dimarts, 17 d’agost de 2010

Qui no coneix Pirat's Sound Sistema?

Pirat's Sound Sistema és un cas atípic i curiós dins el panorama musical català i fins i tot estatal. Es tracta d’un sound system (formació de caire jamaicà, on el punxadiscos s’anomena selector i els cantants deejays) que ha destacat per la seva prolífica carrera: és el primer sound system de l'Estat espanyol en publicar dos àlbums i en realitzar més de 300 concerts al llarg de la seva trajectòria iniciada el ja llunyà any 2001..
La formació barcelonina sempre ha estat estretament vinculada als moviments socials de la ciutat i han mimetitzat la seva trajectòria amb la solidaritat cap a tot tipus de lluites. No tenen pèls a la llengua, i mai han tingut cap problema a l’hora d’emprar el català en la seva faceta artística i de militància musical, esdevenint el primer grup en fer reggae en català des del format del sound system. 
Sempre posant el dit a la nafra, amb mala bava, però amb grans dosis de realisme, proximitat al jovent del carrer i humor desenmascarador. Per una altra banda, han crescut artísticament i ja compten amb una carrera espectacular per una formació del seu estil i format: dos àlbums al carrer, gires inacabables, videoclips, col·laboracions amb altres artistes, presència als mitjans... alhora que participen activament de l’emergent escena reggae a Catalunya i, paradoxalment, han arribat a consagrar-se com una banda solvent, omnipresent i gairebé ineludible en festes majors, escenaris de gran volada, festivals, centres socials. 
Amb Pirat's Sound Sistema la història del panorama musical català cal tornar-se a escriure, doncs la és un cas atípic i curiós en la mesura que s'ha convertit, des d'un estil musical incipient i a hores d'ara minoritari, en un dels grups més populars de la joventut catalana. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada