dimarts, 24 de maig del 2011

Mugroman "vol més"

Un dels grups amb més història de la música feta en valencià torna amb Volem més, un disc en el que es rodegen d'una bona colla d'amics per donar-li al treball una entitat complicat d'aconseguir. Són els xixonencs Mugroman i arriben amb un recerca dels aspectes més comercials de la música sense perdre les arrels. Acompanyen al grup en diferents cançons, com la que homenatja als 25 anys de Trobades d'Escoles en Valencià Moltesveus, artistes de la talla del cantant d'Obrint Pas, Xavi Sarrià, el de la Gossa Sorda, Josep Nadal, els integrant d'Orxata Sound System Palau i Neus, Andreu i Kpoll de Rapsodes, Gaspar de Sant Gatxo, Kiko d'Aspencat i Víctor de 121 dB. En fi, la crem de la crem de l'escena valenciana. Menció apart mereix Pol Fuentes, del grup Rosa Luxemburg, qui canta a duet amb Javi en una de les cançons més potents, Estic Viu.
Volem més ha estat enregistrat a La Casamurada, estudi comandat per Jesús Rovira, baixista i compositor dels Lax'n Busto. Un lloc que, a més de proporcionar una producció immillorable, resulta idoni per al so de Mugroman. Els de Xixona es nodreixen de l'essència del rock català dels 90- grups que marcaren època, com Lax'n Busto o Sangtraït- afegint-li el component autòcton de les dolçaines i una bona dosi d'adrenalina guitarrera, per crear un producte directe i molt optimista, que se'ns queda a la primera escolta. Mugroman manté l'energia dels anteriors àlbums però ho lliga amb el hard rock guitarrer provinent de grups de referència internacional Foo Fighters o Berri Txarrak i el punk pop més comercial que xucla de la influència dels americans Wilco. Tot això, junt al so estrident d'unes dolçaines que sempre ens situen prop de casa.
Pasqual, membre del grup, diu que "el fet de que col·laboraren els músics més representatiu del panorama musical valencià, era una idea que ens rondava des de feia algún temps. Pensàvem que, al compartir escenaris durant anys, ells també formàven part de la nostra evolució musical i ens il·lusionava poder-los oferir una xicoteta intervenció que quedara enregistrada. Després, en anar a enregistrar la cançó Moltes veus (una cançó que parla de les trobades a les escoles valencianes), vam pensar que aquesta era la cançó adequada per a la col·laboració, on cadascú podia cantar una petita part del tema".
Article publicat per Levante-EMV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada