L'exposició Raimon. Al vent del món, inaugurada el passat 7 de novembre a Barcelona, recorre la trajectòria professional del cantautor de Xàtiva amb motiu del 50 aniversari de la seua primera actuació a la capital catalana.
En la mostra trobem cançons prohibides pel franquisme, obres d'art originals signades per Miró i Tàpies, cartes de Joan Fuster, Josep Pla o Salvador Espriu, articles escrits en castellà per al revista Destino i en català per al Diario de Barcelona, fotografies de cartells i portades de discos, realitzades per fotògrafs com Oriol Maspons, Colita, Ros Ribas i Jordi Fornàs, o la col·lecció de cartells originals del propi autor. També s'inclouen LP, CD, EP i edicions completes, entrevistes a Raimon i projeccions audiovisuals de les seues actuacions, entre d'altres.
Alguns dels documents han sigut recollits per Analisa Corti, l'esposa de Raimon, des de 1966, i és la primera vegada que s'exposen al públic.
Raimon. Al vent del món està dividida en set àmbits temàtics: Al vent; Cançons d'amor, cançons de lluita; Diguem no. La derrota no acceptada; En la gran pàtria humana; Entre la nota i el so; Del llibre en el disc, del disc en el llibre, i Barcelona-Raimon: una història d'amor.
L'objectiu de l'exposició és mostrar el perfil més íntim de Raimon, a més d'atorgar-li una dimensió més internacional i aproximar la seua figura a les noves generacions.
Abans de la inauguració de la mostra, Raimon va confessar que experimentava un sentiment agredolç perquè havien sigut moltes les persones que li van ajudar en la seua carrera, des d'Ovidi Montllor a Salvador Espriu i Antoni Tàpies, sense oblidar al seu pare, tots presents en l'exposició, però que no poden vore-la.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada