dissabte, 29 de gener del 2011

Música en valencià per tot arreu


La tercera edició de "Tirant de cançó" arranca el proper 26 de febrer. Aquest esdeveniment musical organitzat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), hereu de "Tirant de rock", incrementa el nombre de concerts respecte a la segona edició i presenta la novetat de traspassar les fronteres de la Comunitat Valenciana, ja que quatre dels 16 concerts programats seran a Catalunya i les Illes Balears.

"Tirant de concert" continua creixent. La primera edició va tindre cinc audicions, onze la segona i en la de 2011 s'amplien a 16 . Elx, Alacant, Benissa, Castell del Castell de Guadalest, Alcoi, Ontinyent, Gandia, l'Alcúdia, València, l'Eliana, Vila-real i l'Alcora seran les 12 localitats valencianes que acolliran un concert, a les quals cal sumar la mallorquina Manacor i les catalanes Reus, Igualada i Cardedeu.

Cartell de luxe
El cartell de participants no era fàcil de superar, ja que des de la primera edició han participat solistes i grups com Pau Alabajos, Miquel Gil, Feliu Ventura, Òscar Briz, Quimi Portet, VerdCel o Arthur Caravan, per posar uns exemples.Enguany se sumen, entre uns altres, Pep Gimeno Botifarra, Al Tall, Eva Dénia o Andreu Valor. Una interessant barreja de veus consolidades i de nous valors. 
ACPV señala que "Tirant de rock" "tornarà a posar de manifest la vitalitat i la qualitat de la música cantada en la nostra llengua, oferint al públic de diverses comarques valencianes, catalanes i balears la possibilitat de sumar-se a qualsevol d'aquests nou concerts" i remarca que "un any més la col·laboració de diversos ajuntaments, institucions i sales amb ACPV ha permés duplicar la magnitud i l'abast del projecte. Tot, per aconseguir que la música cantada en la nostra llengua acabe tenint el reconeixement i la difusió que mereix".
Tots els horaris i llocs estan disponibles al web del Tirant de Cançó: www.acpv.cat/tirant.
Amat Sapena - Levante-EMV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada