dissabte, 29 de març del 2014

Pere Vilanova publica el seu nou disc, "Les tres estacions"

El cantautor Pere Vilanova presenta el seu nou disc Les tres estacions (Right Here Right Now, 2014), un treball de 10 cançons on es ressegueix un viatge de set anys dividit en tres parts, des del nord de Bèlgica fins a Barcelona, passant pels Pirineus. El nou àlbum ha estat produït per Dani Ferrer (Love of Lesbian) i il.lustrat per Paula Bonet. Un disc on es barregen diversos estils, des del folk fins al pop més atmosfèric, tots lligats amb unes llestres poètiques que narren recerques, troballes i pèrdues.
Pere Vilanova ha editat quatre discos durant la seva trajectòria: Titans (Aixopluc Estudisc 2008), All the heavy days are over (Aixopluc Estudis, 2008), Una magrana d'astres (antologia de poemes musicats de Carles Duarte, CCG, 2011) i Les tres estacions (Right here now, 2014). També és autor de diversos llibres de poesia, entre els quals, Les arrels impossibles (Ploion Editors, 2009) i Korenlei (Cubert edicions, 2014). Vilanova és considerat com una de les veus més personals de la seva generació.

Marasme publiquen el seu segon disc, “De Llums i Ombres”

Després d’un primer avanç en format vinil (el single “Aquí les ombres mai no arribaran”), publicat el passat 2013, el grup mallorquí Marasme presenta el seu nou treball: “De Llums i Ombres”. Es tracta de set noves cançons cantades íntegrament en català que, en el seu conjunt, sumen prop d’una hora de durada. Amb el seu títol, el quintet no només fa referència als contrasts i clarobscurs que caracteritzen la seva proposta musical, sinó als problemes que han endarrerit l’aparició d’aquest treball al voltant d’un any. “Al llarg d’aquests tres anys ens han passat moltes coses, tant bones com dolentes. El títol del disc reflecteix d’una forma bastant clara el resultat d’una època un tant difícil com la que hem viscut com a banda”, afirmen. “De Llums i Ombres” ha estat produït per Josep Miquel Puigserver –responsable d’enregistrar a altres grups com Beach Beach, Satellites o Da Souza, entre d’altres– i finalment masteritzat per Toni Toledo (Sexy Sadie, Iván Ferreiro). De l’artwork s’encarrega l’artista mallorquí Tià Mas.
Amb aquest nou treball, Marasme, que acaben de complir els seus sis primers anys de vida, marquen una notable diferència respecte al seu debut, “Mirroir” (2010). “De Llums i Ombres” marca un allunyament dels patrons més ortodoxos del post-metal per apropar-se cap a un plantejament molt més avantguardista i personal. “Per a aquest disc no ens plantejarem si volíem sonar a tal o qual grup: simplement, ens deixarem portar... tot i el risc que suposa que cadascun de nosaltres sigui un món diferent i, com a tal, escolti una música diferent de l’altre”, afirmen també. Així doncs, “De Llums i Ombres” mescla diferents influències del post-metal en la seva vessant més extrema, però també del post-hardcore, de l’screamo, del black metal o el doom. Etiquetes dispars que, en aquest cas, queden unides d’una forma molt natural dins d’un disc molt més fosc, atmosfèric i emocional que el seu predecessor, “Mirroir”: set cançons en les quals la banda realitza un exercici d’introspecció, no només musical, sinó també personal.

dijous, 27 de març del 2014

Línia Maginot presenten el seu treball de debut, "Fibonacci"

A partir d’ara la Línia Maginot deixarà de ser el conjunt fortificat més important de la història per ser també un projecte musical que deixa el públic sense defenses. Línia Maginot és un bastió des d’on sentir històries de passió, incomprensions amoroses i tempestes d’emocions sense recer. Formats durant el 2012 els de Vilanova i la Geltrú fan una precisa mescla d’instruments elèctrics propis del pop i del rock i d’acústics com l’acordió o la mandolina aconseguint una textura filada de so americà, beat i mediterrani. Cançons melòdiques amb rerefons de folk mediterrani i les millors receptes anglosaxones.
Línia Maginot són: Magí Mestres (ex-La Brigada), Pau Albà (Les Sueques), Guillem Albà i Jordi Ferret. Aquest 2013, després d’haver mostrat la seva força en nombrosos escenaris i també en menjadors i terrats particulars, presenten el seu treball de debut:Fibonacci.

Liannallull presenta "Les putes catalanes"

Liannallull presenten el seu nou EP Les Putes Catalanes, sis cançons que ens parlen de recuperar el cel, la tribu i el ritual; de rics vinguts a menys, de ‘putes’ que saluden el diumenge al matí passejant del bracet de la dona i que per diners es posen el vestit que calgui; de vagabunds que caminen pel carrer i canten cançons a ple pulmó o de la necessitat d’escapar de tot el soroll una tarda de tardor. Les Putes Catalanes significa la continuació del disc Els Radicals presentat el 2013, amb el que el grup s’endinsava en la seva versió més elèctrica fruit de l’energia dels directes, on un rock d'ascendència garatge i R&B s’amaneix amb el seu característic toc de folk d’autor.
Enregistrat a Ca LaCari a Riells del Montseny, per Mau Boada. Mastering: Ferris Aromi Liannallull són: Jordi espinach, Pablo Acosta, Anna Capacés i Xavi Garcia. Trompetes: Jordi Espinach Percussió: Dani Farran

4hiverns presenta nou disc

Carles Querol (ex first aid kit) torna amb un nou projecte personal anomenat 4hiverns i aquesta vegada com a compositor, cantant i instrumentista. Deu cançons pop de caire intimista gravades als estudis Can Sons donen forma al seu primer disc. Aquest disc homònim compta amb les col·laboracions d’artistes com Arnau Vallvé, Jordi Lanuza, Agnès Aran, David Pérez, Pau Vallvé, Pedro Font i Toni Sagi. Guitarres acústiques com a protagonistes, arrengaments de teclats, sintetitzadors, guitarres elèctriques i bateries orgàniques, acompanyen les 10 històries dels 4hiverns.

“L’ànsia que cura”, nou disc de Mishima, ja disponible

Els catalans Mishima acaben de publicar el seu nou i setè llarga durada, que porta per títol “L’ànsia que cura” (The Rest In Silence/Warner, 14). De moment ja podien escoltar-se un parell de cançons, entre elles “Llepar-te”, el single d'avançament del disc. L'enregistrament s'ha dut a terme en els Black Box Studios a Anjou (França), lloc pel qual han passat bandes com Shellac, The Ex, Diabologum i molts altres. La banda ha coproduït el disc al costat de l'alemany Peter Deimel (The Kills, The Last *Shadow Puppets, Anna Calvi). “L’ànsia que cura” s'edita en format físic (CD i vinil) i digital. Està disponible en aquest enllaç a itunes

Raimon entonarà quatre recitals "antològics" al Palau amb la sorpresa d'alguna cançó nova

El cantautor valencià Raimon entonarà quatre recitals consecutius i "antològics" del 8 a l'11 de maig al Palau de la Música Catalana, on portarà una cançó nova, de la qual no ha avançat títol ni contingut, i s'ha limitat a fer broma i ha dit que parla de la vida en general. Al presentar l'espectacle aquest dijous, el nou Premi d'Honor de les Lletres Catalanes ha mostrat el seu gran content per tornar al Palau, que, amb 40 actuacions, s'ha convertit en l'escenari on més ha cantat, i ho ha fet més a gust pel "clima molt especial" que es crea a aquestes sales. Està especialment "content" pel fet que la seva actuació serà precedida per les corals del Palau de la Música, que cantaran temes clau del cantautor de Xàtiva en un gest de benvinguda a Raimon, que ha dit que encara conserva a la retina l'especial significació del seu primer recital sol al Palau el 1967. "Se'm va quedar a la memòria el recital del 67 per primera vegada sol al Palau de la Música, vam fer dues actuacions" i un disc en el qual l'únic defecte --ha comentat l'adalil de la cançó protesta-- van ser els múltiples aplaudiments del públic que apareixen entre cançó i cançó, ha ressaltat content.
"No m'havia preparat els records però, si m'els hagués preparat, n'hi ha molts", ha assenyalat el cantautor sobre el Palau, que ha explicat que el concert es pot considerar una antologia àmplia que rescatarà alguns dels seus temes que han caigut més a l'oblit, perquè fa temps que no els interpreta i la gent els hi demana, com 'Hauràs de fer com si' i 'Els matins de ciutat'. A l'espectacle, que estarà acompanyat pels habituals Miguel Blasco, Juan Urpinell --a la guitarra--, Pau Domènech --clarinetista-- i Fernando Serena --contrabaix--, intercalarà poemes d'Ausiàs March, Salvador Espriu, Joan Timoneda, Jordi de Sant Jordi i algunes cançons incloses al seu últim disc, 'Rellotge d'emocions'.

dijous, 20 de març del 2014

Rafel Arnal s'uneix a Krama Group per actuar a l'Egipte

Rafel Arnal feat. Krama Group és una proposta de concerts de presentació de dues propostes discogràfiques en un sol format escènic. Es tracta de l'àlbum de Rafel Arnal "Pam a pam" (Mfactory Music, 2011) i de l'últim àlbum del grup Krama, on Rafel Arnal ha posat la seva veu, anomenat "Nipenthi" (Picap, 2013), treball que tot just acaba d'estrenar-se el setembre passat a la SGAE de València.
Un concert que ens farà viatjar des del folk-pop d'Arnal fins a la música mediterrània de fusió que presenta Krama, on s'albira l'heterodoxa riquesa musical de l'escena valenciana actual en constant diàleg amb altres tradicions musicals compartides com la música grega o l'àrab, i on fins i tot es proposa una arriscada revisió contemporània de la música medieval conformada pel llegat andalusí de les tres cultures (jueva, cristiana i musulmana) mitjançant l'ús d'instruments antics que en aquest cas desenvolupen estructures i arranjaments musicals actuals al servei d’un repertori variat com el resultat de la unió Rafel-Krama.

21 març 2014 – Rithmo – Semiramis Intercontinental (El Caire, Egipte)

Rafel Arnal: veu
Krama (músics):
Spyros Kaniaris – guitarra espanyola, lira grega de pontos, bouzouki.
Andrés Belmonte – flautes, nei (flauta àrab)
David Gadea – percusió
Abel García – baglama, viola de roda
Xuso Barberà – contrabaix

dimecres, 19 de març del 2014

Senior i el Cor Brutal publica el seu nou treball, "El Poder de Voler"

A Miquel Àngel Landete sempre li han encaixat millor les apel·lacions directes que els circumloquis. I en sintonia amb la seua descarnada franquesa, les seues cançons lluïxen molt més a mesura que s’acosten a la depuració d’estil. Sense coartades conceptuals ambicioses ni lligams argumentals discutibles. Sense necessitat de produccions d’allò més lluïdes ni sobrecàrrega ornamental. És tan senzill com passar del registre acústic més àrid a eixa electricitat que, aquí i ara, es posa al servei de la cançó pop. D’extrem a extrem. Per aixó el trànsit de València, Califòrnia (2013) a El Poder del Voler (2014) es tanca amb la naturalitat del cant d’una moneda de dues cares, anvers i revers de la millor versió fins ara coneguda de Senior i El Cor Brutal. Per aixó tots dos comencen amb la mateixa cançó (“La bomba de plaer”), facturada en les seues dues vessants.
Més enllá del que puga suggerir el seu títol, aquest disc és molt més que un exercici de voluntarisme. Son dotze cançons de pop electritzant, d’aquell que bota sobre las brases de la millor tradició indie nord-americana dels 90 per a projectar la seua relectura cap al futur. Hi ha una bona dosi de mala llet, peró mai filtrada a través del prisma de la denúncia social més amarga ni de la desesperança, sinó amb una perversa ironia que (aquesta vegada sí) sorteja la ingenuïtat de les proclames més òbvies. No hi ha empatia possible amb els artífexs de la gran estafa, ni tampoc besllum d'esmena, per molt que alguns s'obstinin a assenyalar-los amb el dit. Per això, aquí, al món de Senior i El Cor Brutal, l'amor pot ser una energia alliberadora, encapsulada en melodies joioses que plantegen (de vegades amb l'ombra dels Centro-matic més proteics) venjatives soflames contra els qui manegen els nostres fils al seu antull. Per això la guitarra de Lapido (“Lapido X”) és aquí la millor màquina de matar centristes. 

dissabte, 15 de març del 2014

Sorteig del darrer disc d'Enderrocks, "Causa i Efecte"

A Indiecat ens hem fet amb un disc dels Enderrocks per poder sortejar-lo i regalar-lo així a un dels nostres lectors o lectores. Sols teniu que respondre una pregunta que s'adjunta a continuació i farem un xicotet sorteig entre totes les respostes encertades. 

Causa i efecte, que reuneix el millor dels dos anteriors àlbums i confirma la maduresa compositiva aconseguida pel grup valencià. Dotze temes plens de força que es defineixen com una mescla de rock i del metall de sempre amb tints melòdics, però amb un distintiu propi que caracteritza a la banda riberenca. Causa i efecte és el fruit del treball compositiu dels últims anys, període en el qual la banda ha alternat alguns concerts amb la creació de nous temes. El nou àlbum descarrega un so potent i madur, alhora que resumeix en les seues lletres molts dels problemes existents a la societat actual, sense oblidar les clàssiques cançons de temàtica amorosa.
Podeu seguir els Enderrocks ací.  

La pregunta és: On es va gravar Causa i efecte? Estudis i localitat?
Hi ha un mes (fins el 15 d'abril, inclòs) per respondre la qüestió. Les respostes s'han d'enviar a: indiecatmusica@hotmail.com

Ja estan en marxa els Premis Ovidi Montllor 2014

Ja estan en marxa els Premis Ovidi Montllor d'aquest any. Els guardons són promoguts pel Col·lectiu Ovidi Montllor que s’atorguen anualment des del 2006 als artistes que han publicat nous enregistraments de música popular en valencià en el decurs d’un any natural, a comptar des de l'edició anterior fins la d'enguany.  Les categories estilístiques a concurs són als millors discs de cançó d'autor, folk, noves músiques, pop i rock; les categories tècniques, a lamillor cançó, la millor lletra i els millors arranjaments; a més, la federació Escola Valenciana premia la millor maqueta d'artistes revelació i hi ha dos premis visuals: al millor disseny i el millor videoclip musical, ja que la imatge que acompanya la nostra música també és important per a la seua projecció pública.

Bases de la IX edició

És voluntat de l'organització que, amb el temps, els Premis Ovidi abasten tota l'extensió geogràfica de la llengua catalana, però mentre es mantinga la situació d’anormalitat que patix la música interpretada en valencià, només podran concórrer als Premis Ovidi 2014 artistes valencians, independentment del lloc de residència o d’enregistrament del disc. El COM decidirà quins premis i a partir de quin any inclouen totes les produccions discogràfiques d’expressió en català (esta clàusula també afecta el guardó a l'artista revelació). A totes les categories estilístiques i la de millors arranjaments entraran automàticament a concurs tots els discs amb cançons en valencià enregistrats per artistes valencians a comptar des de l'última convocatòria dels guardons fins la d'enguany: per mor d'assegurar-se la participació, caldrà posar-se en contacte amb l'organització per fer-li aplegar els discs en format digital via correu electrònic <elcorreudelcom@gmail.com> o, en format físic, a l'adreça postal del Café l'Infern: Plaça de l’Església 11, 46560 Massalfassar (l'Horta).

divendres, 14 de març del 2014

Descarrega la nova cançó d'Els Amics de les Arts i coneix la seua gira

Els Amics de les Arts estrenan single y videoclip de la canción “Ja no ens passa”, del nuevo trabajo del grupo Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure(Discmedi, 2014), que saldrá a la venta el 8 de abril. El estreno se ha hecho esta mañana a las 7h a través de la web del grupo, donde se puede descargar libremente el single hasta las 12h de la mañana. El grupo ya ha anunciado algunas fechas de su nueva gira que empezará el 9 de mayo en Lérida y que pasará por Madrid el 5 de junio en la sala Galileo Galileiy por el Festival Arenal Sound de Burriana el 31 de julio.

9 de mayo – Auditorio Enric Granados (Lérida)
17 de mayo – Teatro Fortuny (Reus) – últimas entradas
22 y 23 de mayo – Teatro-Auditrorio de Sant Cugat – últimas entradas
29 de mayo – Teatro Kursaal (Manresa) – últimas entradas
30 de mayo – Auditorio de Girona – entradas agotadas
5 de junio – Sala Galileo Galilei (Madrid)
25 de julio – Festival Cap Roig
31 de julio – Arenal Sound (Burriana, Castelló)

VerdCel enregistra directe a Alcoi

Aquest any s'inaugura Alcoi com a seu del BarnaSants. Dos concerts en formaran part de la programació, el de Pi de la Serra al Teatre Calderón i aquest de VerdCel.Òrbites a Alcoi serà una jornada cabdal en la celebració '#VerdCel2014, 10 anys del 1r disc', any en què enregistrarà aquest directe per publicar-ne una referència al segell del Festival de Cançó BarnaSants, llançarà el seu nou treball, Argilaga, i realitzarà un documental sobre la seua trajectòria: La distància no és frontera.

Òrbites, Poetes i cançons

Els poemes cantats i la cançó que amaga la poesia. Aquest espectacle encercla textos d’Espriu, melodies i cançons de Raimon, Ovidi Montllor i Pi de la Serra. VerdCel conduirà els ‘Poetes i cançons’ a través de ritme, veus, cordes i mans, amb música i acció, per depassar les oïdes i arribar al cor.
El concert forma part del Festival BarnaSants i s’enregistrarà convertint-se en una nova referència de la Col·lecció BarnaSants, cabdal en la celebració ‘VerdCel 2014: 10 anys del 1er disc’.
El disc es complementarà amb les versions d'estudi de peces del cantautor nordcatalà Joan Pau Ginè, Pi de la Serra, i un poema d'Estellés musicat.

dimarts, 11 de març del 2014

LGP (ex-sangtraït) presenta el seu últim disc

LGP, Los Guardians del Pont, és un grup format pels ex Sangtraït Quim Mandado (baix i veu) i Martín Rodríguez ( bateria), més l’ex Terratrèmol Joan Cardoner (guitarra i veus). LGP es va formar a finals de l´any 2.010. Els seus components son amics de tota la vida i molt abans de terratrèmol i de l’eclosió de Sangtraït als 90, els tres components ja havien format part d’ un altre grup anomenat Místic. 
LGP és un grup de heavy metal amb la clàssica formació de trio. El seu disc Sancta Sanctorum conté 14 cançons potents de heavy metal melòdic amb pinzellades de rock progressiu.

Novembre Elèctric | Roses

Oques Grasses llança el seu segon àlbum ple de reggae 'Digue-n'hi com vulguis'

El quintet d'Osona (Barcelona) Oques Grasses ha llançat aquesta setmana el seu segon àlbum 'Digue-n'hi com vulguis' (Chesapik) ple de reggae, a més de pop i rock, i fruit d'una major cohesió al grup, que se sent "molt més compacte". En una entrevista d'Europa Press, un dels seus components --Josep Montero-- ha explicat que després del primer àlbum 'Un dia no sé com', aquest segon seguirà ple de vivències pròpies de la banda: "expliquem coses que ens succeeixen i que ens fan sentir alegria". Segons aquest, la seva desena de temes repassa la vida que porten els cinc membres de la banda, allò que els hi succeeix i com ho afronten, amb títols com 'Cantimplores', 'Coet', 'Finals blaus', 'Sexi' i 'Petxina Lliure'. 
Tot i que el reggae és la seva màxima i Bob Marley el seu músic de culte, la banda se sent apassionada per una diversitat de sonoritats, amb grups alternatius com Bon Iver, The Cat Empire i Kenny Garrett Quintet. La gira d'aquest àlbum és també més madura que la del primer --que va arribar als 70 concerts--, ja que el grup té més previsió del que vindrà, amb molts més concerts concretats que en la seva primerenca aventura: "Ara ja sabem què ens trobarem". Passaran per Barcelona, Manresa, Mataró, Vic, Torelló, Tarragona, Rasquera, Girona i Les Borges Blanques com primeres dates.

dimecres, 5 de març del 2014

Ki sap, a punt per a la gira de presentació de Keep Skankin’

La veterana banda de l’Horta (València) celebra els seus 18 anys als escenaris amb un nou treball: Keep skankin’. Es tracta d’un disc amb 12 temes, carregat de ska & reggae, però amb un toc més skatalític que el seu anterior treball. En ell, aprofundeixen en els sons jamaicans, amb una facilitat i credibilitat més que demostrada. Sons roots reggae, ska, raggamufin, early, rocksteady, amb melodies molt curades i amb un ritme que no vos deixarà parar de ballar! Sons frescs i plens de missatge, com és habitual en la banda.
Aquest nou disc ha estat enregistrat entre gener i març de 2014, entre els estudis Tigrus de Gandia i els New Rockers Studios d’Almàssera, sota la supervisió del seu inseparable tècnic de so, Pepo Valero. Per fer-lo realitat, han comptat amb la col·laboració de Joan Marc Pérez (Gossa Sorda,BKS) als teclats, de Fran Macook al saxofón, als cors del Payoh SoulRebel i del DJ i productor Xavier Hernani als Schrachs del tema “Badda dem”

dilluns, 3 de març del 2014

Escola Valenciana llança el 8é Disc de la Música en Valencià‏

Escola Valenciana ha editat el 8é volum del disc recopilatori de la música en valencià, conegut popularment com el disc de La Gira. La Gira és el projecte de l’entitat per a impulsar el treball fet pels cantants i músics que empren el valencià a l’hora d’expressar el seu missatge musical. “L’any 2013 ha sigut prolífic en l’edició de discos, cosa que ens omple de satisfacció, per la qual cosa Escola Valenciana ha hagut d’establir uns criteris a l’hora de configurar els continguts del disc”, ha explicat Voro Golfe, coordinador de La Gira d’Escola Valenciana.  En aquest sentit, el volum 8 de la música en valencià s’ha editat tenint en compte tres factors a l’hora d’incloure els temes triats: grups/solistes premiats per la crítica musical en els darrers Premis COM; grups/solistes que han tret disc l’any 2013 i que no han aparegut en cap dels set discos editats anteriorment o han aparegut màxim un parell de vegades en els anteriors discos recopilatoris d’Escola valenciana; finalment, es pretén que el disc reculla una mostra dels diferents estils musicals fets a casa nostra.
“Som conscients que tota tria és subjectiva i està sotmesa a la crítica. En tot cas, a nosaltres ens empeny el propòsit d’editar un disc divers, equilibrat i de qualitat”, ha explicat Voro Golfe i ha afegit: “Agraïm els grups que han cedit de forma altruista les seues cançons per fer realitat aquest recopilatori i encoratgem els grups i solistes que s’expressen en la nostra llengua a continuar la seua tasca per a fer de la nostra música un referent de la cultura valenciana, tan bandejada i silenciada per la major part dels poders públics del nostre país i de gran part dels mitjans de comunicació”. Els grups i cantants que conformen aquest recopilatori per ordre de temes són: Smoking Soul’s, Aspencat, Pellikana, Vertigen, Auxili, El Trineu Tanoka, Almorranes Garrapinyaes, Pepet i marieta, Andreu Todo, Enderrocks, Mox Nox, La caixa de gel, Frida, Senior i el Cor Brutal, Lluís Vicent, Pau Miquel Soler, Mox, Pep Laguarda & The Reisons, Júlia, Rafa Xambó, Mara Aranda i Solatge, i Sis Veus per al Poeta.