dimarts, 4 de gener del 2011

Pau Alabajos presenta el seu nou disc al Barnasants

Ara ja sí, podem fer-ho oficial: el 27 de gener de 2011 presentarem el nostre nou disc (el tercer), Una amable, una trista, una petita pàtria, en l’Auditori de Barcelona. Tindrem el privilegi d’inaugurar la XVI edició del Barnasants, un prestigiós festival centrat en el gènere musical de la “cançó d’autor” que programarà més d’un centenar de concerts entre els mesos de gener i abril de l’any que ve. Ens fa moltíssima il·lusió participar-hi, perquè tenim molta sintonia ideològica amb el Barnsants, pel que fa a entendre la cançó d’autor com a ferramenta de reflexió crítica i de transformació social. No debades, només heu de fixar-vos en el cartell, que fa una referència explícita al cantautor nordamericà Woody Guthrie, que portava escrit en la fusta de la seua guitarra “this machine kills fascists”. La versió en català, “aquesta màquina combat el feixisme” està escrita amb la meua lletra (la cal·ligrafia, ho confesse, podria ser millorable!) i és la imatge oficial del festival.

Una imatge amb la guitarra de Pau Alabajos i sobre la fusta, un missatge: “Aquesta màquina combat el feixisme”. És el cartell del Festival de Cançó de Barcelona, BarnaSants, que començarà el 27 de gener amb l’actuació del cantautor de Torrent a l’Auditori de Barcelona. L’edició d’enguany, la que fa setze, recorda el setanta-cinquè aniversari de l’aixecament feixista del 36 “amb una imatge que sintetitza el poder que la cançó ha tingut i té en moments històrics transcendentals”, tal com diu l’organització.
El Barnasants ha programat més de cent actuacions, entre el 27 de gener i el 14 d’abril. Alabajos presentarà el seu proper disc, Una amable, una trista, una petita pàtria, que és el primer vers del poema Coral romput de Vicent Andrés Estellés. Pels diversos escenaris del festival, hi passaran, per exemple, Eduard Canimas, Ivette Nadal, Beth, els Amics de les Arts, Refree, Pep Sala, Joan Amèric, Jorge Drexler, Luis Eduardo Aute i l’espectacle Somiatruites de Pascal Comelade i Albert Pla.
Una de les novetats d’enguany, és que els organitzadors porten el Barnasants fora del país. El festival ha estat convidat a la primera edició del cicle Madrid Presenta, i hi portarà tres representants de la música catalana: Albert Pla, Raimon i Maria del Mar Bonet.
El Barnasants ha programat diversos homenatges, com un dedicat a la cançó occitana, en el marc del qual actuaran Claudi Martí, Eric Fraj, Guillaume Lopez i Lou Davi&Phyteas. El festival també retrà homenatge al cantautor, escriptor i polític José Antonio Labordeta, mort enguany, amb un concert a Saragossa i un altre a Viladecans; i també homenatjarà el poeta uruguaià Mario Benedetti, amb un concert a càrrec de set cantautors de l’Uruguai. Finalment, Ester Formosa, Elena Ledda i Andrea Marzi faran un concert de tribut a la cantant italiana Marisa Sannia, que tindrà lloc a l’Alguer.
Vilaweb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada