dijous, 20 d’agost del 2015

Els blavers són quatre gats incultes

En els darrers dies ha aparegut una campanya per defensar el conseller Vicent Marzà dels atacs de la dreta mediàtica i u es pregunta, defensar de qui? Las Provincias i ABC han aprofundit en una tendència que ja apuntaven abans de les eleccions. Cal agreujar la batalla dels símbols per rompre amb els equilibris electorals establerts el 25M. Res de nou. La dreta torna a estar fora del poder, com a 1977, i tot val per fer-la tornar. La Batalla de València fou dissenyada pel postfranquisme espanyol però bona part de la culpa del seu èxit la tingué l'esquerra política, que sobredimensionà el seu impacte en la societat. 
Hui sembla que torna a succeir el mateix. Las Provincias (ABC menys encara) no té cap tipus de poder en l'actualitat i els blavers són quatre gats. LP no ven més de deu mil periòdics al dia i El Cabinista és un espai d'humor reconegut per propis i estranys. Tantes vegades s'intenta combatre perfils de Facebook o mitjans amb un parell de centenars de seguidors. No paga la pena. La raó camina en altra direcció. Hui els i les joves s'eduquen en valencià a l'escola i saben ben bé que cap diferència hi ha amb el català, que la situació política del País Valencià és diferent de la catalana i per tant el procés d'autodeterminació està lluny inclús de proposar-se i que ningú pretén formular hipòtesis polítiques en eixa direcció al Consell. 
És per tant una irresponsabilitat de l'esquerra (de les múltiples esquerres) tornar a oferir altaveus que no mereixen (i no tenen capacitat de crear per mèrits propis) a uns espais de creació de discursos ridículs i anticientífics, els de la dreta que els valencians i valencianes han escopit del poder.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada