divendres, 1 de juliol del 2011

Òscar Briz triomfa als VI Premis Ovidi Montllor

Obrint Pas i Òscar Briz resultaren els triomfadors en la gala de la sisena edició dels Premis Ovidi Montllor de la música en valencià, que es celebrà ahir al Teatre El Micalet de València. El grup de Benimaclet ontingué el guardó al Millor àlbum de rock amb el llibre-disc 'Coratge' mentre que el seu cantant Xavi Sarrià fou reconegut com autor de la Millor lletra: 'El país de les oliveres'. El disc 'L'Estiu' d'Òscar Briz va estar considerat el Millor àlbum pop de l'any, que inclou el tema 'Carolina dins d'un pou', Millor cançó. Raimon, que va agraïr el guardó a través d'un vídeo en no poder estar present a la gala, va rebre el premi al Millor disc de cançó amb 'Rellotge d'emocions'.
En una gala conduïda pel periodista Xavi Martínez i per l'humorista Xavi Castillo i les seves habituals crítiques a la situació política al País Valencià, la música en valencià va celebrar aquest dijous la seva gran nit amb la cerimònia de lliurament de la sisena edició dels Premis Ovidi Montllor. El Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) de músics i cantants en valencià, organitzador d'aquests premis des de 2005, també va reconèixer enguany la trajectòria del grup de finals dels 70 Cotó-en-pèl, primera banda de rock progressiu en valencià amb el seu disc 'Holocaust'. D'altra banda, la Societat Coral El Micalet va rebre el premi al suport a la música en valencià "pel seu compromís des de la primera edició dels guardons i per la seua tasca històrica en defensa i promoció de la cultura i la llengua dels valencians", ha destacat el COM.
El hip-hop d'Arrap, grup revelació
La formació de hip-hop Arrap, de València ciutat, fou considerada la revelació de l'any. Pel que fa a la resta de premiats, el guardó al Millor disc de folk de l'any va ser per a Apa, amb el títol 'Cants i Cants'; mentre que el Millor disc de música electrònica i hip-hop va estar considerat pel jurat l'àlbum '2.0' dels Orxata Sound System. Els arranjaments i l'orquestració més ben valorats foren els del disc 'Nits cosides' d'Artaica. 
Per als premis especials de disseny gràfic i videoclip el COM fou designat un segon jurat integrat per dissenyadors i experts del món audiovisual. El veredicte d'aquest jurat va donar com a guanyador del Millor disseny l'àlbum 'El ulls de Bob' de Carles Pastor, dissenyat per Josep Albinyana, mentre que el Millor videoclip fou atorgat a 'Pacte amb Peter Pan', del grup Autòmats, realitzat i i produït per Miquel Herrero, Neme Jiménez, Tubal Perales, Neus Mahiques i Manu Marpel.
En els pròxims dies, Indiecat publicarà un reportatge sobre les sensacions que es pogueren treure d'un gala plena d'emotivitat, records, reivindicació i mirades cap al futur. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada