dilluns, 22 de març del 2010

Raimon celebra els 50 anys d''Al vent' amb un concert antològic a l'Auditori de Barcelona

El cantautor Raimon actuarà el 25 de març a l'Auditori de Barcelona, en un recital antològic que servirà per celebrar els 50 anys de la Nova Cançó, els mateixos que té 'Al vent', una de les primeres i més emblemàtiques cançons del músic valencià. El concert, emmarcat en el XV Festival Barnasants, té les entrades exhaurides.
   Serà una "rebosteria selecta" de tota la seva obra amb temes imprescindibles a la seva carrera, com 'Diguem no', 'Jo vinc d'un silenci' i 'Veles e vents' i amb cançons noves que donaran forma a un nou àlbum que es publicarà a final d'aquest any o a començament de 2011, segons ha assegurat avui l'artista.
   "No sé explicar les cançons, les cançons s'escolten", ha dit l'artista referint-se a les seves noves creacions, temes com 'Punxa de temps' i 'Bagdad 91', que sonaran a Barcelona per primera vegada abans de ser recollits en un disc molt esperat per al qual Raimon estudia tres títols: 'Punxa de temps', 'Rellotge d'emocions' i un tercer que no ha volgut revelar.
   En el concert també sonaran els versos d'Ausiàs March, Roís de Corella, Jaume Roig i altres autors dels segles XV i XVI, així com poemes de Salvador Espriu i Pere Quart, tots ells musicats per Raimon.
   Seran "28 o 30 cançons" estructurades en dues parts, que tindran com a final 'Al vent', una cançó que guarda per als bisos, i a la qual no pot renunciar: "Hi ha unes cançons que les has de cantar a la força, la gent se les ha fet seves, i els cantants hem de donar-los aquest plaer", ha afirmat.
   Raimon no cantava a l'Auditori des del 2004, quan va oferir un concert monogràfic amb tota l'obra de Salvador Espriu. En aquesta ocasió estarà acompanyat a la guitarra per Miquel Blasco i Joan Urpinell; Pau Doménech tocarà el clarinet, i Fernando Serena el contrabaix.
   Recala a Barcelona després del concert que va oferir el 23 de febrer al Teatre Olympia de València organitzat per la Universitat de València, una ciutat en la qual no cantava des de l'any 2000. "No estic a una llista negra, no em truquen i ja està", ha lamentat Raimon, que ha fet extensiu el seu veto al descuit general amb el qual les institucions públiques valencianes tracten els artistes.
   Raimon també tornarà a cantar a París després de quatre anys. Serà en el Gran Amfiteatre de l'Escola de Musicologia de La Sorbona el 14 d'abril.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada