dimarts, 12 d’octubre del 2010

Arthur Caravan estrena el dijous 14 a València "Si t'arriba el dematí", un muntatge que repassa el millor de cantants i grups en la nostra llengua

Arthur Caravan torna als escenaris amb Si t'arriba el dematí, un muntatge al voltant de la història de la música feta en valencià, des dels seus inicis fins al moment actual, complementant la interpretació de versions de diverses cançons amb materials audiovisuals com projeccions d'imatges i textos i enregistrament de veus recitant passatges d'entrevistes, ressenyes musicals o cròniques de l'època.
L'obra, que es va estrenar el passat 9 d'octubre al Teatre Principal d'Alcoi i que es representarà el proper dijous 14 a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, recorre una cronologia de la música popular durant les darreres dècades fins a l'actualitat amb figures destacades com Pep Laguarda o Remigi Palmero, Orxata Sound System, Senior i el Cor Brutal, Al Tall, Araceli Banyuls, Obrint Pas o Hugo Mas, entre d'altres. Amb imatges i paraules rescatades d'arxius i hemeroteques, però sobretot, amb acords i melodies passades per l'estil propi i inconfusible d'un dels més reeixits grups musicals del panorama valencià, Si t'arriba el dematí és alhora un deliciós espectacle musical i un valuós document històric.
Arthur Caravan és una d'aquestes noves formacions musicals valencianes que, sense cap complex ni condicionament, opta pel valencià per explicar les seues lletres i per dir les seues canc?ons. Ara, després d'un gran èxit amb el seu disc de debut, pretén retre homenatge a aquells cantants i músics que durant temps més menys difícils han mantinguda viva la flama de la música feta en valencia?. Per això interpreten una sèrie de versions de propostes clàsiques i actuals, reivindicant la música en valencià de qualitat, i rescatant de l'oblit algunes gemmes perdudes en la nit de la música valenciana
Arthur Caravan ha tingut un estiu mogut. El grup alcoià s'ha tancat als estudis d'El Artesano Sonoro per enregistrar la major part del seu segon disc i també ha estat treballant en l'elaboració de l'espectacle, Si t'arriba el dematí.

1 comentari: