dissabte, 30 de gener del 2010

Arranca el Rock Penat a La Plana



El BLOC JOVE de La Plana organitza un any més el concurs de música en valencià Rock Penat i amb ell ha programat 5 concerts , un per a cada cap de setmana fins al tradicional concert de les festes de Magdalena amb el qual es tancarà la gira i es donarà la benvinguda a la primavera.
Els concerts tindran lloc a Benicàssim (13 de febrer) , Onda (20 de febrer), Orpesa (27 de febrer), Vila-real (6 de març) i Castelló de la Plana (13 de març).

El festival arrancarà a Benicàssim, al Café El Corb, a partir de les 22:00hrs del 13 de febrer amb la primera semifinal. Els grups que tocaran són: Tirant lo Rock (punk-rock), Malnom (Rock), Josep Lluís Notari (Folk) i Semenèska (ska-latin-punk)

Podeu conèixer més sobre el concurs i els seus participants a Rockpenat.cat


Badalona estrena avui la seva capitalitat de la cultura catalana amb un homenatge a la Nova Cançó

La ciutat de Badalona s'inaugurarà avui com a Capital de la Cultura Catalana 2010 amb un concert gratuït en homenatge als 50 anys de la Nova Cançó, a càrrec del músic Marc Parrot, al pavelló de La Plana i a partir de les 21 hores. A la tarda, des de les 19 hores i al teatre Zorrilla, es farà l'acte institucional d'inauguració, al qual assistiran l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, Mateu Chalmeta, i el president de l'organització de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.

Aquest acte estarà presentat pels periodistes badalonins Lídia Heredia i Joan García Riera i constarà d'actuacions en directe d'artistes nascuts a la ciutat, com el cantant Albert Fibla, l'actriu Cristina Solà, que llegirà poemes d'autors de Badalona, i la ballarina Mónica Cano.

Badalona, el tercer més poblat de Catalunya, acollirà unes setanta de propostes al llarg de l'any, i per primera vegada han estat impulsades per la mateixa ciutadania i les associacions culturals mitjançant un procés participatiu. La capitalitat de la cultura catalana es dirigeix a tot el domini lingüístic català i té com a objectiu ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua catalana i promocionar i projectar el municipi de torn.

divendres, 29 de gener del 2010

Vint anys d’Urbàlia Rurana


Ja fa dues dècades de la creació d’Urbàlia Rurana, i avui, amb 5 discos a les seues esquenes, diversos premis, centenars de concerts a casa i en múltiples països europeus, i el reconeixement de crítica i públic, ha esdevingut una de les formacions fonamentals del folk valencià.

En tot aquest temps, Urbàlia Rurana i els seus membres s’han embarcat en tota mena d’aventures, han fet ballar la gent a les places del nostre país, han enregistrat sengles discs amb el grup català Primera Nota i el músic piemontès Maurizio Martinotti, han col·laborat amb La Romàntica del Saladar en el gran espectacle La vespra i la festa, han interpretat cada any el repertori nadalenc valencià…

Aquest 2010, Urbàlia Rurana ho vol celebrar fent broma de les peripècies del temps passat i convidant els amics i públic en generala una vetlada musical en què es retrobarà amb els seus temes més primerencs i algunes cançons inèdites previstes per a un nou disc. I si el primer concert del grup fou un 9 de febrer de 1990, a Barcelona, en la 3a edició del Festival Tradicionàrius, enguany iniciarà la celebració d’aquest aniversari al mateix lloc, i pràcticament el mateix dia, però 20 anys després: serà el 12 de febrer, al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), en el marc del XXIII Festival Tradicionàrius.

Al següent vídeo els podeu vore en l’actuació conjunta amb la La Romantica del Saladar i Maurizio Martinotti que va tindre lloc al Jardí Botànic de València l’octubre de 2009.



Podeu saber més a: http://www.urbaliarurana.com/ i http://www.lasibilavalenciana.info/
Font: Pica'm

Entreviste a Raydibaum i Anna Roig

Raydibaum està preparant el seu proper disc“La nostra intenció és fer cançons que parlin de la gent”
El grup barceloní Raydibaum ha estat escollit aquest gener com a grup del mes de les Cases de la Música. La formació ha actuat a Mataró, l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Manresa. Demà divendres seran a la sala La Mirona de Salt.



Anna Roig i l'ombre de ton chien actuaran el 3 de febrer a Reus
“La nostra música barreja la cultura francesa i la catalana”
Amor, desamor, una parella d'avis que es troben en una agència matrimonial, una assessina en sèrie... Aquests són alguns dels temes dels que parlen les cançons d'Anna Roig i l'obre de ton chien. Després d'un temps versionant cançons franceses han decidit treure al mercat el primer disc de cançons pròpies. El treball barreja el francès i el català.

Comença el concurs Lliga't que preten descobrir nous músics


Torna el concurs de música jove i en català 'Lliga't'. Un certàmen per a grups de música o solistes dels territoris de llengua catalana. És la primera gran oportunitat en el món de la música. No us la perdeu!

Per a poder participar al Lliga’t a la música caldrà que la meitat dels membres del grup tinguin entre 14 i 18 anys. Els grups o solistes participants podren practicar qualsevol estil. Els participants en el concurs han de presentar un mínim de 3 cançons pròpies (no versions), de les quals, totes hauran de ser en català.

El premi: 1.000 eurus en material musical!

Penja't de Tercera Via i concursa al Lliga't! Sort!
Inscripcions fins el 31 de març de 2010

Més info:
http://www.terceravia.org/lligat

dimecres, 27 de gener del 2010

Concert solidari per Haití


Davant els devastadors efectes del terratrèmol que ha arrasat Haití, des de l'Assemblea de Joves Samarucs vam prendre una iniciativa conjunta amb molts altres, d'organitzar un macro-concert per tal de recollir diners i d'enviar-los a les víctimes del sisme a través de la Creu Roja. Per fer açò, ha sigut necessari el suport que hem rebut de forma totalment desinteressada i incondicional des dels grups de música, autors, amics i companys que ens han ajudat en l'organització i temes tècnics, la Creu Roja, l'Ajuntament de l'Alcúdia i de molta més gent que també deuria estar ací.

Els grups que actuaran són els següents, (tot i això menteniu-se atents a aquesta pàgina i al bloc, poden haver novetats.):

Xavi Castillo
La Raíz
Ender
Rapsodes
Bitches & Peaches
Xopi MC
Gàtaca
121 dB
Kolico
Termofrigidus
Skalissai
Assekes
Dani Miquel
Òscar Briz
Toni de l'Hostal
Pau Alabajos*
Cesk Freixas*
DJs Conill&Pollastre
Col·lectiu ravero Komakino Valencia
I, alguna sorpresa que altra...

* En el cas d'alguns grups no serà una actuació completa, ja que no els és compatible amb els horaris.

El preu de les entrades serà de 10€, i a més la barra serà a preus populars.

Cal destacar que tots els grups actuen de forma desinteressada per tal de recollir diners per a Haití i tots els beneficis que done el concert seran destinats directament a la Creu Roja.

Els propers dies publicarem el cartell i així també aprofitarem per dir-vos els punts de venta on adquirir les entrades i en cas que de no poder assistir, on comprar entrades Fila 0 i a quin preu!

Fins aviat!
http://jovessamarucs.blogspot.com

LES ENTRADES ES PODEN COMPRAR JA A LA WEB DE MÉS DE MIL
http://www.mesdemil.com/tenda.php
Inici:
divendres, 12 / febrer / 2010 a les 20:00
Final:
dissabte, 13 / febrer / 2010 a les 08:00
Lloc:
L'Alcúdia

Nou disc de La Soul Machine


El seu nou treball discogràfic, “Soul.cat”, editat per RGB Suports, és un recull de 10 dels temes que han acompanyat a la pròpia banda i al seu públic durant l’última decada.

La Soul Machine és una gran banda de soul amb deu anys d'història, que interpreta els èxits de la música negra contemporània i de tots els temps. Temes que ja son universals, i que han esdevingut referents musicals de moltes generacions.

La inspiració dels grans Blues Brothers, Otis Redding, James Brown, Aretha Franklyn, o Pierce Sledge, entre d’altres, els portà a crear un espectacle a prova d'avorrits i malganats, apte per a tots els públics i amb una posada en escena impecable, enèrgica i brillant, en que ningú pot resistir-se a la força de la música i el bon rotllo que encomanen els membres de La Soul Machine.

El seu nou treball discogràfic, “Soul.cat”, és el fruit de la reconversió de tota aquesta energia, per portar-nos en format CD, una mostra i un recull de 10 dels temes que han acompanyat a la pròpia banda i al seu públic durant l’última decada, en que la formació ha anat consolidant una base musical, un groove i un exténs repertori de grans clàssics del soul, funky i rythm'n'blues, amb un toc custom.

Aquest disc, editat per RGB Suports, és un regal especial per als seus seguidors i per a tots aquells que en la música hi busquen sentiment i emoció, tot reivindicant un gènere que segueix viu i que ens arriba, de forma renovada, amb una formació sòlida i càlida de músics de casa nostra.

“Soul.cat”. Soul d’allà, fet aquí.

01. Hard to handle
02. Mr. Pitiful
03. Knock on wood
04. My girl
05.Treat her right
06. Sweet home Chicago
07. In the midnight hour
08. Soul man
09.Try a little tenderness
10. Hey Jude

dilluns, 25 de gener del 2010

VerdCel estrena "PetjAdeS", disc-tribut a Raimon


El nou treball de VerdCel es diu ‘PetjAdeS: VerdCel canta a Raimon". A més de ser la darrera proposta musical del grup alcoià, com el mateix nom indica, es tracta d'un disc-tribut al cantant xativí Raimon. El grup ha rodat ja alguns dels temes del nou CD en diversos concerts de pre-restrena. No obstant, el dia 4 a Alacant, dins la Setmana de Música en Valencià organitzat per la Universitat, presenten oficialment el disc al País Valencià. Allà es poden trobar temes del tot nous i versions de nova factura d'alguns dels temes més reconeguts de Raimon com Jo vinc d'un silenci, o Cançó d'Albada.

Una vegada més el treball de VerdCel no es resumeix a un recull de cançons en un disc compacte, sinó que el que preparen ara integra un CD amb les versions de cançons de Raimon, un llibre de còmic i un DVD amb un curtmetratge i diversos documentals. A Alacant, els asistents al concert, podran contemplar l'estrena absoluta de les vídeoprojeccions sobre l'escenari.

Nou video de Gàtaca


PICAP on MUZU

Cesk Freixas al Musica't Badalona


Cesk Freixas arriba al Musica't Badalona 2010 per presentar-nos el seu últim treball "La mà dels qui t'esperen".

Les entrades es poden comprar a Saltamartí Llibres (C/Canonge Baranera 78, Badalona) i el mateix dia del concert a les taquilles del Teatre.

Data: divendres, 29 / gener / 2010
Hora: 21:00 - 22:30
Lloc: Teatre del Círcol (C/Sant Anastasi 2, Badalona)

Més informació a http://www.concerts.cat/

diumenge, 24 de gener del 2010

Coneix...la psicodelia de Sam Destral i descarrega el seu darrer EP


Sam Destral, cantautor indie experimental va nàixer. També va créixer, però pel moment no s’ha reproduït ni mort, fets que retarden la seva fama i reconeixement mundials. Treballant de forma cassolana amb influència de músics com Bob Dylan, Leonard Cohen, Nick Cave, Lluís Llach, Raimon, Pau Riba, Quimi Portet… i bandes com Can, Neu!, Talk Talk, Einstürzende Neubauten, etc, Sam Destral crea i crea compartint els seus fruits per mitjà del seu blog a l’espera de captar l’atenció algun dia, proper o llunyà, d’algun (novament) tipus de públic.

A Indicat us presentem el darrer EP publicat per Sam Destral. Vuit cançons que no arriben als catorze minuts. Al seu MySpace heu pogut conèixer un parell o tres. Ella està morta, llançada amb el seu famós vídeo, després Sermó Líric. Ritual la vau conèixer sota el nom d'Apologia del somni que han decidit robar el nom d'una altra cançó que ha estat mutilada i rebatejada com Quan erem angels. Les altres, tot nou. Aquest cop només tenim dos instrumentals i que serveixen d'introducció als temes que segueixen. Rock psicodèlic, folk, i electrònica (a Dum Dum) hi podeu trobar.

01. Ella està morta
02. Quan erem angels
03. Tot
04. Ritual (instrumental)
05. Sermó Líric. Ritual
06. Si tan sols...
07. Dum Dum (instrumental, tot i que conté veus)
08. Cercles

Link de descàrrega:
21.1 (EP)
Indiecat ha descarregat el treball del blog personal de l'autor.


divendres, 22 de gener del 2010

Te'n cantaré més de mil de Pep Gimeno 'Botifarra' millor disc de folk i noves músiques del 2009 segons la crítica dels Premis Enderrock


Amb el segon disc com a solista, el cantaor de Xàtiva Pep Gimeno ‘Botifarra’ ha assolit definitivament una popularitat que va més enllà dels cercles de la música tradicional i del folk per esdevenir una mena d’emblema de la societat civil valenciana. Es diu Te'n cantaré més de mil (Temps Record), i ha estat considerat per la crítica dels Premis Enderrock el millor disc de folk i noves músiques del 2009. Un motiu d’orgull. I això que ell, això de fer carrera de cantant, no ho veia gaire clar. Els agüelos que t’han transmès totes aquestes cançons de tradició oral, què en pensen del teu èxit? "Si jo no m’ho crec, com s’ho han de creure ells, pobrets! La majoria són morts, però als que tenim la sort de tenir entre nosaltres els vaig dur a la presentació que vàrem fer a Xàtiva a l’octubre. El Tio Alfredo no parava de saludar tothom amb el mocador i de plorar".
Font: Revista Enderrock

Eufòria 5 - Esperança 0 de Mazoni millor disc de pop-rock del 2009 segons la crítica dels Premis Enderrock


El bisbalenc Jaume Pla (Mazoni) consolida el seu projecte musical amb un disc que, tot i haver estat definit com el més complex i menys comercial de la seva carrera, ha estat el que li ha permès arribar amb més força fins al gran públic. Eufòria 5 - Esperança 0 (BankRobber) li ha permès desfermar-se en els més de 50 directes que durant els darrers mesos ha fet arreu del Principat, i ha estat mereixedor del guardó de Millor Disc de Pop-Rock del 2009 segons la crítica dels Premis Enderrock. No sabem si se sent molt eufòric per aquesta decisió de la crítica... "Molt! És un disc que al principi se l’havia titllat de menys accessible que els anteriors, i aquest premi certifica que de mica en mica s’ha anat guanyant l’atenció de l’oient", explica content Mazoni.

dijous, 21 de gener del 2010

Coneix...el folk valencià de Rascanya


El grup de música d’arrel Rascanya, es creà a la primavera de 2007 a l’Horta Nord amb la idea d’aportar un nou gra d’arena en la tasca de fer de la música i el ball tradicional, una activitat habitual en les places dels nostres pobles.

A dia de hui, els integrants de Rascanya es mostren especialment interessats en transportar a les places de ball, músiques i balls de la nostra tradició que sovint han estat exclosos dels balls folks per la seua dificultat.

No obstant això, Rascanya també dedica especial atenció en què siga un projecte obert, influenciat per moltes altres músiques i cultures i sobretot un projecte on no sols càpiguen multitud de balls i melodies sinó també multitud de maneres d’entendre la vida, de sentir i de divertir-se .

El grup Rascanya l’integren: Amparo Navarro: Vents tradicionals, Benjamín Lacruz: Percussions, Francesc Sanchis: Cordes i veu, Pere Ballester: Acordió diatònic i dolçaina, Vicent Manel Martinez: Mestre de ball,

Podeu saber sobre ells al seu web i al seu Myspace

dimecres, 20 de gener del 2010

Coneix...Xazzar


El món de Xazzar comença el setembre de 2005 quan uns estudiants de música decideixen fer un grup per tocar temes originals inspirats en el so de la música klezmer. La primera aparició de Xazzar va ser pels carrers de Vic durant el mercat de música viva de 2005. La reacció del públic va ser tan favorable que va animar als músics a continuar la seva aventura musical. Canvien alguns membres de la banda i des de desembre, amb la formació definitiva, comencen a fer concerts.

Xazzar ha actuat a diversos llocs destacats: al Folksegovia, al Festival de la Sierra (Badajoz), al Festival Etnohelmántica (Salamanca) i al Círculo de Bellas Artes (Madrid) com a guanyadors dels Premis Injuve 2006 per la Creació Jove en la categoria de folk, Com a guanyadors de l'Esclat han participat al Rebrot (Berga) i en el transcurs del concurs de maquetes Sona9 del qual en són guanyadors han participat al Festival de Ritmes Ètnics Paupaterres (Tàrrega), al Mercat de Música Viva de Vic '06 i han tocat a la Sala Razzmatazz 1. També han col·laborat en diversos projectes solidaris com ara el concert Operació Estany (Girona), la Festa del Comerç Just del Born (Bcn), etc. D'altra banda han format part del cartell de Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional de Manresa, el Festival Anòlia d'Igualada i el XX Festival Folk Internacional Tradicionàrius o les festes de la Mercè i han estat seleccionats per actuar en el circuit estatal Artistas en Ruta i a la Fira de Música al Carrer de Vila-seca.

El febrer del 2006 Xazzar va gravar el seu primer disc autoeditat que està disponible des de l'abril. És un recull de nou cançons per acostar-nos al món de Xazzar amb els seus personatges i les seves tonades. El setembre de l'any 2007 Xazzar va gravar el seu primer disc "Que no s'escapin els gossos" amb Kasba Music als estudis de gravació Musiclan. Actualment han acabat de grabar el seu segon cd "Històries desencantades" amb la mateixa discogràfica.
MySpace /Web


dilluns, 18 de gener del 2010

Arriba el II concurs Aborigen a Benissa


Arriba a Benissa la II edició del Concurs Aborigen. Un concurs on poden participar totes les bandes d’arreu del nostre domini lingüístic que canten en valencià. Enguany, però, amb una nova norma, i és que no podran participar els grups que siguen socis be per mitjà de discogràfiques o be individualment de la SGAE.
Amb això l’Assemblea de Joves de Benissa es compromet, un any més amb la música en valencià, i també ara amb la música i cultura lliures. El premi d’aquest any seran 750€, així com una actuació junt a Betagarri i La Kinky Beat amb motiu de les Festes de la Puríssima Xiqueta de Benissa, i al Festaborigen d’enguany que tindrà lloc el 24 de Juliol.

Les bases completes del concurs així com els terminis d’inscripció es poden consultar al Myspace

El So de Sons ja té finalistes


La segona edició del Circuit de Música en Valencià So de Sons ja té clars els protagonistes d’aquesta nova fase. Es tracta de deu grups valencians que oferiran concerts per una série de locals i espais col·laboradors dels País Valencià.
Els grups seleccionats són Xavier Morant i Hugo Mas, com a músics que fan cançó d’autor, Sant Gatxo i Pinka, en l’apartat de Pop i Rock, i Aljub i Artaica, triats per la seua vessant folk i de noves músiques. Finalment, s’ha triat el grup MC Fabre, per ser la formació revelació en l’última edició dels Premis Ovidi de la Música en Valencià. A més a més, s’han seleccionat tres grups de reserva que són: Batà, Desgavell i Lilit i Dionís.

El Circuit de Música en Valencià proporciona als grups una programació d’actuacions estables i que els permetrà donar a conéixer la seua música. La finalitat del circuit és, bàsicament, cobrir un buit que existeix en la programació de música en valencià a les sales privades i d’aquesta manera complementar altres iniciatives com la gira de la FEV, més dirigida a espais oberts. També el fet de consolidar un circuit de música al País Valencià, com altres que ja estan funcionant a altres àmbits (ASSAC a nivell de Catalunya e INJUVE a nivell estat espanyol).

GRAELLA DELS GRUPS SELECCIONATS
Cançó d’Autor
Hugo Mas - www.myspace.com/hugmas
Xavier Morant - www.myspace.com/xavimorant
Batà (reserva) - www.myspace.com/projectebata

Pop/rock
Sant Gatxo - http://www.myspace.com/santgatxo
Pinka - http://www.pinka.cat/
Desgavell (reserva) - http://www.myspace.com/desgavell

Folk i Noves Músiques
Aljub - www.myspace.com/joansamaravilla
Artaica - www.myspace.com/artaica
Lilit i Dionís (reserva) - www.myspace.com/dionisililit

Grup revelació en els Ovidi 2009
MC Fabre - http://www.myspace.com/mcfabre

Info: Pica'm


dissabte, 16 de gener del 2010

Quimi Portet millor artista del 2009 segons la crítica dels Premis Enderrock


Més emoció a les seves lletres, un disc amb més guitarres i millors arranjaments –Viatge a Montserrat (Música Global)–, uns directes de gran qualitat i plena complicitat amb el públic han convertit Quimi Portet en mereixedor del guardó a Millor Artista del 2009 segons la crítica dels Premis Enderrock. Li fa fa il·lusió el premi? "Tothom que es dediqui a la música popular menteix si diu que no l’interessa moltíssim mostrar coses al proïsme, i els premis són una materialització del proïsme", explica l'astre.

Bed & Breakfast d'Els Amics de les Arts, millor disc del 2009 segons la crítica dels Premis Enderrock


Bed & Breakfast (Nòmada 54) és l’explosió definitiva d’Els Amics de les Arts, un grup que hauria pogut guanyar tant en la categoria de pop-folk com en la de cançó-pop, i que gràcies a la força de les lletres i melodies ha merescut el màxim reconeixement dels Premis Enderrock de la crítica: el del millor disc del 2009 a més del millor disc de cançó d'autor.


"Som quatre cantautors d’habitació que compartien pis i un dia es van trobar en un menjador. Vam posar idees en comú i vam muntar un grup amb quatre cantants. La quotidianitat de les lletres ens acosta al vessant costumista i irònic d’alguns dels cantautors", explica la banda, que ha celebrat amb eufòria aquest reconeixement. Bed & Breakfast és un disc on Els Amics de les Arts fan honor a una de les seves millors virtuds: saber parlar alhora de Paul Auster, cantautors i futbol sense que grinyoli, i afegir-hi tornades tan senzilles com divertides. Jugant amb el factor proximitat, sumant-li el co-protagonisme dels quatre components, han aconseguit després de molts mesos de dedicació fer una feina molt ben feta, i plasmada amb un grapat de bones cançons.

dimecres, 13 de gener del 2010

"Per alguna raó la premsa ens tracta molt bé" - Entrevista a 121db


Ramón Marrades, Víctor Moya i Albert Belda formen un dels grups amb major projecció de la nostra latent música valenciana, 121db. Les seues sòlides cançons ja es pogueren escoltar amb el seu treball Equilater però en 2009 ens regalaren Assaig/Error, una autèntica delícia que ens il•lusiona... Que bona música es fa al nostre país!!!


- Les crítiques del primer llarg deien que era massa trist i heu dissenyat un Assaig/Error optimista i positiu. Amb tanta cura observeu les critiques dels mitjans?
- És cert que els mitjans deien que Equilàter era un disc trist, però no sé si “massa” trist és passar-se un pel. No crec que els mitjans tinguen molta influència en allò que fem, en tot cas, influeixen les reaccions de la gent. Els dos discos son fruïts d’estats d’ànim. Fa dos anys estàvem eixint de l’adolescència i ho veiem tot més negre, ara tal vegada pensem en proposta més que en protesta i transmetem més il•lusió i més alegria. De totes maneres pense que ni Equilàter és un disc tan fosc ni Assaig/Error és com focs artificials, són dos cares de la mateixa moneda. El segon instrumentalment potser més alegre però en general les lletres mantenen l’amargor.

- No es queixareu de l’acceptació que ha tingut entre els crítics Assaig/Error
- Després d’haver-nos gastat més diners en suborns que no en gravar el disc tampoc és per a tant. Però sí, és cert. Per alguna raó la premsa ens tracta molt bé, igual és que no ho fem malament del tot…

- Les col•laboracions musicals van des de la d’Eric Fuentes de The Unfynished Symphathy fins Rosa Luxemburg, Xavi Sarrià d’Obrint Pas a Sergio Fernández del grup madrileny Sin Rumba. No són broma les aportacions externes…
- Tenim sort que formar part del món de la música ens ha permès fer molts i molt bon amics, i tots els que apareixen al disc ho són. Unfinished Symathy són un dels referents del rock alternatiu, Rosa Luxemburg representen un dels presents més interessants de la música en català, d’Obrint Pas són els desencadenants de tota la moguda, i Sin Rumbo són uns músics joves que ja omplin sales arreu de tot l’Estat. Cap queixa!

- Us encaixen en el pop, el rock, el hardcore melòdic, el emocore o el punk. No seria millor deixar-se de genèrics i dir que feu música 121db?
- Al final serà que estem en la interacció de tot això (realment són variants que es toquen). Apostem per l’estil 121dB!

- Quines són les vostres influències més directes?

- Cada membre del grup té les seues pròpies influències. Però tenim en comú el rock alternatiu de guitarres. Des del postharcore de Fugazi al pop-punk i l’emocore dels 90. De Texas is The Reason, The Get Up Kids o Samiam fins a Weezer i l’indie actual (Biffy Clyro, Nada Surf, Kings Of Leon…). Però cada vegada escoltem coses més diverses.

- Per a vosaltres cantar en català suposa un plus doncs l’oferta en aquest tipus de música és pràcticament inexistent...
- A vegades jugar sol en una piscina no és massa divertit. Però per sort hi ha molta gent també que, encara que no estiga habituada a sentir música en català, li agrada allò que fem.
- Existeix ja un mercat de música en valencià allunyat de la bandera?
- Si existeix és embrionari. Però m’agradaria afegir una cosa: la música en valencià no és un estil. Hi ha un escena de rock alternatiu que funciona a nivell underground amb grups com el nostre, independentment de la llengua en que canten.

- On podem veure pròximament el vostre explosiu directe?
- El 30 de gener a la Sala l’Assaig de Massanassa, el 13 de febrer a Castelló i en març farem un concert gran per ací i després anirem de gira per Euskal Herria. I en no res estrenem nou videoclip!

dimarts, 12 de gener del 2010

Vidres a la Sang presenta el seu tercer disc


Vidres a la Sang, el grup de black i death mètal de Terrassa ha publicat Som (Xtreem Music, 2009), el seu tercer disc. Eloi Boucherie, cantant i guitarrista de la formació, reflexiona: “Després d’uns anys treballant hem arribat a un nivell de maduresa compositiva i humana que hem volgut plasmar en aquest disc”. Després d’haver musicat Martí i Pol, ara la majoria de les lletres són del mateix Boucherie, a excepció de “No tornaré a ser jove”, adaptació de “No volveré a ser joven” de Jaime Gil de Biedma. “Som té un tempo pausat, hem apostat més per la contundència i menys per la velocitat. Hem volgut crear atmosferes i estructures més complexes”, explica Boucherie.

MySpace
Font: Enderrock

diumenge, 10 de gener del 2010

Coneix...Sedaiós i el seu treball "Resolen Problemes"


Refinats, afrancesats, urbans, brillants i lluminosos com la primavera. Així són Sedaiós, un grup de Barcelona del que ens enorgullim omplir-nos la boca. La seva música respon a tots aquests adjectius amb la frescor del debut Resolen problemes, on se serveixen del català i el francès (i l'anglès de forma testimonial) per a embastar aquesta sort de pop de càmera que Stuart Murdoch signaria amb els ulls tancats per al seu àlbum d'inspiració gal·la. Canten a l'optimisme, a l'amor i a la cotidianetat, en un registre en el qual no ens hauríem imaginat a gent com Cristian Pallejà de Nisei o Jordi Irizar, company de viatge de L'Estrella de David i Joe Crepúsculo, així com en Giulia y los Tellarini. Completen el quartet Gaia Bihr i Elena Martín. Resolen problemes és, a més, el primer treball de Gandula, associació cultural de creació recent per a això de la publicació de discos independents en edicions cuidades.

divendres, 8 de gener del 2010

Joan Masdéu i Miquel Abras junts en concert


Joan Masdéu i Miquel Abras uneixen les seves veus en un espectacle deliciós i intimista on els dos artistes catalans es canten mútuament les seves cançons acompanyats únicament de les seves guitarres acústiques en aquesta proposta de petit format. Un exquisit repertori vertebrat amb algunes de les seves millors cançons que esdevé un interessant punt de trobada entre els dos autors gràcies a la suma dels matisos i de la personalitat artística de cadascun dels dos intèrprets i aportant-se l’un a l’altre el millor d’ells mateixos.

Joan Masdéu
Més de disset anys ininterromputs als escenaris com a cantant i compositor de WHISKYN’S, nou discos editats i més de cinc-cents concerts a les esquenes amb una de les bandes de pop més importants dels darrers vint anys a Catalunya avalen la seva trajectòria artística. Actualment, Masdéu, acaba de publicar juntament amb WHISKYN’S l’àlbum antològic “Tres-cents seixanta graus”, un treball de doble volum cd+dvd on es recopilen les millors cançons de la banda i un documental que repassa la trajectòria del grup. Paralel.lament, el músic ja treballa en noves cançons per al seu primer disc en solitari que ha de veure la llum durant el proper any 2010.

Miquel Abras
Amb dos discos al mercat ha estat guardonat amb 3 dels prestigiosos premis Enderrock 09’ a millor disc, millor artista i millor lletra per votació popular i també a millor disc Català de l’any pels oients de Rne radio4. Actualment, Miquel Abras està immes en la gravació del que serà el seu tercer disc d’estudi.

Data: divendres, 15 / gener / 2010
Hora: 21:00 - 22:35
Lloc: Teatre del Círcol /carrer de Sant Anastasi,2 (davant Ajuntament) - Badalona
ENTRADA:10 EUROS

dijous, 7 de gener del 2010

Tres artistes de Batall Produccions estan en el millor moment de la seva música

Tres artistes representats per Batall Produccions, de Valls, es troben en plena forma. Roger Mas, amb les Cançons tel·lúriques, ha triomfat en la seva presentació a l'auditori de Girona. El solsonenc va deixar clar què l'ha dut a ser considerat l'autor d'un dels cinquanta millors discos de la dècada en l'àmbit estatal. Dues tandes de bisos no van ser suficients, i sol amb la guitarra Mas va tornar a sortir a l'escenari per rebre les felicitacions d'un públic que l'esperava dempeus.
En els premis Enderrock, el grup Txala i la cantant Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, adscrits a Batall, han estat nominats en els apartats de folk/tradicional i pop/rock respectivament. Per a les dues formacions, la nominació obre les portes al reconeixement del seu estil particular.
I Maitips, també
La banda de ska Maitips, creada a l'Alt Camp, és un altre dels grups nominats als premis Enderrock 2009.

dimecres, 6 de gener del 2010

Bikimel debuta amb Stat Jònic


La cantautora vallesana Bikimel, premi Èxit del concurs Sona 9 de 2007, debuta amb el treball Stat Jònic (Temps Record, 2009). Bikimel explica que Stat Jònic "és l'estat d'ànim de quan estàs atrapat en una sitaució de transició". La cantautora Vicky de Clascà va començar a gravar el disc el setembre de 2008 i ha passat gairebé un any enllestint la producció. "Ha estat com un exercici. Tenia una idea d'un so quan vaig començar a fer el disc, però al final el resultat ha estat un altre. Quan vam acabar de gravar-lo no n'estava prou convençuda i he afegit alguns retocs". La producció ha anat a càrrec de Ricky Falkner (Love of Lesbian). "Té les idees molt clares, en el disc també toca i s'hi ha implicat molt". A Stat Jònic també hi podem sentir el bateria Xavi Molero (Sanpedro) i el guitarrista Aleix Garriga.

Videoclips...



dilluns, 4 de gener del 2010

El quartet barceloní Manel, presenta el seu primer treball a València


El quartet barceloní, Manel, un fenomen musical en català, actuarà el dia 9 de gener a València i serà la seva segona actuació a aquesta ciutat en aquesta gira. Més enllà de fronteres idiomàtiques, conjuntures sociopolítiques i disquisicions estètiques, Manel són, senzillament, el que els aficionats al pop estaven esperant. En menys de divuit mesos, el quartet barceloní no només ha aconseguit col·locar el seu debut en la totalitat de les llistes amb els millors discos de l'any que cada gener, acostuma a publicar la premsa especialitzada, sinó que s'ha convertit en la banda de substrat independent que més ha tocat en directe al llarg del 2009.
Àlbum de l'any per a la revista «Enderrock», tercer en les classificacions de «Rockdelux» i «El Periódico» i setè en la de «MondoSonoro», Els millors professors europeus (Discmedi, 2008) va sorprendre a finals del 2008 gràcies a un cançoner ben concebut i millor acabat. Amb una maduresa pràcticament impossible en un grup novell, Guillem Gisbert (ukelele i veu), Roger Padilla (guitarra i veu), Martí Maymó (baix i veu) i Arnau Vallvé (bateria i veu) parlen de dones estrangeres amb avis bigotuts, de mestres en el noble art de fer el nus a la corbata i de botigues de ceràmica on la vida canvia per sempre. I ho fan sense imposar límits a una paleta d'instruments que, en estudi, comprèn secció de vents i quartet de corda i, a un escenari enamoren combinant ukeleles i bases electròniques, clarinets i panderetes, banjos i melodies xiulades.
El concert del dia 9 al Palau de la Música de València serà l'última oportunitat de veure els Manel a aquesta zona, ja que finalitzen la seva primera gira amb dos plens al Palau de la Música de Barcelona els dies 15 i 18 de gener.
Font: ElPunt

diumenge, 3 de gener del 2010

Tarannà torna amb 'Pintades d'amor i de guerra'

Tot recordant l'essència d'un dels títols d'Eduardo Galeano, el grup Tarannà acaba de publicar el seu segon disc, centrat en el binomi amor-conflicte i marcat per un estil musical lliure, a cavall entre el jazz i la cançó: 'Pintades d'amor i de guerra' (Bankrobber, 2009). El pare de la majoria de músiques i lletres del disc és el saxofonista Sisu Coromina, que també toca amb Sanjosex i que havia posat saxòfon a algunes cançons de Mazoni.

Completen el grup Sabina Witt (veu), Jordi Sànchez (baix i contrabaix), Carles Pedragosa (piano), Ruth Barberán (trompeta) i Diego Pedragosa (saxo tenor). Tots plegats presenten una proposta lliure d'etiquetes plasmada ara en les vuit cançons del nou disc.
Des d'un amor que no perd de vista les trinxeres, Tarannà llança un disc en què predominen les melodies d'inspiració jazzística i en què les lletres fan tocar de peus a terra, amb referències a conflictes socials com, per exemple, els avalots als suburbis francesos.

Ton Rulló i la Pegebanda presenten Menja i Calla!

Des de fa temps Ton Rulló està treballant en la recuperació de textos i cançons dels segles XVII, XVIII, XIX i principis del XX, i composant temes de collita pròpia. Juntament amb en Jordi Pegenaute que té cura dels arranjaments musicals i del so de les seves guitarres punyents, amb l’Anjel Salanueva rellevant músic que toca amb un gust exquisit la mandolina i mandola, i la Karina Vizcaino, amb una personal i sugerent veu, formen la Pegebanda.

Tots plegats han creat un espectacle musical des d’una òptica absolutament contemporània, però alhora extremadament respectuosa amb el seu contingut i el seu sentit tradicional, essent composicions influenciades per les músiques de l’entorn, del Mediterrani i d’Amèrica Llatina, amb càlides harmonies vocals i sonoritats morisques que són un clar exponent de les músiques del món. En els treballs editats fins ara “Fora lo Dogal!” (2007) i “Menja i Calla!” (2009) hi podem trobar un mosaic de cançons recollides en gran part per persones grans, la transmissió de les quals ha estat fins ara oral i reflexen la manera de viure i sentir dels nostres avantpassats, com són: les cançons de bressol, de bandolers, tocs de festa i ball, de pandero i d’ altres que dibuixen situacions de la nostra història.

VerdCel preparen un CD, un còmic i un DVD dedicats a Raimon

VerdCel preparen per al febrer PetjAdeS (Temps Record), un CD, còmic i DVD dedicats a Raimon. “No té intenció de ser biogràfic, cronològic o objectiu, sinó la nostra recreació, una obra a partir de l’obra”, explica el cantant Alfons Olmo.

Així se sumen a l’aniversari de la Nova Cançó, amb un CD amb “el món de Raimon al cel dels VerdCel”, un DVD amb un curt i dos docus inèdits de l’època —D’un temps, d’un país (Llorenç Soler) i Raimon ’65 / Som (Carles Duran)— i un còmic “sobre la seua vida i la seua carrera”.
Font: Enderrock

Vuit debuten amb Un dia qualsevol


Un dia qualsevol (Picap, 2009) és el primer disc de Vuit. El cantant Carlos Martínez explica: “Només fa vuit mesos que estàvem amb en Ramon J. Hernández (col·laborador i productor) asseguts al sofà de casa, i vam fer la cançó “Júlia”, i seguit “Cada cop”, “Ara”... Ara sona a les ràdios, fem promo i la frase de tothom és ‘no ens ho esperàvem’. “Hem omplert un buit, fem un estil de pop-rock que encara no s’ha fet en català. És diferent. Hi ha màgia.”

Vuit neixen al 2009 entre Cunit i Barcelona, de la ma d'en Carlos (veu i guitarra) i l'Óscar (bateria), que ràpidament es reforcen amb en Llorenç (baix i coros). A principis de 2009 graven una maqueta que els obre la porta a l'edició del seu primer LP, anomenat "Un Dia Qualsevol". Temes càlids i melangiosos, compromesos i emotius són els que caracteritzen a la banda catalana. El bo i millor del pop-rock amb pinzellades de rock alternatiu, i el toc particular i innovador de Vuit recorden per moments a The Fray, One Republic, Snow Patrol o Keane... ocupant d'aquesta manera un panorama que a Catalunya encara ningú no havia cobert.

Web
MySpace

divendres, 1 de gener del 2010

Tastautors 2010

El 15 de Gener comença a Cardedeu una nova Edició del Festival Tastautors. En aquesta edició compten amb artistes com: La increïble història de Carles Carolina, Delên, Menaix a Truà i Quimi Portet, entre d'altres.

"Jo tasto, tu tastes, ella tasta; nosaltres tastem, vosaltres tasteu, ells tasten. Tothom qui voldrà venir en tastarà. És una recepta màgica feta d'il·lusió i de notes musicals; de veus, de Montseny i de país; i de gent d'ací i també de més enllà. Perquè el Tastautors no és res més que un cicle de músiques de petit format que neix de l'entorn i viu per a l'entorn. És aquell combinat de qualitat que vol trobar un espai al seu espai, de Salses a Guardamar i de Fraga a l'Alguer, per a esdevenir una oportunitat per a tots aquells intèrprets que, en un país amb una cultura lliure, per la seva vàlua serien presents als mitjans sense cap mena de dificultat si cantaven en la llengua d'aquella terra. Com que als Països Catalans, tanmateix, tot està per fer i encara tot és possible, lletra i música s'uneixen i ens fan un regal: la possibilitat de seguir avançant en la construcció d'una societat lliure, culta, desvetllada i feliç. Apagueu els llums, encengueu les espelmetes. Comença el concert..."

Manel, Els Pets i Antònia Font, novetats discogràfiques de 2010

Aquest 2010 que tot just comença depararà nous llançaments amb material inèdit d’alguns dels principals protagonistes musicals de l'esclat creatiu que està vivint la música en català. Estaran d’estrena, amb discos que en la majoria dels casos apunten a gir musical, Els Pets, Lax’n’Busto, Gossos, Cris Juanico, Obrint Pas, Roger Mas, Antònia Font o La Carrau. També tindran la seva revàlida en forma de segon disc alguns dels debuts més sonats de fa dos  anys com Ix!, La Brigada, Teràpia de Shock i Manel.
En els límits de la cançó d’autor i el pop independent, s’hi troben un seguit de novetats d’artistes que han capitalitzat premis i reconeixements com Canimas, Sanjosex, Mishima o VerdCel, a qui també acompanyarà Erm i el seu tercer disc. Un cop tancada l’etapa amb Whiskyn’s, el seu cantant i compositor, Joan Masdéu encetarà amb un primer disc el seu periple en solitari. Amb l’aval del Concurs de maquetes Sona 9, la màquina promocional de grups emergents d’on han sortit els ja citats Manel, apareixeran els discos dels tres finalistes del 2009, Mine!, Estúpida Erikah I Minimal, i de tres guanyadors pretèrits Rauxa, Miquel Abras i L'Atelier. I finalment, s’espera que aquest 2010 sigui per fí l’any d’aparició de l’anunciadíssim nou treball de Josep Puntí.
Font: Enderrock

RAYDIBAUM "El Pop ha mort"