dimecres, 18 de juliol del 2012

Oliva Trencada, Mi Sostingut o Paul Fuster, al Pop al Carrer

El Pop al Carrer, festival més petit del món, dedica la seua edició d’enguany —la huitena— als transterrats, per una banda, i als extraterrestres, per una altra, tot i que hi ha algun artista del pomell que ben bé podria estar en una banda i altra.

Els transterrats
Són un transplantament i una adaptació. Un empelt, una implantació. Un canvi de terra, un nou sòl. És, el transterrament, compartir gaudis, revessos, desvetllaments, esforços; versos, anversos,reversos, revelacions i forces; en un hostalatge que és llar i que exigeix «potencialitat creadora» (Adolfo S. V. en A tiempo y destiempo). El transterrat ve d’una màtria i decideix restar-hi en altra: trobar-se en el present, (a)prendre de la Història i, amb les seues històries, plan(t)ejar(-se) el futur.

Els extraterrestres (aterrats)
Vénen de l’espai exterior a la Terra, d’un nové Sol. És, l’extraterrament, aterrament extraterrestre, compartició de versos, anversos, reversos, revelacions i forces ultramundanes, en un alienatge que és llar i que exigeix «potencialitat creadora» (Alf SF en Fuera de tiempo). L’extraterrestre aterrat ve d’una Altària atemporal i decideix restar-hi entre nosaltres: trobar-nos en el present, prender històries com les de Don Quijote de Jamaica o els Teletubbies de l’Apocalipsi i, amb les seues llumenetes, fer-nos planar sobre el futur.

El cap de setmana del 20 i 21 de juliol extraterraran i es transterraran a la plaça de les Palmeretes (platja de Tavernes de la Valldigna, junt al Parc del Llac, zona de la Goleta).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada