dijous, 29 d’abril del 2010

EnVers presenta "Com la veu de l'aigua" (Quadrant Records, 2010)

'Musicar poemes era, al principi, una excusa per a allargar les nits d'hivern', escriu Emília Rovira, cantant del grup EnVers, que acaba de publicar el primer disc, 'Com la veu de l'aigua'. És un recull de nou poemes de Màrius Torres que el grup d'Alpicat ha musicat. Segons Rovira, el grup va néixer 'sense presses, fill d'un amor adolescent i d'unes ganes boges de fer música'. Després d'uns mesos musicant poemes a quatre mans, amb Miquel a la guitarra i Emília a la veu, van incorporar-se al projecte les guitarres i el baix de Jose Ramón Madrid i els teclats de Marc Magrí. I amb l'empenta que els donà el productor Josep Ramon Jové, EnVers van engrescar-se a posar música als versos de Màrius Torres, de qui enguany se'n celebra el centenari del seu naixement.
'Com la veu de l'aigua' és un homenatge a la 'mirada contemplativa' de Torres, 'al seu amor per la música i a la riquesa del seu llenguatge, extremament líric i personal', diu Rovira.
Envers és un grup de música que neix a Lleida l’any 2008, tot i que la idea del grup ja s’havia començat a gestar als voltants de 2005 amb les primeres composicions de Miquel Abella i Emília Rovira. EnVers es dedica a musicar textos de grans noms de la poesia catalana contemporània.La filosofia del grup se centra a atorgar una gran importància a les lletres i a crear una atmosfera adequada per al context de cada poema. L’estil del grup es podria resumir com a acusticointimista, i la seva estètica veu de fons que tenen les sonoritats mediterrànies com a denominador comú.

1 comentari: