dijous, 26 d’abril del 2012

Naia recorda Guillem Agulló

Naia oferí dissabte passat a Burjassot, en Ca Bassot, un concert en memòria de Guillem Agulló. Per a encetar el recital, la formació valenciana escollí el poema de Vicent Andrés Estellés Vora el barranc del Carraixet. "És la cançó amb què homenatgem Guillem i totes aquelles persones víctimes de la intolerància", digué Josep Alemany, veu i guitarra del grup. A més de musicar textos propis i de l'autor del Mural del País Valencià, Naia també inclou al repertori la poesia de Marc Granell i de Ramon Guillem. I, amb originalitat, igualment recrea composicions d'altres cantants, com Parlant-me de tu, de Raimon, i Menuda, d'Ovidi Montllor.
Durant l'actuació els músics interpretaren alguns temes del seu disc Joc d'emocions, com per exemple El gegant -una havanera típica del Maestrat-, Contracorrent i la que dóna nom al citat treball. El seu estil fusiona el pop amb ritmes tradicionals autòctons i de fora. Cants de batre i de ximbomba, boleros i reggae, entre altres gèneres dispars, arribaren ben garbellats al públic que omplia la sala. 
A mitjan concert, Naia estrenà en exclusiva un parell de cançons. "Acaben d'eixir del forn i encara no tenen títol", explicà el vocalista mentre presentava la resta de la banda: Marc Torner a les guitarres, Maria Estrada al clarinet, Loyda Navarro al baix i Quim Sanç al llaüt i el guitarró. 
Per a l'ocasió, el grup decidí batejar els nous temes de forma genèrica, Havanera i Rumba, cosa que la concurrència celebrà amb un fort aplaudiment. Ja cap al final els artistes versionaren una cançó emblemàtica d'Ovidi Montllor amb lletra d'Estellés, M'aclame a tu, la tornada del qual -"i en arribar al terme entonaré / els precs dels béns que em retornaves sempre"- alguns espectadors corejaren. Dos decasíl·labs estellesians per a expressar "aquest amor salvatge d'un país".
Després d'un sopar popular, tingué lloc la projecció del documental La tortura en Euskal Herria, de l'ONG Grup contra la Tortura al País Basc. Amb estes activitats l'Associació Cultural Bassot completà les jornades que cada ?abril organitza en record de Guillem Agulló.
V. Ruiz (Levante-EMV)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada