dimarts, 23 d’abril del 2013

Jofre Bardagí gravarà en directe a Manresa

Jofre Bardagí enregistrarà aquest proper dijous 25 d’abril un concert acústic al Cafè-Teatre Voilà! de Manresa. Just abans d’embarcar-se en el retorn discogràfic de Glaucs, previst per a l’últim trimestre de 2013, Jofre Bardagí vol posar un punt i a part a la seva carrera en solitari amb aquest disc en directe, on interpretarà sol, o acompanyat per la seva banda, gran part del seu repertori en solitari, algunes cançons de Glaucs, alguna versió, i inclús una cançó nova escrita per a l’ocasió. La banda que l’acompanyarà en aquest concert estarà formada per Alexandre Rexach a la guitarra i slide, Joaquim Xicoira al baix, i Joan López a la bateria, tres dels músics que l’han acompanyat més durant els últims anys. També està previst que l’acompanyi en un parell de cançons la seva gran amiga Beth Rodergas.
Jofre Bardagí vol amb aquest disc despullar les seves cançons i enregistrar realment el que ara mateix és un concert seu: Concerts amb pocs elements on les seves cançons sonen directes i properes, sense les floritures, ni produccions d’un disc d’estudi.
Les entrades tenen un preu de 10€ i es poden comprar al mateix Voilà! o a www.cantauticket.com.
Jofre Bardagí, va començar la seva carrera artística formant part del grup Glaucs l’any 1994. Glaucs, considerat ja, un grup de culte dins el panorama del rock cantat en català, ha editat, fins al moment, un total de cinc discs (tres d’estudi i dos en directe) durant els deu anys que gairebé va durar la formació en la seva primera etapa. Jofre Bardagí ha seguit, vinculat al món de la música. L’any 2004 va formar amb ex-membres de Glaucs, el grup Nut, amb els qui, de moment ha editat un sol disc 14 melodías bailables y una que no (Mass Records).
Durant aquests darrers anys, Jofre Bardagí també s’ha anat guanyant un espai i un respecte entre els cantants, compositors i productors d’aquest país, treballant al costat de gent com Beth, Josep Thió (Sopa de Cabra), Sabina o Serrat… per citar-ne els més importants. També va composar l’himne dels Special Olympics l’any 2003, la cançó Jugarem a estimar-nos que va representar a Andorra, i va portar el català per primer cop aEurovisió, o el tema Porto el Barça dins el meu cor… Entre altres coses, també ha composat música per a teatre a Tricicle o Edu Soto… i ara mateix forma part com a cantant i actor de l’espectacle musical familiar Zoomwatts!!, actualment en actiu, i representat amb gran èxit al festival Temporada Alta. L’any 2006 va ser l’encarregat de la direcció musical de la banda de La Marató de TV3. Després de 12 anys de carrera dins el món de la música, Jofre Bardagí, es va decidir a escriure i editar el seu primer disc en solitari Jo faig cançons (Música Global, 2006). Aquest disc va guanyar el premi a “Disc Català de l’Any” atorgat per Ràdio 4, i també va ser Premi Enderrock a la millor lletra de cançó.
L’any 2010 Jofre Bardagí va publicar el seu segon disc en solitari Música en Blanc i Negre (Música Global). Música en Blanc i Negre és un disc molt personal i diferent, que poc té a veure amb els seus treballs anteriors amb Glaucs o en solitari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada