dilluns, 12 de juliol del 2010

Sanjosex i Mazoni, al Museu d'Història de Catalunya


El Museu d'Història de Catalunya programa aquest estiu un cicle de recitals a la seva terrassa. Són un complement a l’exposició "La Nova Cançó. La veu d’un poble", que es pot veure actualment, i hi participen diversos cantants de la Nova Cançó i també nous intèrprets. Entre aquests hi trobem Mazoni i Sanjosex, que actuaran amb les seves formacions al complert, demostrant que les bones cançons no estan renyides amb l’electricitat.

Mazoni: Dijous 22 de juliol
Sanjosex: Dijous 29 de juliol
Tots els concerts comencen a les 22h00
Preu: 4 euros
Aforament limitat
Reserves: 93 552 61 82 / concertsestiu.mhc@gencat.cat

SANJOSEX ens lliura l’esperat tercer disc: “Al marge d’un camí”. És d’aquells que fan olor de clàssic, condemnat a fer-nos companyia durant un bon grapat d’anys. Al marge d’un camí, amb producció de Ricky Falkner, representa la consolidació del músic empordanès entre els grans noms de la Cançó. Per prendre perspectiva cal allunyar-se del camí, enfilar-se i guanyar distància. Des del marge, Carles Sanjosé es mira al mirall per veure qui és i d’on ve. O millor dit: qui som i d’on venim. I ens convida a submergir-nos molt més enllà de la quotidianitat que suggereixen les lletres. Mentre treu la pols i escombra la casa, aparta també les noses que el distreien i apunta a les essències profundes. A la música pop en sentit estricte: la que tots portem escrita a l’ADN en siguem o no conscients. Sanjosex busca i troba les essències, una música amb vocació de cordó umbilical d’una terra i de molts segles.

MAZONI és el projecte musical de l’empordanès Jaume Pla. Va fundar el seu primer grup als 13 anys i va anar acumulant projectes fins erigir-se en líder dels seminals Holland Park. Després d'un any viatjant per Europa, va abandonar la banda per centrar-se en Mazoni, el projecte amb què ha trobat la seva veu personal i també el reconeixement del públic. Ho ha confirmat amb discos com el recent “Eufòria 5 – Esperança 0”, amb què ha posat d’acord crítica i públic, i també amb actuacions als festivals més prestigiosos, des de Primavera Sound, BAM, PopArb i Altaveu fins al texà South By Southwest. A més, Jaume Pla ha protagonitzat enguany una aventura sorprenent: una gira de 31 dies consecutius que ara ha plasmat en el disc “13.31”.

1 comentari: