dimarts, 29 de juliol del 2014

Coneix... 'La fília i la fòbia' de Joan Colomo


'La fília i la fòbia' és el quart àlbum en solitari del bandautor vallesà Joan Colomo, i un treball que no sobresurt per una o dues cançons, sinó que és la presa de raó d'un constructor experimentat amb cançons incrustades de poesia urbana. És el yin i el yang d'una obra que parteix del punk, el hardcore i l'underground dels seus orígens musicals, i que ara sona endolcida per melodies que fan somniar, però que estan farcides de lletres que desperten el compromís.
Les dotze peces de Colomo juguen amb una escenografia rockera i elèctrica que ens retorna al seu primer disc, 'Contra todo pronóstico' (2009), però creixen envoltades d'una pàtina màgica i platejada. La fòbia per lluitar contra el pessimisme que envolta els insoportables actes de la humanitat, al costat de la fília que provoquen els discos de Neil Young. La finíssima línia que separa l'amor de l'odi en el camí de la vida.

Descarrega "La Pols", de The New Raemon

El pare s’ha mort. Això és el que ha sentit el Jacob quan ha despenjat el telèfon. Dos minuts més tard ha oblidat del tot aquesta notícia. Se n’ha oblidat tan completament que ni tant sols ho ha comunicat a la seva germana Ruth, amb qui conviu en un pis modest situat al nucli d’una sorollosa ciutat. Aquest és el punt de partida de LA POLS, una obra de teatre protagonitzada per uns personatges que tenen l’esperit violent i apassionat propi de la joventut, una joventut que ja no se sent capaç de sentir res per la desaparició dels seus predecessors. 
LA POLS és l’última obra de la companyia teatral Arcàdia, coproduïda per la SalaFlyhard i la Nau Ivanow i està interpretada per Marta Aran, Laura López, Guillem Motos i escrita i dirigida per Llàtzer Garcia. 

dilluns, 28 de juliol del 2014

Cobla Catalana dels Sons Essencials presenta "Terra d'Espores"

La Cobla Catalana dels Sons Essencials te nou disc: TERRA D'ESPORES i el presenten aquest dimecres 30 de Juliol al Museu d'Història de Catalunya. La cobla sui generis que lidera Marcel Casellas presenta el seu segon treball titulat “terra d’espores”. Després d’haver presentat el primer espectacle arreu del territori, la cobla continua prenent el pols al país amb un repertori esporogen que no deixa indiferent: de la rumba al ball pla, la sardana, ritmes trencats, la jota o el contrapàs, passant per un folk melòdic únic, sorprenent i genuí. Una cobla camaleó on tot s’hi val. Capaç d’adaptar-se a tots els ambients, des d’una festa d’arrel tribal, a una proposta simfònica concertística: el tribal simfònic que ens ofereix aquesta terra d’espores.

Coneix... Mare

Una idea que naix d’un dia assolellat, d’un cel blau i d’unes arrels. Antoni de Cosidos e Iñigo de Spheniscidae donen vida a unes lletres en valencià que parlen sobre la quotidianitat. Música, terrassa, mar i una mica de MARE!

dimecres, 23 de juliol del 2014

València acull el 25 de setembre una jornada de música i debat de suport a Palestina

És urgent i cal que responga la població mundial. Palestina està vivint una autèntica masacre, permesa per la comunitat política internacional. Indiecat, MdI i Música en valencià hem decidit fer un pas endavant i organitzar una jornada dedicada al poble palestí amb l’objectiu de recaptar fons i disminuir lleugerament moltes de les penúries que estan patint per la massacre protagonitzada per Israel. La Sala Matisse de València ha mostrat la seua voluntat de tornar a cedir el seu escenari de forma gratuïta per acollir una sèrie de concerts i taules rodones que convertisquen el dijous 25 de setembre en una “festa” reivindicativa en la que tots i totes aportem una mica del nostre temps per assolir un món menys injust.
Novembre Elèctric, Prozak Soup, Candela Roots, Baraca Folk i The Soca han confirmat ja la seua assitència a una jornada plena de música, compromís i contrainformació.
En els darrers anys, Indiecat ha estat organitzant concerts per ajudar la població sahrauí (amb expedicions en les que es lliuraven les recaptacions de forma directa) però l’actualitat ens duu ara a obligar-nos a donar tot el nostre suport (i treball) a Palestina, una altra de les poblacions oblidades per els dirigents mundials. El balanç de víctimes palestines a conseqüència de l'ofensiva militar israeliana en contra de la Franja de Gaza ha arribat aquest dilluns a la xifra de 500 morts i més de 3.000 ferits, segons l'últim balanç facilitat per les autoritats sanitàries, tal i com recull l'agència palestina de notícies Maan. L'ofensiva contra l'enclavament palestí és la més mortífera contra des del 2008, amb un balanç de més de 200 palestins morts des de l'inici de les operacions terrestres, dijous.

dimecres, 9 de juliol del 2014

Coneix...Impúdics

Impúdics va ser format a La Bòbila (Palafrugell) al Estiu del 2011. Els inicis els van començar en Miquel Álvarez(guitarra/veus) i Ferran Isart(Baixista/veus). Tot i aixi els començaments els van començar amb: Miquel Álvarez a la bateria, Ferran Isart al baix, i un gran amic a la guitarra Martin Knott. En Martin va tindre que marxar al estranjer a estudiar i es varen quedar sense guitarrista. El grup va començar a cambiar, i en Miquel Álvarez es va ficar a tocar la guitarra. Varen compondre alguns temes, però veien que el grup no podia continuar sense un Bateria. Per pura casualitat, van coneixrer en Carles López(Bateria), i li van comentar si volia provar amb el grup, i va acceptar.