dissabte, 7 de gener de 2012

"El Paradís de les paraules", de Carles Dénia, millor disc de 2011 segons Sons

El disc El paradís de les paraules (Comboi Records, 2011), del músic i cantant valencià Carles Dénia, ha estat considerat per la revista Sons com el millor disc de música folk en llengua catalana de l’any 2011.
Aquest treball de Carles Dénia consisteix en la musicació de poetes àrabs valencians compresos entre els segles X i XIII. La traducció dels textos de l'àrab al català ha estat obra del prestigiós poeta valencià Josep Piera, amb l'ajuda del filòleg Josep Gregori. En la part musical, Carles Dénia ha estat acompanyat per una formació de luxe: Efrén López , fundador de L'Ham de foc (cordes tradicionals), Mario Mas, acompanyant habitual de Paco Ibáñez (guitarra), Cristóbal Rentero, del grup de Miquel Gil (cordes tradicionals), Albert Sanz (piano i teclats) i Aleix Tobias, del grup Tactequeté(percussió).
També cal destacar a altres artistes representats per La Sibil·la, com ara Apa (que ha quedat en cinquena posició), Quico El Célio + Pep Gimeno “Botifarra” (setena posició) i Josep Maria Ribelles (desena posició). En els 3 últims anys, 2 artistes representats per La Sibil·la han rebut aquest guardó, fet que converteix a aquesta empresa valenciana en una referència obligada en el panorama de la música folk.

1 comentari: