dijous, 31 de gener del 2013

Doble Pletina, Mates Mates i Refree, protagonistes del Minimusica este diumenge a Terrassa

Les families més marxoses tenen una cita aquest diumenge a l'espectacle minimúsica'Els animals' que tindrà lloc a l'Auditori Municipal de Terrassa. Doble Pletina , Mates Mates i Refree seran els artistes encarregats de fer ballar a grans i petits alhora que intenten fer reflexionar als minis sobre els diferents tipus d'animals que existeixen i les seves característiques, així com potenciar el seu amor per la natura. 

A més, sempre d'una manera didàctica i divertida, s'intenta que siguin conscients del que comporta tenir una mascota a casa, així com incitar-los a reflexionar sobre les situacions de risc per a alguns animals. Us esperem a tots!

DATA: Diumenge, 3 de febrer 
HORARI: 12:00 hores
LLOC: Auditori Municipal de Terrassa (Passeig d'Ernest Lluch, 1)
ENTRADES: 5€ Entrades anticipades aquí

dimecres, 30 de gener del 2013

La revista Saó homenatja Raimon

La revista Saó dedica el seu últim número a Raimon amb motiu del cinquanta aniversari del primer concert del cantautor a Barcelona. Amb el titol Raimon. Més de 50 anys, la revista, degana de les publicacions periòdiques en valencià, ofereix quatre articles i una entrevista amb l’artista. Esta última és el plat fort del monogràfic. Realitzada pel director de Saó Vicent Boscà, el cantautor parla de records, de la seua relació amb València i Catalunya o de la situació política. En el primer article, Maria Salicrú-Maltas s’apropa al Raimon músic, i analitza tres punts fonamentals pel que fa a la composició i la interpretació: la manera de cantar, la manera de compondre i la manera de tocar la guitarra. Aspectes, tots aquests on Raimon, com apunta Salicrú-Maltas, «ha sobresortit». 
Rafa Xambó aborda la relació entre Raimon i Fuster en l’article Raimon i Fuster: música i lletra per a la revolta necessària. El text analitza la llarga i estreta relació entre els dos personatges, tallada per la sobtada mort del segon el 1992. Xambó, entre d’altres, recorda l’agradable sorpresa de Fuster amb el cantautor: «descobríem una clara energia possible, vinguda del fons de la terra». Una energia musical que per a l’escriptor de Sueca era capital en la recuperació de l’estima i l’ús de la llengua. Tot seguit, en Els cants de March en la veu de Raimon, és Josep Palomero qui analitza els lligams de l’autor d’Al Vent amb Ausiàs March. Entre d’altres aspectes, Palomero recorda que fou Miquel Dolç qui l’ensenyà a llegir els decasíl·labs del poeta de Beniarjó. D’altra banda, també apunta que Raimon ha dedicat pràcticament 30 anys a musicar versos de March i fa una relació de set elements que té presents el cantautor a l’hora de seleccionar cada text del poeta.

L’herència de Raimon
Finalment, el número especial es clou amb un article de Josep Vicent Frechina, L’herència de Raimon, en què es repassa l’enorme llegat de l’artista i la seua vigència acual, després de més de 50 anys sobre els escenaris. Frechina, a banda de recalcar la tenacitat amb què el cantautor ha defensat la seua obra, aborda la seua lluita constant contra l’estereotip. Tot plegat, un complet monogràfic per a conèixer millor un dels personatges clau del segle XX valencià.

dilluns, 28 de gener del 2013

Coneix Sergi Boal

Sergi Boal és un guitarrista barceloní ( 1977). La seva música es basa en composicions de guitarra originals, aconseguint un so absolutament particular, i portant a un altre nivell la guitarra clàssica, que de clàssica solament queda l'instrument, la guitarra. La seva música i la seva forma d'interpretar-la no té definició, no s'emmarca en cap gènere, aconseguint que soni, a poc a poc, al mateix, a la música de Sergi Boal.
Ha rebut formació clàssica però s'ha interessat des de sempre en tot tipus de músiques, des del rock, jazz, flamenc, bossa i músiques de tot tipus. El primer cd, va néixer després de veure un concert del pianista de jazz Brad Meldauh, i de la necessitat de tocar i compondre la seva pròpia música. Aquest primer disc instrumental , "Nylon and Turtle” s'ha publicat en la discogràfica italiana www.acustronica.com, rebent molt bones crítiques, sobretot a Itàlia.
El segon albúm “ Silenci” s'ha publicat recentment, serà publicat al febrer 2013 en la mateixa discogràfica, però ja es pot escoltar a la pàgina: Http://sergiboal.bandcamp.com.

diumenge, 27 de gener del 2013

La policia entra a l'Octubre per a impedir un concert de 121db i Sant Gatxo

Poc després de les sis de la vesprada la policia municipal de València va irrompre ahir al Centre Octubre per a impedir la celebració de l'anunciatconcert dels grups valencians 121db i Sant Gatxo. El concert havia de servir de presentació dels discos Leshoto i Llum i s'anava a fer al hall del centre cultural, precisament on 121db havia gravat el videoclip promocional del disc. La policia adduí un problema de permisos del local, on es fa música habitualment.
Font: Vilaweb

dissabte, 26 de gener del 2013

Comença el Barnasants

El festival Barnasants estrenà la seva divuitena edició ahir --i fins al 14 d'abril-- amb les actuacions a Vielha d'Enric Hernàez i l'aranesa Alidé Sans, que precediren un centenar d'actuacions com les de Maria del Mar Bonet, Albert Pla, Antònia Font, Llorenç Santa Maria, Marina Rossell i Sílvia Comes, entre molts altres artistes. En aquests mesos també hi haurà concerts de Pi de la Serra, Joan Amèric, Ester Formosa, Sílvia Pérez Cruz, Roger Mas, Rafa Pons i Dani Flaco, així com de Los Secretos, Jarabe de Palo, Ismael Serrano, Javier Krahe i Javier Ruibal.
Amb un pressupost d'uns 450.000 euros --retallat en un 5%--, aquest festival arrenca a Vielha en una aposta descentralitzadora per part de l'organització, amb un concert en què els artistes musicaran poetes catalans i occitans que daten des del segle XIII fins a l'actualitat. Entre les actuacions previstes, Barnasants acollirà també l'última actuació sobre els escenaris catalans de la banda Al Tall, que ha anunciat la seva retirada, en un últim concert a l'Auditori. També destaca l'actuació de Xavier Baró al Cafè Teatre L'Escorxador de Lleida, un espectacle en el qual l'artista recupera l'esperit dels joglars i poetes als quals ha musicat al llarg de la seva trajectòria.
Aquesta edició del festival rendirà homenatge a la 'Primavera valenciana' amb un concert solidari sota aquest nom, que es farà al Palau de Congressos de la ciutat de llevant, i en què actuaran Cesc Freixas, Pau Alabajos i Feliu Ventura, entre d'altres. La clausura del festival es realitzarà a les Cotxeres de Sants entre el 12 i el 14 d'abril, amb les actuacions de Javier Krahe; Miquel Abras i Cesc Freixas, amb el concert 'Cançons de nosaltres i el món', i Pau Alabajos, que interpretarà 'Una amable, una trista, una petita pàtria'.

divendres, 25 de gener del 2013

Pirat's Sound Sistema escalfen l'ambient pel nou disc

El sound system de reggae i ragga ja té enllestit el seu nou disc. El proper febrer, carregat de metes volants fins a la gran fi: Em bull la sang estarà disponible el 25 de febrer  La Pirata ha trigat un xic més del previst, però ja us adelantem que l'espera ha valgut la pena. Els nous temes de Em bull la sang són 100x100 Pirat's Sound Sistema i, a més, són un salt en la carrera del grup.  Així ho van constatar desenes de catalans entrevistats el passat 11 de setembre de 2012, les respostes dels quals podeu trobar en aquest vídeo recull que es va publicar fa pocs dies.
El proper dissabte 2 de febrer hi ha la primera cita seriosa: els membres del grup i l'equip de Em bull la sang (músics, tècnics, dissenyadors i verkamistes) s'aplegaran a partir de les 19h al Koitton Club del carrer Rossend Arús de Sants (BCN) per fer una preescolta exclusiva del disc, compartir uns tantus, fotografiar-nos, signar autògrafs i brindar pel nou treball. L'acte serà de caire gratuït però cal invitació, que podeu demanar fins esgotar existències acontractacio@propaganda-pel-fet.info

dijous, 24 de gener del 2013

Descarrega gratis l'excel·lent treball de Morgan Jr.

L'antic grup de Barcelona Morgan ara es diu Morgan JR i per celebrar l'entrada de l'any nou han decidit pujar per primera vegada un dels seus discos perquè estiga disponible per a tots els seus seguidors en descarrega gratuïta. El grup explica el canvi de nom en els següents termes: "Som els Morgan Jr de Barcelona, fins fa molt poquet, erem els Morgan a soles, però hem afegit aquest Jr. al nom, doncs resulta que hem tingut la mala sort de tenir un parell de grups més a l´area metropolitana de Barcelona amb el mateix nom, encara que amb estils i idiomes diferents"
Una ocasió exclusiva per descarregar una música que, us asegurem des d'Indicat, us agradarà.

dimecres, 23 de gener del 2013

Manel estrenarà el seu nou disc al Primavera Sound

Manel estrenarà en viu les cançons del seu nou àlbum, encara sense títol, al festival Primavera Sound, que aquest dimecres ha fet públic el seu cartell. La cita serà el dijous 23 de maig al Parc del Fòrum i serà el primer concert de la gira que farà Manel el 2013 per presentar el seu tercer disc. No és la primera participació de Manel al Primavera Sound. El 2008, poc després d'editar 'Els millors professors europeus', la banda va actuar al Primavera Club. Mesos abans, la setmana abans del Primavera Sound d'aquell any, va actuar al metro de Clot en el marc de la programació Primavera al metro. Al Primavera Sound també hi actuaran bandes catalanes com Fred i Son, The free fall band, Tarántula, La brigada, L'hereu escampa, Extraperlo i els mallorquins Antònia Font.
Font: Ara

Descarrega gratis el nou disc d'At Versaris


El trio en majúscules del hip hop català posa en circulació No Fear, EP de 5 temes en descàrrega gratuïta. A més, avui estrenen web central i ens brinden vídeo del single "No Fear"
Aquest 2013 no els ha agafat a contrapeu. El Ro, el Pau i el Singu, At Versaris per a tothom, ofereixen des d'avui divendres 18 de gener el seu nou treball No Fear. I ho fan de manera gratuïta, a l'abast de tothom, des del seu nou i flamant web central:www.atversaris.cat.
No Fear és un EP de cinc temes en el que el trio de SBD-Sants torna a demostrar perquè marquen el camí: noves produccions d'altura, una lírica per trencar fores de joc i unes col·labos de luxe. Des de la seva darrera exitosa aventura amb Astrio, de la que va quedar un CD-DVD en directe anomenat Per principis elegants (Propaganda pel fet! - 2011), eren moltes les que reclamàvem nou material. Doncs ja és aquí i, tot i ser una intro sublim i quatre temazos, us deixaran amb un bon gust de boca: necessitareu estona per copsar la grandesa d'en Waajeed i la Invincible (des de Detroit), les guites de l'Esteve o les intervencions de Fetitxe 13; cremareu el reproductor flipant amb els malabarismes del Ro i el Pau. I més extres. Per a celebrar-ho com cal, amb tots els ets i uts, ho fan tot alhora: el disco, el web i un bon videoclip de suport a tot plegat i que fa del single, "No Fear", un temón encara més bèstia si és possible. Si ho estàveu esperant, disfruteu-ho!
Si encara sou dels que us pregunteu perquè canten en català o us entesteu en titllar-los de 'rap polític', d'indepes o d'antisistema. comenceu a córrer perquè és evident que feu tard, molt tard.

dimarts, 22 de gener del 2013

Pau Alabajos, per partida doble a la Sala Russafa

El cantautor Pau Alabajos actuarà els dies 25 i 26 de gener (divendres i dissabte) amb la seua banda al complet en la Sala Russafa de València. Es tracta del primer concert de la temporada que ofereix el músic de Torrent, en el qual interpretarà els temes del seu últim disc “Una amable, una trista, una petita pàtria” (Bureo Músiques, 2011), combinats amb cançons dels seus discos anteriors. En l'escenari estarà acompanyat per Toni Xuclà (guitarra acústica, elèctrica i veu), Alfred Lorente (baix elèctric) i Enrique Jerónimo “Gus” (bateria i percussions).
Aquest concert arriba després de la xicoteta gira que Alabajos ha realitzat per Catalunya, i després de la històrica actuació del Palau de la Música de València a la fi de setembre que va aconseguir omplir fins la bandera la sala principal del Palau.

diumenge, 20 de gener del 2013

Isaac Ulam, nou videoclip i concert

Isaac Ulam estrena nou videoclip per la cançó ‘Hawaii’, una de les que formen part del seu últim disc, ‘Murtra’. El vídeo l’ha realitzat Txell Bonet i ja el pots veure a Youtube:

Isaac Ulam presentarà ‘Murtra’ el proper 29 de gener a la Sala Beckett (Barcelona) dins el cicle de concerts ‘Els dimarts em sentiràs’. Serà un concert amb la banda al complet, acompanyat per Lluís Bestard (bateria), Albert Pérez (piano i baix), Caty March (veu) i Román Lay (guitarra). Les entrades ja estan a la venda:
Aromàtica i mediterrània, les qualitats de la murtra bé podrien aplicar-se a les cançons d’Isaac Ulam. És un cantautor dels que ja no en queden. És de Blanes, però es diria que surt d’un altre lloc o d’una altra època. Perquè Isaac Ulam no és un músic com els altres. La seva proposta artística és radical, insubornable. Després d'un primer disc, “En els prats més llunyans” (2009), que ostenta la categoria de peça de culte, ara ens ofereix un excel·lent successor, “Murtra”, nova joia d’aquest brillant artesà del folk en la seva accepció més weird i psicodèlica.

divendres, 18 de gener del 2013

La Pop ofereix un magnífic "Vol 1"

El viatge dels agronautes és el trànsit oníric del terrer a la galàxia, de la galàxia al terrer. És el moviment de quatre aeròstats que de l’estat de vigília només agafen l’actitud vigilant. Estan així atents, els músics de La POP, a tot allò que es cou dins i fora de l’atmosfera. Aquest "Vol 1" aplega les cançons que roden en el seu espectacle en directe. "Vol 1" ha estat afaiçonat durant la primavera i l’estiu de 2012 a l’obrador de LaCasaCalba amb el següent instrumental: guitarra, veu, guitarró, contrabaix, acordió, baix, glockenspiel, melòdica, saxòfon, botzina de bicicleta, xiulets, reclams d’ocell, ferralla, ampolla d’Anís del Mono, pal d’aigua, bombo de banda, platerets, congues, pistola de l’espai, maraques improvisades, bossa de plàstic, campanes, mirlitó, cadira d’oficina, ganivets, pandereta, font d’aigua, tronador, sonalls, claus, repicador, cassó, caixa i globus. (Pausa per a respirar.) El resultat és  una terrissa extraterrestre de deu peces, amb impressions rítmiques ben variades que van, per exemple, del vals llibertari de «Que bonics són els matins» a la cadència panamericana d’«Amparito la filla del metge», o de la música de banda mediterrània («La Pere Joana» i «Les Anguiles de l’Albufera») a la cúmbia colombiana en una cançó de bressol nostrada («Mareta, mareta»). Fins i tot hi ha argila per a deixar la marca del mestre Remigi Palmero («Un llargardaix i una au rapinyaire») o fer en el torn trop o tangopereta d’un tema popularitzat per Joan Monleón i la seua tropa («Micalet Garcia»).

dijous, 17 de gener del 2013

Orxata Sound System, Txarango i Atupa inauguren La Gira d’Escola Valenciana 2013

La VIII edició del Festiva Itinerant de Música en Valencià d’Escola Valenciana arranca amb el Concert de Falles, que se celebrarà el diumenge 17 de març a l’Auditori de la Casa de la Cultura de Burjassot. Orxata Sound Systema, Txarango i Atupa garantiran el foc musical i en valencià de les Falles. El concert començarà a les 21 hores, amb l'actuació d'Atupa, un jove grup provinent de Montcada, de l'Horta Nord (València) que naix de l'amistat i de l'amor dels seus components envers el rap. Els xics d'Atupa acaben de traure al carrer el seu primer disc, QuadribaRap, i a Burjassot tindran l'ocasió de demostar la contundència i coherència de la seua música i del seu missatge rebel i compromés.
Tot seguit serà l'hora de Txarango, una jove formació catalana que l'any passat, amb el seu treball Benvinguts Al Llarg Viatge, va realitzar desenes de concerts i va rebre el Premi Enderrock de la crítica al grup revelació del 2012. La guinda del pastís, la posarà la música punyent, inclassificable i multidisciplinar d'Orxata Sound System, una de les formacions valencianes més sui generis que ha parit el món musical en els darrers anys. Orxata aprofiatarà l'ocasió per presentar el seu nou disc 3.0, que va llançar al mercat el passat mes de desembre.

dimecres, 16 de gener del 2013

Descarrega l'excel·lent debut de Make Some Are Us

El grup valencià Make Some Are Us (llegit ma’ que som arreus), porta ja deu anys d’activitat, i que millor celebració que traure el seu primer llarg durada a la llum. Sota el nom de “L’home en cursiva”, la banda es presenta oficialment al panorama musical.
El disc ho formen once talls de rock alternatiu gravats als estudis “mésdemil” i mesclats a càrrec de Salva Ferrer als “estudis quartet”. Un disc amb molta força, fruit del treball constant i d’una producció minuciossa. Rock enèrgic i ballable que aconsegueix la seua màxima expressió en directe. A més, el disc inclou un tall addicional, un regal que completa l’àlbum i que significa un avançament del que pot ser la seua evolució natural.

dimarts, 15 de gener del 2013

Joan Dausà rebentarà l'Apolo

Després de 40 concerts i més de 5.000 discos venuts, Joan Dausà i els Tipus d’Interès presentaran el proper divendres 18 de gener i amb totes les entrades venudes, les cançons del seu disc de debut, Jo Mai Mai, la primera referencia discogràfica de la productora barcelonina Cameo.
Aquest concert a la sala gran de l’Apolo serà la presentació de gala del disc a Barcelona, després dels concerts de rodatge que Joan Dausà va oferir el febrer de l’any passat durant tres dies a l’Heliogàbal de Gràcia i també amb totes les entrades exhaurides.
Joan Dausà i els Tipus d’Interès s’enfrontaven al repte d’interpretar les cançons del Jo Mai Mai a la Sala Apolo amb l’aval d’haver estat escollit millor disc del 2012 per part dels oients d’iCat.cat, i del setè millor disc de l’any segons la crítica dels Premis Enderrock. No obstant, ningú s’esperava que en 15 dies, les 800 entrades que s’havien posat a la venda estarien ja exhaurides. Repte superat. Aquesta fita marcarà un punt d’inflexió per al projecte. Allò que fa un any va començar com un “joc”, s’ha consolidat al panorama musical català i sembla que ho ha fet per quedar-s’hi. A finals de 2013 Joan Dausà i els seus Tipus d’Interès publicaran el seu segon disc amb noves cançons que ja han deixat caure en algun dels seus recitals.
Amb tot, la gira encara no acaba. Fins a finals de l’estiu hi haurà concerts al llarg del territori català, valencià i balear. Les properes dates són el 19 de gener a la Mirona (Salt), el 2 de febrer al Clap (Mataró) i el 22 de febrer a la Faktoria d’Arts (Terrassa).


Joana Serrat, Bikimel i Ivette Nadal, en directe

dilluns, 14 de gener del 2013

Indiecat supera les 200.000 visites

Què diguem quan superem les dues-centes mil visites (200.000, en número queda més espectacular)??? Què podem dir a més de gràcies? És cert que la música feta en la nostra llengua, arreu dels països de parla catalana, està en un excel·lent moment, que la diversitat ha comportat la normalitat estilística i l'abraç de nous camps del mercat fins aleshores desconeguts, que molts dels nostres músics són respectats arreu del món. La nostra música ens avala. Els que han creat totes estes composición han sabut demostrar la seua ambició, el seu inconformisme, la seua capacitat de crèixer  i de voler superar-se constantment. Per això, els que parlem en català demostrem constanment que no estem disposats a que ens trepigen i que anem a defensar la nostra llengua perquè és la nostra forma de veure el món. Cantar en català també és una forma d'expressió política. Nosaltres sols ho hem contat i vosaltres ens heu donat el vostre suport amb cada visita. Ja en són 200.000. Són moltes. També el nostre compromís. Gràcies. Dues-centes mil gràcies. 

Sant Gatxo presenta nou disc


diumenge, 13 de gener del 2013

Ferran Palau crea una obra mestra

Ferran Palau és membre actiu del grup Anímic, amb els quals ha editat diversos discos. “Himalaya” i “Hannah” han estat un èxit de crítica i públic. De forma paral·lela inicià una carrera en solitari l’any 2011 que el dugué a gravar el seu primer disc firmat amb el seu propi nom i titulat “L’Aigua del Rierol”. Actualment dedica el temps als seus dos projectes musicals i a la seva família. less

dissabte, 12 de gener del 2013

Txarango esgota en un mes totes les entrades per al seu concert al Palau de la Música

El grup català Txarango ha esgotat en un mes les al voltant de 2.000 entrades per al seu concert el pròxim abril al Palau de la Música Catalana 'Txarango i els 40 lladres', en el marc del Festival del Mil·lenni, ha informat la banda en un comunicat. Txarango, que va guanyar el Premi Enderrock al Grup Revelació de la crítica el 2011 i el Premi ARC a la millor gira, actuarà al Palau en el seu concert final de gira, en què ha presentat el seu primer àlbum 'Benvinguts al llarg viatge' (Discmedi) que ha obtingut més de 75.000 descàrregues a Internet. Després de la gira a Catalunya, el grup farà un centenar d'actuacions en poblacions estatals i europees amb el mateix format de concert que han interpretat durant la gira del seu disc de debut.

divendres, 11 de gener del 2013

Coneix la gira en el principi d'aquest 2013 d'Àcid Úric

La formació de rock ÀCID ÚRIC inicia, el proper dissabte 12 de Gener, la seva nova gira, La Sang Tour 2013, que servirà per a donar a conèixer les cançons del seu nou treball (encara en preparació), l'EP que durà per títol, La Sang.

Els concerts confirmats fins ara són els següents:
La Sang Tour 2013
===============
2013 / 01 / 12 - Casilla de les Mines [Mines d'Osor]
2013 / 01 / 19 - Gessamí [St Esteve de Palautordera]
2013 / 02 / 02 - Classic Bar [Seva, amb La Puta i la Ramoneta]
2013 / 02 / 09 - Inagua Jambar [Palamós] 
2013 / 03 / 16 - La Goleta [St.Feliu de Guíxols, amb Morgat Morgat]
2013 / 03 / 23 - Mainland Irish Tavern [Alpicat]
2013 / 03 / 31 - Golden Gloves [Calella de la Costa]

L'any 2012 el grup ha realitzat 30 actuacions, dins i fora del seu Gira Crucis de presentació de l'anterior treball, Déu sap que ha arribat l'hora (autoeditat, 2012).

dijous, 10 de gener del 2013

Okey Ok presenten el seu primer disc a la Sala Apolo2 de Barcelona

Okey OK és un grup català format per quatre nois barcelonins molt i molt joves, que aporta un nou aire al panorama musical del país, són directes i descarats, i ja tenen el seu primer disc sota el braç, anomenat Trencant el Gel(Discmedi, 2012). La seva música, amb una clara influència power-pop/ pop-punk de grups estadounidencs com All Time Low, Simple Plan o els britànics McFly va adreçada principalment a un públic jove, amb unes lletres que parlen sobre les seves emocions i inquietuds. Amb unes melodies enganxoses pròpies del pop, però amb molta energia, Okey OK pretén donar una nova dimensió a la música en català que es fa actualment.

Okey Ok presenten el seu primer disc a la Sala Apolo2 de Barcelona
Dissabte 12 gener 2013 20:00 h.

El grup català Blaumut presenta el seu primer disc "El turista"

El proper dijous 17 de gener a les 21:30h Blaumut presenta en directe el seu primer treball discogràfic El turista a l’Alexandra Teatre de Barcelona. El grup català Blaumut presenta el seu primer disc El turista, una barreja de folk, pop, música clàssica i cançó d’autor. L’atmosfera de les cançons transmet sensacions. Amb lletres plenes d’imatges. El turista és un disc de sonoritat íntima, tranquil, optimista i diferent, que desperta l’interès de qui l’escolta i fa que cadascú en construeixi la seva pròpia experiència. Des del seu llançament discogràfic, han tingut una gran repercussió en el mitjans auiovisuals i sonen en les principals cadenes radiofòniques del país, i compten amb una gran acollida a les xarxes socials i cada setmana els seus seguidors augmenten de forma trepidant!

dimarts, 8 de gener del 2013

Últim concert de Joan Masdéu a Barcelona de la gira CasaMurada

Després de més de vuitanta concerts per tot Catalunya del seu primer disc en solitari, l'excantant de Whiskyn's Joan Masdéu farà la seva darrera actuació a Barcelona a l’Heliogàbal de Gràcia el proper dijous 10 de gener a les 22:00 amb el seu darrer espectacle de quartet acústic. Un format en el que el cantautor reusenc despulla les cançons de CasaMurada (Global 2011) i les revisita amb uns arranjaments més crus que potencien l’immediatesa de les seves melodies i la profunditat de les seves lletres. Aquest serà el seu darrer directe a Barcelona abans de cloure la gira CasaMurada i posar-se a treballar en el seu proper disc que veurà la llum aquest 2013.
Aquest concert forma part d’una gira acústica que va començar el passat estiu al festival Emergent a Madremanya i que ara arriba a Barcelona havent passat per poblacions com Girona, La Selva del Camp, Rasquera, Reus o Cambrils. Propers concerts i més info a joanmasdeu.com

Dijous 10 de gener
Heliogàbal (c/Ramon i Cajal, 80. BCN)
Hora: 22:00 h. 
Entrada: 6 €
Anticipada: Codetickets

Joan Masdéu - Veu i guitarra acústica
Quim Xicoira – Baix, xilòfon i veus
Joan López - Bateria i percussions
Àngel Santiago – piano, acordió i veus

Joan Masdéu ha estat guardonat a la darrera edició dels premis Enderrock per votació popular a la Millor cançó d’autor de l’any per El carrer dels jocs florals. El clip d’aquesta cançó també va guanyar el primer premi entre els millors clips catalans a la categoria de videoclips al Festival Internacional de Curtmetratges FIC Cat 2011.

diumenge, 6 de gener del 2013

El millor disc de 2012 és de... Mishima

Els guanyadors del Premi Enderrock al millor disc de pop són Mishima i The New Raemon. El grup de David Carabén és reconegut amb el premi al millor disc de pop en català per L'amor feliç (TRIS/Warner, 2012). The New Raemon s'endú el premi al millor disc de pop en castellà per Tinieblas, por fin (BCore, 2012).  David Carabén explica que la trajectòria de Mishima "és una carrera de fons, perquè no confiàvem en els èxits a curt termini". En aquest sentit, Carabén defineix L'amor feliç simplement com "un pas més en la història de Mishima: si el comparem amb treballs anteriors, invertim en els encerts i intentem eliminar els defectes". "Com a banda també hem crescut i ens hem consolidat, i això es nota al disc", afirma. El cantant i compositor del grup barceloní explica: "Un disc ha de ser com una casa, no només són importants les golfes –on hi hauria els temes més immediats com "L'última ressaca"– sinó que també ha de tenir una bona entrada o una terrassa assolellada, és a dir, cançons que necessiten una segona escolta". 

dijous, 3 de gener del 2013

La memòria de la música, documental amb Feliu Ventura

Documental sobre el recorregut del cantautor Feliu Ventura pels escenaris de la memòria històrica de l'Uruguai, Argentina i Xile a partir de la música de Víctor Jara i de la cançó popular del Con Sud. "La memòria de la música" és el retrat del recorregut que ha fet aquest 2012 el cantautor Feliu Ventura pels escenaris de la memòria històrica de l'Uruguai, Argentina i Xile a partir de la música de Víctor Jara i de la cançó popular del Con Sud. El documental combina entrevistes, actuacions en directe i visites a espais històrics i de memòria a partir de la biennal catalanouruguaiana impulsada pel festival Barnasants. Es tracta d'un documental molt acurat en la imatge, en la música, en els testimonis i en les reflexions de Feliu Ventura, que es troba amb bona part de les seves influències musicals i literàries. Un viatge musical i vivencial carregat d'història recent i d'emocions. 





dimecres, 2 de gener del 2013

Xàtiva homenatja Raimon

L'editorial Ulleye de Xàtiva ha mobilitzat a una dotzena de músics i formacions locals amb la intenció de gravar un disc amb versions de les cançons de Raimon. Una de les premisses del disc, que serà presentat el 25 d'abril, és la varietat: a tots els artistes convidats se'ls ha oferit triar i interpretar el tema que vulguen però amb el seu propi estil, del folk al blues passant pel jazz, el pop, la música clàssica o la polifonia. La producció del disc és a càrrec del propi editor, Antoni López Alemany, juntament amb Rafa Carril i Juanjo Gimeno.
Entre els participants es troben ja confirmats Lola la de la Torre, el Quartet Clàssic, la Societat Coral El Micalet (dirigida pel compositor xativí Miguel Juan; Barbaritats, la Big Bang de la Música Nova; Eva i Adolfo García, l'Orquestra Simfònica de la Música Nova, Pep Gimeno Botifarra; Manolo Miralles (d'Al Tall), Francesc Gregori; el poeta i actor Elies Barbera acompanyat del pianista Pau Ortolà; Terradefocs, l'escriptor de Bèlgida establit a Xàtiva Antoni Espí.
Però Ulleye no vol considerar aquest un projecte tancat, per aquest motiu la llista d'intèrprets és ampliable. 
Més informació a Levante-EMV