El Festival Barnasants de Barcelona presenta aquesta setmana un cicle d'actuacions amb quatre artistes occitans --Nadau, Joan-Marc Leclerq, Primaël i los del Twizi y Belda & Garriga -Ò.K! Brigada Internacional!--, fruit de l'acord tancat entre el certamen barceloní i dos festivals del sud de França per impulsar aquest idioma. El director del Barnasants, Pere Camps; el director de l'Estivada de Rodés Festival Interregional de les Cultures Occitanes, Patric Roux, i el director del Sèm e serem de música occità-catalana, Daniel Perissé, han signat aquest dimarts un acord de col·laboració per intercanviar artistes i posar en marxa coproduccions.
Camps ha remarcat en roda de premsa que en pròximes edicions hauria d'unir-se el festival Tradicionàrius de Barcelona, centrat en la música folk: "És just i és bo que formin part d'aquesta aliança fraternal entre la cultura catalana i occitana", ha dit. Nadau és la formació de cançó occitana més emblemàtica, va néixer el 1973 i és un símbol de la lluita per la seva cultura, i després de molts anys d'absència a Catalunya actuarà a l'Auditori de Barcelona aquest dimecres.
Joan-Marc Leclerq és un històric cantautor rocker de Tolosa, que va irrompre en escena el 1977 i després de fer-se un nom en l'escena alternativa francesa va reconduir la seva carrera per escriure cançons en occità. Actuarà al centre Gallec de Barcelona dijous, igual que Primaël i Los del Tiwizi --dissabte-- una banda amb un estil més juvenil tot i que busquen les seves arrels en els sons dels trobadors de l'Edat Mitjana. Finalment, també dissabte sala Luz de Gas acollirà el concert de Belda & Garriga -Ò.K! Brigada Internacional!, que serà un recital especial, ja que també participaran membres dels grups Badabad'Òc, Les Valadas i la Troba Kung Fú. L'acord entre els tres festivals també ha servit per explicitar el suport dels responsables a la moció que ICV-EUiA ha presentat al Parlament en defensa de l'occità, i a la manifestació prevista per al 31 de març a Tolosa per demanar l'estatut legal de l'occità com llengua.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada