divendres, 30 de maig del 2014

Descarrega el nou treball de Naia

Naia publica “No caminem sols”, un treball, que es pot aconseguir mitjançant descàrrega lliure a la xarxa, amanit de força, energia i ràbia, i que ha estat enregistrat, mesclat i masteritzat els darrers mesos per Marc Torner i Jose Garcia. Al treball, i pel que fa a l’apartat musical, trobem 4 cançons amb textures d’arreu del món, sense oblidar la nostra casa, la mediterrània, i més concretament, el País Valencià. Així, sonen llaüts, guitarró, guitarra i dolçaina, però també teclats, les imprescindibles i tant presents percussions, el baix, scratchos i les veus. Per aconseguir el ventall de sonoritats que ens aporten aquests instruments hem comptat amb la col·laboració de Miguel Llàcer (dolçaina), Antzoki d’Arrap (veu) i Dj Rosvil (scratchos). I amb els components que formen actualment Naia, que són, Josep Alemany (veu i guitarra), Alfons Ramírez (bateria), Jose Almudéver (percussió), Loyda Navarro (baix), i com a novetats respecte de l’anterior treball, Quim Sanç (llaüt, guitarró i veu) i Hèctor Galan (teclats).
Si ens centrem en les lletres, gaudim d’un poema de Plàcid Rosaleny a “Soldat de plom”, i tres escrites per Josep Alemany a la resta de cançons. Totes elles clarament reivindicatives i polititzades que no escapen de la situació social actual. 
Naix No caminem sols! Nou senzill. Nou directe!

dijous, 29 de maig del 2014

Prozak Soup, nou projecte de Joan Palomares

Prozak Soup és el nou projecte de Joan Palomares. És una aposta per una nova sonoritat que beu del post-hardcore, la electrónica clàssica i el hip hop crític. Volen editar un disc en un format especial, tan potent com la música que inclourà! El grup ens anima a participar al seu projecte de Crowfunding: “Totes i tots sabem que la trajectòria del músic/a valencià/na que canta en la seua llengua i que ho fa al seu territori és plena d’obstacles. Ens ha dit un pardalet que tant des de València com des de Madrid ens acariciarien del cap si pleguem, venem les guitarres i ens enganxem a una sèrie de La 1. Però l’oferta no convenç i nosaltres continuarem. La nostra oferta és clara, sols plegarem quan sigam el grup que represente Espanya a Eurovisión. Fem aquest Verkami per donar-vos l’oportunitat als qui vulgueu tindre el nostre treball, titulatImbècil, en format físic. Per això, en aquesta ocasió no editarem cap tira industrial en format clàssic. No volem arriscar diners, ja arrisquem el futur laboral… Sols farem una tirada artesanal del disc per a totes les que ens el demaneu a través d’aquest projecte de finançament col·lectiu.
Les vostres aportacions seran l’única font de finançament de l’edició del disc. L’àlbum físic serà una edició limitada, i constarà d’una capsa de vinil amb portada i contraportada, amb un pen-drive que contindrà el disc en mp3 i el format W.A.V. original de la gravació, així com les lletres, i algun element Mèdia sorpresa.

dimecres, 28 de maig del 2014

Hugo Mas i Arthur Caravan triomfen als IX Premis Ovidi

La seu de la Societat Coral El Micalet va acollir anit la celebració de la gala de lliurament dels IX Premis Ovidi, esdeveniment organitzat pel COM – Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià – que es va viure en un ambient d’amenitat i festa amb les divertides aparicions en escena de l’actor i presentador Eugeni Alemany. L’afluència considerable de públic ha ajudat a consolidar l’èxit dels Premis. Dels triomfadors de la nit, cal destacar Hugo Mas i Arthur Caravan amb quatre premis (arranjaments, millor disc de rock, millor cançó i millor disseny –ex aequo), la qual cosa els situa al centre de l’efervescent escena actual i reforça el paper creatiu de la ciutat d’Ovidi, Alcoi, en la música en valencià. Els també alcoians We Are Not Brothers s’han endut el premi al millor disc de rap i música electrònica. El premi al millor disc de pop se l’ha endut Novembre Elèctric, un grup comandat pel jove d’Algemesí Yeray Calvo, que juntament ambBluesfuckers (Carcaixent), premi Ovidi a la millor maqueta, completen la nòmina de premis que s’enduu enguany la comarca de la Ribera, una de les més dinàmiques quant a la música en valencià.
Tomàs de los Santos i Borja Penalba s’emporten, amb el seu primer disc junts, el premi al millor àlbum de cançó d’autor.
El grup de Vila-real Sitja (millor disc de folk), Sis Veus per al Poeta (millor lletra), Obrint Pas (videoclip) i Orxata (disseny -ex aequo), són altres dels premiats anit.

dimarts, 27 de maig del 2014

Lluís El Sifoner: "La cultura valenciana viu en un camp d’extermini cultural complet"

Està de tornada Lluís El Sifoner, un dels cantants claus dels primers anys de la música en català. Ho fa amb un micromecenatge per costejar el seu disc "Cançons al Riurau" i ho complementarà amb un concert de presentació i una gira. L'entrevista Indiecat. Història viva. 

- Torna Lluís El Sifoner, i això?

- Feia falta que tornara. Estem de nou en una Transició -o en una Revolució, chi lo sa- en la qual hem de vore molta gent, que es considera important, pegant bacs i enduent-se grans decepcions, i El Sifoner, que ja va formar part destacada d’aquella, que va tindre lloc després de la mort de Franco, ara no podia faltar a tan magna festa. No creu?

- Ni la seua trajectòria ni el seu prestigi li han permès evitar passar pel micromecenatge?

- Sifoner ve de l’ofici de vendre sifons i llimonades, sap? El micromecenatge és una arma de les persones sòbries i solidàries. Hem d’anar acostumant-nos a crear armes pròpies, que els egoistes afanyosos ja fa anys que se les han creades. Ells: multinacionals, Mercats (in abstracto, sense noms concrets: tot negre), negocis d’explotació del Tercer Món, paraïsos fiscals, i etc. I els solidaris: micromecenatges, respecte a la terra i al medi ambient, sindicats que, no només es diguen internacionalistes, sinó que ho siguen, i que no funcionen només en les seues nacions i per interessos propis, etc. Cal fer l’aggiornamento, estar al dia, i ser solidari amb la teua gent. El món serà nostre o d’ELLS. I, posats a tindre polítics que servixen per a ben poca cosa, tinguem-ne dels que podrien frenar el domini del que mana realment El Capital: Ja fa anys que vaig publicar un article demanant un govern mundial (Levante 07-02-1993); ara hi ha economistes i caps d’Estat progressistes que prediquen també la mateixa necessitat. I m’alegre de trobar –encara que siga vint anys després- el recolzament d’algun professional de l’economia, que a mi m’agradaria que fóra solidària, i, quan calga, de grans mecenes xicotets.

- Què serà “Cançons al Riurau”?.

- ‘Riurau’ és una paraula revolucionària, nova, màgica, bonica, explicada per la ciència i dominada per la tècnica de la intel·ligència emocional; i està plena de continguts culturals que els valencians i valencianes estan començant a descobrir, a partir de la reivindicació que fem, des de l’associació Riuraus Vius, a favor dels nostres edificis valencians més emblemàtics. En el disc hi haurà cançons tradicionals que parlen dels riuraus i la pansa, i també d’altres oficis del moment, el segle XX, i diversos poemes, que hem musicat, de poetes que han parlat del riurau: Vicent Andrés Estellés, Maria Ibars, Vicent Balaguer, Mascarell i Gosp... Tot embolcallat per una magnífica portada, mínimal i genial, d’un professional de gran prestigi.

El Micalet acull hui els Premis Ovidi 2014

El Colectiu Ovidi Montllor de Música en valencià ha fet pública la llista de finalistes als Premis Ovidi 2014, a excepció del premi a millor disseny i millor videoclip. En aquesta edició, la festa de la música en valencià serà possible gràcies al suport de la Societat Coral El Micalet, L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), la Fundació SGAE i l’empresa Pollos Planes. Enguany se’n celebra la novena edició que tindrà lloc, com ja és tradició, a la Societat Coral El Micalet, el dia 27 de maig a les 22:30h. La gala serà conduïda per l’actor i presentador Eugeni Alemany (Caiga quien caiga, Trau la llengua, Un país de llibre). El Premi al suport a la música en valencià se li atorga per unanimitat als digitals especialitzats que impulsen i es fan ressò habitual de la música en la nostra llengua: Música en valencià, Indiecat, Sons de Xaloc i Tres Déu.
La quantitat de treballs presentats ha sigut la més gran de la història dels premis, amb 94 discos en total. “La música en valencià, després d’un període duríssim d’oblit i menyspreu durant els anys 80 i 90, gaudeix d’una vitalitat extraordinària; una època de renaixement que només s’emboirà per la manca de suport de les institucions públiques valencianes” (Rafa Xambó, portaveu del COM).

dissabte, 24 de maig del 2014

Descarrega de franc el nou treball de Coet, "Escafandre"

L'escafandre és una combinació que permet a un astronauta evolucionar i respirar en el espai buit, amb dependència o independència del seu vehicle espacial però tot quedant a una pressió atmosfèrica interna constant.  L'escafandre marca els nostres límits i ens dóna forma,ens suministra l'aire just per a respirar i ens manté vius unicament per donar raó al seu significat. Però...si un estri com aquest és capaç de protegir-nos de forces majors al mateix temps que ens permet observar l'univers i les seves panoràmiques, l'hauriem d'equipar per fer moltes més coses. Si tenim la capacitat de crear tecnologia per cobrir els nostres capricis i necessitats, hauriem de ser capaços de perpetrar la nostra identitat i tenir la llibertat per si es vol, poder mostrar amb orgull alló que som i ens sentim allà arreu on siguem; o us negarieu el gust de fer un bon glop de porró(per exemple) al contemplar una colisió entre galàxies? 
Escafandre és un acte de llibertat, gravat en directe i consumat per donar gust a qui l'interpreta i a qui el veu i l'escolta.  Escafandre és un video-EP gravat en directe a la Cambra de Cal Minyonet el 25 d'abril de 2014.

divendres, 23 de maig del 2014

Blaumut, al Palau de la Música Catalana

Després d'aconseguir que el seu primer treball discogràfic "El Turista" hagi estat entre els 100 discos més venuts de tot l'estat espanyol el 2013 superant les 12.000 còpies (sent un dels dos unics grups catalans figurant a la llista), i de realitzar més de 100 concerts omplint escenaris com el del Grec o Cap Roig, Blaumut va exhaurir les entrades al debut de l'espectacle EL TURISTA SIMFÒNIC a Lleida. Ara, per tancar la seva gira de teatres Blaumut torna amb EL TURISTA SIMFÒNIC (#elturistasimfonic al twitter) el proper dia 27 de Maig al Palau de la Música Catalana amb un espectacle especial i conmovedor amb l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell. Les entrades es poden adquirir online al web d' El Periódico i a les guixetes del mateix Palau.

dijous, 22 de maig del 2014

Clara Andrés, 75a referència de Mésdemil

Després de quatre anys, Clara Andrés (Oliva, 1977) torna amb un nou treball, Entrelínies, que serà la referència número 75 de Mésdemil. Número rodó, per a un disc rodó! Després d’una llarga trajectòria amb diversos premis, una maqueta i dos discos al llom, la cantautora torna a la càrrega acompanyada per la seua banda habitual: German Ycobalzeta (guitarres, cabaquinyo), Xarli Oliver (percussions) i Aleix Forts (contrabaix) i amb col·laboracions de luxe de Carles Belda (acordió) i Pau Valls (Trompa). El disc s’ha gravat als estudis Paella amb Albert Vila, i el disseny ha estat a càrrec de l’il·lustrador Moisés Mahiques.
Encara podeu participar al Verkami engegat per dur a terme l’edició i la distribució del disc. Teniu de temps fins al dia 25 de maig. Animeu-vos!!!

Coneix... Xavi Alías

L’amor val la pena. Sempre. Tantes grans cançons no poden estar equivocades, veritat? El cantautor Xavi Alías dispara encara més enllà i canta convençut que “l’amor no treu la gana. Més aviat en dóna més.” Aquest podria ser un dels molts versos-espelmes que el músic català hapenjat al voltant del seu magnètic debut, “La set de la balena”, primera referència del segell barceloní Escafandra. Flames enllaçades per un vent de brunzit màgic, encantat, intens en la seva manera d’aixoplugar dotze cançons que ens presenten a un vocalista càlid i a un lletrista imaginatiu. “Jo sóc la fàbula anterior a tot desastre”, afirma a “20.000 Llegües”. I, de ben segur, en algun racó del conte, potser el gran escriptor francès Jules Verne li dibuixa un somriure de complicitat. El mateix que l’oient deixa anar quan pica a la porta de l’artefacte que comanda el capità Alías. Aquí, com passa sempre amb els creadors amb un cançoner personal, Xavi Alías ens proposa un pacte i nosaltres accedim a enfilar-nos per la finestra i descansar la mirada dins del paisatge: sentides, poètiques i també reals aclucades d’ull al voltant de les relacions amoroses, però des de diferents posicions i amb fugues cap a retrats tan delicats com el d’un singular “Nen robot” o d’uns monstres que canten sota del llit (“Canten els monstres”).

dimecres, 21 de maig del 2014

La revista Saó brinda per la música en valencià

La revista Saó, degana de les publicacions periòdiques en valencià, ha volgut, en el seu darrer número, brindar pel gran moment que travessa la música valenciana en la llengua del país. Cantar en valencià ja no és sinònim restrictiu de “cançó protesta”. I és que no és cap secret que el boom de gèneres, grups, estils i festivals dels últims anys ha retornar la salut i la diversitat a la llengua. El monogràfic de la revista, coordinat pel periodista Vicent Xavier Contrí i titulat molt adientment “La normalitat” de la música en valencià, dedica quatre articles i una entrevista a copsar l’estat actual de la qüestió. 
El mateix Contrí és l’encarregat, juntament amb Vicent Torrent, Carla González i Rafa Xambó, d’analitzar la realitat d’un món que no coneix el pessimisme. I ho fa des de perspectives diverses. Torrent, per exemple, proposa “L’evolució de la música en valencià”, un article en què el musicòleg repassa la trajectòria canviant d’aquesta, focalitzat en la cançó, la història de la qual, diu “és la d’un moviment pendular progressiu que ha tingut pujades i baixades, i que després de cada baixada ha tornat a pujar a un nivell més alt”. Més endavant, el periodista Vicent Xavier Contrí dissecciona els últims anys, els de la “propagació”: més músics i millors preparats, més gèneres i més diversitat. Per a Contrí, resta clar que “gaudim de la generació de músics millor preparada”, però que encara “fan falta espais per a tocar i mitjans per a sonar”.

dimarts, 20 de maig del 2014

Trenta grups conformen la festa del Feslloch 2014

L’Ajuntament de Benlloch, Escola Valenciana, Reviscola i l’Associació Cultural Pitxurrull han fet públic hui el cartell definitiu del Feslloch 2014. Durant els dies 10, 11 i 12 de juliol passaran per l’Escenari Gran i per l’Auditori del festival 30 grups i cantants de música en valencià. A més de les confirmacions musicals, el festival comptarà amb una programació d’activitats culturals que van des de la presentació de l’última novel·la de Xavi Sarrià, “Totes les cançons parlen de tu”, fins al documental d’Albert Montón “Botifarra – Cantar les arrels”, que mostra la història de Pep Gimeno, tot un fenomen de la música i la cançó popular i tradicional al País Valencià. Així mateix es presentaran el còmic “FallaZ” i la sèrie “Cabanyal Z”.
El tret de sortida del festival el marcarà el dijous 10 de juliol la xaranga l’Atrilet, que acompanyarà els assistents en un correbars pels carrers de Benlloch.
Ana Edo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Benlloch ha destacat que “el nostre objectiu és que els feslloquers i les feslloqueres se senten com a casa, com sempre. Per això la zona d’acampada continuarà sent gratuïta per als assistents, així com la piscina. A més, oferirem torrada les nits de divendres i de dissabte, així com paella a migdia el dissabte.
“Al cartell d'enguany hem inclós una bona mostra de les propostes musicals del moment, però és impossible encabir-les totes perquè, sortosament, hi ha una gran diversitat de música feta en la nostra llengua. Un bon exemple del que diem és que, de les 30 actuacions previstes, 18 corresponen a bandes o intèrprets que actuaran per primera vegada al festival”, ha explicat Voro Golfe, responsable dels projectes musicals d’Escola Valenciana.

diumenge, 18 de maig del 2014

El grup “Arrap” publica un maxi avançament del nou disc

El nou treball llarg d'Arrap que s'espera per a tardor, s'albira segons el grup, com un viatge per les arrels mediterrànies, transportades al gènere rap i sense renunciar a l'estil guerriller que els caracteritza. Tot produït per Loren D (també productor d'altres artistes importants del rap valencià com Charly Efe o Los Chikos del Maíz, entre molts altres), que a més de composar les instrumentals es farà càrrec de la gravació i arranjaments del disc. Al maxi trobem tres cançons: “Valengrècia”, que compta amb un sample de música grega i amb el bouzouki com a protagonista, instrument tradicional helènic, interpretat per Hèctor Peropadre (Aspencat).
“La victòria dels suburbis” recupera la rica tradició musical àrab per al sampleig i vola per diversos referents mundials d'alliberament, més enllà del mare nostrum i més enllà del concepte literal de suburbi, com a metàfora dels ningú per al capital, construint contra-poder, victòries i dignitat.

dijous, 15 de maig del 2014

Descarrega el debut de Bonobos, “Animalànima”

El primer i esperat disc de Bonobos, “Animalànima” ja es pot descarregar gratuïtament de la web del grup. Després de quasi bé mig any de preparatius, el grup ha anunciat a través de les xarxes socials que la seva opera prima ja ha vist la llum “Animalànima”, que vol dir “som vida per donar vida”, conté 14 cançons englobades dins d’un estil propi que ells anomenen Patxanga carinyosa (energia i tendresa a parts iguals) i amb les que el grup vol així presentar aquest treball per Festes Majors i Festivalsd’arreu de Catalunya.
Però Què és “Animalànima”? Per respondre aquesta pregunta el grup s’ha empescat una iniciativa del tot original: convertir el disc en una caixa de vitamines de solució òtica similar a les que pots trobar a qualsevol farmàcia. I no només l’hi han convertit a nivell d’imatge, també ho han fet a nivell promocional mitjançant la gravació d’un anunci com el que faria qualsevol producte del sector. “Ens agradaria pensar que la música convida al canvi, dóna vida a qualsevol moment i persona i és per això que la convertim en vitamina per l’ànima”, diuen. El disc serà editat i distribuït per RGB Suports.
Foto d'Enderrock.

dimecres, 14 de maig del 2014

Zeidun i vuit dels grups sorgits de la banda es reuneixen al CCCB

El grup d'hardcore melòdic Zeidun es reunirà demà amb vuit bandes formades després pels membres de la formació al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), segons ha anunciat l'organització en un comunicat. La sessió, 'Em mata però m'agrada: Genealogia de Zeidun', acolliràEsperit!, Autodestrucció, Joan Colomo, Els surfing sirles, L'orquestra de Sant Celoni, La celula durmiente, Murnau B i Omega V. Durant la trobada es projectaran fragments de documentals amb entrevistes i imatges d'arxiu sobre la història del grup, en les que es podrà veure Carles Colomo --pare de Juan Colomo--, Oriol Escarmís --fotògraf oficial del grup-- i Ramon Mas --cantant d'FP, entre d'altres.
LaFonoteca de Barcelona i el webzine 'Gent Normal' han estat els encarregats d'organitzar l'esdeveniment, que s'emmarca en 'BCNmp7: músiques en procés', un cicle musical amb seu al CCCB que va començar el 2006 com a altaveu de l'especificitat musical.
L'entrades, a set euros, podran adquirir-se en les taquilles de l'edifici, i inclouran un fanzine i un CD recopilatori amb cançons de tots els grups, així com el tema inèdit de Zaidun 'La curta'.

dimarts, 13 de maig del 2014

Pere Janer presenta el seu nou disc anomenat “Present Perfect”

"Present perfect" inclou deu temes que configuren un recorregut per diferents estats d’ànim i escenaris. Un recorregut en positiu des d’on la imaginació i la creació actuen com a motiu inspirador per a la vida. Si a l’anterior treball, Pere Janer s’endinsava a explorar en un viatge de paisatges obscurs i camins dividits, en aquest nou disc ens parla del present no com a oposició passat i futur, sinó com a consciència de l’aquí i l’ara. Un present a través de la vida i de la mort, de la memòria del pas del temps, de la transformació dels paisatges, dels records i dels desigs.
"Present perfect" significa un temps acabat de passar, però que encara perdura i per tant ens afecta. Es tracta d'un fet que ens recorda constantment que hem de viure plenament el moment en què som. "Present perfect" cerca fer-nos visibles en aquesta hora que desitjam, malgrat les dificultats, perfecte.

dilluns, 12 de maig del 2014

Quatre concerts de La Gira abans del Feslloch

Són molts els concerts de La Gira programats fins la cloenda del circuït de música en valencià que organitza Escola Valenciana i que desemboca en el Feslloch, el festival de tres dies que se celebra els dies 10, 11 i 12 de juliol a Benlloch amb l’Ajuntament de Benlloch, Reviscola i l’Associació cultural Pitxurrull. Abans del Feslloch, la Gira passarà per LLocnou d’En Fenollet, Barcelona, Benirredrà, Onil i Alacant. Tots els concerts de La Gira que queden per celebrar-se són gratuïts i ha estat possible organitzar-los gràcies a les entitats i les Coordinadores comarcals d’Escola Valenciana. En total més de 20 grups i cantants de música en valencià hauran passat per La Gira 2014 des que es va iniciar el passat 17 de març amb el Concert de Falles.

17 de maig - Benirredrà
Atupa, Tremp, King Kong Boy
Lloc: C/ Ronda (davant del poliesportiu municipal)
Hora: 23:00
Entrada lliure

17 de maig - Barcelona
Tashkenti, Smoking Soul's, Efecto Doppler, Dj Biano
Lloc: Passeig de Sant Joan amb carrer de Maria Claret (Gràcia)
Hora: 19:00
Entrada lliure 

7 de juny - Onil
El Diluvi, Tropoll, Kontaminació, Akústina
Lloc: Plaça de l'Ajuntament 
Hora: 22:30h
Entrada lliure 

7 de juny - FesFoc (concert de Fogueres d'Alacant)
Odi, Mugroman, Sant gatxo
LLoc: Las Cigarreras
Hora: 20h
Entrada lliure 

10, 11 i 12 de juliol - FESLLOCH
Tota la informació del festival a www.feslloch.com
També podeu consultar el programa de concerts a www.lagira.cat

Ja es coneixen els nominats per a la IX Nit dels Premis Ovidi

Dimarts 27 d'este mes a les 22 hores tindrà lloc la IX Nit dels Premis Ovidi al teatre Micalet de València. Enguany, el COM atorgarà els premis honorífics a Indiecat per la difusió delstreballs fet en la nostra llengua (un premi que es compartirà amb els companys de Música en valencià, Sons de Xaloc i la revista Tres Deu) i al grup Tres Fan Ball pels vint anys de trajectòria pionera en un subgènere imprescindible: el folk ballador. 
IX Nit dels Premis Ovidi
Els grups nominats i que optaran al premi són: 
Millor disc de cançó
Òscar Briz, Youth
Rafa Xambó, T’estimo tant. Sonets de Shakespeare
Tomàs de los Santos i Borja Penalba, Dones i dons
Verdcel, Argilaga
Millor disc de folk
Gent del desert, Processionària
Krama, Niphentí
Sis veus per al poeta, Homenatge a Vicent Andrés Estellés
Sitja, Good Laboratory Practices
Millor disc de pop
Bertomeu, A casa nostra
Ovidi Twins, Animalets
Novembre Elèctric, Intacte
TanStupids, Plou
Millor disc d’electrònica i rap
Col·labo, Antes Vol. 1 Fulanito Letal
Frida, Neologismes
Tesa i Vent de ponent, Milers d’històries compartides
We are not brothers, No som germans

divendres, 9 de maig del 2014

Amics del Bosc presenten "Desig"

Amics del Bosc presenten Desig, el seu segon treball format per onze noves composicions que ens endinsen en el genuí món interior del quartet barceloní. La banda neda a contracorrent amb un disc de rock, angulós, eclèctic i explorador. La pulsió del desig -leitmotiv del disc- recorre les noves cançons, en la seva forma plaent però també mostrant la seva cara dolorosa. Un desig divers i abstracte que mai es pot saciar ni satisfer completament. Un desig que, portat fins a les últimes conseqüències, t’apropa cap a l’abisme.
Per a la producció d’aquest segon disc, Amics del Bosc han fet un salt qualitatiu important, ja que han comptat amb la producció de Santi García, amb el qual els barcelonins han aconseguit el so que feia temps que buscaven. El productor de Sant Feliu de Guíxols ha dotat la música del disc d’una profunditat i preciosisme inusitats fins aquest moment en la carrera de la banda, en la qual la guitarra de Josep Torelló i els teclats de Guillem Caballero dialoguen en els solos i els arranjaments, mentre que la base rítmica, a càrrec de Borja Camí al baix i Lluís Vintró a la bateria, combina el tall clàssic del rock amb una personalitat i sonoritat més arriscades.

dijous, 8 de maig del 2014

Una web televisió ofereix videoclips i directes de cantants i grups de música en valencià

El web televisió de música en valencià MEV TV s'ha posat en marxa per  a oferir videoclips i directes d'artistes i grups de la Comunitat  Valenciana que fan música en esta llengua. Ara està emetent en  període de proves i es pot accedir des de l'enllaç lamevtv.
La MEV TV naix amb la finalitat de crear un nou espai de difusió de  la música en valencià, que s'unix a les plataformes creades amb la  mateixa finalitat a la xarxa, segons han informat els impulsors de la  iniciativa en un comunicat. Este projecte vol donar a conèixer  l'ampli ventall d'estils de l'escena musical valenciana que van,  entre altres, des del rock, folk, electrònica, hip-hop i cançó  d'autor fins al reggae, «mostra del bon moment pel qual passa la  música en la nostra llengua», van destacar.
Col·laboració d’artistes i discogràfiques
El projecte ha comptat amb el suport i complicitat de la pràctica  totalitat d'artistes, grups valencians i de segells discogràfics. Des  d'ara ja es poden veure en la MET TV vídeos d'Al Tall, Obrint Pas,  Pau Alabajos, Aspencat, Feliu Ventura, Arrap, Orxata, Carraixet,  Urbàlia Rurana, Rafa Xambó, Bertomeu, Pellikana, Mugroman, Sant  Gatxo, Miquel Gil, El Diluvi i molts altres. La MEV TV té previst prompte ampliar el nombre de videoclips, unir  nous grups i artistes i, en un futur, la creació d'un domini propi i  millorar les seues prestacions.

dilluns, 5 de maig del 2014

"La taula dels marcianus", primer senzill del nou disc de Fito Luri

El cantautor reusenc Fito Luri presenta el seu nou treball discogràfic titulat 1440 biorritmes i una taula on hi pot seure tothom, que des de fa uns dies ja està disponible a plataformes digitals com Itunes i Spotify.

La cançó escollida com a primer senzill del disc porta per nom “La taula dels marcianus”.



Fito Luri explica que el nom del nou disc recull l’esperit de les cançons intimistes que l’integren: ”1440 son els minuts que té un dia, i els biorritmes marquen el nostre estat més vital, emocional, intel·lectual, físic... I de vegades en qüestió d’un minut tot pot canviar: vet aquí la grandesa de les coses més petites. I la taula és un instrument meravellós que fem servir les persones per comunicar-nos, compartir, fer sexe, acomiadar-nos, retrobar-nos, discutir, estimar, menjar, llegir, escriure, pensar....i tothom hi seu i tothom s’hi troba”. 1440 biorritmes i una taula on hi pot seure tothom, és el quart disc en solitari del cantautor després d’Aromes, Zoòtrop i Entrepans i mandarines. Anteriorment ha estat integrant dels grups OM i Cafè París, entre d’altres, i el 1999 va ser un dels fundadors de l’orquestra La Padrina, de la que va ser el primer vocalista.

dijous, 1 de maig del 2014

Sitja presenta el seu tercer treball

«Good Laboratory Practices, tercer episodi de la seua persistent i insòlita recerca, sembla haver-los portat al nucli dur d’aquesta gramàtica, la sala de màquines del llenguatge on es troben els aparells codificadors. I ho han aconseguit definint, en primer lloc, una metodologia de treball rigorosa inspirada en els fonaments filosòfics de la Ciència contemporània i posant-la després en pràctica en aqueix think tank artístic que ha resultat ser el Taller d’Interpretacions Intempestives, on s’han dedicat a experimentar sense prejudicis, explorar els seus límits i convertir el discurs en cançons.
És en aquesta darrera fase, el de la pura creació musical, on s’evidencia l’èxit del procés: les cançons s’emancipen ràpidament de mètode i filosofia i esdevenen ens autònoms, càpsules expressives que no necessiten cap explicació addicional per torbar-nos amb la seua bellesa una mica introvertida i taciturna, ensenyorides d’un paisatge sonor perfilat amb llunyanes pulsacions de jota, seguidilla o fandango i traces de pop sedós que completen subtils textures electròniques.

Repúblika Ska s'ho deixa

Després de cinc anys als escenaris, els lleidatans Repúblika Ska han decidit tancar un cicle i dissoldre el grup. Des de Mésdemil els desitgem molta sort amb els nous projcetes!!
Ací vos deixem la carta de comiat que han fet per a tots vosaltres:
“Estimats Republikans i Republikanes,
Ara fa just cinc anys, Repúblika Ska pujàvem a l’escenari per primera vegada al Cafè del Teatre de Lleida, dins el festival Canto Sense Vergonya. Des de llavors, us ben assegurem que no ha passat ni un sol dia sense que els seus membres no hi haguem dedicat una part del nostre temps, ja sigui d’assaig, de telèfon, de concert i carretera o, simplement, de divagacions íntimes o discussions quotidianes entre nosaltres. La gran raó que ens ha dut a entretenir-nos d’aquesta manera no és cap altra que l’enorme satisfacció que sentíem al crear coses noves i intentar parlar a través de la música.