dijous, 22 de gener del 2015

Zoo, Auxili, Smoking Soul’s i VaDeBo, al concert de Falles d'Escola Valenciana

La Gira d’Escola Valenciana acompleix 10 convocatòries i des de fa 7 edicions arranca amb el Concert de Falles, que se celebra a l’Auditori Casa de la Cultura de Burjassot. Enguany, la cita serà el divendres 13 de març,a partir de les 21 hores.  Des de la seua creació, el Concert de Falles ha tingut com a objectiu ser una proposta interessant per als joves que volen assistir a activitats lúdiques i culturals fetes en valencià en el context d’una festivitat significativa com són les falles.  Un any més Escola Valenciana i Reviscola compten amb el suport de l’Ajuntament de Burjassot, del Servei de Política Lingüística i de la Delegació per als Estudiants de la Universitat de València, així com de la col·laboració de les Falles Populars i Combatives, que inclouen aquest concert al seu llibret. 
L’escenari bullirà amb l’ska, el reggae, el rock, el rap i la fusió de ritmes i mestissatges en clau valenciana d’aquesta fita festiva que reivindica una major presència de la música en valencià a les nostres festes.  El concert d’enguany compta amb la força de formacions musicals valencianes joves. Una de les premisses de l’organització ha estat conformar un cartell de qualitat, integrat per grups que xafen per primera vegada l’escenari del Concert de Falles i que han demostrat comptar amb una magnífica acceptació per part del públic. És per això que Escola Valenciana s’ha decantat per Zoo, Auxili, Smoking Soul’s i VaDeBo.
Des que va presentar el seu primer treball ‘Tempestes vénen del sud’, Zoo ha esdevingut un dels grups revelació del nostre panorama musical. No debades la revista Enderrock l’acaba de designar ‘Millor grup revelació 2014’. Ja s’intuïa que anava a ser-ho quan el passat mes de juny va llançar el tema ‘Estiu’ i va conquerir les xarxes socials, com a preàmbul del que ha esdevingut el fenomen Zoo. Amb el seu segon disc, ‘Dolç Atac’, Auxili ha sabut arribar amb èxit al públic gràcies, sobretot, a un contundent directe. El Concert de Falles servirà, també, perquè el grup presente la primera cançó del que serà el seu tercer disc. 
El Concert de Falles comptarà amb el privilegi de ser un dels primers escenaris on es podrà escoltar en directe ‘Nòmades’, el segon disc d’Smoking Soul’s. La banda és, ara com ara, una de les propostes musicals de rock més interessants del panorama musical valencià.  El concert acollirà també el primer treball de VadeBo, ‘Travesses’. El grup del barri de Benicalap de València i de l’Hort de Senabre de la ciutat va aparéixer en l’escena musical valenciana fa un any i és ara quan presenten un disc complet, amb temes nous que se sumen als del doble single ’15-Net’ i l’EP ’30-N’. 
Per a Escola valenciana era important conformar un cartell exclusivament amb grups valencians, on també es donara l’oportunitat a una banda de l’Àrea Metropolitana de València pel significat de les falles. 
Venda d’entrades: promoció especial a 6€ fins el 2 de febrer

L’organització ha volgut anunciar el cartell amb una promoció especial de 100 d’entrades a 6€ fins el 2 de febrer (o fins a exhaurir les 100 primeres entrades abans d’aquesta data).Les entrades de la promoció especial es podran adquirir exclusivament a la botiga online d’Escola Valenciana i la gestió no comporta cap despesa addicional en la compra. L’enllaç directe per a la compra és: www.escolavalenciana.org/falles A partir del 2 de febrer (o en el moment que s’hagen exhaurit les 100 entrades primeres de promoció abans d’arribar a aquesta data) l’entrada anticipada es vendrà a 8€ tant online (www.escolavalenciana.org/falles), com als punts de venda físics habituals: Centre Social Terra, La Murta, Racó de la Corbella i Ca Revolta. 
Les entrades en taquilla tindran un cost de 12 euros.

X Edició de la Gira d’Escola Valenciana – Girem amb l’Ovidi
Amb més de 150.000 assistents en els vora 200 concerts celebrats en les convocatòries anteriors, La Gira d’Escola Valenciana acompleix 10 edicions de promoció de la música en valencià.  Durant aquests mesos Escola Valenciana anirà informant sobre els concerts que organitzen les Coordinadores comarcals de l’entitat, que confluiran en el Feslloch 2015.  Enguany s’acompleixen 20 anys de la mort d’Ovidi Montllor. Encara que el govern valencià no ha promogut cap homenatge oficial, entitats cíviques i col·lectius culturals d’arreu del País Valencià dedicaran activitats a la figura d’aquest referent musical i cultural valencià. Escola Valenciana se suma a l’Any Ovidi i el primer dels homenatges de l’entitat és dedicar-li La Gira 2015. Amb el lema ‘Girem amb l’Ovidi’, els cartells de tots els concerts de La Gira tindran de base la imatge d’Ovidi Montllor per haver-se convertit en un símbol gràcies al qual els grups actuals de música en valencià en són hereus directes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada