divendres, 22 d’agost del 2014

El debut de La Puta i la Ramoneta és "Prunografia"

Gravat a l’Ametlla del Vallès i Riells del Fai entre novembre de 2013 i març de 2014 (excepte la bateria, gravada entre octubre i novembre de 2013 a l’Alquímia d’Estels de Tiana) el primer disc de La Puta i la Ramoneta és "Prunografia". "El nostre estil es basa en el rock sense que per això ens sigui fàcil de definir-lo, ja que les influències que hi reflectim són molt diverses. En tot cas creiem que podem generar un contrapunt contundent, però no barroer, a les tendències més melòdiques actuals", expliquen a Indiecat.

dimarts, 12 d’agost del 2014

Manel acudirà al QFestival en setembre

Dos de les bandes més importants del panorama indie actual, Manel i La Habitación Roja, s'incorporen al cartell del QFestival, que acollirà Alzira el pròxim 19 de setembre. Se sumen així als grups Dorian, Aviador Dro, Clara Plath, Moonflower, Dalamont, Metropol i Helsinki, que ja han confirmat la seua presència, i a una mítica banda internacional que també està previst que actue a Alzira. 
Amb la incorporació d'aquests destacats grups, el QFestival se situa com a festival de referència de la música indie. Manel, que ha sigut número u en vendes a Espanya, presentarà el seu tercer disc en la capital de la Ribera. De la mateixa manera, els valencians de La Habitación Roja també tocaran les peces del seu àlbum més recent. 
Aquest festival, organitzat per l'Ajuntament d'Alzira i el grup Què fem?, presentarà en aquesta edició altres novetats, com els espais musicals en punts de la ciutat diferents a la sala que acull el festival. En aquest sentit, hi haurà acústics o intervencions de dj’s repartits per Alzira.

dimarts, 5 d’agost del 2014

Mª del Mar Bonet, Clara Andrés, Atupa i La Ranamanca encapçalen el cartell del Trovam! Castelló 2014

Quan falten dos mesos curts per a la celebració del Trovam!2014 a Castelló de la Plana, arriben les primeres confirmacions del seu cartell musical: Maria del Mar Bonet, Clara Andrés, Atupa i La Rana Manca, encapçalaran la nòmina d'artistes que comptarà amb una quinzena de grups musicals i un conjunt de professionals que vindran a debatre en torn al futur de les indústries culturals. El Trovam! es celebrarà els dies 2, 3 i 4 d'octubre en 6 espais culturals de Castelló de la Plana: el Paranimf de l'UJI, el Teatre Raval, la Pèrgola, la Llotja del Cànem, la Plaça Santa Clara i el Museu de Belles Arts.
L'encarregada d'inaugurar aquesta fira-festival serà l'artista mallorquina Maria del Mar Bonet, sense dubtes, una de les creadores més reconegudes del paisatge musical mediterrani. Porta des dels anys 1970 donant a conéixer el patrimoni musical de la Mediterrània, enriquint-lo amb cançons pròpies i posant música a textos i poemes d'escriptors de diverses generacions. 

“Imbècil”, primer disc de Prozak Soup

Com vos vam anunciar fa unes setmanes, ja està ací el nou treball de Prozak Soup, el nou projecte de Joan Palomares. Els jove grup de Bellreguard aposta per una nova sonoritat que beu del post-hardcore, la electrónica clàssica i el hip hop crític. De l’edició en format físic, se n’han fet només 50 còpies per als mecenes que van fer realitat el projecte gràcies a les seues aportacions. Es tracta d’una edició artesanal, en forma de vinil, però amb la música inclosa en un USB. Per a la resta de públic, el disc està disponible en format digital als Bandcamp de Mésdemil i de Prozak Soup.

Enderrocks anuncia la seua dissolució en finalitzar la gira del desè aniversari

La banda de heavy rock en valencià Enderrocks ha anunciat que es dissoldrà en acabar la gira del seu desè aniversari. El grup nascut a Riola pren aquesta difícil decisió l’any que compleix una dècada de vida degut a la falta de suport institucional i després de quedar-se fora d’alguns festivals importants, necessaris per la progressió del grup. El grup de la Ribera reprèn la Gira En10rrocks aquest divendres 1 d’agost a Riola i seguirà en actiu fins a finals de 2014.
Enderrocks ha actuat ja dotze vegades aquest any en una gira que ha esdevingut per València, Alacant i Castelló, sent l’últim concert el del passat 11 de juliol a la Sala Blue de Canals. Ara, el grup de música en valencià reprèn l’activitat amb actuacions a l’aire lliure, les primeres que serviran per acomiadar-se dels escenaris. La més propera serà el divendres 1 d’agost a les festes de Riola, mentre que els dies 13 i 17 d’agost actuaran a Fortaleny, sent la primera de les dues cites fortalenyeres un concert extraordinari junt amb la Societat Musical Santa Cecilia de Fortaleny.