diumenge, 6 de febrer del 2011

El concert de la dècada a Valls

Oh, benvinguts, passeu passeu!' ha cantat Sisa, sol, guitarra a les mans, corejat pel públic de la tarda, a l'actuació que va obrir el concert històric d'Els 10 de les Decennals de Valls. Sota la gran vela a la zona del Fornàs, Sisa ha connectat amb la seva música dels anys setanta. Sisa ha revisitat cançons com “Maria Lluna”, “Maniquí” i “El setè cel”, alguna de la nova època com “Me'n vaig en globus” (amb alguna variació, picada d'ull als vallencs: 'me'n vaig de calçotada'), a més de la citada i emblemàtica “Qualsevol nit pot sortir el sol”, que ha presentat com 'la festa que es viu des de la imaginació'. El cantant ha estat el primer artista en obrir foc a el concert Els 10 de les Decennals , que ha reunit dalt d'un escenari les deu primeres espases del pop i la cançó en català.


Amb el darrer sol de la tarda començava el concert d' Els Pets, un recital magnífic relligant bé grans cançons del present (“El seient del costat”,”El poble sota el barret de fum”, “Draps de cuina”, “El que val la pena de veritat”), combinant amb èxits del passat (“Aquest cony de temps”, “Agost”).


Gerard Quintana i la Deterretenterrat Elèctric Band ha mostrat un repertori molt popular, des de cançons com “Les claus de sal” i “Barcelona en colors”, combinades amb les cançons de la seva època de Sopa de Cabra : “Sempre endavant”, “El boig de la ciutat”, “Camins” i com a colofó, la frase clara de Quintana: 'les decennals mereixien que féssim aquesta cançó' per introduir la mítica “L'Empordà”, que el públic un cop més va fer seva.

Qui ho ha tingut més magre és Roger Mas , ja que s'enfrontava a l'hora de sopar, i actuava entre la sopa de Quintana i el karaoke anunciat d' Els Amics de les Arts . Però Mas també té el seu vessant “Calavera” i de diable. En la seva arenga final, citant Alexandre Deulofeu, Mas ha establert que 'aquestes seran les penúltimes decennals amb Espanya', ja que segons els càlculs d'aquest savi de Figueres, l'any 2029 serà el de la independència de Catalunya.
El moment àlgid del concert a Valls ha anat a càrrec d' Els Amics de les Arts , en el seu cap de setmana més popular. Quatre mil persones coregen sota la vela de la zona del Fornàs cançons com “L'home que treballa fent de gos”, “Per mars i muntanyes” o “Tren transiberià”.
Al concert d' Els 10 de les Decennals també hi actuen Mishima , Lax'n'Busto , Obrint Pas , Mesclat i Canya Verda .

(c) Fotografies: Xavier Mercadé
Font: Enderrock

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada