dimecres, 13 d’abril del 2011

Antònia Font contraposen tradició i innovació a 'Lamparetes'

El grup mallorquí Antònia Font publica aquest dimarts el seu nou treball, 'Lamparetes' (Robot Innocent), en què reflexionen sobre la dicotomia de tradició i innovació amb cançons plenes d'ironia i melodies alegres i coloristes.
El cantant del grup, Pau Debon, i el guitarrista i compositor, Joan Miquel Oliver, han explicat en una entrevista a Europa Press els secrets d'aquest treball que indaga en les difícils relacions entre modernitat, naturalesa i civilització amb lletres com la de 'Carreteres que no van enlloc', sobre ciutats que "desafien l'univers hostil". Les lletres --escrites per Oliver-- estan creades a partir d'un mètode d'escriptura automàtica, tot i que el compositor ha reconegut que per a aquest disc ha intentat abandonar el concepte purament poètic i introduir-se en la narrativa: "M'he forçat una mica a explicar coses bé perquè crec que a la gent també li agrada entendre sobre què cantem", ha assegurat.
En publicar aquest disc han volgut ser clars, concisos i senzills, allunyar els espectadors de dubtes per "agradar més i que el disc fos millor", tot i que amb la convicció de no caure en un estil comercial.
Un altre tema central del disc és el paper dels pioners en la història: Abraham Lincoln, Clint Eastwood i Vito Corleone són protagonistes d'alguns dels temes del nou disc. Oliver ha assenyalat que el cas de l'actor i director nord-americà és paradigmàtic perquè ha sabut reinventar-se i no encasellar-se en cap estil. "Ha arribat un moment en què ningú en dubta, després de les pel·lícules de l'oest, després de 'Harry el Sucio', ha sabut adaptar-se i demostrar que sap molt de cinema, ha sabut treure's la llosa de l''spagetti western", ha dit.

Cinc anys d'espera

Aquest és un disc molt esperat i que ha generat una gran expectativa, ja que els Antònia Font no havien publicat cap disc amb temes nous des del seu aplaudit 'Batiskafo Katiuscas' (Discmedi Blau) que els va valer el reconeixement de la crítica i el públic el 2006. Durant aquest temps alguns membres del grup han impulsat la seva carrera en solitari, com Oliver mateix que ha aconseguit gran popularitat amb el seu treball en solitari 'Bombón Mallorquin' (Discmedi Blau), mentre que altres es dedicaven al teatre i a la dansa --com el teclista Jaume Manresa-- i altres tornaven als seus anteriors llocs de treball, com el mateix Debon, que treballa al cadastre.
"L'anterior gira ha estat molt dura físicament i necessitàvem descansar", ha assenyalat Debon, que assegura que ara es troben plens de ganes i energies per començar la nova gira. Els concerts de presentació de 'Lamparetes' s'iniciaran el 26 d'abril a Palma de Mallorca, on ja han esgotat totes les entrades, i recauran al Casino L'Aliança de Barcelona entre el 20 i el 28 d'abril.
A més, són un dels artistes confirmats per al festival PopArb d'Arbúcies juntament amb el grup Manel, amb els quals sovint han estat comparats com a impulsors de l'escena 'indie' en llengua catalana, tot i que tant Oliver com Debon han replicat: "A nosaltres sempre ens han volgut encasellar en totes les escenes i en realitat no som de cap, sempre hem passat de tot", han assegurat.
Davant de moltes veus que els situen com a pioners del pop rock independent, han confessat que sempre s'han sentit els "estranys de la pel·lícula", gent totalment normal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada