dissabte, 5 de setembre del 2009

Coneix...121db


121dB (cent vint-i-un decibels) va néixer a la ciutat de València a l'any 2004, però no fou fins a l'octubre de 2005 quan presentaren la seua primera maqueta "Somnis Rebels" seguida en la tardor de 2006 per l'EP "Canvis i conseqüències".
En aquest temps han estat preseleccionats per a l'Enganxa't a la Música, finalistes al II Tirant de Rock de la Marina, guanyadors del VII Circuit de Música en Valencià organitzat pel Consell de la Joventut de València, del Premi Ovidi Montllor del Col·lectiu de Músics en Valencià al millor grup revelació i han arribat a semifinals del prestigiós concurs Sona9.

http://www.myspace.com/cent21db

"Mentre hi continuï havent joves descontents amb la realitat que els envolta, el punk segirà viu, amb els seus alts i baixos de popularitat i el seu contacte amb les tendències musicals de cada moment.

Tot i el desencís existencial, aquest trio del País Valencià es pot mostrar satisfet: després d'un 2007 mogut en què han participat al Sona9 i han signat pel segell basc GOR Diskak, el resultat és un primer CD veritablement efectiu. Directes i sense fissures, 121dB guanyen força crèdit amb Equilàter, un disc sense experiments i que va per feina: guitarres distorsionades que creen coixins de soroll i uns puntejos de baix melòdic que obren nous espais a l'emotivitat d'uns The Cure primerencs o una New Order –o de l'escena indie d'aquí (The Unfinished Sympathy) i d'allà (Nada Surf)-. Només una limitada paleta de sons i colors, inherent a l'estil, llasta el conjunt. Sinfonia de soroll melòdic en píndoles de tres i quatre minuts, que deixaran satisfets els aficionats al punk més evocatiu."

Conrad Vallverdú. Enderrock.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada