divendres, 6 de gener del 2012

Manel, Antònia Font, La Iaia i Joan Colomo, premis Enderrock de la crítica

La revista Enderrock publica aquest mes de gener una llista amb els 50 millors discos catalans de pop-rock, cançó d'autor i música d'arrel del 2011, i anuncia que Manel, Antònia Font, La Iaia i Joan Colomo han guanyat els premis Enderrock 2012 de la crítica. I fins al 20 de gener el públic encara pot participar en la primera fase de la votació dels Premis de la Música Catalana que organitza la revista. El millor disc de l'any i també millor disc de pop és 10 milles per veure una bona armadura, de Manel. El segon disc del grup barceloní es va posar a la venda el 15 de març del 2011 i una setmana després del seu llançament ja era el disc més venut a Espanya amb 10.000 còpies.
Antònia Font rep el premi a l'artista de l'any com a reconeixement a una trajectòria, l'últim capítol de la qual ha sigut Lamparetes. El grup mallorquí porta més de 10 anys damunt dels escenaris, fent música festiva i amb lletres humorístiques i fantasioses. Lamparetes és el seu setè disc, que va donar a conèixer amb el senzill de la cançó Clint Eastwood, un homenatge al director de cinema i actor nord-americà.La Iaia rep el premi com a grup revelació. El grup de Vic, guanyador del concurs Sona9, ha publicat el seu primer treball, Les ratlles del banyador. L'ha produït Paco Loco, productor de Nacho Vegas, Maga o Sexy Sadie.
Completen els primers llocs de la classificació Joan Colomo amb Producte interior brut, vol 1 com a millor disc de cançó d'autor, Carles Dénia amb el premi al millor disc de folk amb El paradís de les paraules, i Eric Fuentes & El Mal com a millor disc català en altres llengües.

1 comentari: