divendres, 31 de gener del 2014

Orxata presenta un K7 digital i anuncia gira internacional

Els valencians Orxata continuen donant mostres de la seva passió per les tendències més artys, les noves tecnologies i l’electro-política basada en la tecnologia oberta i la filosofia hacker. En aquesta ocasió, Orxata publica una edició limitada de cinc-cents K7s digitals que es podran comprar als seus concerts i a través del seu web www.orxata.tv. Un K7 digital és un reproductor MP3 en forma de caset que té incorporada una targeta de memòria SD i que compta amb un dispositiu magnètic que el fa compatible amb els reproductors de caset clàssics. Ve acompanyat d’un comandament a distància. La tria d’aquest format no és gratuïta, ja que és un dispositiu que, com les cançons d’Orxata, és la conjunció perfecta entre la tecnologia dels 90 i la d’avui en dia. Els valencians creen el seu propi estil, que tant beu de la música bacalao com dels estils de la nova electrònica del segle XXI com el moombathon o el trap.
El seu darrer disc, 3.0 va ser enregistrat a Reykjavík (Islàndia) a finals de 2011, on també van rodar el curt TOT, amb paisatges futuristes de l’illa, que va ser dirigit per l’artista Pacosan i el fotògraf internacional relacionat amb Cindy Crawford, Michael Schumacher o Michael Phelps, Xepo WS. Paral·lelament, al llarg de 2012 i 2013 s’ha estrenat una trilogia de clips entre els que destaca la versió moombahton de la cançó “Hi ha los” realitzat pel videoartista MARTÍ des de Berlín (20.000 reproduccions) o “Colp a Colp” que és un homenatge a les tecnologies obertes, que en tan sols una setmana ha estat reproduït 10.000 vegades.

dimarts, 28 de gener del 2014

Els festivals catalans es bolcaran en la commemoració musical del Tricentenari aquest 2014

Una vintena de festivals de música catalans es bolcaran aquest 2014 en la commemoració del Tricentenari amb la celebració de 14 concerts durant tot l'any amb la participació de músics com Jordi Savall i la seva orquestra Le Concert des Nations, Mouss et Haki, i l'orquestra barroca Vespres d'Arandí, segons ha explicat en roda de premsa al Palau de la Música el comissari Miquel Calçada. Aquests concerts són l'esperit de la celebració, amb una aposta "potent i transversal" que va des del barroc fins al pop rock passant pel jazz, amb la intenció d'arribar a una àmplia tipologia de públic des de l'Empordà fins a la Sènia. El que tenen en comú és fer una commemoració dirigida "a tothom", en una convocatòria oberta a la participació i al descobriment de noves veus, responent a l'essència del Tricentenari, que aspira que cadascú visqui a la seva manera aquesta efemèride.

GENERAL MORAGUES
El reguitzell de concerts començarà amb 'General Moragues: Homenatge 300 anys de cançons de lluita i resistència' a l'Auditori, dels festivals Barnasants i Tradicionàrius, amb la participació de Maria del Mar Bonet, Vicent Torrent, Manolo Miralles, Miquel Gil, els dissolts Al Tall, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Cesk Freixas i Jaume Arnella, entre d'altres. El director del Tradicionàrius, Jordi Fàbregas, ha explicat que l'elecció de Moragas representa la "resistència, dignitat de país i el treball dia a dia", cosa que recorda els canvis que està demanant la societat, amb el lema del Tricentenari 'Érem, som i serem'. Les 'Cançons de Revolta' posaran el 27 de març al Festival Strenes les veus de la primavera àrab al servei de la commemoració amb la interpretació de cants a la llibertat i de revolució de la mà de quatre artistes compromesos políticament amb el seu país, com iEmelMathlouti i Mouss et Hakim --de Zebda--, amb himnes que "posen la pell de gallina", segons ha explicat el director del festival, Xavi Pasqual.

dissabte, 25 de gener del 2014

Coneix... Ull de Vellut

Ull de Vellut és un grup barceloní format per cinc components, Carles (veu i guitarra solista), Helena (sintetitzador), Ferran (guitarra), Aitor (baix) i Sergi (bateria). Els canvis de formació i de direcció musical formen part del tarannà d’un grup que té por d’estar-se quiet. Amb ja cinc anys de vida, el grup ha enregistrat 8 treballs, estilísticament molt diferents entre ells. S’autoprodueixen i enregistren els seus treballs amb mètodes poc convencionals (alguns d’ells amb antigues gravadores Tascam de cinta).
Destaquen d’entre les seves gravacions:
La Curiositat va Matar l’Anna (2009), El Rovell de l’Ou (2012), Illa (2012) i el seu recent single Com un Meteorit/Antibiòtic.
Escolta’ls a:

Lluís Llach trasllada el registre de la seva fundació a la Generalitat

El cantautor català Lluís Llach ha traslladat el registre de la seva fundació, creada el 2010, del Ministeri de Cultura al Protectorat de Fundacions de la Generalitat, segons han assenyalat a Europa Press fonts del departament que dirigeix Germà Gordó. El mes de desembre passat, Llach va iniciar els tràmits burocràtics per canviar el registre i aquesta setmana s'ha formalitzat el trasllat, segons ha informat 'El Punt Avui'. Llach va optar pel registre estatal per optimitzar els recursos econòmics que disposa per posar en marxa una fundació, tenint en compte que el 2010 el tràmit administratiu d'inscripció d'una associació d'aquest tipus costava 30.000 euros segons la llei espanyola i 60.000 si es feia segons la catalana. El canvi del registre estatal al català ho ha possibilitat la modificació de la llei de fundacions catalanes, que ha aprovat el Govern el 2012, i que rebaixa fins a 30.000 euros la quantitat inicial de desemborsament. Segons el mateix diari, la inscripció a Catalunya obligarà també a Llach a fer una petita modificació dels estatuts de la seva fundació per adaptar-los a la legislació catalana.

divendres, 24 de gener del 2014

Comença el Festival Barnasants

El XIX Barnasants Festival de Cançó d'Autor arrencà aquest dijous i durarà fins al 14 d'abril amb la presentació del sisè disc de Dani Flaco, 'Versos i fusta'. Tot i això, el festival tindrà la participació d'un centenar d'artistes com Cesk Freixas, Pau Alabajos, Els Catarres, Andreu Rifé i Maria del Mar Bonet. Dani Flaco tindrà una segona data el 24 de gener. Així, formaran part de l'elenc Cesk Freixas, Paul Alabajos, Feliu Ventura, Els Catarres, Oliva Trencada, Andreu Rifé, Pepet i Marieta, Albert Palomar, la Iaia, Meritxell Gené, Bikimel, Mazoni, Blaumut, Pedro Guerra, al costat de noms emblemàtics de la cançó catalana com Pi de la Serra, Maria del Mar Bonet, Pau Riba, Marina Rossell, Joan Isaac, Cuses, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Sota el lema 'La pàtria és el poble', en la seva tradició reivindicativa, aquest festival continuarà sent una crida a l'"inconformisme" polític i social.
En primer lloc rendirà homenatge al General Moragues en el marc del Tricentenari amb la participació de Maria del Mar Bonet, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Miquel Gil o Rafel Subirachs; el 22 de març rememorarà la Guerra Civil amb un espectacle de cançons, poesia i testimonis amb les veus de Feliu Ventura, Bikimel, Enric Hernàez, Manel Joseph, Rusó Sala, Mike Wild, Dani Caracola i Rosa Luxemburg. Finalment, també recordarà el 40è aniversari de l'assassinat de Salvador Puig Antich presentat per Joan Isaac en un concert especial titulat 'Cançons d'amor i d'anarquia'.

dilluns, 20 de gener del 2014

Enderrocks comença a Castalla la gira del seu 10é aniversari!

Enderrocks compleix 10 anys i els va a celebrar de la millor manera possible, amb una gira que portarà a la banda riberenca per municipis de València, Alacant i Castelló. A l'espera de tancar noves dates, el grup de la Ribera ha anunciat ja deu concerts que tindran lloc entre gener i maig. A més, els heavys valencians segueixen en negociacions per tancar futures dates a Catalunya, les Illes Balears i a Madrid. Per a tots aquests concerts Enderrocks incorpora en les seves files al baixista David Borja, qui substituirà en alguns concerts a Voro Tur. La gira comença aquest dissabte 25 de gener en L’Escarabat d’Or de Castalla (Alacant) i continuarà al febrer en El Asesino (València) i en el Glaçó (Vallada). Al març la banda estarà en La Teulà (Albalat de la Ribera), mentre que a l'abril visitarà la Sala Standby (València) i el Dau al Set (Carcaixent). Al maig Enderrocks actuarà en el Hot Rod Café (Sueca) i a la sala El Gat Penat (Castelló). A més de totes aquestes dates, el grup riberenc també estarà en el Màgic (Tavernes de la Valldigna) i en La Colmena (Ibi, Alacant) en dos concerts que encara no tenen data. En els propers dies es confirmaran més concerts.

Aspencat, Pirat's Sound Sistema, Pellikana i El Trineu Tanoka, al concert de falles

A dos mesos justos de la celebració, Escola Valenciana i Reviscola han anunciat el cartell de la sisena edició del Concert de Falles, que marca l’inici de La Gira d’Escola Valenciana 2014. Des de fa sis anys l’objectiu d’Escola Valenciana ha estat poder oferir al públic jove una opció amb més demanda any rere any: obrir una finestra a la nostra llengua amb música festiva i reivindicativa en el context d’una de les celebracions més rellevants del País Valencià, les Falles. El cartell d’enguany està encapçalat per Aspencat, un grup que actuarà per segona vegada al Concert de Falles. La primera va ser en 2012, amb motiu de la presentació del disc “Inèdit”. El grup de la Marina, que en maig de 2013 va traure al carrerel disc, “Essència”, tornarà als escenaris després d’un merescut temps de descans. No debades, l’any passat va realitzar més de 40 concerts per tot arreu, sempre amb el segell distintiu del seu potent directe, amb unes lletres acurades i reivindicatives.
Pirat’s Sound Sistema presentarà el seu treball “Em bull la sang”. Per al trio de Sants suposa la tornada als escenaris valencians després de més d’un any d’absència a les nostres terres. Serà el moment d’escoltar en directe la potent barreja de reggae, dancehall, rap i drum’n’bass marcada per lletres de carrer que descriuen la quotidianeïtat del jovent del segle XXI.

divendres, 17 de gener del 2014

Mazoni publica dimarts el nou disc 'Sacrifiqueu la princesa'

Mazoni publica el proper dimarts, 21 de gener, el seu nou i esperat disc, Sacrifiqueu la princesa, que inclou 12 noves cançons. Es tracta d'un disc optimista i lluminós on brillen les melodies pop, ara transportades a un paisatge completament nou. Un veritable gir copernicà en el so i la música de Mazoni. No es conforma amb pintar les parets. Ha tirat la casa a terra i n’ha aixecat una de nova. Ha sacrificat la princesa i ara anem per la reina. I la reina és electrònica. La reina enrampa.
Ja pots descobrir a Youtube el primer senzill, La promesa:

Dilluns, preestrena del disc a la Bankrobber Store
El disc arriba a les botigues dimarts però el vespre abans (dilluns 20, a partir de les 18h) ja es podrà aconseguir a la Bankrobber Store (c/ Banyoles, 28, Gràcia, BCB) on Jaume Pla signarà còpies del disc.

Gira de presentació a partir del febrer
21/2 Barcelona Palau de la Música (Sala d'Assaig) ENTRADES
22/2 Barcelona Palau de la Música (Sala d'Assaig) ENTRADES
22/2 Barcelona Palau de la Música (Sala d'Assaig) ENTRADES
23/2 Girona Auditori (Sala de Cambra) ENTRADES
8/3 Lleida Cafè del Teatre
15/3 Torelló Teatre Cirviànum ENTRADES
21/3 Vilafranca del Penedès Teatre Cal Bolet
29/3 Tarragona Sala Zero
5/4 L'Hospitalet de Llobregat Teatre Barrades
27/4 Terrassa Nova Jazz Cava

dimecres, 15 de gener del 2014

El Petit de Cal Eril torna el 7 de febrer a Barcelona

El Petit de Cal Eril torna a Barcelona per actuar el 7 de febrer al Casino l'Aliança del Poblenou. Interpretarà les cançons de l'aclamat doble vinil La figura del buitacompanyat de la banda al complet, secció de vents inclosa, en un concert obert a moltes sorpreses. Les entrades ja estan a la venda per Telentrada. Aquest serà el primer concert de 2014 per El Petit de Cal Eril després que La figura del buit hagi aparegut destacat entre els millors de l'any en els principals mitjans especialitzats i generalistes: Ara, La Vanguardia, El Periódico, Rockdelux, Enderrock, Mondo Sonoro, Catalunya Ràdio, iCatFM, Gent Normal, Núvol, Número Cero, Notodo, Indiespot, Blisstopic, Muzikalia...
El concert al Casino l'Aliança és la primera cita del grup a Barcelona després de protagonitzar el concert de la fàbrica Damm per les festes de la Mercè i d'esgotar entrades, anteriorment, en les quatre nits de presentació a la Sala Beckett.

dilluns, 13 de gener del 2014

Els mallorquins Lost Fills fitxen per Indian Runners

Lost Fills són Pep Toni Ferrer i Joan Cabot i s’uneixen a la família amb ‘Molt BRO‘ i el seu nou disc es publicarà aquest proper març. Segons explica la discogràfica: "En Pep Toni el coneixíem per Oliva Trencada i en Joan de Forces Elèctriques d’Andorra. Pel que fa a Lost Fills, no en teníem ni idea que existien fins que Gent Normal va programar-los amb vàlius a l’Heliogàbal en una festa que organitzaven conjuntament amb 40putes. La cosa era fer un bolo a Barcelona i després jugar el partit de tornada a Palma de Mallorca. La nit per Palma va anar molt bé fins que vàlius va acabar el concert i en Pol va decidir que volia un cigaló de Ron Amazonas(el Ron Amazonas és una beguda mallorquina que si la prens en forma de cigaló té uns efectes similars al de les drogues dures). Com que al Jarana Club no en tenien, en Joan i en Pol van agafar el cotxe per anar-ne a buscar. No van tornar. En Guim, que va perdre el control de la nit, va acabar signant un contracte amb els Lost Fills per el seu pròxim discu".

dissabte, 4 de gener del 2014

La Bundu Band triomfa a Verkami i prepara el seu tercer disc

La Bundu Band ha aconseguit a través de la plataforma Verkami els fons econòmics necessaris per poder treure el seu nou disc "Sembrant Beats, recollint revolució", un disc que combina l’electrònica més actual amb els sons folclòrics de la cultura catalana i el missatge reivindicatiu i de compromís social. La Bundu Band treballarà ara per masteritzar, fer el disseny gràfic i fabricar les còpies d'aquest tercer disc on han participat artistes com Amparo Sànchez (ex Amparanoia), Dremen, Aspencat, La Sra Tomasa o Els Laietans. El disc sortirà als voltants de març i, per tant, seria cap al mes de febrer quan s'enviarien les recompenses avançades als mecenes que han col·laborat.

dijous, 2 de gener del 2014

Ca Vell protagonitza un esplèndid "Decadents"

Decadents és un projecte autoproduit per Ca Vell, i ha estat mereixedor d’una beca KREAS atorgada per l’ajuntament de Girona l’any 2013. Aquest treball pretén reivindicar el moviment Decadentista, la seva repercussió en Terres catalanes -concretament a Girona-, i l’empremta que ha deixat en artistes coetanis o no d’aquest corrent. Vol reivindicar la cabuda del decadentisme dins panorama cultural actual deixant entreveure cert paral·lelisme entre la conjuntura social i política de finals del segle XIX -moment en que apareix el decadentisme- i la actual. Pretén ressuscitar el decadentisme i descobrir les fondes entranyes d’aquest: univers nebulós i esplèndid, caòtic i radiant, prosaic i sublim, sensualista i místic, refinat i bàrbar, modernista i medieval.(S. Rusiñol). 
El projecte se sustenta en l’adaptació i musicació de 6 escrits de tradició decadentista. Els autors escollits han estat; J.M. Roviralta, Josep Carner, Miquel de Palol, Rafael Masó, Apel·les Mestres i Charles Baudelaire (per ordre d’aparició en el cd) Físicament es presenta en un digipack que conté un cd amb 6 temes i un llibret de 20 pàg. on s’hi pot trobar la justificació del projecte, una breu introducció al decadentisme i un comentari sobre l’autor de cada escrit, així com la lletra adaptada. Ha estat enregistrat a Girona entre juliol i octubre de 2013, amb l’assessorament i producció musical de Santos Garcia. Mesclat i masteritzat als estudis de La Marfà de Girona pel mateix Santos Garcia. El disseny, il·lustració i maquetació han anat a càrrec de Cesc Pujol. L’assessorament en temes filològics i decadentistes, així com els escrits del llibret, son gentilesa de Carles Turat. Cal fer esment especial a la participació de La Maria Rosa -veus i teclats- en l’enregistrament del cd.