dijous, 4 de juny del 2009

BREUS: Pep el Botifarra, cançó a Torrent i Mar Aranda & Solatge amb Dèria


Pep el Botifarra, continua treballant en el que serà el segon disc que posa el mercat. Al seu blog acaba de penjar un interessant vídeo on es pot escoltar el material que ha estat gravant per al Te’n cantaré més de mil.

------------------------------------

Des de fa cinc anys, Museu Comarcal de l’Horta Sud “Josep Ferrís March” de Torrent dedica a la cançó valenciana de tradició oral un cicle que enguany inaugurarà amb una conferència i un concert al voltant dels cants de batre valencians.

La conferència inaugural tindrà lloc a les 8 de la vesprada i anirà a càrrec del coordinador del cicle, Josep Vicent Frechina. Després de sopar, Toni Guzman (Énguera), Jacint Hernández (Alcàsser), Toni Navarro “Violí” (Bocairent) i Pep Gimeno “Botifarra” (Xàtiva) interpretaran, al corral del Museu, diversos cants de batre i d’altres feines del camp procedents de tots els racons del territori valencià.

------------------------------------

Aquest mes de juny, el disc Dèria (Galileo-MC, 2009), del grup Mar Aranda & Solatge s’ha situat al tercer lloc de la Llista Europea de Ritmes Ètnics que cada mes elaboren 53 periodistes musicals de 23 països europeus. Mar Aranda & Solatge és el nou projecte que reuneix a alguns dels músics més destacats dels últims anys en l’àmbit de les músiques d’arrel tradicional. I ho fa amb l’objectiu d’aportar una nova mirada sobre el repertori popular de l’Antiga Corona d’Aragó: una terra amb un passat en comú i un patrimoni lingüístic i musical divers i abundant.

Informació de: Pica'm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada