dimecres, 26 de juny del 2013

Enderrocks actua este divendres acompanyat per la Unió Musical d'Ondara

La banda riberenca de música en valencià Enderrocks actua este divendres a Ondara en un concert extraordinari en què compartirà escenari amb la Unió Musical d'Ondara. Es tracta d'una de les poques actuacions que els riberencs efectuaran abans de la presentació al setembre del seu nou disc, el qual es va acabar de gravar divendres passat amb la col·laboració del baríton internacional de Fortaleny, Javier Landete
Enderrocks interpretarà en solitari dos cançons i altres tres temes junt amb la banda local, la qual està dirigida pel fortalenyer Juan Daniel Jover. Els arranjaments instrumentals de les cançons que s'interpretaran conjuntament els ha realitzat el baixista d'Enderrocks Voro Tur, el qual ja va instrumentalitzar la cançó Miralls Trencats amb què la banda de la Ribera va actuar el passat any junt amb la Unió Musical de Riola. A més, entre els temes que sonaran divendres, els riberencs mostraran per primera vegada dos cançons del nou disc Causa i Efecte. Este serà un dels pocs concerts extraordinaris que el grup de heavy rock realitzarà abans de la presentació del seu nou disc al setembre. L'àlbum acabà d'engendrar-se divendres passat amb la col·laboració del baríton de Fortaleny Javier Landete, qui es troba a Espanya realitzant algunes actuacions després de la seua estada a Itàlia. Landete s'uneix a noms com Josep Nadal (La Gossa Sorda) , Javi Ivànyez (Mugroman) , Nacho Domingo (Orquesta Draco) i Alfredo Peret (ex guitarrista d'Enderrocks), els quals també han aportat les seues nocions a la gravació de Causa i Efecte, treball que es troba en estos moments en període de mescla.

dissabte, 22 de juny del 2013

Pau Alabajos regala el seu nou “Mural del País Valencià”

El cantautor torrentí Pau Alabajos s’ha guanyat, a força de treball i talent, un lloc privilegiat entre els músics valencians. Molt compromès amb els problemes socials i la llengua, ha estat premiat en nombroses ocasions al llarg de la seua trajectòria. Va rebre en 2006 el Premi Ovidi a la millor lletra perCançó Explícita i en 2008 al millor disc de cançó d’autor perTeoria del Caos. La revista Enderock va donar-li en 2008 els premis al millor disc i al millor artista de cançó d’autor. Després de Futur en Venda, el seu primer àlbum (2004), arribàTeoria del Caos (2008), on va dedicar una cançó (Línia 1),plenament emotiva i reivindicativa, a les víctimes de l’accident de metro de València ocorregut el 3 de juliol 2006 i a la falta de responsabilitats per part del govern valencià i de l’empresa. En 2011 presentava Una amable, una trista, una petita pàtria; un treball íntim i sublim que ho va llançar musicalment de forma definitiva, portant la seua obra a diferents països europeus i omplint grans i importants recintes com el Palau de la Música de València (2012) amb gran èxit.
Al febrer de 2013 va prendre les regnes de l’organització d’un gran concert baix el nom del moviment “Primavera Valenciana”, nascut en el si de les protestes estudiantils de l’Institut Lluís Vives de València, arran de la indignació provocada per l’abús policial contra els manifestants. Al costat d’Obrint Pas, Sènior i el Cor Brutal, la Gossa Sorda, Arthur Caravan, Cesk Freixas, Feliu Ventura, Meritxell Gené, Emma Get Wild, Aspencat, Mr. Perfumme, Tórtel i molts altres artistes valencians, va aconseguir omplir el Palau de Congressos de València. Els més de 40.000 euros recaptats es van destinar a fer front a uns 70 expedients sancionadors i 30 judicis pendents.

divendres, 21 de juny del 2013

El 'Concert per la Llibertat' del Camp Nou tindrà una "recollida massiva d'aliments"

L'organització del 'Concert per la Llibertat' --que es farà dissabte 29 al Camp Nou a favor de la independència--, organitzarà una "recollida massiva d'aliments", ha informat en un comunicat l'entitat Òmnium Cultural. "Si volem construir un país lliure hem d'aconseguir que aquest sigui també un país en el qual no hi hagi ni pobresa ni fam", ha expressat la presidenta de l'entitat, Muriel Casals, en un acte que ha comptat amb la col·laboració de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments (Fecatball). L'acció s'emmarca dins de la campanya 'La fam no fa vacances', llançada pel Banc dels Aliments, prorrogada un mes més per seguir atenent aquest estiu les necessitats nutricionals de més de 240.000 catalans sense recursos. El concert, organitzat per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), tindrà l'actuació d'artistes com Gerard Quintana, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Paco Ibáñez, Peret, Dyango, Pedro Guerra, Mayte Martín, Quico Pi de la Serra, Sopa de Cabra, Orfeó Català i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). L'organització de l'esdeveniment aspira a reunir al voltant de 100.000 persones, i a aquest efecte ha posat a la venda 30.000 noves localitats.

dimecres, 19 de juny del 2013

Coneix els finalistes dels Premis Ovidi 2013

Enguany celebrarem la festa de la música en valencià el dia 27 de juny, a les 22.30 hores, al teatre de la Societat Coral El Micalet de la ciutat de València.
Per huitena vegada convoquem els Premis Ovidi a la música en valencià: durant tots estos anys, el sector de la música en la nostra llengua ha anat creixent en capacitat de producció, en qualitat artística i en reconeixement del públic. La contínua aparició de nous grups musicals, la diversitat d’estils i recursos artístics, la consolidació dels autors joves emergents, així com la incipient industria del sector –segells discogràfics, agències de management, estudis d’enregistrament-, permeten afirmar, com han assenyalat els principals crítics, que ens trobem en un moment excel·lent de la música en valencià quant a creativitat i dinamisme, un moment dolç que tan sols es fa agre per la manca de suport de les institucions públiques valencianes i de la Radiotelevisió Valenciana.
A més dels premis a la música, al disseny i al vídeoclip que lliuren els jurats corresponents, el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià, lliura cada any dos premis: un per a distingir aquells l’aportació artística dels qual haja significat una fita important per a la nostra música, i un altre per a reconéixer la persona, mitjà o institució que haja destacat pel seu suport a la música en valencià.

dilluns, 17 de juny del 2013

Manel, Pony Bravo i The Wave Pictures protagonitzaran el III Foramuralla

Els grups Manel, Pony Bravo i The Wave Pictures són alguns dels noms destacats que actuaran en la tercera edició del festival Foramuralla, que es celebrará del 21 al 23 de juny en Vic (Barcelona), ha informat aquest dilluns l'organització en un comunicat.  Completaran el cartell el grup Inspira, els cantautors Pau Vallvé i Marta Graham, El Petit de Ca l'Eril, Súper Gegant, Flyingpigmatanza i Ferguson, que presentaran el seu repertori al teatre de l'Orfeó, al recinte Mas de Bigues a la Jazz Cava de Vic. El Foramuralla és un festival de música organitzat des de la Jazz Cava de Vic que vol ser "la cirereta del pastís" de la seva programació anual, amb la voluntat d'arribar a un públic més ampli, mantenint la seva programació eclèctica i de qualitat.

dijous, 13 de juny del 2013

Giravolt, nou directe de Lilit i Dionís

La banda de la Marina ens sorprén aquesta primavera amb l’espectacle: Giravolt. En aquest nou directe Lilit i Dionís barreja els temes dels seus dos treballs on la transgressió musical és la nota predominant. Amb aquesta filosofia reinterpreten la seua música de manera més directa i l’ambient folk es reforça amb un so més elèctric i enèrgic, tot això ben farcit de l’esperit de la llibertat musical. Per a Giravolt Lilit i Dionís incorpora a les seues files al trombonista de Beniopa Marc Tormo, que aporta a la secció de vents més dinamisme i solidesa.  
Vos detallem la informació dels primers concerts de Giravolt. Convideu a les vostres amigues, veïns, i companys de malifetes. Quants més serem més riurem!
- diumenge 9 de juny a les 14:00 estaran a la Fira Alternativa de València situada al llit vell del riu Túria.
- dissabte 22 de juny, actuaran a la Nit del Ros de Llocnou d’en Fenollet ( La Costera), juntament amb Pep Gimeno Botifarra.
- dimecres 26 de juny a Pego ( Marina Alta) celebraran els XX anys del programa de ràdio La Manta al Coll juntament amb Toni de l’Hostal, Lady Ma Belle, A pèl, Blat i Trilogy.
- dissabte 13 de juliol a Benloch (Plana Alta) actuaran a l’escenari gran del Feslloch on compartiran cartell amb els noms més destacats de la nostra música com Obrint Pas Al Tall, Aspencat, Orxata Sound System, Miquel Gil i Pep Gimeno Botifarra, Arrap o Vertígen.

dimarts, 11 de juny del 2013

Òscar Briz, 30 anys en escena

Òscar Briz està de celebració, compleix 30 anys al món de la música i, amb l’excusa d’aquesta celebració, ha pensat a visitar-nos al corral de la casa per oferir-nos un concert “a la carta”.Són 30 anys a diferents formacions: Banderas de mayo, The whitelams, Òscar Briz i els cors d’aram, The beat dealers i també com a Òscar Briz en solitari, amb un total de 13 discs editats que sumen més de 100 cancons; és per això que ens convida que siguem nosaltres els qui l’ajudem a preparar el repertori del concert. I què cal fer? Fes clic en aquest enllaç i selecciona el disc o discs que més t’agraden i després, de cada disc, pots seleccionar la cançó que més t’agrada o passar al següent disc. Diàriament publicarem i actualitzarem l’estat de les peticions.

dilluns, 10 de juny del 2013

Vàlius presenta el seu primer disc, 'Escola'

Vàlius, el grup de 'pop ràpid' format per Gerard Segura i Pol Serrahima, estrena el seu primer disc, 'Escola' (Indian Runners). Després de publicar dos EPs amb una excel·lent acollida per part de la crítica, 'La vall de l'or' i 'Rierols', vàlius comença amb la presentació del seu primer llarg una temporada plena de concerts que els portarà a passar pel Festival Embassa't de Sabadell i el Faraday, el reconegut festival de música independent de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), que aquest any celebra els seus deu anys i la seva última edició.

dissabte, 8 de juny del 2013

ʹOntinyent, poble del País Valenciàʹ reuneix hui a Andreu Valor, Hugo Más, Feliu Ventura o Pep Gimeno Botifarra, entre d'altres

El concert que tindrà lloc el proper dissabte dia 8 de juny a partir de les 18:00 a la glorieta d’Ontinyent, ha estat organitzat per les regidories d’educació i de joventut, gestionades per Pepe Pla, de Compromis. Hi haurà també tallers infantils i “paradetes” d’artesania en tot el recinte, a més de comptar d’un “espai pictòric”. Ja compten amb els següents artistes ja confirmats: Tashkenti, la Trocamba Matanusca, Kaoba, Carles Pastor, Neuròtics, Mal Abuso, La Marabunta, Toni de l'Hostal, Andreu Valor, Hugo Más, Feliu Ventura i Pep Gimeno Botifarra. La periodista Amàlia Garrigós s'ha sumat també a aquesta convocatòria musical i reivindicativa i serà la conductora del concert 'Ontinyent, poble del País Valencià'. Els companys VilaWeb Ontinyent emetrà el concert en directe. El concert, gratuït, serà de sis de la vesprada a les deu de la nit, i anirà acompanyat de paradetes d'artesania i de paradetes infatils. També s'hi disposarà d'un espai pictòric on els assistents hi podran fer intervencons artístiques.
La convocatòria respon a l'ofensiva del PP contra l'ús de 'País Valencià'. Recordem que des del 15 d'aquest mes de maig és prohibit de fer servir el nom de 'País Valencià' a les Corts i al Consell. Ho va aprovar el PP, que va fer valer la seua majoria a les Corts Valencianes per tirar endavant la proposició no de llei que insta que les institucions i el Consell no tramiten cap iniciativa parlamentària o altres escrits que 'no respecten la denominació oficial de Comunitat Valenciana.

divendres, 7 de juny del 2013

Aspencat presenta hui a Barcelona el seu nou disc

Els valencians Aspencat tornen a la càrrega aquest 2013 amb Essència, un nou treball que pretén donar una volta de clau a l’estil reggae-fusió que els ha consolidat com una de les bandes més emergents del panorama de la música en català. Aquest serà el treball de la maduresa musical de la banda de la Marina Alta. Un disc que arriba després de tres publicacions autoproduïdes, autoeditades (copyleft), autodistribuïdes; i de més de 80 concerts presentant el seu darrer treball Naixen Primaveres xafant escenaris de primer ordre com ara el Rototom Sunsplash, l’Acampada Jove, El Feslloch o l’Skaville (Croàcia); compartint escenari amb bandes de la talla d’Obrint Pas, Boikot, Betagarri, Los Chikos del Maíz, La Raíz o Dub Incorporation entre altres. 
Sala Bikini 
Divendres 7 de juny 20:30
Obertura portes 20:00
Taquilla: 8 € - Anticipada: 6 €
Al nou disc Essència el missatge no pot fer altra cosa que endurir-se perquè en la crua realitat, uns pocs acaparen la majoria del pastís deixant només algunes molles, cada vegada menys, a la resta. Cançons de lluita i amor sense eufemismes, ni subterfugis. Cridar a les coses pel seu nom per eliminar els filtres i els vels que ens impedeixen obrir els ulls i arribar així a l’essència de les coses.
Essència pretén ser l’evolució natural del reggae-fusió característic de la banda. Al ventall d’estils cultivats en els anteriors treballs s’incorpora ara el dub-step amb major presència de greus, sintetitzadors i altres sons electrònics. Deu noves cançons per fer un pas endavant i al mateix temps consolidar el so característic d’ASPENCAT i convertir-lo així en un dels seus principals trets identitaris, juntament amb el missatge.

dimecres, 5 de juny del 2013

IV Fira de la Música a Benimaclet T’estime 2013

Dissabte 1 de juny Mésdemil va estar present a la IV Fira de la Música de Benimaclet, inclosa al programa de Benimaclet T’estime 2013. La jornada va estar organitzada per la plataformaBenimaclet Viu, i va comptar amb un munt d’activitats culturals: literatura, gastronomia, teatre, tallers, i… molta música! Amb les seues cançons ens acompanyaren artistes com Xavier Morant, Carles Enguix, Tomàs de los Santos, Garri i els Tapiners, Tencaclosques, Jesús Barranco i Gent del Desert, Poetes Anònims, Becaires, Pellikana, Mugroman, Rafa Xambó i Tres fan Ball.
Mésdemil va muntar la paradeta colze a colze amb Comboi records, companys d’una altra discogràfica valenciana. I amb les amigues de Bateau Botó Puntadas y Puntazos:
Ací teniu a Pellikana en acció:
2013-06-01 18.01.31
I el moment en què Amàlia Garrigós i Josep Vicent Frechina els entrevistaven:
2013-06-01 18.30.39
 2013-06-01 18.31.43

dimarts, 4 de juny del 2013

El 'Concert per la Llibertat' del dia 29 ja ha venut 40.000 entrades

El 'Concert per la Llibertat', que es farà dissabte 29 de juny al Camp Nou a favor de la independència de Catalunya, ja ha venut 40.000 entrades, segons ha informat l'organització via Twitter. Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aspiren a reunir 70.000 persones i 60 artistes, com Gerard Quintana, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Paco Ibáñez, Peret, Dyango, Pedro Guerra, Mayte Martín, Quico Pi de la Serra, Sopa de Cabra, Orfeó Català i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Els organitzadors han explicat que els artistes no cobraran per participar en aquest concert, i que els diners serviran per cobrir les despeses que suposa organitzar un acte d'aquestes característiques.

dilluns, 3 de juny del 2013

La Pegatina i Manel a la Porta Ferrada

La 51a edició del festival de la Porta Ferrada oferirà 21 propostes artístiques a la Costa Brava aquest estiu amb una programació centrada en la música i les arts escèniques. El festival acollirà l'únic concert a Catalunya de l’Orquestra Buenavista Social Club amb Omara Portuondo i Eliades Ochoa, Jorge Drexleri Al Jarreau. Vuit espais de Sant Feliu de Guíxols acolliran del 19 de juliol al 17 d’agost 21 propostes de música clàssica, jazz, pop, cançó d’autor, flamenc, teatre i dansa. En l'àmbit musical destaca la presentació del tercer disc del quartet barceloní Manel, el 5 d’agost a l’Espai Port. Al mateix espai, La Pegatina també presentarà l’11 d’agost el seu nou treball,Eureka! (Kasba Music).
El cantant de jazz Al Jarreau oferirà el 6 d’agost a Porta Ferrada el seu únic recital a Catalunya, i l'endemà, 7 d’agost, serà l'Orquestra Buena Vista Social Club. Ens redescobriran el llegat del son i la música tradicional de l’illa caribenya amb dos acompanyants de luxe: la gran Omara Portuondo i un dels millors soneros de tots els temps, Eliades Ochoa.
El 10 d’agost Porta Ferrada acollirà el cantautor Jorge Drexler, mentre que el Memorial Duke Ellington proposa una nit amb alguns dels millors solistes i vocalistes nord-americans a l’Espai Port el 15 d’agost. En l'àmbit del flamenc, Diego el Cigala, Niña Pastori i la dansa de la Companyia Antonio Gades també seran a Sant Feliu de Guíxols.

diumenge, 2 de juny del 2013

SonarKids torna a Port de la Selva amb els germans Roca, Busy P. i Albert Pla

El festival SonarKids, l'edició familiar del Sónar, tornarà aquest cap de setmana a Port de la Selva amb una desena d'activitats musicals gratuïtes, de la mà de Busy P., The Pinker Tones i Albert Pla, a més d'un joc olfactiu ideat pels germans Roca del Celler de Can Roca, escollit el millor restaurant del món. Una de les novetats incorporades més recentment és l'activitat Les Aromes de la Cuina, en la qual pares i fills hauran d'endevinar olors relacionades amb la gastronomia, en un itinerari traçat pels xefs gironins.
Després de l'èxit al qual es va arribar en l'edició anterior, els organitzadors del SonarKids han preparat amb mirament activitats com un taller per a DJ júnior amb el mestre de luxe francès Busy P. --fundador del popular segell francès Ed Banger--, una activitat de pintura amb tocadiscs com a suport principal i les divertides figures per acolorir Pintatelotu, protagonistes de la imatge de l'esdeveniment. Els coloristes electrònics The Pinker Tones al costat del cantant Albert Pla protagonitzaran una de les actuacions més esperades de l'edició amb la seva presentació del llibre disc 'Rolf&Flor' (Ed.Alba), una història d'amor entre dues ànimes bessones que protagonitzen un nen (Rolf) que viu a Barcelona i una nena (Flor) que viu a Nova York.

dissabte, 1 de juny del 2013

Feliu Ventura celebra els seus vint anys als escenaris editant un LP

El cantautor de Xàtiva Feliu Ventura celebra els seus vint anys als escenaris enregistrant i editant un LP en directe que es dirà Vers l'infinit. El disc s'acompanyarà d'una sèrie audiovisual online sobre el procés creatiu que encetarà un any de celebració col·lectiva. Feliu Ventura va pujar a un escenari per primera vegada la tardor de l'any 1993. 20 anys després encara aquesta celebració amb la voluntat d'enregistrar un disc en directe acompanyat d'una sèrie audiovisual online sobré el procés creatiu de les seues cançons que inclourà imatges d'actuacions en directe.
Feliu Ventura vol fer partícip d'aquesta celebració al públic, vehiculant part dels actes i materials de celebració a través de la plataforma de micromecenatge Verkami. Entre les recompenses per participar en aquesta celebració hi ha una descàrrega digital del disc, l'edició d'un disc de vinil de 180 grams i 12 polzades, la subscripció a la sèrie online amb actuacions i el procés de creació, una samarreta commemorativa, un concert "a cegues" a València i Barcelona, una visita a Xàtiva guiada pel mateix Ventura, entrades a concerts en directe, la subscripció a un anuari de contrainformació i 5 actuacions solidàries amb els moviments socials. Es pot participar d'aquesta celebració fins el 7 de juliol a través d'aquest enllaç. A la tardor s'enceta un any que portarà a Feliu Ventura per escenaris de tot el territori.