dimecres, 1 de maig del 2013

Descarrega el nou disc d'Aspencat

ASPENCAT torna a la càrrega aquest 2013 amb “Essència”, un nou treball que pretén donar una volta de clau a l’estil reggae-fusió que els ha consolidat com una de les bandes més emergents del panorama de la música en català.  Aquest serà el treball de la maduresa musical de la banda de la Marina Alta. Un disc que arriba després de tres publicacions autoproduïdes, autoeditades (copyleft), autodistribuïdes; i de més de 80 concerts presentant el seu darrer treball “Naixen Primaveres” xafant escenaris de primer ordre com ara el Rototom Sunsplash, l’Acampada Jove, El Feslloch o l’Skaville (Croàcia); compartint escenari amb bandes de la talla d’Obrint Pas, Boikot, Betagarri, Los Chikos del Maíz, La Raíz o Dub Incorporation entre altres.
En els anteriors treballs ASPENCAT pretenia posar de relleu la situació de caos global actual, mossegant allà on més mal fa als vertaders culpables dels salvatges desequilibris socials que es poden palpar cada dia a peu de carrer. En “Essència” el missatge no pot fer altra cosa que endurir-se perquè en la crua realitat, uns pocs acaparen la majoria del pastís deixant només algunes molles, cada vegada menys, a la resta. Cançons de lluita i amor sense eufemismes, ni subterfugis. Cridar a les coses pel seu nom per eliminar els filtres i els vels que ens impedeixen obrir els ulls i arribar així a l’essència de les coses. “Essència” pretén ser l’evolució natural del reggae-fusió característic de la banda. Al ventall d’estils cultivats en els anteriors treballs s’incorpora ara el dub-step amb major presència de greus, sintetitzadors i altres sons electrònics. Deu noves cançons per fer un pas endavant i al mateix temps consolidar el so característic d’ASPENCAT i convertir-lo així en un dels seus principals trets identitaris, juntament amb el missatge.Com ja feren en el passat amb col·laboracions del nivell de Xavi Sarrià (Obrint Pas), Sargento García o la Raíz entre d’altres, en aquesta nova aventura musical ASPENCAT ha comptat amb alguns col·laboradors de luxe com ara Nega (Los Chikos del Maíz), 1101vs13, L.E. Flaco, Bman, Tawas i Ojkar (productor i Mc’s de Dremen), Martin Plan B, Remei, Ximo Escrivà (antic membre del grup) i l’habitual presència d’Àlex Seguí (La Gossa Sorda).
El nou àlbum ha estat possible gràcies a les aportacions de la gent mitjançant la plataforma Verkami. Des d'avui el disc està disponible amb descàrrega directa i gratuïta des de la pàgina web: www.aspencat.org. La producció ha estat una tasca de Mark Dasousa i Pasqu Giner, essent l’Atòmic Studio la base d’operacions de tot el procés d’enregistrament i mescla.
Per a la propera gira 2013, ASPENCAT prepara un directe carregat de sorpreses, dinamisme i força,
que mitjançant la contundència dels greus i sintetitzadors pretén elevar a la màxima potència
el treball de composició i de gravació fet a l’estudi.
PROPERS CONCERTS DE PRESENTACIÓ:
3 Maig MONTAGUT (La Garrotxa)
4 Maig XALÓ (La Marina Alta)
9 Maig VALENCIA (SALA NOISE)
10 Maig ALACANT (SALA THE ONE)
7 Juny BARCELONA (SALA BIKINI)
18 Maig GUARDAMAR (La Safor)
25 Maig ALMUSSAFES (La Ribera)
8 Juny MANRESA (SALA STROIKA)
24 Maig CASTELLÓ DE LA PLANA (SALA ZEPPELIN)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada