dimarts, 1 de març del 2011

Aitana Ferrer musicalitza al poeta Toni Mestre


La cantant valenciana Aitana Ferrer (Alboraia, 1978) té en nòmina un desconegut i emocional treball “Cants d’amor i primavera”, el qual comté huit poemes del malauradament desaparegut poeta valencià Toni Mestre. Es tracta, doncs, d’un homenatge pòstum a este periodista, un dels impulsors de la radiodifusió en valencià. El disc compta també amb la col·laboració d’altres poetes com Albert Garcia, Alfons Cervera, Lluís Miquel Campos, Arcadi Valiente i Magda Roig.
L’amor és la temàtica principal del treball musical, amb formes com els triangles amorosos, l’homosexualitat, o la dependència emocional, encara que també es un cant a l’esperança mitjançant la primavera i la joventut com a metàfora de lluminositat i d’optimisme.
El disc és un intent de recerca d’una atmosfera mediterrània i s’inspira en arrels populars d’arreu de la Mar Mediterrània. És, a més, una música que mira més a l’Est que no al Nord, d’on provenen últimament totes les influències que omplin el panorama musical actual.
“Cants d’amor i primavera” és el primer disc d’Aitana Ferrer en solitari, tot i que anteriorment ha col·laborat en nombroses iniciatives musicals com ara el recopilatori de temes de la Nova Cançò “Cançons de la Cançò” junt amb Lluís Miquel Campos i Paco Muñoz; o ha interpretat distintes peces musicals al teatre Principal de València. A més, ha treballat com a dobladora de valencià, cantant d’estudi o ha sigut vocalista en distintes formacions musicals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada