dilluns, 31 d’octubre del 2011

Swing i Valtonyc entren a Mésdemil i preparen nou llançament: Rap Rural

Si de moment aquests dos noms estrafolaris son quasi desconeguts per a nosaltres, ho és perquè no hem tingut ocasió de descobrir-los com toca, ja que ens presenten una de les propostes més originals d’aquest any en el terreny del hip hop i la música urbana, o millor dit, rural. Swing i Valtonyc són dos MC de l’illa de Mallorca que conjuguen la música i les costums tradicionals de Ses Illes amb la cultura moderna del rap i el hip hop. Bases que van des del folk al jazz amb lletres crítiques i punyents, amb actitud i rebel·lia. Tots aquests ingredients trobarem al seu imminent llançament, que editen amb Mésdemil sota el nom de “Rap Rural”, el qual comptarà amb col·laboracions reconegudes com la de Mateu Xurí o Tomeu Penya.

diumenge, 30 d’octubre del 2011

Enderrock edita un setmanari distribuït per COMRàdio amb les novetats en català

La revista Enderrock i la xarxa d’emissores municipals i locals de COMRàdio distribuiran cada setmana un butlletí informatiu musical amb les principals novetats discogràfiques editades en llengua catalana. El projecte, que ha estat impulsat amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, pretén facilitar i garantir l’accés dels programadors musicals a tota l’oferta musical en català, que cada vegada és major, més diversa i de major qualitat.
El butlletí de novetats discogràfiques s’elaborarà i editarà a partir de l’arxiu d’Enderrock i de la base de dades que faciliten els principals segells discogràfics, a més dels artistes autoeditats d’arreu dels Països Catalans. Cada setmana es trametrà via on line un informe amb cinc discos destacats i amb una fitxa que inclourà el nom de l’artista, la discogràfica, l’any, l’estil i gènere musical, la formació amb els components, la ressenya del contingut i la portada del disc.
A més, cada referència tindrà enllaços amb els principals serveis de streaming com Spotify i plataformes de venda com iTunes, que permeten escoltar, punxar o descarregar-se legalment les cançons. Quan es tracta de material en Creative Commons o lliure de drets també s’oferirà streaming directe des de la xarxa per facilitar la seva escolta o la radiodifusió dels temes.

dissabte, 29 d’octubre del 2011

Rapsodes i Atzembla protagonitzen els primers concerts a la Sala Simbiosi d’Alzira

Amb motiu del 31 d’octubre, nit dels morts, Rapsodes prepara un concert especial a la recent oberta Sala Simbiosi d’Alzira, on es succeiran diverses sorpreses, a més d’anar caracteritzats per a l’ocasió. Tot un show Zombie que es preveu, com a mínim, memorable, i què, a més, comptarà també amb les actuacions d’Arrap, Dj Nitrofoska i Dj Cano. Malgrat que l’entrada només té un cost de 6 euros, si voleu anar-hi de franc el divendres 28 es sortejaran a la sala dues entrades per al concert. Una setmana més tard, el 4 de novembre, serà el jove grup Atzembla qui actue als escenaris de la sala, recorrent una vegada més els itineraris sonors del seu disc debut, “Arrels”. Amb aquests concerts, s’inicia un catàleg d’actuacions de grups Mésdemil que s’aniran succeint al llarg dels propers mesos a la Sala Simbiosi, amb la qual el segell ha col·laborat des de l’inici per dur endavant una programació estable i de qualitat amb concerts de grups valencians i propostes alternatives a l’actual circuït musical.

divendres, 28 d’octubre del 2011

"Sense tu", de Teràpia de Shock, el videoclip més vist de la història?


1.158.344. Normalment un article periodístic no comença amb una xifra però és que en aquest cas el número és allò important. Més d’un milió cent cinquanta mil persones han vist el videoclip oficial “Sense Tu” de Teràpia de Shock a Youtube, en una xifra que possiblement supuse el videoclip d’una cançó en català més vist de la historia. És complicat contrastar-ho (sempre pot haver alguna sorpresa) però la dada de Teràpia contrasta, per exemple, amb altres videoclip oficials com “Camins” de Sopa de Cabra (584.736), “Llença’t” de Lax’n’Busto (912.114), “Bon dia” de Els Pets (327.105) o “La flama” d’Obrint Pas (203.980). Totes cançons molt populars, per a molts les millors de la història en la nostra llengua.
Sau, en la cançó “Boig per tu” compta amb diferents videoclip, tots ells amb 913.409, 495.866 o 634.019 visites, el que tot junt sumaria una xifra estratosfèrica. Tanmateix, ningun videoclip supera el de Teràpia de forma independent. 

dijous, 27 d’octubre del 2011

Carles Sanjosé i Bikimel acompanyaran Guillamino a l’Auditori

Guillamino actuarà el 4 de novembre a l'Auditori de Barcelona per presentar oficialment el seu nou disc, “Fang”. En aquesta vetllada especial, Pau Guillamet i la seva banda acolliran a l’escenari a dos invitats especials: Bikimel (que canta un dels temes del disc, “Viratge”) i Carles Sanjosé, de Sanjosex. A més, també s’organitzarà una coral de músics, amics i éssers no identificats per interpretar un dels temes estrella del nou disc, “Help me”.

Guillamino a l’Auditori
Presentació oficial de “Fang”
Divendres 4 de novembre, 21h30
Entrades ja a la venda a Telentrada i Atrápalo

Nou videoclip d'Obrint Pas

dimecres, 26 d’octubre del 2011

El Petit de Cal Eril tancarà al desembre la gira “Vol i dol”

Després d’un any intens d’actuacions, El Petit de Cal Eril es prepara per acomiadar la gira “Vol i dol”. Seran els darrers concerts abans d’entrar en un període de letàrgia que Joan Pons i la resta de la banda dedicaran a impulsar nous i emocionants projectes. La gira de “Vol i dol” es tancarà el 23 de desembre a Lleida i abans passarà per ciutats com Madrid (Teatro Lara), Barcelona (Heliogàbal, amb entrades ja a la venda) i fins i tot Belgrad, a Sèrbia. 
Cal destacar també que abans de Nadal es publicarà finalment el primer disc del grup, fins ara inèdit. Llargament ocult, “Per què es grillen les patates?” es llançarà en una edició especial de tiratge limitat en format vinil. Aquest disc inclou temes clàssics del grup com “Mel”, “Menys o menys” o “Tornaràs”. 
Aquestes són les actuacions previstes fins a final d’any: 29/10 La Canonja (el Tarragonès) – Orfeó Canongí
10/11 Santa Coloma de Farners (la Selva)– Plaça Farners
12/11 Belgrad (Sèrbia) – Casa García
18/11 Viladecans (el Baix Llobregat) – Atrium
19/11 La Garriga (el Vallès Oriental) – Teatre El Patronat
2/12 Vilafranca (l'Alt Penedès) – Auditori Municipal
3/12 Tremp (el Pallars Jussà) – Teatre Municipal
4/12 Burg (el Pallars Sobirà) – La Caseta de la Coma
13/12 Madrid – Teatro Lara
14/12 Barcelona – Heliogàbal
15/12 Barcelona – Heliogàbal
17/12 Quart d’Onyar (el Gironès) – Argila Pop
23/12 Lleida – Cafè del Teatre

dimarts, 25 d’octubre del 2011

Pep Gimeno "Botifarra" obri ´La barraca´

El cantaor Pep Gimeno, Botifarra, presenta  "La barraca", el nou disc que ha publicat en col·laboració amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. El treball musical, aparegut aquest estiu, és una fusió de la música tradicional valenciana amb les melodies i lletres pròpies de les Terres de l'Ebre, la regió catalana d'on prové aquest singular grup de folklore tortosí. A través de jotes, fandangos, boleros, havaneres, marineries, romanços o cants de treball i batre, Botifarra i els Quicos han aconseguit perfilar "un corredor cultural del Mediterrani", en paraules d'Artur Gaya, la veu del conjunt tortosí. Tanta és la germanor entre ambdues zones, que l'enregistrament del disc va tindre lloc a una barraca del Delta de l'Ebre, ja que la barraca és la construcció tradicional comuna a les zones arrosseres de Catalunya i la Comunitat Valenciana.
El nou disc suposa un pas de gegant per a Botifarra. L'artista xativí, que ha venut 10.500 còpies del seu primer CD en solitari (Si em pose a cantar cançons), que en porta 8.500 del segon disc (Te'n cantaré més de mil) i que no para de vendre exemplars de l'exhaustiva biografia escrita per Antoni Martínez Revert (La veu de la memòria), ha trobat en aquest nou treball uns arranjaments especials (amb un exquisit piano inclòs!) que permeten gaudir d'un Botifarra diferent.

La "Tia Milieta" triomfa 18 anys després de morir

La Tia Milieta de Barxeta, que va faltar fa 18 anys, és un d'aquells personatges que dins el cosmos "botifarrenc" passa per ser "la cultura popular amb pates", com li agrada dir a Pep Gimeno. Sense anar més lluny, ella va ser qui li ensenyà al mateix Botifarra la popular "Malaguenya de Barxeta", que en la versió d'Obrint Pas no para de sonar com a melodia dels mòbils i que és corejada pels més joves en cada concert. Per això, l'artista xativí ha volgut retre-li un homenatge especial en aquest nou disc.

dilluns, 24 d’octubre del 2011

Pau Alabajos actua a Castelló

El cantautor Pau Alabajos actuarà el proper 4 de novembre en l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló, dins de la programació musical d'aquesta institució. Pau Alabajos actuarà acompanyat de la seva banda habitual (sota elèctric, guitarra élèctrica i acústica bateria) i del quartet de cordes que lidera Laura Navarro (viola, dos violins i violoncel) per presentar els temes del seu últim disc, “Una amable, una trista, una petita pàtria”.
Es tracta del tercer treball discogràfic amb el qual Alabajos ha tornat a l'escena musical, amb noves cançons carregades de compromís i sentiment. En “Una amable...” Alabajos continua la labor dels seus anteriors discos amb unes cançons que combinen la denúncia política i la reivindicació combativa davant les injustícies socials i l'oblit, amb temes de cort més personal i intimista, on l'artista de Torrent expressa una delicada visió de l'amor. Amb aquest disc Pau Alabajos s'ha confirmat com un dels creadors més actius i destacats de la nova generació de cantautors valencians. “Una amable,...” és un ambiciós projecte que confirma la intenció i la qualitat poètica i musical dels dos anteriors treballs , “Futur en venda”, 2004, i “Teoria del caos”, 2008. 

diumenge, 23 d’octubre del 2011

Guillamino presenta un maxi de remescles de la mà de Jacques Greene

Guillamino, que el proper 4 de novembre actuarà a l'Auditori de Barcelona presentant el disc “Fang”, ens sorprèn ara amb un maxisingle de remescles on hi participen creadors internacionals com Esteban Adame (Detroit), Pepepe (Mèxic) i fins i tot el canadenc Jacques Greene, aclamat com el renovador internacional del garage-house i que també acaba de remesclar a Radiohead. Aquestes noves remescles es basen en el tema “Left in the wild”, que també compta amb un nou videoclip. 
Tres artistes interncionals ofereixen una nova visió de "Left in the Wild", track de Guillamino originalment inclòs a l'EP “Whip Gymnastix”, consagrat al gimnàs i al ball més salvatge i dislocat. El canadenc Jacques Greene, renovador del garage-house més orgànic, joia del prestigiós segell britànic Lucky Me i que recentment ha remesclat Radiohead, ofereix una lectura refinada i sideral de “Left in the wild” en clau house profund, altament ballable i amb ingredients 100% analògics.
Esteban Adame, meitat del duo ICAN, vinculat al segell Underground Resistance, al projecte Galaxy 2 Galaxy, i a publicacions al segell Planet E de Carl Craig, tradueix “Left in the wild” en una descàrrega tecno-house amb denominació d’origen Detroit. Finalment, des de Guadalajara, Mèxic, Pepepe, al capdavant també de Los Amparito i company de Guillamino a la RedBullMusicAcademy, aporta brisa del Pacífic i folclore de corrido a l'original de "Left in the Wild".

divendres, 21 d’octubre del 2011

Orxata Sound System estrena la nova sala Simbiosi d'Alzira

Amb tan sol 21 anys i molts quilòmetres a les seues esquenes per a assistir a concerts, l’alcirenca Neus Fontana ha decidit fer de la seua afició la seua professió i s'ha embarcat en una aventura empresarial que hui es farà efectiva amb l'obertura en la seua ciutat d'una sala de concerts en la qual pretén oferir una programació continuada de música en directe amb grups que no solen estar presents en els circuits de música comercial i, especialment, amb grups que canten en valencià.
«M'agradaria que fora un espai de normalització de la música en valencià», comenta aquesta jove emprenedora, que més enllà de la llicència de discoteca que ha hagut de tramitar, pretén que la que ha batejat com Sala Simbiosi tinga un clar component cultural ja que preveu organitzar activitats en les quals la literatura es combine amb la música, teatre, recitals de poesia o monòlegs, entre unes altres. De moment, la Sala Simbiosi obri hui en una nau situada en el polígon de Tisneres amb un concert en directe de Orxata Sound System, el grup valencià amb major èxit en l'actualitat.
Neus assegura que l'obertura d'una sala amb música en directe era un somni «que no volia que es quedara solament en això», pel que fa aproximadament un any va començar a madurar la idea i va realitzar un pla d'empresa per a sondejar si era viable com negoci. El suport familiar al costat d'algunes ajudes públiques de programes per a joves i emprenedors que ha pogut recaptar la van animar a donar el salt.
«La forma d'oci que al mi m'agrada no la trobava ací», explica esta jove estudiant de Comunicació Audiovisual, que assegura que feia «molts quilòmetres per a veure concerts» que ara pretén oferir a Alzira a través d'esta sala d'espectacles amb la qual pretén oferir una alternativa a l'oci musical convencional. Neus Fontana aspira a que la Sala Simbiosi, més enllà d'una aventura empresarial, «siga un projecte sòlid» ja que no hi ha una oferta similar en molts quilòmetres a la rodona i assenyala que este tipus de grups dels quals tot just es fan eco els mitjans de comunicació «no són desconeguts i tenen el seu públic».

Els Surfing Sirles llancen la setmana vinent “Romaní, semen i sang”

Els Surfing Sirles llancen la setmana vinent el seu nou i esperat disc, “Romaní, semen i sang”. Apareixerà el dimarts 25 d’octubre. Des d’ara mateix, però, ja pots gaudir del frenètic videoclip que acompanya el primer senzill, “Taxista”: Amb aquest disc, Els Surfing Sirles tornen a posar a prova els límits del rock’n’roll. Actitud. Soroll. Derivacions psicodèliques. Moltes idees. Arts poètiques. Canallisme il·lustrat i sentit de l’humor. Cites a Verdaguer, Casavella i Donna Summer. I, com a novetat, unes trompetes.
Els Surfing Sirles són Martí Sales (veu i guitarra), Guillem Caballero (orgue i veus), Oriol Caballero (guitarra) i Xavi Garcia (bateria). El disc l’ha produït l’habitual Joan Colomo en sintonia amb el propi grup i l’ha enregistrat Santi García a Ultramarinos Costa Brava. “Romaní, semen i sang” arriba a botigues el dia 25 d’octubre i es publica en format vinil, CD i digital.

Inici de gira:
27/10 Granada – Planta Baja
30/10 El Puerto de Santa María – Monkey Week
1/12 Girona –Tourmix (Temporada Alta)
10/12 Badalona – Estraperlo
21/12 Madrid – Siroco
23/12 Alcoi – Centre Ovidi Montllor
5/1 Barcelona – Sidecar

dijous, 20 d’octubre del 2011

Coneix i descarrega als Terratombats

Amb la tardor, arriba l'època d'anar a buscar bolets. Enguany, tot i que les condicions meteorològiques sembla que de moment no acompanyen, el grup de rumba catalana Terratombats ens proposa 'Tocat del bolet', un tema que canta a la fal·lera boletaire que molta gent de casa nostra té durant l'època de tardor. El divertit videoclip que acompanya a la cançó 'Tocat del bolet' està rodat al Berguedà i està dirigit i rodat per Pep Vendrell.
Amb aquesta cançó, els Terratombats continuen amb la passió gastronòmica, continuant així la línia de temes dedicats a la ratafia, el calçot o l'allioli. La peça està inclosa en la segona edició del disc ‘Mitjons blancs’, i es pot descarregar gratuitament a la xarxa.

dimecres, 19 d’octubre del 2011

Joan Masdéu actua aquest dissabte a Sant Cugat

Joan Masdéu continua la gira de presentació del seu primer disc en solitari Casa Murada que ja suma més de 40 concerts des de que va publicar el disc a principis d'any. Aquesta setmana farà aturada a Sant Cugat. Concretament a l'espai cultural i gastronòmic Terra dolça, situat al c/ Enric Granados, 8. L'hora prevista per a l'actuació és a partir de les 22:30 i serà en el format acústic Miniatures. Aquest serà el primer concert d'aquest disc a la ciutat i això el farà la cita molt especial.

Nou videoclip de Despertadors Atòmics

Despertadors Atòmics no estan amb els braços creuats mentre observen el pas del temps. Després de treure disc L’ofici del rellotger a principis d’any, han tingut un curs mogut presentant la seva proposta rock’n’funk arreu del territori català. Ara veu la llum el videoclip d’una de les perles del disc, Inventari. Un joc de mirades cap a temps passats, futurs i que no han existit. El videoclip ha estat dirigit per la realitzadora emergent Carla Simón. El seu últim treball ha estat la direcció d’un curtmetratge per a la Marató de TV3, que s'emetrà el proper desembre. No és la seva primera experiència en el món musical, ja que va rodar les projeccions pels directes del duet Pulpopop.
Despertadors Atòmics, intenció funk. Despertadors Atòmics és un trio de funk–rock en català format l’any 2007 pels solsonins Eduard Corominas, Edgar Riu i Andreu Moreno. El seu estil és un creuament entre el funk i rock – pop, ritme i poesia. Practiquen un directe essencialment funk, amb un bon catàleg de cançons i amb un so que té aquell punt assilvestrat que fa honor al seu lloc d’origen, el Solsonès. Han estat finalistes del concurs sona9 i a principis del 2011 debuten amb el disc L’Ofici del rellotger (Casafont records), que ha rebut bones crítiques per part de la premsa especialitzada, col·locant senzills com Milce a la radioformula catalana. Destaquen per un directe d’intenció funk, ritmes ballables i recitats impossibles, i diuen aspirar a fer, algun dia, funk tradicional català.

dimarts, 18 d’octubre del 2011

El nou disc d’Esperit! apareixerà el 25 d'octubre

Bankrobber està a punt de publicar el nou disc d’Esperit!, el projecte en solitari del multiinstrumentista Mau Boada, membre de Les Aus i Zeidun entre molts altres projecte. Després de solcar mig món amb multitud d’aventures musicals, però sobretot amb Les Aus, ara Mau Boada (Sant Celoni, 1981) presenta el seu projecte més personal, Esperit! Un home-orquestra que ens fa viatjar amb cançons de bressol al·lucinògenes, folk tripós, sons tel·lúrics, fresses i escapades al circ. Sempre amb amb un peu a la improvisació, aprofitant la inspiració del moment, Mau Boada treu sons de qualsevol instrument que tingui a mà. I sempre sorprèn.
El disc porta per títol “Endavant continu” i es llançarà en vinil, CD i digital.

Dates de llançament:
CD i digital: 25 d’octubre
Vinil: 14 de novembre

Propers concerts d’Esperit!
3/11 Barcelona – Fantástico (A Viva Veu)
8/11 Barcelona – La [2]
12/11 Figueres – Festival Ingràvid
1/12 Girona –Tourmix (Temporada Alta)
21/12 Madrid – Siroco
23/12 Alcoi – Centre Ovidi Montllor
ESPERIT! - Reno, Nevada from WAAAU.TV on Vimeo.

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Coneix el nou disc de La iaia

Podríem dir que la iaia és un trio osonenc d'indie folk, liderat per Ernest Crusats i secundat per dos joves-però –ja-madurs músics de suport, Jordi Casadesús i Jordi Torrents. 
Podríem dir també que des de la natural simplicitat dels seus temes i quotidianitat de la seva poètica, aporten una fresca alenada a l'emergent escenari pop català dels darrers anys. I podríem continuar dient totes les cosetes que, sense deixar de ser òbvies i parcialment certes, no aporten una visió prou precisa del que La Iaia és. En un país com el nostre, cofoi d'un pop massa sovint centrat en la pose, en la modernitat com a fi, en la repetició més o menys ocurrent d'un mateix tema, és molt gratificant que, per fi!, hi hagi un grup com La iaia, que cerqui el que realment importa a la música popular: fer bones cançons i fer-les sonar bé. 
L'art creatiu d'Ernest Crusats i l'extraordinari talent de Casadesús i Torrents alenen la saviesa de Paco Loco per fer de Les ratlles del banyador (Música Global, 2011) un excel•lent recull de cançons. Un inusual, brillant exercici de trobada entre composició, execució o producció. No et matis buscant referents a la seva música ni col•locant estúpides etiquetes de gènere: La iaia només sona a La iaia. I quan un grup aconsegueix això, id e retruc, enfila un llarg reguitzell de cançons taral•lejables, és que estem viatjant al cor del pop. 
A la darrera peça de l'àlbum l'Ernest ens canta “jo no ser fer cançons”. Aquesta és l'única mentida d'un disc on tot, tot!, és cert. Jo també vull ser la seva iaia.

diumenge, 16 d’octubre del 2011

Convocada la dotzena edició del Premi Carles Sabater

La dotzena edició del Premi Carles Sabater a la millor cançó de l’any s’ha presentat avui. Es tracta d’un premi més que consolidat i una de les activitats més importants que realitza cada any el Centre de la Cultura Catalana. El premi presenta una nova edició de la mà del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra (FNJA), el Govern d’Andorra i la Generalitat de Catalunya a més d’Andorra1-Ràdio Flaixbac i Discos Revolver. Enguany, com en els darrers, el premi busca la millor cançó en català; s’hi poden presentar maquetes fins el dia 30 de novembre. Un jurat triarà les dues millors, que s’enduran 2000 euros el primer premi i 1000 el segon. A més, els guanyadors del concurs podran participar en un futur en un concert al Principat d’Andorra. La proposta musical Anna Roig i l’Ombre de ton Chien amb la cançó Corro sota la pluja va ser la guanyadora a la millor cançó en català de l’11è Premi Carles Sabater, que va tenir lloc al 2009.

dissabte, 15 d’octubre del 2011

Lilit i Dionís presenten el seu nou disc “Sense Permís de la N.A.S.A” el proper 22 d’octubre a Pego

En la seua nova aventura discogràfica, el grup valencià Lilit i Dionís s’embarquen en un creuer interestel·lar cap a nous espais estilístics, i com no podia ser d’una altra manera, ho fan des de l’àmbit popular, sense burocràcies, autoritzacions i, sobretot, “Sense permís de la NASA”, títol d’aquest treball. Un disc amb un treball gràfic espectacular, on destaquen imatges en 3D que es poden veure mitjançant les ulleres polaritzades incloses al disc, el primer en valencià en utilitzar aquest sistema. “Sense permís de la NASA” és un títol no sols metafòric, doncs l’eclèctica formació s’ha armat amb escafandres, ovnis d’espart i botiges supersòniques per enviar un missatge a la lluna. Serà el proper 22 d’octubre de 2011 al llarg d’un dia temàtic: a les 10:30h es farà la presentació del disc al programa “La Manta al Coll” de Radio Pego, amb signatura d’originals inclosa, i posteriorment, a partir de les 15:00h al programa “El Musicari” de Radio Nou. A les 19.00 h tindrà lloc una roda de premsa a la Casa de la Cultura de Pego, i posteriorment s’enviarà el missatge a l’espai. Finalment, a les 24:00, tindrem un final de festa a La Trilladora de Pego amb les actuacions de Jonhy Manhatan and the Pep’s Band, Pellikana amb la col·laboració de Rapsodes i Lilit i Dionís.

dijous, 13 d’octubre del 2011

Mazoni, diumenge a l'Apolo dins el cicle En Persona‏

Mazoni actua a la sala Apolo de Barcelona aquest diumenge, 16 d’octubre. Es tracta d’un concert acústic integrat en el cicle “En persona”, que busca la màxima proximitat entre el músic, les cançons i el públic, seguint el lema “Darrera d’un artista, sempre hi ha una persona”. 
Tal com és habitual en els concerts d’aquest cicle, Jaume Pla interpretarà en acústic les seves cançons més emblemàtiques. També hi haurà també un convidat especial (en aquest cas, Le Petit Ramon) i es compta amb la intervenció del públic, que pot dialogar amb els artistes durant el concert, amb un ambient de cafè teatre que dóna peu a la tertúlia distesa i a la proximitat. El cicle “En persona” se celebra per tercera vegada a Barcelona, en una edició en què a més de Mazoni també actuaran Sidonie o Tachenko. En anys anteriors hi han passat artistes com Nacho Vegas, Christina Rosenvinge, The New Raemon, Jabier Muguruza, Ken Stringfellow o Juan Perro. 
Les entrades pel concert ja estan a la venda.

dimecres, 12 d’octubre del 2011

Les millors cançons en català de la història


A la pàgina de facebook Descobreix la nova música en català van fer la setmana passada un enquesta en la que participaren quasi tres mil persones sobre les millors cançons en català de la història. Aquest és el rànquing, del qual estem pràcticament d’acord, encara que, com és obvi (doncs estem classificacions són molt subjectives) trobem algunes absències que tenen a vore amb els nostres particulars gustos i coneixements.
10 – Gossos – “Corren”, amb Dani Macaco
9 – Els Pets – “Bon dia”.
8 – Teràpia de Shock – “Sense tu”
7 – Lax’n’Busto – “La meua terra és el mar”
6 – Sopa de Cabra – “L’empordà”
5 – Obrint Pas – “La Flama”
4 – Sopa de Cabra – “Camins”
3 – Lax’n’Busto – Llença’t
2 – Lluís Llach – “Que tinguem sort”
1 – Sau – “Boig per tu”

dimarts, 11 d’octubre del 2011

Escolta el nou EP de L'Équilibriste


Ja podeu descobrir com és el nou treball de L'Équilibriste, Ningú sospitarà que sempre son les set. Un treball amb lletres sinceres on destaca, sobretot, "Les set", amb cors que posen els pèls de punta. També ens sorprèn l'harmònica de "Cinc anys" o la crítica que el grup fa sobre l'11M. L'EP encara no ha eixit a la venta però ja podeu gaudir d'ell a través del bandcamp de la banda. Un projecte prometedor...

dilluns, 10 d’octubre del 2011

Coneix el folk de Naia

Naia són una formació que va nàixer l'any 2007 i els seus components provenen de diferents llocs del País Valencià: des d'Atzeneta del Maestrat fins a Xàbia, passant per València, Alcàsser i Castelló de la Ribera. Graven el seu primer disc, "Joc d’emocions", en els estudis RPM (València), realitzant enregistraments addicionals a Jaume Faraig Estudis, durant l'estiu-tardor de 2009. El disc, "Joc d’emocions", veu la llum a principis del 2010, conté tretze cançons i en ell han col·laborat els músics Nestor Mont, Miquel Gil, Dani Miquel, Laura Navarro, Guillem Reig i Aina Tarrasó.

 Amb tretze cançons, el disc de debut de Naia, "Joc d’emocions", ens mostra una sonoritat en la qual majoritàriament preval un rerefons tradicional, de la música de transmissió oral, al que s'incorporen elements musicals d'altres estils com el pop .

Fou nominat a millor disc de folk en els premis Ovidi Montllor 2010.

diumenge, 9 d’octubre del 2011

Descarrega el primer i divertit disc de La Terrasseta de Preixens

Primer disc d'estudi de La Terrasseta de Preixens. Gravat, mesclat i masteritzat per David Jounou als estudis de Comunicapro entre el desembre (2010) i el maig (2011). Compta amb col·laboracions de David (Ràbia Positiva) veu a la Pedra Rebel, Carlitos (Naraina) veu al Eep Noi!, Aina Solé narració del Gran Desgraciat, Judit Robles veus a la Ribera del Sió i Indis de Ponent, David Jounou teclat a Dia de tranquis i Nil Vilarrubias grabació de veus.
El grup el componen:
Albert Sala --> Acordió, ukelele, veus Siòniques i relacions públiques.
Jordi Palou --> Guitarra Electrificada, harmònica, veu i mecànic musical.
Roger Pascual --> Plats, olles i fricandó.
Marc Vilarrubias --> Groove master, social mànager i servei pragmàtic.
Eloi Virgili --> Guitarra Ventilada i filosof ideoleg.
Ramon Llavall --> Trompeta de vent social assistant melodic dreamer.
Jordi Argilés --> Repercussions i sound louncher.
Podeu descarregar el disc a aquest enllaç.

dissabte, 8 d’octubre del 2011

Ja està al carrer "Incertesa", el disc més contundent de Neuròtics

“Incertesa” és la nova entrega discogràfica de Neuròtics. Amb aquest llançament, el grup s’obri camí cap a un estil marcadament contundent fins esdevenir, sinó l’única, la proposta més ferma de metall alternatiu cantada en valencià. Si en el seu anterior disc “Somnis del Mil·leni” Neuròtics apostaven pel so de Seattle, entre el Hard-Rock i el stonner, amb “Incertesa” el grup fa un pas evolutiu endavant cap el trash i el metall, aconseguint un deix més net i compacte, una locomotora rítmica i melòdica que fa tremolar les nostres oïdes a la primera escolta. Hi són patents alguns referents de la banda, entre els quals podem trobar els Metallica del Black Album o els Foo Figthers més rabiosos. 
Amb només tres membres entre les seues files, el power trio rememora els clàssics del gènere al llarg de 10 cançons on hi caben nombroses referències: des dels passatges trash del seu single “Em Fas Tindre Fe” fins els riffs grunge de la cançó que dona nom al disc, “Incertesa”, passant per la balada acústica “Pres”, Neuròtics ens presenten un viatge per la ment, els sentiments i els inevitables impulsos musicals que ens provoquen.

divendres, 7 d’octubre del 2011

Bertomeu i Mésdemil et regalen cinc noves cançons

Els pensaments positius sovint et duen a llocs positius. Fidels a aquesta insígnia, Bertomeu i Mésdemil et regalen 5 noves cançons inèdites del cantautor valencià. Un nou grapat de lletres positives fetes amb un somriure, disponibles en descàrrega gratuïta, amb l’expressa voluntat d’alegrar-nos un dia nuvolat, per fer-nos sentir que tots els obstacles són superables. Cançó d’autor fresca i desenfadada, amb l’optimisme de la música pop i l’intimisme que sempre impregna les composicions del cantautor.
Uns mesos després del seu cinquè disc “I Ara Què?”, Bertomeu recull el fruit de la seua creativitat al llarg aquest temps en l’Ep digital de descàrrega lliure “...5 més”. Cançó d’autor fresca i desenfadada, amb l’optimisme de la música pop i l’intimisme que sempre impregna les composicions del cantautor. Bertomeu torna a gravar tots els instruments del disc, prenent protagonisme un cop més la veu i les guitarres, des de l’energia matinera de “Com tú” fins la balada “Respira”.
Les noves cançons es poden descarregar gratuïtament des de la pàgina Bandcamp del segell Mésdemil, que podeu trobar mitjançant el següent enllaç: mesdemil.bandcamp.com

dijous, 6 d’octubre del 2011

Cuinat a foc lent

Ningú ho dubta en aquest moment que la música en valencià viu una de les seues etapes de major esplendor. Per qüantitat i per qüalitat, la creació musical valenciana està plenament oberta al món, a l´experimentació amb nous llenguatges, a la recerca de nous sons, a les fusions i mestissatges fins ara ignots i totalment inimaginables. Des de fa una dècada, desenes de grups, compositors i cantants han brollat com en una primavera sobtada i enjogasada. La festa dels Premis Ovidi així ens ho confirma i ens ho recomana any rere any, descobrint músiques ocultes, amalgames sòniques sorprenents i un bon grapat de discos farcits de grans cançons, exquisida poesia i molta il·lusió.
És el cas de Rafel Arnal i el seu primer cedé, Pam a pam. És un jove ben preparat, que canta modern, però des de la tradició de la canço de batre, les albades i el cant d´estil. Que mastega i modula amb plaer i facilitat les seues lletres encisadores i qüotidianes al mateix temps, fent vibrar a un públic captivat. Pam a pam és una producció discogràfica cuinada a foc lent i fonamentada en el treball seriòs i acurat de molts mesos —quatre anys, diuen els seus autors—. Sí; autors, perquè Pam a pam és un disc coral en el que intervé molta gent, tot i que els factòtums són els germans Murillo. Enric, José Ángel i César Murillo, junt a Rafel han estat durant molts mesos covant aquest treball que no passarà desapercebut a ningú que s´estime la música, la música en valencià i la música d´arrel i de fortes impromtes mediterrànies.
Amb la col·laboració especial d´importants músics com el multiinstrumentista grec Spyros Kaniaris, Abel García, Diego López, percussionistes senegalesos com Daouda Fall Diagne, Ibrahima i Mortalla Gueye, Charaf Addine El Yahyaoui o Daouda Ndiaye, la cantant holandesa Astrid Crone i les veus del Cor del Mediterrani, els germans Murillo han samplejat i barrejat milers de colors i timbres, donant com a resultat una música gratament càlida, vital, lluminosa i gairebé contagiosa i fins i tot ballable.
Rafel Arnal, acompanyat pels germans Murillo, va cantar tres de les dotze cançons que romanen al disc: Diumenge, Teresa i Dies de festa. Per a finalitzar, el realitzador audiovisual Felipe G. Rodero va presentar el videoclip Túria, títol d´una de les cançons de Pam a pam. Es tracta d´un excel·lent treball rodat a la ciutat de València i que en apenes uns pocs minuts és capaç de filar un relat màgic i molt emotiu.
Josep Lluís Galiana - Levante-EMV

dimecres, 5 d’octubre del 2011

Els Surfing Sirles llancen aquest octubre “Romaní, semen i sang”

Els Surfing Sirles llancen aquest octubre el seu nou i esperat disc, “Romaní, semen i sang”! El disc arriba precedit pel boca-orella de “Taxista”, el primer senzill, que fa dies que treu fum a la xarxa. Amb aquest disc, Els Surfing Sirles tornen a posar a prova els límits del rock’n’roll. Actitud. Soroll. Derivacions psicodèliques. Moltes idees. Arts poètiques. Canallisme il·lustrat i sentit de l’humor. Cites a Verdaguer, Casavella i Donna Summer. I, com a novetat, unes trompetes. Els Surfing Sirles són Martí Sales (veu i guitarra), Guillem Caballero (orgue i veus), Oriol Caballero (guitarra) i Xavi Garcia (bateria). El disc l’ha produït l’habitual Joan Colomo i l’ha enregistrat Santi García a Ultramarinos Costa Brava. Es publicarà en format vinil, CD i digital. 
Ben aviat us anunciarem els propers concerts de la banda!

dimarts, 4 d’octubre del 2011

Josep Romeu presenta "La mirada infinita"

Després de publicar el seu primer disc i presentar-lo arreu del país i també a Galícia, País Basc i Sardenya; amb més de dos-cents concerts a l’equena, el cantautor Josep Romeu presenta el seu segon treball discogràfic, La mirada infinita (Temps Record, 2011). Una mirada optimista i renovadora que busca tots els reptes, somnis i respostes en el dia a dia de les nostres vides, amb l’aprenentatge infinit com a única guia. En aquest nou disc, el tarragoní tracta temes de compromís social així com d’altres més personals i intimistes a través d’una cançó d’autor propera i sincera, que a diferència del seu primer treball compta amb marcades influències literàries. 
Enregistrat als estudis La Casamurada (Banyeres del Penedès), sota la producció musical de Jesús Rovira (baixista i compositor de Lax'n'Busto) i acompanyat de la seva banda de músics, Romeu presenta una nova sonoritat combinant la proximitat de l’acústic amb la frescor de petites dosis de pop. 
Concert de presentació oficial de La mirada infinita: Diumenge 23 d’octubre, 19.30h, Teatre Magatzem (Tarragona).

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Arthur Caravan presenta el seu segon disc: ‘Atles enharmònic’

El quintet alcoià Arthur Caravan presentarà el proper 8 d’octubre al Teatre Principal d’Alcoi el seu segon treball discogràfic, que porta per títol ‘Atles enharmònic’. El grup ofereix un segon disc molt esperat pels seus seguidors, després de les excel·lents crítiques i els reconeixements que van rebre pel seu àlbum de debut, que va veure la llum a principis de 2009.
Algunes de les cançons del nou disc han estat ja estrenades en directe, a algun dels nombrosos concerts que els darrers mesos han estat oferint a diverses localitats del nostre àmbit lingüístic. Altres són totalment inèdites i mai han estat escoltades abans ni interpretades davant el públic. Fins i tot, el quintet ha complementat el nou àlbum amb dos temes extra, dues cançons noves que seran obsequiades a alguns dels ‘mecenes’ que el passat estiu van fer les seues aportacions al projecte de crowdfunding amb què el grup alcoià va aconseguir els fons per mesclar, masteritzar i fabricar el disc, una vegada que les cançons havien sigut ja gravades.
'La flexió verbal' és un tema composat ex professo per a la Nit d’Escola Valenciana celebrada el passat mes de març a Alcoi. Constitueix tot un homenatge a Enric Valor, en usar a la seua lletra només formes verbals dels verbs de la 'Taula de verbs model' de l'obra de referència del mestre de Castalla. La creació de la cançó parteix del repte autoimposat d'utilitzar només aquestos 102 models de flexió, que semblen molts, però no en són tants per a triar donades les peculiaritats de cadascun. Sense utilitzar cap article, pronom o qualsevol altre tipus de connector, la lletra rememora una història de superació i lluita de classes en la que la llum del coneixement i la raó s'imposen a la ignorància per a alliberar als protagonistes d'una vida de subordinació i desesperança.
‘Khorosho’, per la seua banda, és el tema final de la B.S.O del curtmetratge que porta el mateix títol. La peça instrumental envolta l'aura de fum de l'escena final, on el protagonistes (Beka Kavtaradze i Andro Sarishvili) exorcitzen els seu mals amb l'ajuda del vodka i el tabac. Cap dels dos ha pogut perdonar-se a si mateix, però decideixen perdonar-se l'un a l'altre. El film, escrit per Luís Moya i el propi director Miguel Àngel Jimenez, es va realitzar a Georgia (2010), després de l'èxit obtingut amb 'Ori' (2009) al festival de San Sebastián. A més del tema principal, la resta de la totalitat de la música que ambienta la cinta està firmada pels Arthur Caravan i gravada durant una nevada a Alcoi. El curt ha guanyat el 1er Festival Internacional de curtmetratges 'Art Kurtz Festival' (a Montolieu, França), el premi al millor curt estatal al 'Festival Cortada' (Vitoria) i al millor curt internacional al festival internacional argentí 'Uncipar'.
Tal com van acordar amb aquells col·laboradors que durant el projecte de micromecenatge van aportar determinades quantitats de diners com a finançament del disc, seran ells els qui rebran abans que es pose a la venda el disc sencer: la propera setmana serà distribuït en format digital mitjançant un sistema de codis personals i exclusius que rebran aquells que, a través de la plataforma Verkami, van participar en aquesta acció de finançament compartit. Aquests codis podran ser utilitzats per a descarregar-se l'àlbum als seus ordinadors. A partir d’ahí, el 8 d’octubre eixirà a la venda el disc, que podrà ser adquirit en determinats establiments arreu de la geografia valenciana i catalana, i també sol·licitant-lo a través de la pàgina web www.arthurcaravan.com. Cal assenyalar que, una vegada més, Arthur Caravan posarà la seua obra a l’abast del públic, per a la seua descàrrega i circulació gratuïta. No de bades és una de les bandes senyeres dins el panorama valencià en l’àmbit de les llicències Creative Commons i del Copyleft.

diumenge, 2 d’octubre del 2011

Senior i el Cor Brutal: «Intento commoure qui m'escolta»

-¿Com se li va acudir titular Gran el seu nou disc?
-Fa dos estius va néixer la meva filla, Ona. Un dia em vaig adonar que estava tocant la guitarra i pensava, ¿com serà quan sigui gran? Vaig començar a sumar anys i a donar-hi voltes, i tot es va cristal·litzar en la paraula gran. Vaig decidir que compondria un disc, no una col·lecció de cançons.
-Hi ha dues cançons titulades Gran.
-La idea era jugar a la confusió. Una va de la mala gent que ens governa, diguem-ne Felip Puig, Boí Ruiz, Artur Mas... L'altra està inspirada en la meva dona.
-Aquesta última la va cantar a cappella al Palau, quan va actuar amb Mishima, i va ser un moment intensíssim.
-Va ser l'última, ¿oi? La idea era trencar la barrera entre escenari i públic. En el folk i el pop no hi hauria d'haver distància, però l'artista és allà a dalt, i el públic a baix, l'entrada li ha costat una pasta, l'endemà ha de treballar... En el disc està gravada amb públic que canta a mitja cançó; és tornar a la idea del folk, com defensa Pep Toni Ferrer, d'Oliva Trencada.
-¿Què ha buscat en Raül Fernández, Refree, productor del disc?
-Volia algú que m'ajudés a arribar on no arribés jo i fer l'antítesi del primer disc. Una mica més acústic i íntim. El Raül, això ho controla, i és més ianqui del que sembla. M'ha ajudat a tranquil·litzar-me i a ser més fi.
-Elèctric o acústic, busca l'emoció.
-Intento commoure qui m'escolta i arribar al receptor de la forma més clara possible.
-Tots els ianquis que vull, ¿reflecteix el seu amor-odi als Estats Units? 
-Tots el tenim, ¿no? Però guanya l'amor. Es tracta d'una cançó de bressol. En els cors hi ha Eef Barzelay, i la vaig fer pensant en Vic Chesnutt i Mark Linkous, que ja no podran fer més cançons... Jo solament els copio. Sense saber-ho, em van ajudar tant, ¡em van estalviar tants psiquiatres!
Publicat a El Periódico

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Els Pulpo Pop obrin un concurs amb el seu primer videoclip

Els Pulpo Pop han presentat el primer videoclip oficial, gravat amb el telèfon mòbil. Un reflexe de la crisis. En un concurs original busquen imitadors que sàpiguen ballar la dansa del dopat. Als que els envien vídeos imitant-la els regalaran el manual del perfecte ballador d’opi i un Cd Cuit de PulpoPop! Animeu-vos! Ja els podeu enviar a pulpopop1@gmail.com, o directament penjar-los al youtube i etiquetar-los al facebook. A l’autor de cada vídeo rebut li demanaran l’adreça postal i li enviaran un Cuit de premi!