diumenge, 20 de febrer del 2011

El concert pel Sàhara organitzat per Indiecat recapta 1.500 euros

El concert solidari organitzat per Indiecat.tk i celebrat el passat dijous a la Sala Matisse de València amb la presència de Pau Alabajos, Òscar Briz, Limbotheque i Handsome & Gretel aconseguí recaptar al voltant de mil cinc-cents euros que es destinaran a la campanya d'ajuda de la població sahrauí. Més de quatre-centes persones es donaren cita en una sala cedida gratuïtament pels gerents per vore a quatre grups que també actuaren sense cobrar un sol euro, mobilitzats per la causa benèfica. Els organitzadors del concert han decidit dedicar bona part de la recaptació a la iniciativa promoguda per Escola Valenciana "Un euro, llavor de pau: llibres pels alumnes sahrauís", destinada a l'edició de llibres de text per la seua utilització als centres educatius dels camps de refugiats del Sàhara Occidental
La nit musical començà al voltant de les 22 hores ja amb una gran presència de públic. Obriren les actuacions uns Handsome & Gretel que debutaven damunt l'escenari i que sorprengueren a molts amb la seua música barrejada de sentiment. Òscar Briz presentà, junt a Josep Pérez a la guitarra i les veus i Víctor Tráves a la bateria, el seu disc "L'estiu", amb el repàs, és clar, de cançons d'anteriors àlbums.
Els alzirencs Limbotheque posaren el toc mogut de la nit. El seu potent directe suposà la segona sorpresa positiva, amb cançons amb sabor americà que incendiaren la sala.
La guinda de la vetlada la posà Pau Alabajos, que presentà bona part del seu darrer disc "Una amable, una trista, una petita pàtria". El torrentí oferí una actuació "que encara no havíem posat en pràctica", segons les paraules del cantant, en la que entraren en escena instruments tan atípics en els seus directes com la guitarra elèctrica o la bateria. Tot junt proporcionà un concert que complí totes les previsions dels centenars de seguidors que es desplaçaren per veure'l. A la cap i a la fi, una nit inoblidable en el que la música valenciana tornà a mostrar la seua cara més solidària.
Article de Carles Senso publicat a Levante-EMV
Foto de Paula del Arroyo


1 comentari:

  1. Enhorabona de nou, i vos anime a tornar a preparar més endavant una altra nit musical com aquesta per fer-nos gaudir més encara.

    ResponElimina