divendres, 27 de desembre del 2013

Eduard Iniesta publica 'Escampa la boira', un disc amb un missatge "d'esperança"

El músic català Eduard Iniesta acaba de publicar el seu sisè disc en solitari, 'Escampa la boira', en què el títol, lletres i música transmeten un missatge "serè, positiu i d'esperança". Ha explicat a Europa Press que el contrast entre foscor i lluminositat del so i la lletra de cada cançó fa pensar en els quadres del romàntic Friedrich, tal com ho reflecteix fins i tot la portada, en què Iniesta apareix endinsant-se en la boira sobre un pont de qualsevol ciutat mediterrània, i caminant cap a la ciutat, deixant enrere el mar: "Un contrast propi de la realitat vista entre la boira, que impedeix el pas de la llum". El compositor diu que per gaudir de la llum de la vida cal escampar la boira, i es fa "urgent" si es vol acabar amb la desigualtat social, la progressiva desintegració dels valors humans i la incapacitat dels polítics davant d'una crisi que transcendeix a l'econòmica-financera, diu. Aquest és el seu disc "més urbà i el més compromès", per al qual Iniesta s'inspira en el glamur urbà del personatge de Jacob Goldstein, un músic compositor de Brooklyn que viu de manera romàntica i idealista la seva professió i que s'ha extret de l'obra '9 maletes', que ha representat en els últims mesos al costat de Mercedes Sampietro, i algunes cançons de l'obra estan en el disc.
Són lletres optimistes per a situacions agredolces, com la que s'origina al recordar un amor retrobat, o al rendir-se al pas del temps, o al dirigir-se per carta a un món desolat, i fins i tot la situació que viu 'La deessa del carrer', una prostituta que combina la seva professió amb la criança dels seus fills. Les músiques pretenen ser tan directes com les seves lletres, estan més a prop de la cançó que de la seva faceta instrumentista, i conserven el so mediterrani que sempre li ha caracteritzat, tot i que aquesta vegada no sigui tan evident. L'artista presentarà el dissabte 8 de febrer a l'Auditori de Barcelona les onze cançons 'd'Escampa la Boira' (editat per Temps Record), dins del XIX Festival Barnasants Cançó d'Autor.
Com en els seus cinc discos anteriors en solitari, Iniesta ha compost totes les músiques, tot i que en les lletres, ha comptat amb la col·laboració habitual del seu germà Xavier i del cineasta i guionista Joaquim Oristrell.

dimecres, 25 de desembre del 2013

Els dimarts em sentiràs

Després de la bona acollida de la primera edició, la Sala Beckett i el segell musicalBankrobber organitzen per segon any el cicle de concerts Els dimarts em sentiràs. Començarà el 14 de gener a la seu de Gràcia de la Sala Beckett i s’allargarà durant tot el primer trimestre de l’any. Aquest cicle es basa en concerts de proximitat, oberts a un públic molt reduït i en què els artistes s’integren en l’escenografia dels espectacles teatrals en cartell. Com en la primera edició, la programació aposta per donar veu als artistes i els segells de l’escena independent de Barcelona.

Aquest dimarts s'ha presentat la programació 2014, amb els següents artistes:

14/1 Orchestra Fireluche
21/1 Bedroom + Isaac Ulam
28/1 La Marta Rius
4/2 Els Nens Eutròfics
18/2 Balago
25/2 Trau
4/3 Ferran Palau
11/3 Renaldo & Clara

Els concerts tenen lloc els dimarts a les 21h30.
Entrades: 10 euros anticipada / 12 euros taquilla.
Entrades anticipades a www.salabeckett.cat i taquilles de la sala Beckett.

dilluns, 23 de desembre del 2013

Descarrega el nou disc d'Assabè

Assabè és un projecte musical que neix l'any 2009 amb la idea d'unir dues passions, la música gipsy i balcànica amb l'electrònica de vessant més ravera. Assabè beu i es nodreix d'aquesta sonoritat tan característica: els metalls percutius i virtuosos de les fanfàrries, els ritmes accelerats, la música festiva i trepidant però amb tocs melancòlics. Emir Kusturica, Goran Bregovic, la Fanfare Ciocarlia... són alguns dels referents imprecindibles d'aquest estil que ha donat la volta al món. Dos músics dalt l'escenari: un acordió diatònic, un saxo soprà amb pedalera, unes bases electròniques i unes lines melodiques senzilles a dues veus és el què utilitza Assabè per crear la seva sonoritat tant personal i alhora universal.
Les lletres sempre en català i sovint de temàtica costumista creen unes imatges d'un realisme màgic que ratlla el surrealisme, on les vivències més quotidianes es barregen amb fets extranys o delirants. Les lletres també tenen una clara influència de la cultura popular catalana, els elements tradicionals i la cançó de corranda.  A l'abril del 2010 surt “la maqueta” que s'enregistra de forma casolana i autoeditada amb la idea de plasmar exactament el directe del grup. Sense retocs ni condiments. Al natural. Amb ella queden finalistes de 3er Concurs Sons de la Mediterrània i guanyen l'Emmaketa'm2010 del Clot-Camp de l'Arpa i amb les hores d'estudi del premi graven la segona maqueta "3poemes" (maig 2011 - Estudis MarleeRecords). 

dijous, 19 de desembre del 2013

Rapsodes també diuen adéu

L’any 2005 el Kpoll li va dir a Andreu: “ieee fes-me una base!!”. I d’ahí va eixir “Com tu vullgues”, la cançó que va iniciar Rapsodes. Ara, per circumstàncies personals d'un dels membres, ens diuen adéu: "8 anys després (de 2005) hem viscut un bon grapat d’inoblidables aventures que sempre portarem amb nosaltres: desenes de cançons, centenars de concerts, milers de kilòmetres, milions d’amics, i infinites experiències. Són incontables els bons moments que hem viscut, els viatges que hem fet, les persones que hem conegut, les suaes que ens hem pegat, i el somriures que hem rebut i hem donat. Ara, però, toca tancar una porta per obrir-ne d’altres. L’Andreu marxa a l’altra punta del món a descobrir la música de la vida en Amèrica Llatina, però tots els Rapsodes tenim clara la nostra passió per la música i continuarem creant i treballant en altres projectes, que ben segur escoltareu més prompte del que penseu.
Estem molt agraïts a tota la gent que ens ha acompanyat en el nostre camí, a tots aquells que han caminat i ballat al nostre costat, a tots aquells fans que han esdevingut amics, a tots aquells músics que han esdevingut companys, a aquells periodistes que han esdevingut biògrafs, al professionals del nostre segell Mésdemil que han esdevingut família, i en definitiva, a tots els que han fet possible Rapsodes. Però no podem acomiadar-nos sense fer un concert de comiat ben especial. Será l’11 de gener a les 20:30h a la sala el Loco Club de València, on ja fa uns quants anys vam presentar amb molt de gust el nostre primer àlbum Contes per Versos
Serà un concert intens, llarg, íntim, i ple de sorpreses, on farem un repàs a la nostra història i les nostres cançons de principi a fi. Amb la llagrimeta als ulls vos diguem que serà l’últim i el més especial dels concerts de Rapsodes. Hem volgut acompanyar aquest moment amb un nou àlbum titulat Pessics i Pessigolles que farà un repàs a la nostra història, amb rareses i temes inèdits que mostren tota l’essència de Rapsodes. Estigueu ben antents perquè anem anar publicant els temes poc a poc d'ací al dia 11!! Hui en teniu ja el primer!!!

dimecres, 18 de desembre del 2013

Coneix...Miurn

Vapor és el segon EP del disc que apareixerà al 2014, Hipnòtica, creat per Miurn. Explica com dues persones tornen de nou a Hipnòtica. Tot, allà, ha canviat molt del que recordaven i cal trobar alguna manera de recuperar la vida que es va esgotant.
Podeu trobar quatre cançons del que serà el nou disc a aquest bandcamp. Miurn té intenció de llençar el seu primer llarga durada a principis de l'any que està a punt de començar. Una proposta molt interessant. 

dimarts, 17 de desembre del 2013

Bongo Botrako, Manel i Txarango, premis a les millors gires musicals

Les bandes Bongo Botrako, Manel i Txarango han guanyat aquest dilluns els premis a millors gires en sales; teatres i auditoris, i internacional, respectivament, concedits per l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC). Segons ha informat l'organització en un comunicat, en la categoria de millor gira de festa major per ajuntaments ha guanyat Abbey Road en versions i tributs; Els Catarres en temes propis i La Principal de la Bisbal en grups de ball. Els premis generals d'aquesta associació han estat per a l'Auditori de Girona com a millor programació musical; la Sala Apol·lo de Barcelona com a millor programació de sala de concerts; Slàvia de Lleida com a millor programació d'espai musical, i les Festes de Santa Tecla de Tarragona com a millor programació de festa major. Alhora, també han estat guardonades en aquesta categoria el Festival del Mil·lenni com a millor cicle musical; 'Sputnik' del Canal 33 com a millor programa musical, i Pepe Monasterio com a premi especial a la trajectòria.
El president d'ARC, Jordi Gratacós, ha parlat en el seu discurs de les dificultats que travessa el sector per la crisi, les retallades, la morositat, l'intrusisme i, sobretot, ha dit, la pujada de l'IVA, que "han fet molt de mal". "Els nostres clients, molts amb dependència institucional, tenen la caixa buida i nosaltres ja no podem fer més de creditors. Estem endeutats", ha lamentat. Segons dades aportats per Gratacós, la contractació i facturació dels grups ha baixat un 30%, mentre que les programacions estables ho han fet un 50%. Amb aquest escenari, ha demanat a les institucions que facin d'interlocutores del sector, i que ofereixin indicadors i diagnòstic de la situació per trobar una sortida junts.

dilluns, 16 de desembre del 2013

Ens encanta Trau!

El projecte TRAU es gesta l’estiu de 2012, enmig del xivarri d’un dinar, de la mà de Núria Botia, Xavi Artigas i Pau Torrens. D’aleshores ençà al soterrani d’una antiga casa santboiana hi germina la iniciativa que (re)uneix, per segona vegada, a antics membres de les bandes Les Philippes i Mel per retre homenatge a les escenes quotidianes de les seves vides. Una formació que més tard arrodoneixen amb la incorporació de Jordi Bastida i que els permet polir el seu primer EP, TRAU. Ara, a mode de monosíl·lab, el grup santboià decideix que es hora d’ocupar les llistes de reproducció amb un repertori de composicions pròpies. 
TRAU té clar que navega amb una indiscutible influència del pop-rock dels seixanta, dels setanta i de l'actualitat: The Beatles, Rolling Stones, The Kinks, The Zombies, Dr.Dog, Beck, Beach Boys, però també de cèlebres cantautors com Bob Dylan o Pau Riba, del rock&roll, de la psicodèlia i del pop. 
Cerquen una veu pròpia a través d’unes lletres dotades de naturalitat en les que es pot deduir que l’humilitat és l’estendard del grup. Sense voler-ho, fruit de la inspiració accidental, es converteixen en descriptors minuciosos de l’imaginari local i popular que els envolta i en creadors de melodies contagioses que acompanyen records d’infantesa, històries d’amor i cants reivindicatius.

Gira
28-12-2013, Indivendres 2013 a la Bisbal de L’Empordà juntament amb Los Retrovisores
11-01-2014, Vilanova i la Geltrú juntament amb Dead Parties
25-01-2014, Sant Boi de Llobregat juntament amb Coet

divendres, 13 de desembre del 2013

Josep Lluís Notari presenta hui ‘D’Espadà i altres versos’

Qui? Josep Lluís Notari (veu i guitarra), Hèctor Tirado (guitarres i arranjaments), Luis Beltrán (percussions) i Julián González (acordió). Col·laboració del cantant Pau Alabajos en ‘Itinerants’.
Què? ‘D’Espadà i altres versos’: ‘Iugoslàvia’, ‘Arròs i tartana’, ‘Itinerants’, ‘Somnis de Lineker’, ‘He sentit parlar d’una revolució’, ‘Adverbis de lloc’ i ‘Les coses estan canviant’.
On? Estudis Metrònom (Castelló), amb Hèctor Tirado.
Quan? Anys 2012 i 2013.

Manuel Bosch / Josep Lluís Notari és un cantautor de la Vilavella que defensa la música en valencià com a mitjà per transmetre la seua visió de la cultura i l’estat social actual, a més de fer memòria de la terra on ha nascut i on viu el dia a dia, d’ahí el títol‘D’Espadà i altres versos’, el seu primer CD amb set composicions del propi Josep Lluís. “El nom del disc és un homenatge a l’última estribació de Javalambre, que mor a la Plana i que dóna espai al meu poble, la Vilavella’. Des d’eixe punt geogràfic, apunta a diferents indrets de la realitat, sempre amb un to relaxat d’una guitarra acústica i uns arrenjaments suaus damunt del qual caminen les seues paraules. “Les cançons i les melodies són molt diferents entre sí, però tenen en comú que volen representar una societat malalta de memòria i manca d’il·lusió, sense referents; un País Valencià vist des de la perspectiva d’un mariner –reflectit directament al tema ‘Arròs i tartana’- que no comprèn com els valencians esclafen la seua cultura”.

dimecres, 11 de desembre del 2013

Coneix... els catalans Patch

Patch és una banda de Barcelona formada a finals de 2011. La música de Patch té el seu propi estil capaç de moure’s entre la tendresa i la potència, entre el folk més atmosfèric i el rock més salvatge. En les seves cançons s’hi poden trobar les influències de músics americans com Micah P. Hinson, M. Ward o Wilco; de bandes d’aquí com Nacho Vegas o Mishima i també de grans clàssics com Bob Dylan, Lou Reed, Neil Young o The Beatles. Els Patch han guanyat el Premi Èxit del concurs Sona 9 d’enguany, en una final on van congregar a més de 200 seguidors a la Sala Apolo de Barcelona. Abans van ser guanyadors del premi del públic del Concurs de Música Acústica de Garcilaso 2011 i el premi del jurat del concurs Besmina 2012. La banda ha escalfat motors amb més de seixanta concerts per tota Catalunya amb molt bona acollida per part del públic.

VEURÀS LA FAM

Veuràs la fam és el primer treball discogràfic dels Patch. Després d’un any i mig amb més de seixanta concerts per tota Catalunya, i haver guanyat el Premi Èxit del concurs Sona 9, els Patch han entrat a l’estudi del prestigiós Paco Loco, productor de grups com Mishima, Nacho Vegas o La Iaia per gravar 11 cançons. Cançons directes, salvatges i atmosfèriques que, amb aires folk-rock anglosaxó, caminen per un camí que condueix des de la tendressa cap a la potència, cançons que narren històries que mostren una peculiar visió del moment concret en que ens trobem. El disc ha estat enregistrat en directe pels 6 membres de la banda en intenses jornades de gravació, on les sensacions viscudes han quedat impregnades a totes i cadascuna de les cançons que conformen “la fam”.

Enllaços:
twitter: @ElsPatch

dimarts, 10 de desembre del 2013

II Mostra del llibre i del disc en valencià a Benimaclet

El Centre Instructiu Musical de Benimaclet, la Universitat Lliure de Benimaclet, Benimaclet Viu i l’Associació Veïnal de Benimaclet han organitzat la II MOSTRA DEL LLIBRE I DEL DISC EN VALENCIÀ A BENIMACLET, esdeveniment que, sens dubte, farà canviar la idea del que és un bon regal de Nadal just a les portes de tan assenyalades festes. Davant el deliri consumista propi d’aquestes dates i el desfermat balafiament en menjars i objectes sobrers, innecessaris, superflus i efímers, us convidem a regalar literatura i música en la nostra llengua. I per a que no se vos passe res, per a que vos assabenteu de tot el que tenim a la mà, tant novetats com clàssics, la mostra reuneix en un lloc incomparable com és l’espai sociocultural del Centre Instructiu Musical (CIM) de Benimaclet (Carrer Baró de San Petrillo, 14), la major col·lecció mai vista a Benimaclet de literatura i música en valencià per a totes les edats i condicions.
La mostra es celebrarà dissabte, 14 de desembre, entre les 11:00 i les 20:00 h. Al llarg de la jornada hi haurà tallers infantils de manualitats i d’animació lectora i musical (pel matí, a partir de les 12:00 h), signatura d’exemplars, entrevistes amb els autors de les obres, presentacions de novetats editorials i discogràfiques, exhibicions audiovisuals i alguna sorpresa més!! Enguany, tot açò vindrà de la mà de les llibreries La Traca,Primado, Gaia, L’Eixam i Denes, de les productores i distribuïdores musicals Comboi Records, Discos Oldies, Mésdemil i La Casa Calba, amb el suport del Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià (COM). A més a més, estarà adobat amb la participació de col·lectius artístics i culturals de Benimaclet i la presència de reconeguts escriptors i músics dels voltants i més enllà.
Entre tots, farem que els nadals parlen valencià, siga pel Tió, el Pare Noel o els Reis de l’Orient, i mostrarem ben il·luminat l’enorme tresor cultural que sovint resta amagat darrere de les prestatgeries dels centres comercials.Veniu ben preparats i fornits per a l’ocasió, reserveu-vos la data!

dilluns, 9 de desembre del 2013

La Pegatina, Quimi Portet i Shuarma s'uneixen a una campanya per recaptar aliments

Grups i solistes del panorama musical independent participen en la campanya solidària 'Canciones contra el Hambre' de recollida de fons per als bancs d'aliments, amb la col·laboració de músics catalans com La Pegatina, Quimi Portet i Shuarma, a més de María Villalón, El Canijo de Jerez, Toni Zenet, Xoel López, D'Callaos, Izal, Gritando en Silencio, Mäbu, Willy Naves, Caustic Roll Dave i V de Vodka, entre d'altres artistes. A ells s'uneixen en aquesta iniciativa festivals i organitzacions del sector, per a entre tots fer un toc d'atenció i recaptar aliments en benefici de les persones amb pocs recursos.
Els fons es recapten a través d'Internet mitjançant 'crowdfunding', i les persones que facin donacions participaran en una cistella de nadal musical on se sortejaran entrades de concerts, festivals, discos i altres regals, amb de 220 premis valorats en més de 3.000 euros. Al mateix temps i com acompanyament musical d'aquesta campanya, el disc recopilatori oficial de 'Canciones contra el Hambre' ja es pot escoltar a través del canal streaming Deezer i del web oficial cancionescontraelhambre.com, també disponible a l'Spotify i Grooveshark. Aquesta iniciativa està impulsada per l'associació cultural Velvet Factory, en col·laboració amb la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (Fesbal).

dimecres, 4 de desembre del 2013

Albert Pla portarà el seu últim treball 'Manifestació' a l'Auditori el març

El músic Albert Pla portarà a l'Auditori el seu últim treball 'Manifestació' amb quatre concerts els pròxims 27, 28, 29 i 30 de març, segons ha informat el centre en un comunicat. Després de les seves polèmiques declaracions a Gijón, on va assegurar que li feia "fàstic" ser espanyol, Pla torna amb aquest concert, on intercalarà les seves paraules i la música amb històries tenyides de la seva àcida visió de la societat. L'espectacle explica la història d'un home atrapat en una manifestació "eterna", de manera que aprofita per incloure constants crítiques a l'actuació dels antiavalots, als banquers, polítics, jutges i multinacionals.

dimarts, 3 de desembre del 2013

Obrint Pas anuncia els seus concerts de final d'any

Superada la gira pels EUA i Mèxic, Obrint Pas encara als darrers concerts. Seran en acústic a Oliva i Algemesí (a Algemesí ja no queden entrades) i en format gran a Palma, a l'Hatortxu d'Atarrabia (País Basc) i al Festivern de Tavernes de la Valldigna. Com ja van anunciar, l'any vinent faran tres concerts únics per gravar un disc en directe en acústic a Barcelona, Palma i València. Aviat vos donarem tota la informació. 

06.12.13 OLIVA (en acústic) Teatre Olímpia
07.12.13 ALGEMESÍ (en acústic) ENTRADES EXHAURIDES
16.12.13 PALMA Sala Es Gremi
28.12.13 ATARRABIA Hatortxu Rock
31.12.13 TAVERNES DE LA VALLDIGNA Festivern

2014
Tres únics concerts en acústic a València, Barcelona i Palma.

dilluns, 2 de desembre del 2013

Nou disc de Mazoni al gener: "Sacrifiqueu la princesa"

Mazoni publicarà el gener de 2014 el seu nou disc, “Sacrifiqueu la princesa”. El disc, format per 12 noves cançons, estarà a la venda a partir del dia 21 de gener i uns dies abans ja es podrà escoltar el senzill d'avançament, "La promesa". Es tracta d'un disc optimista i lluminós on brillen les melodies pop, ara transportades a un paisatge completament nou. Un veritable gir copernicà en el so i la música de Mazoni. No es conforma amb pintar les parets. Ha tirat la casa a terra i n’ha aixecat una de nova. Ha sacrificat la princesa i ara anem per la reina. I la reina és electrònica. La reina enrampa. Ben aviat anunciarem les primeres dates de la gira de presentació, que començarà al febrer.