divendres, 31 de gener del 2014

Orxata presenta un K7 digital i anuncia gira internacional

Els valencians Orxata continuen donant mostres de la seva passió per les tendències més artys, les noves tecnologies i l’electro-política basada en la tecnologia oberta i la filosofia hacker. En aquesta ocasió, Orxata publica una edició limitada de cinc-cents K7s digitals que es podran comprar als seus concerts i a través del seu web www.orxata.tv. Un K7 digital és un reproductor MP3 en forma de caset que té incorporada una targeta de memòria SD i que compta amb un dispositiu magnètic que el fa compatible amb els reproductors de caset clàssics. Ve acompanyat d’un comandament a distància. La tria d’aquest format no és gratuïta, ja que és un dispositiu que, com les cançons d’Orxata, és la conjunció perfecta entre la tecnologia dels 90 i la d’avui en dia. Els valencians creen el seu propi estil, que tant beu de la música bacalao com dels estils de la nova electrònica del segle XXI com el moombathon o el trap.
El seu darrer disc, 3.0 va ser enregistrat a Reykjavík (Islàndia) a finals de 2011, on també van rodar el curt TOT, amb paisatges futuristes de l’illa, que va ser dirigit per l’artista Pacosan i el fotògraf internacional relacionat amb Cindy Crawford, Michael Schumacher o Michael Phelps, Xepo WS. Paral·lelament, al llarg de 2012 i 2013 s’ha estrenat una trilogia de clips entre els que destaca la versió moombahton de la cançó “Hi ha los” realitzat pel videoartista MARTÍ des de Berlín (20.000 reproduccions) o “Colp a Colp” que és un homenatge a les tecnologies obertes, que en tan sols una setmana ha estat reproduït 10.000 vegades.
A nivell de remescles, Orxata ha treballat amb dos dels productors més interessants de l’escena electrònica valenciana actual: PlanB, que ha fet un mashup de tot el disc 3.0, i Soniye Muzik, que ha remesclat el tema “Colp a colp” en clau de trap, per l’EP 3.1, que els valencians van publicar ara fa uns mesos. La publicació del seu tercer disc, 3.0, que van gravar a Islàndia l’octubre de 2011, ha encetat una de les etapes més creatives i exitoses dels valencians Orxata. Aquesta etapa dolça dels de
València queda pal·lesa en la unanimitat de les crítiques de la premsa especialitzada i de la seixantena de concerts que el grup ha fet per tot la geografia espanyola i França. Tot just ara, Orxata plega durant dos mesos per dedicar-se a preparar material nou que veurà la llum a partir de febrer de l’any vinent.

GIRA INTERNACIONAL FEBRER MARÇ 2014
27 de febrer. Marsella. França
28 de febrer. Dijon. França
1 de març. Lyon. França
4 de març. Mainz. Alemanya
6 de març. Berlin. Alemanya
7 de març. Hamburg. Alemanya
8 de març. Lieja. Bèlgica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada