diumenge, 26 d’octubre del 2014

Som de ponent, segon disc d'Ali Farnat

El grup de Quart de Poblet Ali Farnat ens presenta el seu segon treball discogràfic que porta per títol Som de Ponent: 8 cançons on podem trobar una bona mostra del que és Ali farnat, una banda de ska fusionado amb ritmes tradicionals valencians i mediterranis amb tocs de la música balcànica. El grup naix en 2008,quan músics provinents d’altres formacions musicals desaparegudes recentment, com ara Skaparapid, Escaramussa Folk o Fuzio Musikistaro, decideixen unir-se i crear esta nova banda que gràcies a la trajectòria dels seus integrants passa a ser exemple de fusió d'estils. I d'ahí també el nom del grup, que sorgeix de la unió de la paraula Ali, part de l'expressió “Fer ali” (1. Fer ali: avenir-se dues o algunes persones, pel seu geni, o entendre's i ajudar-se mútuament per a realitzar algun propòsit: 2. segurament postverbal de aliar, com desvari, canvi, nunci, etc) i la paraula Farnat (sinònim de mescla, barreja). Ali farnat, és doncs una expressió inventada que vol plasmar el concepte de grup per a barrejar estils.
Al disc, trobem cançons com l'homònima “Som de Ponent”on el grup fa un recorregut per tot allò que uneix als pobles que compartim la Mar Mediterrània. També hi trobem sonoritats balcàniques com als temes “Mambalcànic”, “El que està passant” o “El deu”, ritmes jamaicans en “Qui guanya?” o “El menjar local”, i fusions amb cançons tradicionals valencianes com la Cercavila de Bocairent. Es tracta de cançons instrumentals i cançons cantades en valencià que parlen de coses quotidianes, de lluites, d’esperances… En definitiva, són cançons per gaudir ballant i reflexionant alhora.
Ali Farnat són: Esteban (bateria), Pau (baix), Raquel (veu), Migue (trombó), Txoni (trompeta) i Eladio (sac de gemecs, flautes, dolçaina , gralla i acordió).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada