divendres, 28 de maig del 2010

Quina sorpresa més grata la de Renaldo & Clara

Indiecat ha tingut una aproximació potser unidireccional cap al grup lleidatà Renaldo & Clara. Cerques informació a Google (on t'apareixen mil referències a la película de Bob Dylan i  Joan Baez i sols una del grup català) i t'endienses al seu MySpace per conèixer les primeres cançons. Sols hi han tres però ens sorprenen tan gratament que ràpidament accedim al disc. Cinc cançons que es consumeixen ràpid però amb una coherència que ens monopolitza durant mig hora. Quan acaba, el posem de nou... Ja ens han conquerit...
Curiosa proposta la del grup lleidatà liderat per la cantant i guitarrista Clara Viñals. Aquest és el seu primer treball discogràfic, editat en vinil, amb cinc cançons que es mouen en terrenys marcadament pop sense deixar de banda les millors reminiscències del folk. La delicada veu de la Clara i una instrumentació que inclou guitarres elèctriques i acústiques, juntament amb bateria, baix i sintetitzadors que donen a l’assumpte un aire de vegades experimental, contribueixen que la banda aconsegueixi un so realment particular i encantador.
Podeu escolar-ne una mostra en aquest enllaç o en el seu MySpace
En aquest primer disc Renaldo & Clara assenten sens dubte el seu estil i els matisos fonamentals d’allò que són capaços d’expressar a través de la música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada