dimarts, 6 de juliol del 2010

Coneix la innovadora proposta dels mallorquins Tiu...música gastronòmica?

Tiu es un grup de Mallorca format per, Anibal Ferrer, percussió; Jaume Llodrà, contrabaix, Dani Tugores, guitarra i Tiu Herrero, veu. Tiu, el primer grup de música especialitzat en musicogastronomia llençà el passat novembre el seu segon treball, "Sopeta de brou" (Blau-Discmedi 2009), editat en CD i llibre-CD.
Amb sopeta de brou, Tiu ha desenvolupat la "nouvelle music", un plat musical amb un só diferent, amb cançons que van del rock a la samba amb lletres cuinades i crues a gust de tothom.
La música dels mallorquins, té gust a sal, a oli d'oliva, a fonoll marí. És una mossegada de Mediterrani pel seu to i per la seva temàtica, per aquesta manera natural, desenfadada, de relacionar-se amb la gastronomia, d'entendre-la com una part més d'una forma de vida.
Com diu Jordi Cervera (iCat FM) Tiu es un grup obert, divertit, amb ritme i sensibilitat i respira moltes, moltes coses. D'una banda aires mediterranis, frescor, bones vibracions, alegria encomadissa i ritme que no cansa. També té unes lletres que lliguen la tradició de les Illes, els costums ancestrals que passen de mares a filles i tota la modernitat. Fan picades d'ullet constants a l'actualitat i són capaces de mantenir una qualitat sovint complicada de trobar i, per damunt de tot, atresoren un sentit de l'humor i un punt ironia feta amb ganes de jugar, de compartir complicitats que no és gens habitual d'aconseguir.

2 comentaris:

  1. Ohh m'ha encantat l'entrada! jaja
    Espere que viatjen des de les illes fins ací i així tindre el plaer de sentir-los en directe.
    1 besadeta :)

    ResponElimina
  2. Molt bona veu, i una proposta molt original. Ja he dinat, però m'ha entrat gana de nou, per què serà je je...Escoltaré unes quantes més. Gràcies per la informació.

    ResponElimina