dilluns, 24 de gener del 2011

El Petit de Cal Eril vol superar fronteres

Joan Pons, més conegut com El Petit de Cal Eril, publica el seu segon disc 'Vol i dol' (Bankrobber), un conjunt de cançons "sense complicacions" que proposen una reflexió sobre la mort i l'amor. Pons ha explicat en una entrevista amb Europa Press que les seves lletres sorgeixen de "coses petites" --imatges, cançons i coses que li explica la gent-- i, tot i que semblen senzilles, oculten una gran profunditat.
   "M'interessa que la persona que escolta el disc aporti la seva pròpia interpretació", ha explicat el cantant, que reconeix que les seves composicions no tenen una lectura tancada sinó que juguen amb l'ambigüitat i les dobles lectures.
   'Vol i dol' investiga sobre la relació entre la vida i la mort, amb lletres poètiques i enigmàtiques com la del tema 'Vol': "Nus a la gespa / Farem l'amor / Nus sota la terra / Farem la mort". A més, també inclou dos poemes del poeta català Pere Quart (nom artístic de Joan Oliver i Sellarès), que Pons ha convertit en les cançons 'Decapitació I' i 'Decapitació II'. "Quan la meva germana em va ensenyar els poemes vaig veure que connectaven molt amb el que jo estava fent", ha comentat el líder del Petit de Cal Eril, i ha afegit que Pere Quart aborda el tema de la mort d'una forma "irònica i, fins i tot, juganera".
   Pons s'ha envoltat d'amics i artistes com Roger Mas i Joan Colomo, que participen en el seu disc perquè "ancestralment la música havia estat un acte col·lectiu" i aquestes col·laboracions enriqueixen la seva feina a la qual aporten un toc màgic. El grup presentarà el nou àlbum el dia 2 d'abril a la Sala Bikini de Barcelona, tocaran en diferents ciutats del territori català durant els mesos vinents i, "amb una mica de sort", participaran en alguns dels festivals que es fan a l'estiu com el PopArb o el Faraday.
NOUS PROJECTES
   Pons ha avançat que li encantaria tocar fora de Catalunya i que està organitzant per al mes de maig vinent una gira per Espanya i França amb el músic Joan Colomo i l'Esperit (projecte en solitari del líder dels Aus, Arnau Sala). Seguint l'estela d'altres grups com Mishima, que a començament de gener van actuar a Madrid, el de Cal Eril donarà a conèixer les seves cançons per diverses ciutats espanyoles per aprofitar "el bon moment que viu la música en català".
   Els projectes de Pons no acaben aquí i aquest divendres iniciarà un cicle de sessions educatives que tindran lloc en 12 instituts catalans i en els quals compartirà el paper de professor amb la cantant Beth, el grup Manel i la vocalista d''Anna Roig i l'ombre de ton chien'. Ha confessat que se sent emocionat amb la iniciativa i que planeja anar als instituts amb la seva guitarra, explicar als adolescents com treballa i tocar-los alguna cançó "si algú en té d'interès".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada