivim en un moment d’incertesa infestat de conceptes nous i aterridors. Recessió, Rescat, Mercats, Desacceleració i Depressió són els nous genets de l’apocalipsi. Tothom, qui més qui menys, ja té claríssim que tot ha canviat. El futur immediat és incert i obscur. 
Davant d’aquest panorama, MiNE! opta per la fugida. La fugida en sentit contrari, cap a dins i no cap enfora. Encarant un segon disc com uns kamikazes, passant un any enclaustrats, descartant desenes de cançons, buscant fer un salt cap a l’abisme. Recuperant l’esperit de l’artesà o del treballador compulsiu, i fugint de la seva zona de confort, emergeixen de les clavegueres amb un segon disc gens continuïsta. Un disc on hi ha cruesa, imperfecció, distorsió, grumolls i brutícia, a més de la fantasía i el preciosisme que ja coneixíem. On també hi ha dualitat entre els dos compositors i cantants principals, dues veus literàries que es pregunten i responen mutuament, dibuixant un imaginari que passa tant per la ciència ficció com per la barbacoa al terrat de casa.
Pop vocal i una mica experimental, que parla amb veus honestes, ara cíniques, ara inocents, sobre la percepció del moment present, un moment históric, el moment en que comença el compte enrere. Si hem d’anar a l’infern, anem-hi cantant. 

dijous, 18 d’octubre del 2012

La setmana vinent comença el festival Connexions

El divendres 26 d’octubre comença el festival Connexions, un nou cicle de diàlegs musicals que enllaçarà músics que representen universos aparentment allunyats. Connexions portarà a la sala Music Hall cinc concerts molt singulars en cinc divendres consecutius; la majoria d’ells estrenes absolutes. El festival està organitzat per Taller de Músics i Bankrobber.
L’espectacle inaugural serà la trobada entre el nigerià Bombino i els flamencs Jaco Abel i Salao (26/10). Posteriorment vindrà l’estrena a Barcelona de ‘Retaule d’avars’, nou espectacle de Brossa Quartet amb Falsalarma i el contratenor Jordi Domènech (2/11). Josele Santiago i el grup Very Pomelo protagonitzaran la tercera trobada (9/11) i més tard (16/11) serà el torn de Guillamino i el francès dÉbruit que presentaran ‘Ball d’Hebron’. Culminarà el cicle la trobada entre l’empordanès Sanjosex i el guitarrista flamenc Chicuelo.

Tota la informació al web del festival:
www.festivalconnexions.com

Programació:
26/10/12 Bombino & Jaco Abel & Salao
Projecte que uneix dos dels guitarristes més originals de l’escena internacional: el guitarrista tuareg Bombino i el guitarrista flamenc Jaco Abel, ambdós amb els seus músics habituals per oferir un repertori de cançons que uneixen la tradició del flamenc i la música africana dels pobles tuaregs. L’excepcional veu de Salao acabarà de posar l’accent flamenc a l’espectacle.

dimecres, 17 d’octubre del 2012

Òscar Briz torna al rock de la mà d'El Cartero Rockero

El cantant de l’Alcúdia Òscar Briz ha iniciat un nou projecte musical, tornant a unes arrels musicals que l’aproximen al rock ‘n’ roll més pur i a un directe explosiu en el que es versionen clàssics de la música. L’autor d’un dels discos imprescindibles de la darrera dècada («L’estiu», aparegut fa un parell d’anys) ha decidit allunyar-se de la música que l’havia caracteritzat i encastellat i, junt a El Cartero Rockero, ofereix una visió molt diferent del que entenen els seguidors que l’han descobert per la seua cara folk.
«Ho férem per divertir-nos i perquè ens venia de gust però cada cop que toquem, que per ara és totes les setmanes, de vegades dues voltes, ens demanen d'anar a un lloc o altre. Estem sorpresos i contents per la polseguera que s’ha alçat», comentà el riberenc a aquest periòdic. Així, El Cartero Rockero interpreta cançons com «Do you remember rocknroll radio?», de The Ramones; «The One I love» de REM; «Should I 
stay or should I go» dels The Clash; «Buena» de Morphine; «Stuck inside Mobile» de Bob Dylan o «Search and Destroy» de Iggy and the Stooges, entre moltes altres. Òscar Briz (a la guitarra i les veus) es acompanyat per Vicent Millo a la bateria i Boro Sanchez al baix.
«El meu pla era i és no traure res propi en bastant temps, encara que tinc temes a manta. El món té molts discos d'Òscar Briz per conèixer! Així que no faré res fins que senta que és el moment i realment tinga forces. En ment està fer, quan arribe el moment, un disc directe i cru, gravat i tocat en estudi en primeres presses», avançà l’alcudià.

dimarts, 16 d’octubre del 2012

Morgan presenta "Fa Fum"

Aquest mes de novembre, comença la gira de presentació del grup de Barcelona Morgan. Després de dos EP´s l'any anterior, aquesta vegada estrenen un llarg de deu temes titulat "Fa Fum" gravat a Girona i Barcelona. A més de les típiques sales, la gira també tindrà lloc a teatres de diverses localitats catalanes,on el grup intentarà fer una mica mes gran el seu xou elèctric, deutor de grups com Dinosaur J.R o Yo la tengo. Com sempre, el format escollit serà de trio, amb algunes aportacions puntuals d'altres músics reconeguts de l'escenabarcelonina.
"Hem tingut col.laboracions de luxe,com la Sara Fernández (violí) dels Icebend, o el Xavi Artigues (teclats) (Mel+Les Phillippes+Nueva vulcano) i Pau González (productor i guitarra acústica en un dels temes i membre del grup Stain) i ens agrada molt molt com ha quedat el resultat. De moment, comencem mostrant el nostre treball tant a sales (Vivaldi i La Cotxera de Barcelona), com en teatres de varies localitats de, per ara, Catalunya (Igualada, el Vendrell més teatres per confirmar), durant tots els caps de setmana de novembre, i estem preparant el full de ruta de decembre", expliquen des del grup.

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Senior, Bajoqueta Rock, Rapsodes, Al Tall, Alabajos...tots ells al Cultura de Burjassot


Videoclip o video-art? Respectmark & The Incoherent Band

Èxits Management i Aianai Kultur Elkartea tenen l’honor de presentar el nou videoclip del grup Vendrellenc Respectmark & The Incoherent Band. Populars per intentar provocar en els seus directes els fundadors del cabaret-reggae-electrònic acaben d’estrenar un nou videoclip de la cançó “Hikikumori” que pertany al seu tercer treball “El cabaret de la nostra intimitat”.
Han aconseguit generar un nou concepte de videoclip que s’allunya del clixés que solen acompanyar a les produccions visuals vinculades al món de la música per crear una peça més propera al video-art contemporani. Son capaços de captivar l’atenció del espectador durant 4 minuts de pla fixe i sense deixar indiferent. L’artista interdisciplinar Marc Benito i el seu equip tornen a ficar un qüestionament damunt la taula, sense perdre la seva vessant còmica, ¿això que és videoclip o video-art?

diumenge, 14 d’octubre del 2012

Nou disc de La Porta dels Somnis


Coneix... Coriolà

Coriolà és una de les 5 bandes finalistes de la present edició del concurs Sona 9. La música de Coriolà és una una combinació de pop, folk i rock, i unes pinzellades de melancolia. Carles Chacón (veu, guitarres i teclats), Xavier Oró (baix, teclats i mandolines), Ismael 'Viru' Valero (teclats i guitarra) i Mikel Oró (bateria) arriben des de Premià de Mar per donar a conèixer un projecte musical realment fascinant. 
Coriolà descriu la seva proposta com "sorgida del foc i les flames. És el que queda després del gran incendi. Coriolà és pop i folk però també rock, és un murmuri però també un crit desafinat. És el seny i la rauxa, una carícia i una esgarrapada. Coriolà cavalca a lloms d'un cavall que de vegades es debosca. Coriolà és un toc de verí, una cara a les cendres, una espurna obscura"
Gra d’arròs és una ONG que contribueix activament en l’educació de col·lectius infantils en àrees desfavorides de determinats països amb alts nivells de pobresa i misèria estructural (sobretot a Amèrica del Sud i l’Àfrica).
Més info de Coriolà:

divendres, 12 d’octubre del 2012

Sanjosex publica "La viu-viu"

Després de dos anys de gira, Sanjosex va aturar màquines amb tres actuacions a la sala Luz de Gas. Aquells concerts es van enregistrar i ara, recollint el millor de cada nit, donen lloc al primer disc en directe del grup empordanès: “La viu-viu: Sanjosex en concert”. El disc arribarà a les botigues i a Spotify el proper dimarts 16 d’octubre. Amb aquests concerts, emmarcats en el festival Barnasants, Sanjosex tancava la gira "Al marge d'un camí" i obria un període de reflexió i letàrgia per anar explorant nous camins de futur que encara és una incògnita on portaran. Calia, però, deixar constància de l’excel·lent moment que vivia la banda, formada a més de Carles Sanjosé per Richie Álvarez (teclats), Pep Mula (bateria), Miquel Sospedra (baix) i Xarim Aresté (guitarra elèctrica), aliats musicals i vitals en tota la gira.
El disc en directe “La viu-viu” suma el talent d’aquesta banda amb la calor del públic i el brillant cançoner que ha generat Sanjosex amb els –fins ara- tres discos d’estudi que ha publicat. Clàssics com “Temps o rellotge”, “Animal salvatge” o “Fem l’amor” conviuen aquí amb novetats com “Pico l’ullet” (adaptació d’un poema de Miquel Martí i Pol) o la tradicional “Muntanyes del Canigó”.

Candela y Los Supremos avancen detalls dels seu primer disc "Animaladas"

'El desalojo del piojo' és el senzill escollit per presentar el primer videoclip de Candela y Los Supremos del seu disc 'Animaladas', que es publicarà el proper 16 d'octubre. Un tema que neix de l'acord de col·laboració entre minimúsica i Neositrín® 100% i amb el qual s'intenta transmetre que els nens que juguen amb altres tenen polls i, que per tant, cal tractar-ho d'una manera natural. El videoclip pots veure-ho aquí. Un disc pop en el qual els animals més peculiars que ens ensenyava Félix Rodríguez de la Fuente serveixen d'inspiració per a Candela y Los Supremos, que aconsegueixen retratar-los a la perfecció amb unes lletres plenes d'humor, directes i divertides. Una manera d'aprendre en família sense perdre el ritme.

Vols descobrir a quins animals canten Candela y Los Supremos? És una animalada!
1. El monarca del matorral
2. Abubilla, a tu nadie te pilla
3. El desalojo del piojo
4. Parece un tio majete, salmonete
5. Bo, bo... ¡¡¡borinot!!!
6. Ramón el camaleón
7. ¡¡¡Avutada!! (Ser amiga tuya farda)
8. Flors, paelles i parotets
9. El cangrejo perplejo


Ja pots encarregar-ho a la botiga online de Sones. ¡Ens els treuen de les mans!
DATES EN DIRECTE DE CANDELA Y LOS SUPREMOS
-28/10/2012 La Central de Callao (Madrid)
-18/11/2012 Teatro Circo Price. Gala Sonrisas de Emergencia (Madrid)
-01/12/2012 Sala Apolo (Barcelona)

dijous, 11 d’octubre del 2012

Hui és el Festardor amb Pirat's Sound System, Txarango, Cesk Freixas i el comiat de Desgavell

Hui tindrà lloc en Oliva el Festardor organitzat per ACAPS (Associació Comarcal d'Ajuda al Poble Saharaui) on actuen Pirat's Sound System, Txarango, Cesk Freixas i el concert de comiat del grup local Desgavell.  En aquest festival Tremola s'encarrega de l'edició i verificació de les entades del Festardor. Podràs gaudir del Festardor al Poliesportiu Municipal d'Oliva. info

Nou disc de Sant Gatxo


dimecres, 10 d’octubre del 2012

Antònia Font llança "Vosté és ací"

La banda mallorquina Antònia Font llança menys d'un any després del reeixit 'Lamparetes' un nou treball; 'Vosté és ací', un disc que reuneix 40 cançons molt breus i que el seu cantant, Pau Debon, confessa que té "un punt experimental". Debon ha explicat que el grup tenia ganes de divertir-se i d'aprofitar el seu bon moment creatiu, especialment el del compositor, Joan Miquel Oliver, que ha compost tots els temes a excepció de 'Llegenda negra', una versió del grup Tot Sants, també mallorquí.
"Mai hem volgut tancar-nos portes", remarca Debon, que rebutja que les noves cançons del grup siguen minimalistes -algunes duren uns pocs segons- perquè que no són estàndard no vol dir que els falte alguna cosa, subratlla. Anticipat pel single 'Per jo i tots és ciclistes', el disc és una col·lecció de temes aparentment desconnectats, on es barregen els aires mediterranis de 'Sol de taronges' amb el ruidisme de 'Punyeta món' i el punteig folk de 'Colors passant cristalls'. "Una de les nostres idees era no fer promoció, editar-ho i posar-ho a la venda sense dir-li gens a ningú", ha explicat el cantant.

Música sense banderes
Després de la seua estrena en el Mercat de la Música Viva de Vic, el grup actuarà a l'Auditori de Girona (26 d'octubre) en el marc del festival Temporada Alta i el 8 de desembre a Barcelona al Mercat de les Flors, en el Primavera Club. També actuaran a Madrid (7 de desembre) i a Múrcia (2 de febrer), i la banda, que està acostumada a actuar en llocs on no es parla català remarca que tot es viu amb absoluta normalitat i que la gent ha après que cadascun pot cantar en la seua llengua materna. "Una cosa és la ideologia política i una altra és la cultura. Jo puc consumir cultura madrilenya tranquil·lament i no per açò estic d'acord amb el que diu Rajoy", assegura Debon, que afig que els membres d'Antònia Font no se senten abanderats de res.

dimarts, 9 d’octubre del 2012

"No és cap simulacre", d'Inércia, es presentarà a la Sala Matisse

Inèrcia ens presenta el primer àlbum que porta per nom “No és cap simulacre”. El disc no podia tindre altre nom, i es que la banda ha tornat al panorama musical amb un treball impecable, un retorn on s’observa la positiva maduració de la banda.
Inèrcia, és una jove grup format a l’any 2009 entre els territoris de Banyeres i Alfafara. Un any després, feien pública una maqueta que portava per nom el propi del grup. D’eixe primer EP perdura l’interès, l’esforç i les primeres pinzellades per torbar un estil propi. A dies d’ara, el grup reafirma el seu treball amb “No és Cap Simulacre”. Un disc que rep les influències de bandes com “Berri Txarrak”, “Rise Against”, “Green Day” i “Nirvana”. Inèrcia ens presenten 11 cançons de punk melòdic amb un ritme ben definit i guitarres contundents. La presentació del disc serà el dia 25 d’Octubre en la sala Matisse de Valéncia a les 22:30, junt al grup Smoking Soul’s. La primera data que obri una gira de presentació del disc pels distints territoris del País Valencià. Alguns dels pròxims concerts confirmats son: 3 de Novembre Pub Bad Voodoo (Alcoi), 24 de Novembre Pub Dau al Set (Carcaixent), i 5 de Desembre UPV (València) Auditori Alfons Roig (Belles Arts).

diumenge, 7 d’octubre del 2012

Atzembla preparen nou disc

Els de l'Horta ja escalfen motors per al seu nou treball que veurà la llum abans de que s'acabe l'any i en el que Tremola s'encarregarà de dur a terme la comunicació del llançament discogràfic.  Però per a poder fer realitat aquest disc han iniciat un procés de micro-mecenatge mitjançant la plataforma Verkami en la que demanen a les seues seguidores aportacions econòmiques que aniran acompanyades de recompenses.  El nou treball s'anomenarà "El Teu Viatge" i s'està enregistrant entre els estudis Ground de Cornellà del Terri (Girona), RPM estudis d'Almàssera iMusic Estudio de Montcada sota la producció de Miquel Gironés.

dissabte, 6 d’octubre del 2012

Tardor avança "Mirar cap endavant"

El grup Tardor ens presenta l’avançament del seu disc que portarà per titol “Revolució de l’estat latent”. La cançó elegida “Mirar cap endavant“, es el primer track del disc, el primer d’ onze temes molt esperats pels seus seguidors. La cançó ja es pot escoltar al Bandcamp del grup i al de Mésdemil. El passat sempre ens acompanya, però, la por no es bon company de viatge. Tardor decideixen mirar cap endavant en tots els sentits. ¿I vosaltres, esteu preparats?

dijous, 4 d’octubre del 2012

Cesk Freixas i Pau Alabajos, hui a l'Hospitalet


Sanjosex compartirà escenari amb el guitarrista flamenc Chicuelo


El flamenc ha estat sempre una de les grans influències creatives per a Sanjosex. Si fins ara es concentrava en el substrat de la seva música i només aflorava puntualment, ara ha arribat l’ocasió de mostrar-ho obertament amb aquesta trobada amb Chicuelo, un dels grans mestres de la guitarra flamenca en l’actualitat. Junts s’embarquen en un viatge que transitarà per camins mediterranis però també farà incursions a l’Àfrica.
L’espectacle -una coproducció del Taller de Músics i Bankrobber- es podrà veure en dues úniques dates: el 23 de novembre a Barcelona, dins el festival Connexions) i el 25 de novembre a l’Auditori de Girona. Les entrades ja estan a la venda:

23/11 Barcelona (Festival Connexions)
Entrades ja a la venda:

25/11 Girona (Auditori de Girona)
Entrades ja a la venda:

Carles Sanjosé: veu i guitarra
Chicuelo: guitarra
Miquel Sospedra: baix
Baba Maiga: percussió
David Gómez: bateria
David Romero: ball

dimecres, 3 d’octubre del 2012

Ja t'ho diré es tornen a unir per a dos concerts el 2013

La banda Ja t'ho diré s'ha tornat a unir per fer dos concerts a Girona i a Menorca el maig i juliol del pròxim any, després de nou anys allunyats dels escenaris. El primer dels concerts tindrà lloc el 31 de maig a La Mirona de Salt (Girona), mentre que l'altre tindrà lloc a la seva Menorca natal, al Castell de Sant Nicolau de Ciutadella el 19 de juliol. Per al concert a Catalunya, el grup liderat per Cris Juanico ha escollit La Mirona perquè va ser a les comarques gironines on la banda va créixer com a conjunt de 'pop-rock' i on es va professionalitzar. El grup es va dissoldre el 2003, 17 anys després del seu naixement, i les entrades per als nous concerts es posaran a la venda el 4 d'octubre al web del grup.
"Tot i que no és un retorn, sinó un retrobament, feia falta que passés el temps; Ja t'ho diré va ser un matrimoni que va durar 17 anys, ara no ens tornaríem a casar, però sí que ho tindríem com un amant", ha explicat Juanico.

Coneix la gira d'Els Amics de les Arts per València, Castelló, Madrid i Bilbao

Dani Alegret, Joan Enric Barceló, Eduard Costa i Ferran Piqué són Els Amics dels Arts, un dels exponents del que alguns han cridat “la nova ona del folk-pop català”. Les seves cançons són petites històries quotidianes fetes amb melodies senzilles, pinzellades d'electrònica, jocs de paraules i molta ironia. En actiu des de 2005, la seva música va arribar al gran públic quatre anys després amb la publicació del seu segon àlbum, “Bed & Breakfast” (Discmedi 2009): del que es van vendre més de 30.000 exemplars, van oferir 123 concerts i les entrades per a les dues dates en el Palau de la Música de Barcelona amb les quals van tancar la gira, es van esgotar.
Després d'un any allunyats dels escenaris, fa uns mesos es va publicar el seu tercer treball, “Espècies per catalogar” (Discmedi 2012), que es va col·locar directament en el quart lloc en les llistes de vendes i en el número 1 en descàrregues en iTunes. La presentació d'aquest disc a Barcelona va tenir lloc en tres nits en el Teatre Coliseum, on van esgotar localitats abans fins i tot que el disc estigués a la venda.
Ara Els Amics dels Arts surten de Catalunya en una gira que portarà als seus “Espècies per catalogar” per tot el territori estatal en els propers mesos i de la qual ja s'han confirmat les primeres dates:

30 DE NOVEMBRE - VALÈNCIA TEATRE PRINCIPAL
1 DE DESEMBRE - CASTELLÓ DE LA PLANA PARANIMF O. JAUME I
12 DE DESEMBRE - MADRID TEATRE LARA
13 DE DESEMBRE - BILBAO SALA CÚPULA D'ARTÈRIA

dimarts, 2 d’octubre del 2012

Pau Vallvé ja té preparat el segon disc i ara treballa amb els Inspira


Pau Vallvé informa: "Després de tres mesos tancat gravant i mesclant finalment el disc està enllestit! Com sempre l'he tocat i gravat tot jo sol al meu estudi, però aquest cop uns quants amics van venir a fer coros en plan taverna per alguna cançó, va ser maco! Aquesta última setmana he estat a l'estudi de l'Yves Roussel fent el màstering del disc i sona realment preciós! Ara em queda acabar els dissenys del CD i del VINIL i posar-me amb els videoclips i a planificar la gira de concerts, assajos, etc. Si tot va bé el disc surt en CD el 16 d'octubre (en VINIL unes setmanes més tard) i la gira de concerts comença el gener. Estic molt content de com ha quedat, tinc moltes ganes que el sentiu!
Ara em tanco amb els Inspira a produir el seu nou disc! A finals de setembre em tancaré amb els Inspira a produir el seu nou disc. Aquest tercer treball també el produiré jo, com l'Escapistes, i també l'editarem amb Amniòtic Records. Hem estat aquests mesos triant i arranjant les cançons i us puc dir que són precioses! El disc sortirà a principis de 2013. Anirem informant!"

dilluns, 1 d’octubre del 2012

Narcís Perich prepara nou disc amb uns músics excepcionals

Amb gairebé una dècada de trajectòria, Narcís Perich entra de nou a l’estudi de gravació amb un projecte personal i íntim que marca un pas endavant en la seva carrera. Aquest nou treball, del qual encara no en sabem el títol, compta amb el bagatge de la banda del músic novaiorqués Jonah Smith. La banda, integrada per Gintas Janusonis, Andy Snack, Ben Rubin i Jonah Smith, amb cinc dicos al mercat i coneguda arreu de tot el món, grava a finals d’agost de 2012, amb la producció de David Soler, un total de catorze temes amb Perich, dels quals se’n farà una tria per al nou recopil.latori. Durant el mes de setembre continua la gravació als estudis Infusiones Musicales, del Masnou, amb el tècnic Jordi C. Corchs, on s’ultimen els detalls d’edició i mesclatge.
Aquest nou àlbum serà el sisè disc de Narcís Perich, i primer rere la disolució de La Caravana de la Bona Sort, formació que ha acompanyat al músic en els darrers cinc anys, i s’espera que surti al mercat el proper novembre de 2012.