dissabte, 26 de febrer del 2011

Miquel Gil i Òscar Briz participen al I Festival Ball de Músics

El Teatre Liceu d'Alberic ha sigut l'escenari elegit per organitzar el Primer Festival Ball de Músics, en el que participaran Miquel Gil i Òscar Briz. El concert serà el pròxim 11 de març a partir de les deu de la nit i les entrades costaran deu euros i es poden comprar a diferents establiments de La Ribera com són el Bar Rotgle d'Alcàntera de Xúquer, La Tasca de Gavarda o El Canyes i Aigua Clara d'Alberic.
La iniciativa naix de la voluntat dels organitzadors (Iniciativa per Alberic i l'associació cultural del Ball de Pinyata de Gavarda) per seguir potenciant la música en valencià com a via per recuperar les arrels identitàries del poble. És per això que han vullgut contar amb dos dels principals cantants de l'escena valenciana. El cantant de folk Miquel Gil és sobradament conegut pels afeccionats a la música d'arrel. Posarà en escena a Alberic part del seu ampli repertori, aprofundint en el seu darrer disc Per Marcianes que està a punt d'eixir al carrer i  amb el que tornarà a rodar per bona part d'Europa com va fer en els seus anteriors treballs. El nou disc inclourà adaptacions de cançons tradicions i textos d'autors com Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Enric Monforte o Tono Fornes.
Gil s'ha convertit en un autèntic artista de culte i en un espill per a les noves figures de la música autòctona. Cas de Òscar Briz. L'alcudià va firmar el millor disc de 2010, un L'estiu que va ser adorat com una obra suprema pels mitjans de comunicació més prestigiosos d'arreu de l'estat. 
Artícle publicat per Carles Senso a Levante-EMV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada