divendres, 16 de juliol del 2010

Hui Pop al carrer a Tavernes amb Delên, Eva Dénia, Tiu i Limboteque

Aquest cap de setmana tindrà lloc a Tavernes de la Valldigna  el Pop al Carrer. El festival, que enguany arriba a la seua sisena edició, tindrà lloc divendres, 16 de juliol,  i en aquesta ocasió estarà dedicat a les veus femenines, i amb la cançó tradicional valenciana com a una novetat estilística.
Així les coses, el sisè Pop al Carrer tindrà lloc, com els darrers anys, a la plaça dels Tarongers de la platja de Tavernes de la Valldigna, a partir de les 20.32 h del divendres 16 de juliol i amb entrada lliure. A banda de les actuacions musicals comptarem amb la participació de Mariua, encarnada per l’actriu d’Ontinyent Maria Juan, que exercirà de presentadora i animadora del festival.
Tot açò amb el patrocini del’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i la Mancomunitat de la Valldigna. I també de l’Octubre CCC, el Govern Balear i Escola Valenciana; així com el suport d’un bon grapat de comerços i empreses de Tavernes de la Valldigna, i la col·laboració de la Conselleria d’Educació.
Els primers a pujar a l’escenari seran, des de Menorca, Delên,una proposta encapçalada per Len i Quim de pop quotidià, també tranquil, com la vida a ses illes, arranjat amb instruments decorda (violoncel, violí i guitarres),sinuosos ritmes de percussió i melodies de xilofon. Presentaran el seu primer disc “Sa robaestesa” [Música Global, 2009].
A continuació, la cantant Eva Dénia, natural de Gandia, ens presentarà el seu nou projecte de música tradicional valenciana dela mà del seu grup Eva Dénia Trad Quartet, format per Paco Lucas [llaüt i bandúrria], José Luis Porras [contrabaix],Enrique Jorques [violoncel] i Eva Dénia [cant i guitarra]. Tota una delícia.
En la segona part de la vetllada tindrem dues propostes més festive.  També de les Illes Balears, en concret de Mallorca, són Tiu, una proposta que basa el seu repertori en cançons d’inspiració gastronòmica, i que té en Tiu Herrero la seua veu cantant. La resta de membres són: Aníbal Ferrer [percussió], Jaume Llodrà [contrabaix] i Dani Tugores [guitarra i gitarró]. Presentaran el seu segon disc “Sopeta de brou”[Blau-Discmedi, 2009]. I per a tancar el festival tindrem a Limbotheque, una formació valenciana que factura una espècie de cançó cabaretera amb tocs de swing, música balcànica, ritmes de la frontera, pop i blues. També canta una veu femenina, Carol Garcia.
La resta de membres són: Raül Ortells [baix], Xavi Bosch [bateria], Gerard Verger [teclats i acordió], David Garcia [guitarra] i Camil González [guitarra]. Presentaran les cançons del seu primer disc publicat “Mon diable”, i d’un altre que ja tenen enregistrat i a punt de ser publicat:”Theway,thewind,the van”
Més informació des d’ací.

1 comentari: